Airfryer bäst i test 2023

Vi utser COSORI Premium Airfryer (CP158) till bäst i test.
Nedan kan du jämföra alla produkter i testet och få tips inför ditt köp.

Innan du bestämmer dig för en airfryer så kan det vara bra att överväga följande:

Kapacitet: Vi har specificerat hur många personer varje produkt passar för, men 1,5-2l passar som riktlinje för en person.
Watt: Hur många watt airfryern har avgör hur mycket mat som kan värmas, hur snabbt airfryern värms upp samt hur varm airfryern kan bli. Temperatur: Airfryers kan värma mellan ett spann av 40-210 grader – vissa något mer, och andra något mindre. För att säkerställa att du kan laga många olika typer av rätter så är det rekommenderat att välja en airfryer som kan värma mellan 40-200 grader.
Timer: I princip alla airfryers har både timers, justerbar värme samt färdiga program att välja mellan.
Borttagbar korg: Förekommer i de flesta airfryers och underlättar rengöringen.

Dessa funktioner brukar användare uppksatta:

Förprogrammerade inställningar: Om du vet med dig att du ska laga något specifikt så kan du säkerställa att den airfryer du väljer har ett snabbval för detta. Skulle det dock inte finnas så är detta ingen större fara – det är väldigt enkelt att manuellt ställa in önskad värme och längd.
Varmhållningsfunktion: Kan vara en bekvämlighet att hålla utkik efter då det säkerställer att maten är redo när du är.
Diskmaskinssäker: VIll du kunna tvätta korgen i diskmaskin så finns även dessa varianter. Många av de populära airfryers har denna bekvämlighet.

Vad kan man göra med en airfryer?

Luftfritera: Detta är standardinställningen i en airfryer. Maten värms upp genom varm luft som cirkulerar i airfryern, vilket lämnar en krispig yta och jämnt tillagad mat. Man kan addera lite olja, men det går även bra att använda ingen olja alls.

Steka: Med många airfryers kan man även steka exempelvis grönsaker och kött.

Torka: Vissa airfryers kan vara igång väldigt länge – upp till 24 timmar – samt hålla en temperatur på 40 grader. Detta gör att du exempelvis kan kan torka frukt och grönsaker.

Jämför alla produkter i testet

Bäst i testBästa premiumvaletBästa budgetvaletBäst för små kök
COSORI Premium Airfryer CP158Philips Premium Airfryer XXL HD9650COSORI Dual Blaze Airfryer P583SXiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L
Betyg9.08.38.17.6
Kapacitet5.5 L7.3 L6.4 L3.5 L
Effekt1700 W2225 W1750 W1500 W
# Program135127
VarmhållningJaJaJaJa
Ljudnivå74 dB74 dB65 dB57 dB
Mått29.5 x 29.5 x 33.5 cm43.3 x 32.1 x 31.5 cm29.7 x 32.7 x 35.2 cm25,2 x 30,4 x 33,5 cm

COSORI Premium Airfryer (CP158) – Bäst i test

För upp till 3 personer

Kapacitet: 5.5 L

Program: 13

Effekt: 1700 W

Storlek: 29.5 x 29.5 x 33.5 cm

Bland utbudet av airfryers utmärker sig Cosori Premium Airfryer med sin väl genomtänkta konstruktion, bra programval som faktiskt kommer till användning och dess kompakta - men samtidigt rymliga - design. Färgen är i snygg matt svart finish.

Cosori Premium Airfryer har en kapacitet på 5,5 liter, vilket är lämpligt för 3 personer. Dess luftcirkulationsteknik gör att maten värmts jämnt. Det kan dock vara en god idé att vända på vissa rätter, exempelvis kyckling och lax, om du vill få en lite mer krispig yta. Med airfryers behöver du inte använda någon olja alls, även om det är möjligt att använda en liten mängd olja utefter smak och tycke.

På airfryern finns en touch display med 11 förinställda program som gör det enkelt att laga de typiska rätterna man så gärna gör i en airfryer, exempelvis pommes och kyckling.

Gallret och botten är non-stick, vilket gör det enkelt att få bort fett. Själva gallret är även väldigt lätt att ta av, och bottenytan är betydligt lättare att diska än många andra airfryers. Detta är ett mycket stort plus som du kommer att uppskatta, speciellt om du använder airfryern ofta.

Det går även att baka i airfryern samt tillaga grönsaker.

Vissa menar att ljudnivån är något hög, men efter att ha testat luftfritösen i ett litet kök så håller vi inte med. Den låter inte mer än en typisk airfryer, eller mikrovågsugn för den delen.

Vi väljer att dela ut första plats till Cosori Premium Airfryer. Motiveringen lyder att vi anser att den passar mycket bra för de flesta, och för upp till 4 personer. Du får all den funktionalitet du troligtvis är ute efter till ett konkurrenskraftigt pris.

Philips Premium Airfryer XXL HD9650 – Premium

För familjen på 4-6 personer

Kapacitet: 7.3 L

Program: t

Effekt: 2225 W

Storlek: 43.3 x 32.1 x 31.5 cm

Philips Premium Airfryer XXL HD9650 är en stor airfryer med kapacitet på 7,3 Liter - perfekt för familjen upp till 6 personer. Den är enkel att rengöra, har en varmhållningsfunktion och är ett populärt val.

Något som utmärker just Philips airfryers är hur pass användarvänliga de är. Detta är inte första iterationen av airfryer från Philips, och det märks. Det är mycket enkelt att komma igång, justera både värme och tid, eller välja bland en av de många förinställda programmen.

Airfryern är enkel att hålla ren. Just denna modell har ett filter som avlägsnar fett, vilket resulterar i både mer hälsosam mat och mindre behov av att avlägsna fett från själva korgen. Man kan enkelt torka av fett med hushållspapper, och givetvis kan du använda diskmedel för att göra rent korgen.

