Bänkdiskmaskin - Bäst i Test

Bänkdiskmaskin - Bäst i Test

INTRODUKTION

Vi har listat de bästa bänkdiskmaskiner utifrån experternas tester och konsumenternas omdömen, både budget som premium. Efter genomgången av produkterna hittar du praktiska köp och användarguider som underlag inför ditt köp.

KÖPTIPS

Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
Kuvert: Ett kuvert och motsvarar tallrik, skål, assiett, glas, kaffekopp samt kniv, gaffel och sked.
Miljömärkning: Högre miljöklasser har 50% lägre elkostnader och mindre miljöpåverkan.
Ljudnivå: Vissa bänkdiskmaskiner kan diska på natten utan att störa din sömn.

Bäst I Test

① Bosch SKS62E32EU

Bänkdiskmaskin Bosch SKS62E22EU
ButikPrisLänkar

Bäst I Test Bänkdiskmaskin

Vinnaren i genomgången av bänkdiskmakiner är Bosch SKS62E32EU.

Bosch SKS62E32EU är en utmärkt bänkdiskmaskin med tilltalande design. Kapaciteten för modellen är 6 standardkuvert. Maskinen kommer med 6 program och många bra funktioner.

Programen: Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Eco 50 °C, Glas 40 °C, Snabb 45 °C, Försköljning. Två specialfunktioner finns också: VarioSpeed och ExtraTorrt. Under gång visas den kvarvarande programtiden på en display under hela programmet.

Variospeed är en funktion som diskar och torkar optimalt på halva tiden.

En annan innovativ finess är Aqua sensor-funktionen.  I starten av valt program reglerar sensorerna vattenförbrukningen efter vilken typ och hur smutsig disken är, finns det matrester eller fett kvar i sköljvattnet fortsätter sköljningen.

Funktionen ActiveWater är en teknik som ytterligare sparar vatten och energi genom filterteknologi och snabb uppvärmning. Bra för miljön.
Modellen är en av de med lägst ljudnivå på marknaden vad gäller bänkmaskiner (49 db). Här använder Bosch en EcoSilence Drive som är utrustad med en borstlös, energibesparande motor för att minska friktionsbullret.

Med funktionen förinställd starttid kan programmets starttid ställas in efter önskemål. På så sätt kan du sätta igång maskinen när som helst under dygnet.

Användare framhåller en genomgående bra kvalitetskänsla. Att disken blir ren och torr på både eko- och auto-programmen. Bänkdiskmaskinen har den högsta A märkningen på torkningen utefter  EU-standarderna. Man tycker även att diskmaskinen är snygg samt enkel att förstå.

Om du registrerar din nya Boschprodukt på MyBosch senast två veckor efter inköps- eller leveransdatum får du 100 dagars returrätt.

FUNKTIONER

Autoprogram Anpassar disken automatiskt
Snabbprogram Minskar disktiden
Startfördröjning Bestäm när diskmaskinen ska starta
Vattenskydd Skyddar mot vattenskador

SPECIFIKATIONER

Typ Bänkmodell
Energiklass A+
Kuvert 6
Ljudnivå 49 dB
ButikPrisLänkar

Prisvärd

② Electrolux ESF2400OW

Electrolux ESF2400OW
ButikPrisLänkar

Bäst Torkförmåga

Electrolux EFS2400OW är en storsäljande bänkdiskmaskin med plats för sex kuvert.
Denna uppskattade bänkdiskmaskin kommer med många praktiska funktioner, t.ex. indikatorer för påfyllning av salt & sköljmedel och en möjlighet att starta diskmaskinen med en fördröjning på upp till 24 timmar.

Modellen erbjuder i övrigt på ett gott val av program. Det finns 6 program i 4 temperaturer att välja mellan: Förutom ett så kallat party-program som fixar disken på 20-minuter finns Ekonomi 55°|Glasprogram 40°|Intensiv 70°|Normal 65|Snabb 40°.

Andra praktiska finesser är t.ex att tallriksstället kan fällas ner när större kastruller eller grytor behövs diskas  samt visuell nedräkning av återstående tid (TimeLight). Maskinens torkningsförmåga nämns som utmärkt bland användare.

- Användare är speciellt nöjda utmärkt disk och torkresultat.
- Några användare påpekar att diskkorgens konstruktion gör att tallrikar av större modell inte får plats.

Electrolux EFS2400OW är en bra bänkdiskmaskin med ett attraktivt pris.

FUNKTIONER

Autoprogram Anpassar disken automatiskt
Snabbprogram Minskar disktiden
Startfördröjning Bestäm när diskmaskinen ska starta
Vattenskydd Skyddar mot vattenskador

SPECIFIKATIONER

Typ Bänkmodell
Energiklass A+
Kuvert 6
Ljudnivå 52 dB
ButikPrisLänkar

Bästa Budget

③ Andersson DHW 2.0

Bänkdiskmaskin Andersson DHW 2.0
ButikPrisLänkar

Andersson DHW 2.0 är en populär och prisvärd bänkdiskmaskin med plats för 6 kuvert och har många nöjda användare. Modellen kommer med de 7 diskprogrammen:

Intensiv 50-60° C (140 min), Normal 60-70° C (120 min) - ECO 50-70° C (195 min),
Glas 45-60° C (75 min) - Snabb 40° C (30 min), Baby Care 65-70° C (105 min),
samt 90 min 65-70°C.

