Elscooter

Elscooter bäst i test 2023

Uppdaterad 27 maj, 2023

Vi har listat bästa elscooter 2023 utifrån externa tester och användaromdömen, från budget till premium scooters.

BÄST I TEST

E-WHEELS E2S V2​ Bästa elscooter 2023

E-WHEELS E2S V2​

POPULÄR

Mi Electric Scooter Pro 2​

HYBRID

Lyfco EE2-1000​

1 | E-WHEELS E2S V2 - Bäst i Test 2023

E-WHEELS E2S V2​ Bästa elscooter 2023

E-WHEELS E2S V2 blir vårt val som vinnare och bästa elscooter 2023. V2 skeppas med en uppdaterad firmware som utvecklar än mer råstryrka ur denna elscooters motor.

Den förbättrade effekten passar speciellt bra i uppförsbackarna där nya V2 verkligen visar sin styrka. Test utförda av tek.no påvisar att övriga producenter behöver arbeta med produktutveckling eller fortsätta att bli frånåkta. Bäst i Test.

Funktioner

Förutom förbättrad design generellt visar konstruktionen här upp en uppgraderad bakre dämpare samt det uppskattade gasreglaget som bekvämt styrs med hjälp av din tummkraft – trevligt och praktiskt.

Konstruktion & Portabilitet

Scootern fälls dessutom enkelt ihop och då styrstången fällts mot bakhjulet finns ett bra grepp att bära din elscooter.

Ihopfälld innnan bagagelucka, trappgång eller kollektivtrafik räknas längden till 108, höjden 49 och bredden till 43 cm.

Smart bluetooth kapacitet med dedikerad app – i appen för iOS & Android kan du göra inställningar för att smidigt hantera scooterns farthållare och även enkelt låsa din elscooter när så behövs.

Sammanfattning

E2S V2 är en svårslagen kombo som andra inte riktigt når upp till sett till pengen och de funktioner och prestanda V2:an levererar. Vårt topp-tips som bästa elscooter 2023.

Produkter

2 | Xiaomi Mi Pro 2 - Prisvärd

Xiaomi Mi PRO 2 kommer med en stabil uppsättning egenskaper och bli vår också vår förste utmanare. Denna 300W modell skryter med bra prestanda, bra utrustning och ett rimligt prisläge – och chassi av flygplansaluminium.

Funktioner

Med bra fartresurser och upp till 45 Km i räckvidd kommer populära Xiaomi Mi Pro 2 med en praktisk cruise control och en bra display som ger dig den viktigaste informationen som hastighet, körsträcka och status på batteriet i fem lägen. Mi 2 Pro skickas även med smarta KERS-systemet som laddar batteriet under inbromsningar.

Tekniker

8.5″ Däcken är här stöt-absorberande och är här även anpassade med halkskydd – säker och mjuk framfart med andra ord. Tittar vi på bromsarna gäller skivbroms framtill med ett elektroniskt ABS-system, också den bakre bromsen är av skivbroms-typ men har även den smarta funktionen där inbromsningar laddar upp ditt batteri.

Mobilappen för Android / iOS uppges av användare fungera riktigt bra och det går exempelvis att låsa scootern via appen. Tillbehör som följer med är: Eladapter, 1 extra däck, kodlås.

Sammanfattning

Med Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 ges en kompetent prestanda och smarta plus funktioner som KERS-systemet och app-styrning i ett snyggt och tilltalande utförande.

3 | Ninebot by Segway Max G30E II - Räckvidd

Segway Max G30E II stora övertag är utan tvekan dess långa räckvidd på upp till 65 km- här tackas ett 551 Wh batteri för prestandan som tillsammans med en motor på fina 350 W gör jobbet åt dej. Här avverkas uppförsbackar med 20 %  lutning under en maxbelasting på 100 kilo. 

Funktioner

4 valbara lägen erbjuder Max G30E II: Sport, Drive, Eco och ett praktiskt promenad läge. Som en produkt i den finare klassen hittar vi även ett regenerativ system för bromsning där batteriet laddas upp när bromsen används. Via en LED display ges info om aktuell hastighet samt återstående batteritid.

G30E II är Bluetooth kompatibel och app för iOS och Android finns till hands där du kan justera ljus, driftläge med mera och även uppgradera systemet när ny firmware släpps.

Med en rejäl IPX7 klassning på motor och IPX5 på övrig konstruktion är detett toppval generellt men speciellt för dej som åker även när regnet faller och / eller i tuffare terräng. 

Sammanfattning

Segway Max G30E II är segmntets mest prisvärda val i den bättre klassen för de som önskar en rejäl räckvidd. Smart teknik med regenerativ broms och duktig kraft i backarna ges pluss för. Att varumärket levererar kvalité behöver knappast påpekas. Bästa elscooter 2023 på pendlar avdelningen.

4 | Lyfco EE2-1000 - Hybrid Scooter

Att åka elscooter är för många av oss en livsstil, men vi ska heller inte glömma att kanske än fler uppskattar att snabbt och billigt förflytta sej mellan punk A och punkt B. Det är då sadeln gör entré med Lyfco EE2-1000.

Att stå på en relativt smal bräda längs 5 km till jobbet är faktiskt inte allas kopp te så nu börjas det smått hittas elscooter varianter med sittplats. Lyfco EE2-1000 är en fiffig hybrid mellan elscooter och elcykel på 1000  kapabla W som hanterar förare med en vikt på upp till 140 kg.

Funktioner

Lyfco EE2-1000 är ett av få portabla sadel-alternativ än så länge. Hybriden kommer med en kapacitet att föra dej framåt i terrängen– beroende på din vikt och terrängen – upp till 20 km i distans med en hasighet på  max ca 38 km/h. Motorn är på 1000W och hämtar kraften ur ett 36V 12 Ah lithiumbatteri.

Sammanfattning

Hybriden passar extra bra för de som kan tycka framfarten upplevs säkrare och mindre vinglig under färden med en sittplats och ett styre som på en cykel kort o gott.

5 | DYU D1 - Hybrid Scooter

DYU D1 är ett alternativ till ovanstående hybrid med lite mindre fartresurser, lite längre räckvidd och mer portabel med sin låga vikt.

Luftfyllda 12 tummare hittas här för en rimlig komfort, skivbromsar både fram och bak, farthållare via knapptryck och en vikt som stannar på 15 kg är andra specifikationer man bör nämna.

Sammanfattning

DYU D1 är en smidig hybrid med bra räckvidd till ett lika bra pris.

Användare – inklusive mej själv – ger bra omdömen och är nöjda med sin hybrid scooter.

IP-klasser

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.9 / 5. Antal betyg: 7

Liknande tester