Blenders

Blender Bäst i Test 2023

Uppdaterad 12 november, 2023

En bra blender kan göra all skillnad i köket. Här på Hemtips listar vi bästa blenders 2023 sett till prisvärdhet, prestanda och produktrecensioner. Magimix Power Blender blir bäst-i-test i vår undersökning!

Produkter

1 | Magimix Power Blender - Bäst i test

Bästa Blender 2023 i premiumklassen

Bäst i test blender 2023 blir Magimix Power Blender, en funktionsrik favorit. Med hastigheter mellan 600 och 22 000 varv per minut får du perfekta resultat varje gång. Du hittar här fyra olika program och lägen att välja mellan för att göra smoothies, soppa, krossad is och desserter. Magimix Power Blender är en pålitlig produkt som erbjuder all funktionalitet du behöver till en prisvärd peng.

Robust behållare

Behållaren rymmer 1,8 liter och är tillverkad av värme- och fryståligt glas. Vissa användare nämner dock att locket kan vara lite svårt att sätta på, men väl på plats sluter den ordentligt.

Den robusta designen möjliggör för flexibel användning. Förvara din smoothie i frysen eller värm upp din hollandaisesås direkt i behållaren. 

Otroligt kraftfull

Om du är på jakt efter en blender som klarar allt från is till nötter lika lätt som smör i solsken är Magimix Power Blender rätt val. Precis som namnet antyder är detta en otroligt kraftfull blender med en effekt på hela 1300W. Hastigheten når upp till 22 000 varv per minut för perfekta resultat oavsett vad du häller i behållaren.

Tystgående

Magimix Power Blender utmärker sig från andra blenders genom att vara jämförelsevis tystgående och placerar högt både i experttester och omdömen från användare. En riktigt bra produkt och vårt val som bästa blender 2023.

Sammanfattning

Robust premiumdesign i samband med imponerande prestanda gör att vi kan rekommendera Magimix Power Blender för dig som är ute efter bästa blender 2023. Bäst i test i vår undersökning!

2 | Bosch VitaBoost - Premium

Blender Bosch VitaBoost

Bosch VitaBoost är snyggt designad i svart med ståldetaljer som rentav skriker kvalitet. Modellen erbjuder en steglös hastighetsinställning (upp till 400 kilometer per timme), pulsfunktion samt tre automatiska program för soppor, smoothies och rengöring. Blenderns motor på hela 1600 watt, i samband med sex knivblad, ger perfekta resultat varje gång. 

Okrossbar behållare

Bosch VitaBoost kommer utrustad med en okrossbar Tritan-kanna på över två liter, som också har praktiska måttangivelser. All plast som kan komma i kontakt med maten är helt fri från BPA, ett ämne som kan påverka immunförsvaret. Behållaren är tillräckligt stor för alla behov och dessutom stryktålig.

Extrem rotationshastighet

Tack vare en extra kraftfull motor på 1600W kan Bosch VitaBoost nå en rotationshastighet på upp till 400 kilometer per timme, eller 45 000 rotationer per minut. Utöver det har blendern även sex blad som skär upp till 180 000 gånger per minut. Det innebär att det inte finns några ingredienser överhuvudtaget som Bosch VitaBoost inte kan hantera.

Hyllad av kunder

Användare plussar främst för den effektiva kombinationen av motor och knivblad som ger utmärkt släta smoothies och soppor. Viss kritik riktas dock mot att kannan uppfattas som repkänslig samt den höga ljudnivån på maxfart.

Sammanfattning

Med en motor i toppklass, okrossbar Tritan-kanna, snygg design och allmän kvalitetskänsla är Bosch VitaBoost en blender väl värd att titta lite extra på. Produkten blir därför vårt val som bästa premiumblender 2023.

3 | OBH Nordica Blendforce - Budget

Blender OBH Nordica Blendforce

OBH Nordica Blendforce är en lite enklare men populär blender med många goda omdömen bland konsumenter. Modellen kommer med en motor på 800 watt, som även klarar av att hantera is och nötter, samt en glasbehållare på smidiga 1,25 liter. Allt det till ett väldigt lågt pris.

Hög prestanda till lågt pris

Iskross, smoothies och såser går snabbt och smidigt att förbereda genom maskinens sex blad. Två hastigheter att välja mellan samt en praktisk pulsfunktion gör blendern lätt att jobba med.

