Diskmaskin 45 cm

45 CM smal diskmaskin Bäst i Test 2022

2 veckor sedan

Bästa 45 cm diskmaskin 2022. Vi har listat de populäraste & bästa valen i 45 cm diskmaskin bäst i test 2022. Utgångspunkten är expertet-test och konsumenternas omdömen, både budget som premium. Efter genomgången av produkterna hittar du våra köp och användarguide.

Bästa 45 cm diskmaskin

BÄST I TEST 2022

45 cm smal diskmaskin bäst i test 2022

Siemens SR45ZS09MS

AirDry

Bästa 45 cm diskmaskin 2022Bästa 45 cm diskmaskin 2022

Electrolux ESA22100SW

POPULÄR

Cylinda DM 3105

PREMIUM

45cm smal diskmaskin bäst i test 2021

Bosch SPU4EKW28S

1 | Siemens SR45ZS09MS - Bäst i Test 2022

45 cm smal diskmaskin bäst i test 2022

Bästa 45 cm diskmaskin 2022 – Med utmärkta funktioner & tyst gång blir denna Siemens vårt toppvall & 45 cm Diskmaskin Bäst i test.

Rymlig & tystlåten
Med en kapacitet på hela 10 standardkuvert ligger Siemens SR45ZS09MS i topp bland 45 cm diskmaskinerna. Diskmaskinens 6 effektiva program är: Eco, Auto, Intensiv, Snabb, BrilliantShine samt Favourite, programmen kan kombineras med extrafunktionerna Shine & Dry, intensiveZone, VarioSpeed Plus, ett special program Machine Care – som avlägsnar fett och kalkavlagringar finns också tillgängligt.

Siemens maskin imponerar med sin innovation Super Silence och ljudnivån landar på max 43 dB, vilket gör maskinen till en av de tystaste på marknaden. Något som ofta påpekas när nöjda användare recenserar produkten. Innovationer är Siemens kännetecken – så för en mer praktisk lastning av glas, tallrikar osv. har denna maskin fått en lättanvänd 3-stegs höjdjusterbar överkorg.

Med tekniken AquaSensor anpassas vattenförbrukningen efter vilken typ av disk du har och hur smutsig disken är genom att diskvattnet kontrolleras med en infraröd stråle i AquaSensorn. Maskinen har en tydlig display som visar både funktion och återstående disktid.

Funktioner

 • Zeolith-torkning – Mineralen Zeolit samlar upp fukt och omvandlar det till energi. Tork-processen blir därför både snabbare & effektivare.
 • varioSpeed Plus – Förkortar diskprogrammen med upp till 50% till likvärdigt diskresultat, men till kostnad på mer energianvändning.
 • IntensivZon – Hjälper till att göra rent även de smutsigaste av tallrikar och bestick. Funktionen påverkar endast underkorgen, vilket tillåter dig att diska känsligare föremål i överkorgen.
 • DoseringsAssistenten – Fördelar diskmedlet jämnt, vilket säkerställer ett utmärkt diskresultat – gång på gång.
 • DuoPower® – Ser till att porslinet blir glänsande rena efter diskning.
 • hygienPlus® – Extra hygienisk diskning.
 • Underhåll – Självrengörande filtersystem i 3-steg.
 • emotionLight – LED-lampor tänds automatiskt i luckkarmen vid öppning och ger ett bra ljus i maskinen.
 • Home Connect – Appen Home Connect ger dej möjlighet att kommunicera & övervaka kompatibla Siemensprodukter.

Sammanfattning
Siemens SR435W01MS är en utmärkt 45 cm diskmaskin med teknik i framkant & nöjda användare, främst plussas för den låga ljudnivån, ett bra disk & tork resultat samt ett för kvalitén bra pris. Vårt val av bästa 45 cm diskmaskin 2022.

Bäst i test

2 | Electrolux ESA22100SW​ - Populär

Bästa 45 cm diskmaskin 2022Bästa 45 cm diskmaskin 2022

Med bra funktioner, bra pris och nöjda användare är modellen ett populärt val i vårt Bäst i test 2022.

Electrolux ESA22100SW är en 45 cm smal diskmaskin som har kapacitet för 9 standardkuvert. Med de dubbla överlappande spolarmarna (DuoPower), garanteras att all disk får samma utmärkta diskresultat oavsett placering i maskinen.

Överkorgen med fällbara kopphyllor är mycket lätt att höjdjustera om så skulle behövas, vilket ger bättre plats åt mer skrymmande disk under. Underkorg kan modifieras via 2 fällbara tallriksstöd.

Andra funktioner som bör nämnas:

 • AutoFlex: Vattenförbrukningen regleras efter hur smutsig disken är genom att diskvattnet kontrolleras med en infraröd stråle i sensorn.
 • AirDry: En teknik där luckan öppnas automatiskt under torkningsfasen för ett effektivare resultat där du slipper eftertorka själv.
 • ExtraHygiene: En valbar tilläggsfunktion som startar en desinficerande sköljning och höjer tempen till 69 °C för att bekämpa eventuella bakterier på din disk.
 • AquaStop: Ett säkert skydd mot vattenskador.

