Bänkdiskmaskin

Bänkdiskmaskin Bäst i Test 2023

Uppdaterad 12 november, 2023

Bästa bänkdiskmaskinen 2023. Bänkdiskmaskiner är ett utmärkt alternativ till det lilla köket. Vi har listat de populäraste & bästa valen just nu, baserat på prestanda, funktion och omdömen.

BÄST I TEST

Bänkdiskmaskin bäst i test 2023

Bosch SKS62E32EU

NYTÄNKANDE

Bästa bänkdiskmaskin 2023

Bob Mini

BUDGET

Electrolux ESF2400OW​

POPULÄR

Andersson DHW 2.0

Produkter

1 | Bosch SKS62E32EU - Bäst i test

Bänkdiskmaskin bäst i test 2023

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

SPECIFIKATIONER
Typ
: Bänkmodell.
Energiklass: A+.
Kuvert: 6.
Ljudnivå: 49 dB

Bosch SKS62E32EU är en utmärkt bänkdiskmaskin med tilltalande design. Kapaciteten för modellen är 6 standardkuvert. Maskinen kommer med 6 program och många bra funktioner.

Programmen: Intensiv 70 °C, Auto 45-65 °C, Eco 50 °C, Glas 40 °C, Snabb 45 °C, Försköljning. Två specialfunktioner finns också: VarioSpeed och ExtraTorrt. Under gång visas den kvarvarande programtiden på en display under hela programmet.

Funktioner

Funktionen ActiveWater är en teknik som ytterligare sparar vatten och energi genom filterteknologi och snabb uppvärmning. Bra för miljön.

Modellen är en av de med lägst ljudnivå på marknaden vad gäller bänkmaskiner (49 db). Här använder Bosch en EcoSilence Drive som är utrustad med en borstlös, energibesparande motor för att minska friktionsbullret.

Variospeed är en funktion som diskar och torkar optimalt på halva tiden. En annan innovativ finess är Aqua sensor-funktionen.  I starten av valt program reglerar sensorerna vattenförbrukningen efter vilken typ och hur smutsig disken är, finns det matrester eller fett kvar i sköljvattnet fortsätter sköljningen.

Med funktionen förinställd starttid kan programmets starttid ställas in efter önskemål. På så sätt kan du sätta igång maskinen när som helst under dygnet.

Om du registrerar din nya Boschprodukt på MyBosch senast två veckor efter inköps- eller leveransdatum får du 100 dagars returrätt.

Användare framhåller en genomgående bra kvalitetskänsla. Att disken blir ren och torr på både eko- och auto-programmen. Bänkdiskmaskinen har den högsta A märkningen på torkningen utefter  EU-standarderna. Man tycker även att diskmaskinen är snygg samt enkel att förstå.

Med god diskförmåga, nöjda användare och bra funktioner blir Bosch SKS62E32EU utsedd till bänkdiskmaskin bäst i test 2023.

2 | Daan Tech Bob Mini - Funktionsrik

Integrerad vattentank
Wi-Fi
Öppnas automatiskt
Unika färgval

Vi har fått möjligheten att testa Bob Mini från Daan Tech. En nytänkande och funktionsrik bänkdiskmaskin tillverkad i Paris. Denna bänkdismaskin får plats även i det minsta köket. Bändiskmaskinen är 34 cm bred, 49 cm hög och 49 cm djup, vilket kan jämföras sig med storleken av en typisk mikrovågsugn. Med en vikt på endast 11 kg är den enkel att flytta runt. Det finns även 24 olika färgkombinationer att välja mellan, så att bänkdiskmaskinen blir både unik och passar ditt kök.

En klass i sig

Med bänkdiskmaskinen tillkommer en rad användbara tillbehör samt en högst justerbar diskmaskinskorg som gör det möjligt att maximera dess interiör. Smarta funktioner som touch-funktion för att öppna dörren, automatiskt öppning av dörr efter färdigt program, interiörbelysning (med justerbar färg) samt WiFi-kompabilitet är nmågra saker vi gillar och som man helt enkelt inte hittar hos andra bänkdiskmaskiner.