En rad olika program finns att välja bland; kyckling, pommes, fisk, kött, och grönsaker. Det finns även ett specifikt program för just hela kycklingar.

Överlag är Philips Premium Airfryer XXL HD9650 lämplig för dig som vill kunna laga mat åt flera personer samtidigt, utan några krångligheter alls. Den är även mycket omtyckt av konsumenter som lämnar toppbetyg.

COSORI Dual Blaze Airfryer P583S – Budget

För familjen på 5-6 personer

Kapacitet: 6.4 L

Program: 12

Effekt: 1750 W

Storlek: 12.2 x 10.6 x 7.9 inches

Letar du efter den bästa airfryern inom budgetsegmentet? Med COSORI Dual Blaze Airfryer P583S får du med utrymme, 12 förinställda matlagningsprogram, enkel diskning samt en smart lösning för uppvärmning som gör att båda sidorna värms upp. Du slipper alltså vända på maträtten under tillagningen.

Utöver dess pris är det unika med just denna airfryer den så kallade ”scan-to-cook”-funktionaliteten. Via appen kan du scanna sträckkoden och få näringsinformation samt instruktioner för hur du bäst tillagar maten.

Kapaciteten på 6,4 L passar för upp till 3 personer. Det går att diska behållaren i diskmaskinen.

Överlag är användare nöjda med denna airfryer. Om något negativt ska påpekas så är det att själva behållaren är något krånglig att ta ut i jämförelse med andra airfryers. Den är även inte lika enkel att rengöra i jämförelse med exempelvis COSORI Premium Airfryer. Utöver det, och med pris i åtanke, så är Cosori Dual Blaze Airfryer förstahandsvalet i budgetprisklassen.

Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L – Bäst för litet kök

Prestanda

Bra kapacitet

Kapacitet: 3.5 L

Program: 7

Effekt: 1500 W

Storlek: 25,2 x 30,4 x 33,5 cm

Är du ute efter en liten, smidig och väldigt prisvärd airfryer? Då är Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L valet för dig.

Unikt för denna airfryer är att du kan koppla airfryern till din mobil via bluetooth eller Wi-Fi och styra enheten direkt. I appen finns många recept att välja bland inklusive vilken temperatur och hur länge du bör tillaga sagd rätt. Appen är mycket enkel att använda, och är kompatibel med röststyrning, men givetvis kan du ställa in allt manuellt via displayen på airfryern.

Även om de smarta funktionerna är uppskattade, så vill vi framför allt lyfta två aspekter: Storleken samt utformning av denna airfryer. Denna är nämligen tänkt att passa för 1-3 personer och för mindre kök. Enligt oss är den nog dock mer lämplig för upp till 2 personer. Utformningen gör det även smidigt att hålla airfryern ren mellan användningar.

Temperaturen är justerbar mellan 40-200 grader, och värms upp mycket snabbt i jämförelse med många andra airfryers med sina 1500 watt, vilket kortar ned tillagningstiden.

Airfryern kan vara igång i upp till 24 timmar, vilket tillåter en att göra exempelvis torkad frukt, och till och med yoghurt.

Airfryern pausar automatiskt om du tar ut behållaren för att kika om maten är tillagad.

I övrigt upplevs byggkvaliteten robust och rent visuellt så är det en av de snyggare airfryers som finns på marknaden idag.

Om du vill ha en snygg airfryer för 1-2 personer till det lilla köket så kan vi föreslå Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5L som ett mycket bra alternativ.

Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket – Bästa airfryern med två korgar

Prestanda

Bra kapacitet

Kapacitet: 5.8 L

Program: 13

Effekt: 1700 watts

Storlek: 12.2 x 10.6 x 7.9 inches

Vill du kunna laga mat separat i två korgar? Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket har just detta - två behållare att laga mat i samtidigt.

Utöver att ha två separata värmeytor så kan du med denna airfryer se när maten tillagas – det är nämligen ett genomskinligt glas för båda korgarna. Båda korgarna har även sina respektive inställningar med timers och statusar såsom förvärmer, tillagar, klar.

Du får upp till 8 måltider tillagade per användning, vilket gör denna airfryer lämplig för familjen. Givetvis får du de funktioner du kan tänkas vilja ha; återvärm, luftfritera, baka, steka och koka. Vill du tillaga samma måltid i båda korgarna så är även det enkelt via ”sync cook”-programmet. Likaså om du tillagar olika rätter, men vill att de ska bli färdiga samtidigt. Då väljer du istället ”Sync finish”.

Med 1700 watt blir uppvärmningen snabb, och airfryern blir upp till 205 grader varm. Airfryern stängs av automatiskt om du tar ut behållaren. Non-stick ytan hjälper till i rengöringen av airfryern.

Instant Pot Vortex Plus ClearCook Dual Basket får väldigt goda omdömen från dess användare som vill ha just denna funktionalitet med två korgar.

Alpina Gmbh Air Fryer 12L

Prestanda

Bra kapacitet

Kapacitet: 12 L

Program: 9

Effekt: 1800 watts

Storlek: 39 x 44 x 39 cm

Alpina har plats för hela 12 liter samt korg med insyn. Ett bra alternativ för dig som vill laga mat till 4 personer.

Denna airfryer från Alpina har 1800 watt kraft för att kunna värma mycket mängd mat samtidigt. Trots detta kommer du undan billigt.

Utöver kraftfull motor och lågt pris erbjuder denna airfryer ett antal förinställda program. Bland dessa finns bl.a. pizza, kyckling, pommes, räkor, grönsaker och till och med yoghurt. Korgen är även enkel att rengöra, och displayen ger överblick av samtliga inställningar och programval.