GolvFläkt Bäst i Test 2021

GolvFläkt - Bäst i Test

TIPS - Bästa Golvfläkt 2021

 • Fjärrkontroll – Styr från soffan/sängen - Slipp knapparna på fläkten.
 • Timer – Bra funktion speciellt under natten.
 • LCD-skärm – Se aktuella inställningar samt temperatur.

Bästa Golvfläkt 2021

① Duux Whisper Flex Smart

Duux Whisper Flex Smart
ButikPrisLänkar

Whisper Flex Smart är en premium golvfläkt från Duux - företaget som varit en ledande specialist inom luftbehandling i 20 år. Denna eleganta golvfläkt kan både användas som bordsmodell (51 cm) eller med förlängningsröret som en golvfläkt (88 cm). Whisper Flex kommer med inte mindre än 26 inställningar och dubbla fläktblad som i den lägsta inställningen endast avger en ljudnivå på 13 dB.

Du kan välja att köra fläkten horisontellt (max 90 grader), vertikalt (max 100 grader) eller en kombination av båda. I läget natural wind position växlar fläkten mellan olika vindhastigheter medan nattläget minimerar ljudnivån och dimmar kontrollpanelens högupplösta LCD-skärm automatiskt.

Whisper Flex kan manövreras antingen manuellt via knappsatsen, via fjärrkontrollen som kan fästas magnetiskt på baksidan av enheten, via Duux-appen som finns för Android och iOS samt med röststyrning. För röststyrning kan du lägga till Whisper Flex i Google Home-appen och köra det klassiska "Hej Google" slå på vardagsrumsfläkten t.ex.

Via appen kan du slå på eller stänga av fläkten, aktivera eller inaktivera den vertikala och horisontella rotationen, aktivera lägen standard, vind och nattläge, kontrollera timern samt justera hastigheten för fläkten. Slutligen kan även allmänna inställningar justeras som att till exempel lägga till en ny användare.

Som tillval finns ett batteripack som gör det möjligt att använda modellen på ställen utan ström.

I de recensioner vi läst ges mycket beröm till modellens mångsidighet och höga byggstandard men även kritik finns. App-kopplingen förklarades dåligt där en symbol i skärmens nedre kant skulle tryckas på vilket inte benämnts i manualen.

Whisper Flex Smart är onekligen en kombinerad bords/golvfläkt med många strängar på sin lyra vilket reflekteras i priset, men man får då också en top-of the line produkt. Vårt förstaval & Bästa Golvfläkt 2021.

FUNKTIONER

Kombi bord/golvfläkt
Dubbla fläktblad
Fjärrkontroll, app, röststyrning

SPECIFIKATIONER

Effekt 27 W
Hastighetslägen 26  st
Ljudnivå Lägst nivå 13 db
Vikt 5 kg

Bra Användarbetyg

② Honeywell HSF600WE4

Golvfläkt Honeywell HSF600WE4
ButikPrisLänkar

Ett populärt val av golvfläkt är Honeywell HSF600WE4 som kommer med många nöjda användare. Här finns 5 hastigheter att välja mellan och modellen har finesser som timer & fjärrkontroll.

Timern kan ställas in på 1, 2, 4 samt 8 timmar och har därefter automatiskt avstängning. Innehavare av denna golvfläkt är mycket nöjda med fläkten och det plussas för kvalité, tyst gång & prisvärde.

48 dB är ljudnivån som i sammanhanget är riktigt bra och modellen är oscillerande i 70 grader. HSF600WE4 kommer med en praktiskt dim-bar display för störningsfri nattsömn. Höjden på fläkten kan justeras mellan 100-120 cm för att justera luftströmmen. Sammantaget är Honeywell HSF600WE4 ett bra i den övre mellanprisklassen med bra rekommendationer av de som använder produkten.