Maskinen är tystgående vilket också många användare påpekar - endast 47 db som maxnivå vilket är lägst i testet och mycket bra speciellt för en modell i budgetklassen. DHW 2.0 styrs via en LED-display där man förutom väljer program även kan se hur lång tid aktuellt program har kvar tills disken är klar. Här finns även en funktion för fördröjd start och timer-funktionen kan ställas in från 1-24 h.

Andersson DHW har även en hel del finesser som ofta brukar finnas i lite dyrare modeller - Glasskyddssystem, VarioSpeed - ett sysyem för upp till dubbelt så snabb disk och tork, AquaSensor + ActiveWater + LoadSensor - System för att känna av hur mycket disk som finns i maskinen varpå programmen justeras för att optimalt anpassa tid/vattenförbrukning - bra för miljö & plånbok.

Användare är som tidigare sagt mycket nöjda med sina köp och plussar främst för prisvärde, att maskinen är tystgående, enkel att installera och ett bra torkresultat efter disk. Den lilla kritik vi funnit är att riktigt stora tallrikar inte får plats. (i produktinfon nämns också att tallriksstorleken är max 25 cm.).

Varför Andersson DHW 2.0 ?

  • Bra betyg av användare
  • Ljudnivå 47 dB
  • Pris

FUNKTIONER

Autoprogram Anpassar disken automatiskt
Snabbprogram Minskar disktiden
Startfördröjning Bestäm när diskmaskinen ska starta

SPECIFIKATIONER

Typ Bänkmodell
Energiklass A+
Kuvert 6
Ljudnivå 47 dB

vit

ButikPrisLänkar

Rymlig

④ Candy CDCP 8

Bänkdiskmaskin Candy CDCP 8, vit
ButikPrisLänkar

Rymlig & Prisvärd

Candy CDCP 8 som fått höga betyg hos råd&rön och användare är en populär bänkdiskmaskin som rymmer 8 kuvert. Modellens rymliga interiör gör att även större tallrikar får plats, plus på det! 6 program finns att välja bland: Normal (150 min), Daglig (90 min), Intensiv (160 min), Eco (185), Glas (95), Daglig (90 min) samt ett snabbprogram på 35 minuter. Ljudnivån är 51 dB vilket är i normalklassen för bänkdiskmaskiner och användare upplever modellen som relativt tystgående. Övriga funktioner är bland annat ljudsignal vid programavslut samt inställning för startfördröjning.

Användare plussar främst för att modellen är rymlig och relativt tystgående, på minuskontot nämns att korg för bestick saknas.

Varför Candy CDCP 8 ?

  • Bra betyg av användare & test
  • Rymlig interiör
  • Pris

FUNKTIONER

Autoprogram Anpassar disken automatiskt
Snabbprogram Minskar disktiden
Startfördröjning Bestäm när diskmaskinen ska starta
Vattenskydd Skyddar mot vattenskador

SPECIFIKATIONER

Typ Bänkmodell
Energiklass A+
Kuvert 8
Ljudnivå 51 dB
ButikPrisLänkar

Köpguide

Vad är en bänkdiskmaskin?

En bänkdiskmaskin är en diskmaskin som man kan placera på exempelvis köksbänken. Det gör att man kan ha en diskmaskin även för mindre kök där man inte kan få plats med en 45 cm smal diskmaskin. En bänkdiskmaskin har plats för 5-6 kuvert, vilket passar 1-2 personer. Detta räcker till 1-2 dagars disk. En bänkdiskmaskin är billig i jämförelse med underbyggda diskmaskiner.

När borde jag istället välja en vanlig diskmaskin?

Om du har utrymme och budget för det så kan en underbyggd diskmaskin vara bra att överväga. De har plats för mer disk, tillåter för mer flexibilitet i form av hur stora glas och köksredskap man kan diska, och de har vanligtvis en mer bekväm ljudnivå än en bänkdiskmaskin.

Olika typer av diskmaskiner:

All lycka till med ditt köp. Hoppas du blir nöjd!

Experttester

Radron.se | Maj 2019 | Länk till test

Efter uppdateringen har nu 167 diskmaskiner testats varav 10 är bänkdiskmaskiner.

Tænk.dk | Augusti 2017 | Länk till test

Totalt 52 diskmaskiner i olika utföranden har testats av Tænk. Diskmaskinerna rangerades utifrån diskkvalitet, tid, ljudnivå och miljövänlighet. Hela testet kan du läsa genom att klicka på ovan länk, dock krävs ett abonnemang.

Radron.se | April 2016 | Länk till test

98 diskmaskiner har nu testats av av Råd & Rön, varav 8 är bänkdiskmaskiner. Diskmaskinerna är överlag alla bra på att diska, men det som särskiljer vinnarna är förmågan att även tvätta disken och hålla en behaglig ljudnivå.

Hem&Hyra | Dec 2016 | Länk till test

Hem&Hyra testar 8 olika bänkdiskmaskiner.