Effekten ligger här på 800W, vilket är något lägre än hos resterande testvinnare, men till priset blir det svårt att hitta en mer kraftfull blender.

Lätt att rengöra

Bladen är rostfria och kan enkelt tas ut för rengöring. Behållaren fungerar även bra att diska i maskin, vilket gör det lätt att städa upp efter användning. Sugfötterna under blendern gör att den står stadigt på köksbänken och du slipper oroa dig om att OBH Nordica Blendforce tippar över.

Sammanfattning

OBH Nordica Blendforce är en rimligt prissatt blender med god funktionalitet. Trots en lägre effekt klarar den bland annat att krossa is, och blendern får goda omdömen från kunder, som särskilt uppskattar hur lätt den är att rengöra.

4 | Philips Avance - Prisvärd

Blender Philips Avance Collection Problender

Denna prisvärda blender från Philips är ett utmärkt val tack vare stor kapacitet och toppbetyg av konsumenter. För att kunna matcha kapaciteten används en kraftfull motor på 1400W som når hastigheter på upp emot 35 000 varv per minut. Prisvärda Philips HR 3653 kan hantera allt från mjuka frukter till is, frysta bär eller rotfrukter.

Högre volym än konkurrenterna

Behållaren rymmer hela 2,2 liter, vilket är betydligt högre än flertalet produkter i denna kategori. Den rymliga designen gör produkten perfekt för den större familjen eller för dig som exempelvis vill förbereda smoothies ett par dagar i förväg.

Samtliga delar är avtagbara och går att diska i maskin, vilket underlättar vid rengöring. Noterbart är dock att det inte gäller skärkniven, som måste diskas för hand.

ProBlend 3D och hög effekt

Philips Avance kommer utrustad med Philips patenterade ProBlend 3D-teknik samt en kraftfull motor med en effekt på 1400W. 

ProBlend 3D säkerställer att varje milliliter i exempelvis din smoothie är helt fri från klumpar. Det blir alltså ingen skillnad i konsistensen mellan toppen och botten på din blandning – ett vanligt problem i billigare blenders.

Sammanfattning

Konsumenter tycker att modellen är kraftfull, är enkel att hantera, lätt att diska och har en tilltalande design. Enda nackdelen – som ofta nämns när det gäller just blenders –  är att den låter lite högt på grund av den starka motorn. Sammantaget är Philips Avance HR3653 en prisvärd blender 2023.

 

5 | NutriBullet Pro 900 - Kompakt

NutriBullet Pro 900 Kompakt Populär

NutriBullet 900 PRO är en kompakt och populär blender med en tidlös design. Trots den mindre storleken har du här en effekt på hela 900W för släta smoothies och fint hackade ingredienser. 

Kompakt

För dig som inte har plats på köksbänken för en stor och stark blender är NutiBullet 900 PRO ett utmärkt alternativ. Kapaciteten ligger här på 0.70 liter vilket räcker gott och väl till det mesta, men blendern är annars liten och lätt att förvara utom synhåll.

Snygg design

Utöver den goda funktionaliteten och den mindre storleken får du här även en elegant design som få blenders kan mäta sig med. NutriBullet 900 PRO är tillverkad av BPA-fri plast och går att köpa i snygga färger som champagne och roséguld.

Sammanfattning

Denna uppskattade blender är inte lika kraftfull som resterande testvinnare, men ett bra pris i kombination med en snygg och kompakt design gör NutriBullet 900 PRO till ett klockrent val för dig med ett mindre kök.

Fördelar med en blender i hemmet

  • En blender är ett mångsidigt köksredskap som enkelt och snabbt kan producera inte bara goda smoothies och milkshakes utan även tex fina släta soppor, såser, dressing, krossad is och nyttiga fruktjuicer. Skulle en välblandad drink stå på menyn så finns din blender även där till hands.
  • Då ingredienserna är lätta att ha översikt över är det också enkelt att få just den konsistens man vill ha.
  • Blendern är en relativt liten maskin och tar inte upp särskilt mycket plats och inköpskostnaden ligger bra till i jämförelse med t.ex en matberedare.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.9 / 5. Antal betyg: 10

Liknande tester