Blenders

Blender Bäst i Test 2022

Uppdaterad 15 november, 2022

Vi listar de bästa blenders 2022 baserat på tester och användaromdömen, från budget- till premiumvarianter.

BÄST I TEST

Bästa blender 2022

Philips
Avance HR3653

POPULÄR

Wilfa
BPF-1200S

KRAFTFULL

Bosch
VitaBoost

Produkter

1 | Philips Avance - Bäst i Test 2022

Bästa blender 2022

Bästa blender 2022 – Denna blender / mixer från Philips är ett bra val med stor kapacitet och toppbetyg av konsumenter. För att matcha kapaciteten används en kraftfull motor på 1400 W, med en prestanda på upp emot 35 000 varv / minut. Philips HR 3653 hanterar allt ifrån mjuka frukter till is, frysta bär eller rotfrukter.

Bringaren som medföljer denna blender rymmer hela 2,2 liter, vilket är i den övre nivån i segmentet. Förprogrammerade program möjliggör enkel beredning av exempelvis smoothies och såser. Samtliga delar är avtagbara vilket underlättar vid rengöring och kan diskas i maskin förutom skärkniven som behöver diskas för hand.

Konsumenter tycker att modellen är kraftfull, är enkel att hantera, lätt att diska och har en tilltalande design. Enda nackdelen, som så ofta nämns när det gäller blenders, är att den låter lite högt på maxkapacitet på grund av den starka motorn. Sammantaget blir Philips Avance HR3653 bäst i test och vårt val av bästa blender 2022.

Varför Philips HR 3653?

Pris vs kapacitet & omdömen.
Höga betyg av konsumenter – Rymlig med 2,2 L behållare.
Färdiga program för ex. smoothie, såser och iskross.
Lätt att rengöra och diska i maskin.

2 | Wilfa BPF-1200S - Populär

Bra Blender från Wilfa

Wilfa PowerFuel BPF-1200S är en utmärkt blender med 1200 W effekt och en hastighet på upp till 22.000 varv/min. De sju bladen passerar tillsammans blandningen inte mindre än 154 000 gånger per minut vid maxläge. Kombinationen gör det möjligt att enkelt krossa is och nötter, göra soppor, såser, barnmat och perfekta smoothies.

Blendern kommer med tre förinställda program: Soppa, smoothie och grönsaksdryck samt manuell pulserande drift. Karaffen som är på 1,5 liter är tillverkad av BPA-fri Tritan, och har ett lock som tillåter tillsättning av råvaror under drift. Wilfas blender kommer med en stark motorn  som klarar hela tio minuters kontinuerlig drift utan att överhettas.

Konsumenter är nöjda med modellen och prisar framförallt smoothie-programmet samt att maskinen är lått att rengöra. På minuskontot upplever vissa att maskinen är har väl högt ljud vid maxdrift.

Varför Wilfa PowerFuel?

Utmärkt Smoothie-program.
Lätt att använda samt rengöra.
10 års tillverkargaranti på motorn
Nöjda användare

3 | Bosch VitaBoost - Kraftfull

Bosch VitaBoost kommer som premiumprodukt snyggt designat i svart med ståldetaljer och ger ett tydligt intryck av kvalité. Modellen kommer med en steglös hastighetsinställning, pulsfunktion och 3 automatiska program för soppa, smoothie, samt rengöring. Blenderns motor är på rejäla 2,2 hästkrafter / 1600 watt, och de 6 knivbladen mixar med över imponerande 45.000 varv/minuten – Toppklass.

Med blendern kommer en rymlig 2-liters okrossbar Tritan-kanna som också har praktiska måttangivelser. En medföljande stamp hjälper till vid arbete med frysta eller trögflytande varor samt även en bok fylld av bra recept. (engelska) Alla delar som kommer i kontakt med livsmedel är BPA-fria.

Användare plussar främst för den effektiva kombinationen av motor/knivblad som ger utmärk släta smoothies och soppor, samt den stabila konstruktionen. Viss kritik riktas mot att kannan uppfattas som repkänslig samt hög ljudnivå på maxfart.

Med en motor i toppklass, okrossbar tritankanna, snygg design och allmän kvalitetskänsla är Bosch VitaBoost en blender väl värd att titta lite extra på.

Varför Bosch VitaBoost?

Motor: 2,2 hästkrafter – 1600 watt – 45.000 varv/minut.
2-liters okrossbar Tritankanna.
6 knivblad i rostfritt stål.
Stamp för effektivare bearbetning av frysta eller trögflytande ingredienser.
Automatiska program för smoothies, soppa och rengöring.

4 | Magimix Power Blender - Premium

Bäst i test premium Blender – Magimix Power Blender är en funktionsrik favorit i blender-kategorin. Med hastigheter mellan 600 och 22 000/minut slipper du klumpar helt och hållet. Du får fyra olika program och lägen att välja mellan för att göra smoothies, soppa, is och desserter.

Magimax har en pulsfunktion samt en smart stegring av hastigheten som gör att blandningen i mixern blir mjuk. Behållaren rymmer här 1,8 liter, och mixer-kannan är tillverkad av värme- & köldresistent glas, här nämner några användare dock att locket kan vara lite svårt att sätta på men att väl på plats är den tät och bra.

Tystgående

Magimix Power Blender utmärker sig från andra blenders med att vara jämförelsevis tystgående, och placeras högt både i experttester och omdömen från användare. En riktigt bra maskin i premiumklassen 2022.

Vaför Magimix Power Blender?

Favorit hos konsumenter
Tystgående motor
4 program att välja mellan

5 | OBH Nordica Blendforce - Budget

OBH Nordica Blendforce är en lite enklare och populär blender med många goda omdömen bland konsumenter. Modellen kommer med en motor på 800 watt som klarar att hantera även is och nötter, samt en glasbehållare på smidiga 1,25 liter.

Iskross, smoothies och såser ordnas snabbt & smidigt via maskinens 6 blad. 2 fasta hastigheter plus fri fart via blenderns pulsfunktion finns att jobba med. De 6 rostfria bladen kan enkelt tas bort för rengöring och behållaren fungerar bra att diskas i maskin.

Användare plussar för att mixern är stabil under användning, lätt att rengöra, enkelt att montera/ta bort glaskannan samt att produkten upplevs som prisvärd.

Varför OBH Nordica Blendforce?

Pris
Pulsfunktion
Diskmaskinssäker behållare
Stabil under gång

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.8 / 5. Antal betyg: 6

Liknande tester