 • Oscillerande
 • 5 hastigheter
 • Timer-funktion
 • Fjärrkontroll

FUNKTIONER

Oscillerande
Fjärrkontrol
Timerfunktion

SPECIFIKATIONER

Effekt 40 W
Hastighetslägen 5 st
Ljudnivå 48 db

Tystgående & App

③ Princess 350000

Princess 350000 tornfläkt
ButikPrisLänkar

Princess Smart tower fan ståtar med en höjd på 103 cm och en design i grafit och svart. Modellen kommer med app för att manövrera golvfläkten på det sätt som önskas eller via en LED-belyst kontrollpanel. Tre justerbara hastighetsinställningar med oscillering finns här att tillgå. Med en ljudnivå på endast 54 db är det en tyst modell.

50 w luftflöde finns att bruka vid full effekt vilket ger bra kraft när det behövs i värmen och med nattläget inställt sänks ljudnivån till ett minimum. Här finns också en timer-funktion där du kan ställa in intervall mellan 1 till 8 timmar. Modellen kommer med appen HomeWizard Climate för smartphone där du kan ställa in scheman så att fläkten slås på eller av på en förutbestämd tid. Som  extrafiness kan Princess Smart tower styras med röstkommando via Amazon Alexa.

FUNKTIONER

Oscillerande
Fjärrkontrol
Tmerfunktion
Överhettningsskydd

SPECIFIKATIONER

Effekt 50 W
Hastighetslägen 3 st
Ljudnivå 54 db
Vikt Ingen uppgift

8 timmars timer & Design

④ Bionaire BTF002X

Golvfläkt Bionaire BTF002X
ButikPrisLänkar

Bionaire - BTF002X är  en tornfläkt i snygg grafit/mattsavart design. Modellen kan regleras i 3 hastigheter samt Breeze  och  viloläge. Timerfunktionen är här ställbar från 1 till 8 timmar. Bionaire är oscillerande och kommer med en LED-display samt fjärrkontroll för att styra funktionerna. Ljudnivån ligger på jämförelsevis goda 60 db och modellen kommer med 3 års garanti från tillverkaren. Användare ger blandade recensioner från toppbetyg till missnöjda med ljudnivå.

  • 8 timmars timer.
  • Oscillerande; breeze och viloläge.
  • Fjärrkontroll.
  • 3 års garanti.

FUNKTIONER

Oscillerande
Timerfunktion
Fjärrkontroll

SPECIFIKATIONER

Effekt 35 W
Hastighetslägen 3 st
Ljudnivå 60 db
Vikt 3.4 kg

Golvfläktar Max 500 kr

Golvfläkt

Då många speciellt enklare varianter av golvfläktar ofta tar slut hos handlarna då värmen som vanligt överraskar oss har vi här samlat fläktar som fortfarande finns att köpa med maxpris 500 kr.

 

6 Hastighetslägen

Canvac CPF6420S

Fläkt Canvac CPF6420S

Canvac CPF6420S är en tornfläkt med 6 möjliga hastighetslägen. Modellen är oscillerande och med en effekt på 40 W ges rejäl fläkt på maxläget om det skulle behövas. Denna fläkt kommer med ett säkerhetsgaller i fronten samt ett inbyggt överhettningsskydd som automatiskt stänger ner fläkten om motorn blir för varm. Med en Ljudnivå på min/max 50-58 dB är modellen jämförelsevis tystgående.

 • 6 hastighetslägen
 • Fjärrkontroll
 • Oscillerande rörelse
 • Överhettningsskydd

FUNKTIONER

Oscillerande
Timerfunktion
Fjärrkontroll
Överhettningsskydd

SPECIFIKATIONER

Effekt 40 W
Hastighetslägen 6 st
Ljudnivå 50-58 dB
Vikt 5,7 kg

2 i 1 Kombi-fläkt

Nordic Home Culture 2-in-1

Nordic Home Culture 2-in-1 Tower Fan

Nordic Home Culture är en smart kombination av en tornfläkt samt en mindre mer lättplacerad variant . Med en effekt på 40w och trevlig design finns här 3 olika lägen för luftcirkulation - normal, vindläge med omväxlande svagare/starkare luftström samt ett stillsamt nattläge. Vid normalt läge finns även 3 olika styrkor att välja på.

