Espressomaskin bäst i test 2021

Bästa espressomaskin 2021. Nu behöver du inte längre gå på café eller besöka den lokala baristan för att kunna avnjuta en riktigt god cappuccino, latte eller espresso. De alltmer populära automatiska espressomaskiner / kaffemaskiner vinner mark vilket är lätt att förstå. Du fyller bara espressomaskinens bönbehållare, vattentank och väljer vilken kaffedryck du önskar med ett knapptryck.

Vi har listat de bästa espressomaskinerna enligt användare, tester, funktion och pris. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

K√ĖPTIPS

 Helautomatisk espressomaskin: Maler, brygger, mjölkskummar och rengör med ett knapptryck.
 Automatisk espressomaskin: Manuell mjölkskumning, utöver det är allt automatiserat.
 Halvautomatisk espressomaskin: Saknar inbyggd kaffekvarn.
 Minnesfunktion: Vissa maskiner kan spara användare för en skräddarsydd kopp.
 Dubbelbryggare: Vissa maskiner kan brygga två koppar samtidigt.

B√ĄST I TEST 2021

Espressomaskin bäst i test 2020 Melitta Barista Smart T

Melitta Barista Smart T

BUDGET

Espressomaskin bäst i test 2020

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117

BRYGGER 2 KOPPAR

Espressomaskin bäst i test 2021 DeLonghi Dedica EC 685

DeLonghi Dedica EC 685

PREMIUM

Espressomaskin bäst i test 2020 Delonghi ECAM650.55.MS

DeLonghi PrimaDonna Classic

1 | Melitta Barista - Espressomaskin Bäst i Test 2021

Espressomaskin bäst i test 2020 Melitta Barista T Smart

FUNKTIONER
Mjölkskummare
Automatisk avstängning
Avkalkningsprogram
Rengöringsprogram
Individanpassade program
Receptmeny

SPECIFIKATIONER
Typ: Helautomatisk
Vattenbehållare: 1,8 L
Mått (BxDxH): 26 x 47 x 37

Bäst i test. Melitta Barista Smart T är en helautomatisk espressomaskin i premiumklassen med alla finesser och lite till. Att maskinen är i toppklass vittnar inte minst de många goda omdömen dess användare ger samt utmärkelsen av råd & rön till bäst i test. Med ett enkelt knapptryck på TFT-skärmen väljer du vilken kaffetyp du önskar, kanske en cappuccino eller en espresso för att komma igång på morgonkvisten.

En smart funktion p√• denna espressomaskin √§r Bean Select – h√§r finns n√§mligen tv√• beh√•llare f√∂r kaffeb√∂nor vilket g√∂r det enklare att f√• exakt det kaffe man vill ha f√∂r stunden, speciellt bra om det √§r fler personer med olika smak som anv√§nder maskinen, tumme upp d√§r. Modellen har √§ven minne f√∂r upp till 4 anv√§ndare f√∂r att ytterligare f√∂renkla. Inte mindre √§n imponerande 21 sorters kaffe kan maskinen presentera med en-knapp-tryck f√∂r Espresso, Caf√© cr√®me, Latte Macchiato och Cappuccino. √Ėvriga varianter som t.ex Lungo, Caffe Latt√© och Americano skapas via den utm√§rkta receptboksfunktionen.

Som alternativ i toppklassen förväntas app Рoch med Barista Smart T kommer Melitta Connect där du via bluetooth kan koppla upp din smartphone. Här kan du se dina personliga inställningar, både titta på Рoch faktiskt editera nya egna recept. Här finns också guider för underhåll och rengöring.

Med Melitta Barista Smart T går du från kaffekokare till barista på nolltid, men som premiumprodukt kommer det som ofta även med ett pris i toppklass. Men vill man ha det bästa är Melitta Barista Smart T ett givet val och vår vinnare

2 | DeLonghi Magnifica S - Bästa Espressomaskin Budget

DeLonghi Magnifica S ECAM Espressomaskin

FUNKTIONER
Mjölkskummare
Automatisk avstängning
Avkalkningsprogram
Rengöringsprogram

SPECIFIKATIONER
Typ: Helautomatisk
Vattenbehållare: 1,8 L
Mått (BxDxH): 24 x 35 x 24

Presterar bättre än många dyrare espressomaskiner

Trots ett lågt pris levererar DeLonghi Magnifica på enkelt sätt en utmärkt espresso/cappuccino/latte. 13 olika inställningar i kaffekvarnen samt 3 bryggtemperaturer finns att välja på. Den manuella mjölkskummaren sitter bekvämt på sidan och ger ett krämigt mjölkskum. Maskinen kan använda både hela och malda kaffebönor och du kan brygga två koppar samtidigt om så önskas. Vattenbehållaren tas enkelt loss framifrån, vilket gör det smidigt att fylla på vatten.