3 | Cylinda DM 3105​ - Rostfritt stål

Cylinda-DM-3105-Vit

Med mycket bra funktioner, bra prisläge och nöjda köpare är Cylinda DM 3105 ett bra alternativ till vår vinnare

Cylinda DM 3105 är en storsäljande smal diskmaskin som får goda omdömen av sina användare. Modellen kommer med 7 program Program: Daglig disk – Snabbdisk 30 min – Skonsam disk – Halv diskmängd – Intensiv, Eco 50 °C – Förlängd torktid samt Fördröjd start. Temperaturvalen är 4 st.

Diskmaskinen har flexibla korgar och en praktisk både höj- och sänkbar överkorg så att man vid behov även kan diska mer skrymmande ting. Ljudnivån på denna smala diskmaskin från Cylinda är på acceptabla 49 db.

DM 3105 är rymlig med kapacitet på 10 kuvert vilket är i toppklass för smala 45 cm diskmaskiner. Uppskattade funktioner hos användare  som Timer för att starta maskinen när det passar dig samt förlängd torktid, och säkerhetsfunktioner som barnlås och Aguastop för att förhindra vattenskador.

4 | Bosch SPU4EKW28S​ - Premium

45cm smal diskmaskin bäst i test 2021

Bosch SPU4EKW28S är med smarta Home Connect, Zeolith & EfficientDry Tork-Teknik, SilencePlus 44 db  och 7-SegmentDisplay en tystgående 45 cm smal diskmasin med toppstandard. Vårt prisvärda val i premiumklassen.

Program och specialfunktioner
6 program: Eco, Auto, Intensiv, Express 65°, Silence, Favourite.
4 specialfunktioner: Home Connect, Efficient Dry, IntensiveZone, SpeedPerfectPlus.

Bosch SPU4EKW28S är en utmärkt 45 cm diskmaskin med en 7-SegmentDisplay, smarta Home Connect för trådlös fjärrstyrning och disk-tekniker i toppklass. Ett  toppval i premiumklassenr

Köpguide

En god utgångspunkt kan vara att fundera på hur stor kapacitet du har behov av. En 45 cm smal diskmaskin klarar oftast av mellan 8 – 10 standardkuvert. Ett kuvert består av en platt tallrik, en djup tallrik, en assiett, en kaffekopp med fat, kniv, gaffel, soppsked, tesked samt ett glas. En 45 cm maskin räcker  alltså om man generaliserar bra för ett hushåll på 3 personer.
Vad gäller ekonomi är det inte bara inköpspriset som är viktigt. El kostar och diskmaskinernas förbrukning kan variera en hel del, och en större maskin förbrukar självklart också mer el. Det kan skilja upp till 50% i elkostnad mellan de mest effektiva av de mindre diskmaskinerna gentemot en större modell med lågt värde i energiklassen. Klassificeringen mäts från A+++ till D,  där A+++ är det bästa värdet och D är det sämsta betyget.
Eftersom diskmaskinen ofta är centralt placerat i hemmet är ljudnivån på maskinen intressant att kontrollera. Nivå mäts i decibel, och maskinerna ligger i regel mellan 44-50 db.  En normal samtalsnivå ligger på ca 60 dB som jämförelse. I recensioner bland användare är ofta just ljudnivån något man brukar påpeka, så det kan vara värt att ha i åtanke.

I och med att konsumenter ställer högre krav på vitvaror så utvecklas även funktionerna i raska steg.

 • Autoprogram – Både diskar och torkar automatiskt. Du trycker på startknappen och så får du rätt temperatur, diskcykel och torkning.
 • Eco-program – Reducerar energi- och vattenförbrukningen.
 • IntensivZon – Hanterar även de smutsigare föremålen med galans.
 • Sensorstyrt program – Ofta benämnt som aquaSensor, Sensorerna mäter hur smutsig disken är och justerar programmet därefter.
 • Snabbprogram – Vanligaste varianten är 30 min. Några tillverkare har varianter på snabbfunktionen t.ex Variospeed –  ett system som reducerar tiden med 50% oavsett vilket program man valt.
 • Timer-funktion – Ger möjligt att skjuta upp starten till en tidpunkt som passar dig.
 • Torrare disk – Kallas t.ex extraTorrt eller SensorDry, används främst för effektiv torkning av disk i plastmaterial.
 • Tyst program – Sänker ljudnivån, ofta är det kopplat till Eco-programmet.
 • Varsamt program –  Diskar mer försiktigt vilket passar till ex. glas och finporslin. Porslinet varsamt men noggrant i låg temperatur, för att sedan övergå till en skonsam torkfas.
 • Vattenskydd –  Heter ofta AquaStop, och skyddar mot vattenskador orsakade av läckage.
Med flexibla höj- och sänkbara korgar ges det större möjligheter att utnyttja diskmaskinens utrymme maximalt. Du kan t.ex. höja den översta korgen så att du får plats till större fat och annan skrymmande disk i underkorgen eller alternativt sänka överkorgen för att placera tallrikar på bägge hyllorna. Några smala diskmaskiner har även korgar som du helt kan ta ur maskinen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 4

Fler Tester