Givetvis kan du styra diskmaskinen via mobilen, men skulle du föredra så finns även en display där du kan välja bland de olika programmen. Jämte dörren finns kassetten för smidig åtkomst till att placera diskmedlet. 

Efter 20 minuter med expressprogrammet lämnas disken ren och fin samt börjar torka så fort programmet är färdigt. Och vill du bli notifierad på mobilen så går det susen! Till din Bob Mini är det även möjligt att lägga till UV-C disinfektion för rengöring av exempelvis nycklar och plånböcker.

Sammanfattning

Är du ute efter det bästa som bänkdiskmaskiner har att erbjuda? Vänd blicken till Bob Mini så kan du känna dig trygg med att få en produkt som levererar.

3 | Electrolux ESF2400OW - Budget

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

SPECIFIKATIONER
Typ
: Bänkmodell.
Energiklass: A+.
Kuvert: 6.
Ljudnivå: 52 dB.

Electrolux EFS2400OW är en populär & storsäljande bänk-diskmaskin med plats för sex kuvert och bra funktioner.

Denna uppskattade bänkdiskmaskin kommer med många praktiska funktioner, t.ex. indikatorer för påfyllning av salt & sköljmedel och en möjlighet att starta diskmaskinen med en fördröjning på upp till 24 timmar.

Modellen erbjuder i övrigt på ett gott val av program. Det finns 6 program i 4 temperaturer att välja mellan: Förutom ett så kallat party-program som fixar disken på 20-minuter finns Ekonomi 55°|Glasprogram 40°|Intensiv 70°|Normal 65|Snabb 40°.

Andra praktiska finesser är t.ex att tallriksstället kan fällas ner när större kastruller eller grytor behövs diskas  samt visuell nedräkning av återstående tid (TimeLight). Maskinens torkningsförmåga nämns som utmärkt bland användare.

– Användare är speciellt nöjda utmärkt disk och torkresultat.
– Några användare påpekar att diskkorgens konstruktion gör att tallrikar av större modell inte får plats.

Vi tycker Electrolux EFS2400OW är en bra bänkdiskmaskin till ett attraktivt pris.

4 | Andersson DHW 2.0 - Populär

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning

SPECIFIKATIONER
Typ
: Bänkmodell.
Energiklass: A+.
Kuvert: 6.
Ljudnivå: 47 dB.

Andersson DHW 2.0 är en populär och prisvärd bänkdiskmaskin med plats för 6 kuvert och har många nöjda användare. Modellen kommer med 7 diskprogram och många bra funktioner.

Program:

Intensiv 50-60° C (140 min), Normal 60-70° C (120 min), ECO 50-70° C (195 min), Glas 45-60° C (75 min), Snabb 40° C (30 min), Baby Care 65-70° C (105 min) samt 90 min 65-70°C.

Maskinen är tystgående vilket också många användare påpekar – endast 47 db som maxnivå vilket är lägst i testet och mycket bra speciellt för en modell i budgetklassen.

Andersson styrs via en LED-display där man förutom väljer program även kan se hur lång tid aktuellt program har kvar tills disken är klar. Här finns även en funktion för fördröjd start och timer-funktionen kan ställas in från 1-24 h.

Modellen har även en hel del finesser som även brukar finnas på lite dyrare varianter.

Funktioner:

  • Glasskyddssystem,
  • VarioSpeed – ett sysyem för upp till dubbelt så snabb disk och tork,
  • AquaSensor +
  • ActiveWater +
  • LoadSensor – System för att känna av hur mycket disk som finns i maskinen varpå programmen justeras för att optimalt anpassa tid/vattenförbrukning – bra för miljö & plånbok.

Användare är som tidigare sagt mycket nöjda med sina köp och plussar främst för prisvärde, att maskinen är tystgående, enkel att installera och ett bra torkresultat efter disk. Den lilla krutik vi funnit är att riktigt stora tallrikar inte får plats. (i produktinfon nämns också att tallriksstorleken är max 25 cm.).