Nordic Home Culture kommer med en fjärrkontroll, timer-funktion samt oscillerande funktion. Användares omdömen är blandade, snygg design och bra svalka men även kritik mot högt ljud och störande led-lampor.

 • Timerfunktion
 • Oscillerande
 • Kombi-fläkt stor/liten
 • Fjärrkontroll
 • 3 hastigheter / 3 vindlägen

FUNKTIONER

Kombi bord/golvfläkt
Dubbla fläktblad
Fjärrkontroll, app, röststyrning

SPECIFIKATIONER

Effekt 40 W
Hastighetslägen 3  st
Ljudnivå Lägst nivå Ingen uppgift
Vikt 3,5 kg

Populär

Honeywell Quietset

HONEYWELL Quietset tornfläkt

Honeywell Quietset är en populär tornfläkt som kommer med hela 8 effektinställningar som kontrolleras antingen via en enkel kontrollpanel på tornets ovansida eller via medföljande fjärrkontroll. Här finns effektlägen mellan maximala Power Cool till ett stillsamt sovläge. Med Quietset modellen har du även möjlighet att sätta timern med automatisk avstängning mellan 1,2,4 eller 8 timmar. Användare är nöjda med produkten.

Oscillerande- 8 hastigheter - Timer-funktion - Fjärrkontroll

FUNKTIONER

Oscillerande
Fjärrkontrol
Tmerfunktion
Överhettningsskydd

SPECIFIKATIONER

Effekt 30 W
Hastighetslägen 3 st
Ljudnivå 47 db
Vikt 4 kg

Köpguide

Golvfläkt - Luftkylare - Aircondition

 • Golvfläkten använder luftflöde vilket kan upplevas som att temperaturen minskar. Golvfläkten kan liknas med en luftkylare utan vattentank.
 • Luftkylaren använder luftflöde och vatten för att minska temperaturen. Modellerna är billigare än en AC, men oftast dyrare än en enkel fläkt.
 • Aircondition: här förs den varma luften ut genom yttervägg via en ventil och sänker på så sätt temperaturen i rummet. En aircondition är den effektivaste metoden att sänka temperaturen, här krävs dock en större installation och varianten är dyrast.

Fjärrkontroll
En fjärrkontroll kan vara bekvämt för att slippa gå till golvfläkten för att justera fläkthastighet eller stänga av/på till ex. under natten eller när man vaknar.

Oscillering
Oscillering betyder att det går att justera luftflödet sidledes och/eller höjd-ledes. Man kan alltså enklare rikta luften så att den träffar, eller inte träffar dig direkt.

Tips
Kom även ihåg att många golvfläktar blir slutsålda under de varma sommarmånaderna. Det kan vara en bra idé att inhandla den redan under vinterhalvåret då efterfrågan är mindre och alternativen troligen fler.

Tidigare recenserade produkter

Prisvärd Tornfläkten

Nedis

Nedis FNTR10CWT40 - Tornfläkten från Nedis kommer med en effekt på  goda 45 W. Modellen är 80 cm hög och således lättplacerad. Inställningar som hastighet och pendling styrs enkelt via medföljande fjärrkontroll och hastighetslägen är 3 till antal. Nedis tornfläkt har även en bekväm timer-funktion samt nattläge. De få recensioner vi hittat är tudelade från utmärkt till kritik mot hög ljudnivå.

Egenskaper

 • Platssparande torndesign
 • 3 hastighetsnivåer.
 • Oscillationsfunktion
 • Timerfunktion
 • Fjärrkontroll
 • Nattläge

Medföljer: tornfläkt- fjärrkontroll - CR2025 batteri - Instruktionsbok.

FUNKTIONER

Oscillerande
Fjärrkontrol
Tmerfunktion

SPECIFIKATIONER

Effekt 45 W
Hastighetslägen 3 st
Ljudnivå  Ingen uppgift
Vikt Ingen uppgift

[cmtoc_table_of_contents]