Espressomaskinen har en praktiskt avtagbar droppbricka, samt justerbar höjd på kopphållaren. Det tillåter dig att använda både höga glas och lägre koppar. Kontrollpanelen är enkel att använda. En roterbar knapp sitter i mitten och ger dig full kontroll över kaffestyrkan. ECAM 21.117.B har ett av de bättre och mest tätslutande locken på marknaden, vilket behåller bönornas aroma. Givetvis stängs maskinen av automatiskt.

Magnifican får många lovord för att vara en av de mer tystgående espressomaskiner på marknaden, och tillhör de mindre maskinerna vilket gör den enkel att placera i hemmet. Utmärkta omdömen i Råd & Rön:s stora tester både 2014 / 2017.

Bra funktioner, bättre kaffe

Söker du efter en modern espressomaskin i budgetklassen med utmärkta och praktiska funktioner så är Magnifica S ett givet val: Bästa köp i budgetklassen!

 
 
 

3 | DeLonghi Dedica - Populär SemiAutomatisk

Espressomaskin bäst i test 2021 DeLonghi Dedica EC 685

FUNKTIONER
Mjölkskummare
Automatisk avstängning
Avkalkningsprogram
Rengöringsprogram
Individanpassade program
Receptmeny

SPECIFIKATIONER
Typ: Halvautomatisk
Vattenbehållare: 1,8 L
Mått (BxDxH): 15 x 33 x 30

SemiAutomatisk

DeLonghi EC685 är en mycket elegant och kompakt semiautomatisk espressomaskin i högsta kvalitet, byggd och designad helt i metall.

Espressomaskinen kommer med elektronisk temperaturkontroll, anpassningsbar kaffemängd, mjölkskummare och en start till klar tid på runt 40 sekunder. DeLonghi Dedica används med fördel på traditionellt espresso-maneér genom att fylla valfri mängd malet kaffe i filterkorgen, men har även stöd för att använda Easy Serving Espresso Pods.

Som säkerhetsfunktion har modellen valbar automatisk avstängning efter 9 min, 30 min eller 3 timmar. Andra funktioner är t.ex koppvärmare på toppen av maskinen, avtagbar vattentank och droppbricka. Med köpet följer 2st filter för 1 respektive 2 koppar.

DeLonghi:s semiautomatiska EC685 hyllas unisont av användare och experter. Vill man ha sin espresso under full kontroll är denna espressomaskin ett synnerligen gott val och i egenskap av espressofantast är det också mitt eget personliga val.

4 | DeLonghi PrimaDonna Classic - Premium

Espressomaskin bäst i test 2020 Delonghi ECAM650.55.MS

FUNKTIONER
Mjölkskummare
Automatisk avstängning
Avkalkningsprogram

SPECIFIKATIONER
Typ: Helautomatisk
Vattenbehållare: 1,1 L
Mått (BxDxH): 26 x 47 x 38

Absolut toppnivå

De’longhis premiummodell¬†PrimaDonna Classic¬†levererar en upplevelse av kvalitet som √§ven faller den kr√§sne kaffe√§lskaren i smaken. Bered ett brett sortiment av dryck s√•som espresso, cappuccino, macchiato och lungo f√∂r att n√§mna n√•gra. Ut√∂ver kaffe kan du √§ven bereda diverse chokladdrycker. Givetvis kommer din Primadonna med mj√∂lkskum samt inbyggd mj√∂lkbeh√•llare och kaffekvarn. B√•de hela och f√∂rmalda b√∂nor g√•r hem hos denna maskin.

App-styrd

Du har full kontroll över maskinen när det kommer till kaffestyrkan. Justera önskade inställningar med hjälp av den intuitiva displayen, eller direkt från mobil-appen. Displayen har förbättrats med användaren i åtanke

5 | DeLonghi Eletta - Populär

Espressomaskin bäst i test 2020

FUNKTIONER
Mjölkskummare
Automatisk avstängning
Avkalkningsprogram
Rengöringsprogram
Individanpassade program
Receptmeny

SPECIFIKATIONER
Typ: Helautomatisk
Vattenbehållare: 1,8 L
Mått (BxDxH): 26 x 36 x 46

Populär

DeLonghi Eletta är en utmärkt espressomaskin i mellanprisklassen. Förutom att brygga en perfekt espresso kan du med Latte Crema Systemet få en god cappucchino, caffe latte eller latte macchiato med krämigt mjölkskum. Det finns även många möjligheter att anpassa kaffet helt i din egen smak med inställningar för att justera styrka och bryggtemperatur. Mjölkmenyn tillåter dig att välja bland förinställda varianter som exempelvis kaffe latte och macchiato, och du kan även anpassa drycken helt utefter personliga preferenser. Det är både enkelt och spännande att experimentera med olika inställningar och smaker.

Minnesfunktion & koppvärmare

Elettan har även en minnesfunktion för att komma ihåg hur mycket mjölk och kaffe du önskar. En aktiv koppvärmare för att hålla koppen på perfekt temperatur finns som extra finess. Den bekväma touchpanel med två textrader underlättar för använda kaffemaskinen snabbt och enkelt. Mjölkbehållaren är löstagbar för enkel rengöring och förvaring i kylskåpet.