5 | Scandomestic SFO 101 - Lättplacerad

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

SPECIFIKATIONER
Typ
: Bänkmodell.
Energiklass: G.
Kuvert: 2.
Ljudnivå: 58 dB.

Scandomestic SFO 101 är en populär typ av bänkdiskmaskin med måtten Bredd 420 mm x Djup 435 mm x Höjd 435 mm. Den stora fördelen med modellen är att den passar bra att ställa direkt på köksbänken utan att behöva koppla maskinen till vattensystemet. En annan finess är ett speciellt program för att rengöra frukter och bär.

Vattentillgörsel kan ske antingen manuellt eller genom att ansluta en medföljande slang (gängad 3/4 (tum)) likt en standardmaskin. Tömmningen av maskinen kan antingen ske med slangen placerad i diskho eller t.ex en större vattenbehållare nedanför maskinen.

Program: Eco – 160 min. – 60 min. – Snabb – 29 min. Frukttvätt varm – 12 min. – Frukttvätt Kall – 6 min. – Babyprogram – 120 min. – Glas – 90 min.

Funktioner:
Program för att få bort lukter samt ett program för Extra torr.
Fördröjd start: Visar fördröjningstiden 00~24 timmar.
Frukttvätt Varmt vatten: Passar för att tvätta t.ex äpplen och vindruvor.
Frukttvätt Kallt vatten: Passar för frukt och bär med en tunn yta, ex. jordgubbar.
Baby program: Passar för att diska nappflaskor. (Med ånga).
Glastvätt: För lätt smuts såsom glas, kristall och känsliga tallrikar (Med ånga).
Indikatorlampan blinkar när den startar. Display för tid, funktion osv.

Alternativ | - Logik LDW2PB20N

Bänkdiskmaskin Logik LDW2PB20N

FUNKTIONER
– 6 program
– Ångfunktion
– Startfördröjning
– Snabbprogram

SPECIFIKATIONER
Typ
: Bänkmodell.
Energiklass: G.
Kuvert: 2.
Ljudnivå: 58 dB.

6 | Candy CDCP 8 - Rymlig

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

SPECIFIKATIONER
Typ
: Bänkmodell.
Energiklass: A+.
Kuvert: 8.
Ljudnivå: 51 dB.

Candy CDCP 8 som fått höga betyg hos råd&rön och användare är en populär bänkdiskmaskin som rymmer 8 kuvert. Modellens rymliga interiör gör att även större tallrikar får plats, plus på det!

6 program finns att välja bland:

Normal (150 min), Daglig (90 min), Intensiv (160 min), Eco (185), Glas (95), Daglig (90 min) samt ett snabbprogram på 35 minuter. Ljudnivån är 51 dB vilket är i normalklassen för bänkdiskmaskiner och användare upplever modellen som relativt tystgående. Övriga funktioner är bland annat ljudsignal vid programavslut samt inställning för startfördröjning.

Användare plussar främst för att modellen är rymlig och relativt tystgående, på minuskontot nämns att korg för bestick saknas.

Köpguide

En bänkdiskmaskin är en diskmaskin som man kan placera på exempelvis köksbänken. Det gör att man kan ha en diskmaskin även för mindre kök där man inte kan få plats med en 45 cm smal diskmaskin. En bänkdiskmaskin har plats för 5-6 kuvert, vilket passar 1-2 personer. Detta räcker till 1-2 dagars disk. En bänkdiskmaskin är billig i jämförelse med underbyggda diskmaskiner.

När borde jag istället välja en vanlig diskmaskin?

Om du har utrymme och budget för det så kan en underbyggd diskmaskin vara bra att överväga. De har plats för mer disk, tillåter för mer flexibilitet i form av hur stora glas och köksredskap man kan diska, och de har vanligtvis en mer bekväm ljudnivå än en bänkdiskmaskin.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.4 / 5. Antal betyg: 7

Liknande tester