H√∂ga betyg i R√•d&R√∂ns stora B√§st i Test 2014, och som kaffefantasterna p√• beantocupcoffeemachines.net skrev i sin recension: ”If you can afford it and like the look of it, then buy it – it stands out as a great purchase”.

Kritikerprisad

Söker du en kritikerprisad espressomaskin med integrerat mjölksystem och med möjlighet till personliga inställningsmöjligheter är definitivt DeLonghis Eletta ett utmärkt val.

GUIDE

Funktioner

  • Mj√∂lkskummare¬†– En mj√∂lkskummare till√•ter dig att g√∂ra fler typer av kaffe, exempelvis Cappuccino och Latte. Om du endast vill kunna g√∂ra en Espresso s√• beh√∂vs inte mj√∂lkskummaren.
  • Automatisk avst√§ngning¬†– Om du k√∂per en espressomaskin som tillverkats under de senaste √•ren kommer den med st√∂rsta sannolikhet ha automatisk avst√§ngning efter bryggning. Det leder till f√∂rb√§ttrad s√§kerhet och milj√∂v√§nlighet, samt minskade elkostnader f√∂r dig. Det √§r numera ett EU-krav att alla maskiner har denna funktion.
  • Avkalkning/Reng√∂ringsprogram¬†–¬†Genom att avkalka/reng√∂ra maskinen regelbundet f√∂rl√§ngs dess h√•llbarhet och s√§krar att kaffet smakar gott.De flesta maskinerna av senare √•rsmodell har integrerade avkalkning/reng√∂ringsprogram som upplyser via display eller lampa n√§r det √§r dags. I detta testet har samtliga automatiska avkalkning/reng√∂ringsprogram.
  • Kvarn¬†– Nymalda kaffeb√∂nor ger dig det b√§sta kaffet. Automatiska och helautomatiska espressomaskiner har inbyggda kaffekvarnar. Manuella / halvautomatiska maskiner har inte inbyggda kaffekvarnar. Det betyder att du d√• √§ven beh√∂ver k√∂pa en kvarn, och mala kaffet innan det packas in i filtret. Med en inbyggda kvarn f√•r du ett nymalet kaffe med ett perfekt resultat. Kvarnen kan vara av antingen st√•l eller keramik. Den dyrare av keramik, anses vara den b√§ttre tack vare l√§ngre h√•llbarhet. En annan variation √§r malprocessen. Antingen med knivblad eller med malskivor, d√§r knivblad √§r den enklare varianten.
  • Personligt kaffe¬†– Samtliga automatiska espressomaskiner till√•ter dig att reglera styrka och temperatur sj√§lv. Alla maskiner vi j√§mf√∂rt har denna funktion i olika grad. De mer exklusiva har fler valm√∂jligheter med t.ex minnesfunktion och fler kaffevarianter att v√§lja p√• med one-touch. Helautomatiska espressomaskiner sk√∂ter dessa inst√§llningar automatiskt med ett knapptryck.

Kaffetyper

 Espresso
РStarkt, fylligt kaffe täckt av fast skum, crema.
I en perfekt cappuccino ska skummet vara ungefär en fjärdedel av den totala volymen.Skum ska ha små bubblor och ett blankt utseende.

 Caffè Latte
РEn del espresso och två delar ångad mjölk.
Kaffe Latte är kanske den mest populära kaffedrycken i Sverige. Först och främst så kräver en Kaffe Latte riktigt starkt och nybryggt kaffe, gärna en espresso. Kaffet åker ner i koppen först och sedan följer den varma och lätt skummade mjölken.

 Cappucchino
РLika delar espresso, ångad mjölk och mjölkskum.
Namnet Cappuccino sägs vara inspirerat av den italienska Capuchinordens munkar på grund av den bruna färgen på munkarnas ordensdräkt. Den cappuccino vi känner och älskar är dock en senare uppfinning som sägs uppstått i Wien i början på 1800-talet, men namnet kapuziner. Då espressomaskinen blev populär i Italien under 1940-talet utvecklades drycken och Cappuccinon spred sig över världen.

 Macchiato
РEspresso med lite ångad mjölk på toppen.
Caffé Macchiato är en av alla de varianter du kan dricka din espresso på. Just Macchiaton passar utmärkt för de som önskar en mildare smak på deras espresso då man toppar espresson med lite mjölk. Ett perfekt alternativ för den som inte är lika förtjust i den mer skarpa smaken som kommer med en enkel espresso.

 Risetto РHälften så mycket vatten som vanlig espresso.
 Americano РHett vatten tillsätts en redan bryggd espresso.
 Caffè con panna РKaffe med vispad grädde.

 Corretto РEspresso med en skvätt alkohol.
 Caffè freddo РKaffe med is och socker.
 Caffè mocha РEspresso med  choklad och varm mjölk.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade tester