Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2022

4 veckor sedan

Bästa induktionshäll 2022. Vi har listat de bästa induktionshällar utifrån experternas tester och användares omdömen, budget som premium. Efter produktgenomgången hittar du en praktisk köpguide och recensioner som underlag inför ditt köp. Lycka till!

Bästa Induktionshäll 2022

BÄST I TEST

Induktionshäll Bäst i Test 2022

Bosch
PXE651FC1E

POPULÄR

Induktionshäll Bäst i Test 2022

Siemens
EH651FEB1E

70 CM BRED

Bästa induktionshäll 2022

Electrolux
HOB750MF

80 CM BRED

Bästa Induktionshäll 2022

Siemens
EX851FVC1E

1 | Bosch PXE651FC1E -
Induktionshäll Bäst i Test 2022

Bästa induktionshäll 2022

Premium från Bosch

Bästa induktionshällen 2022 – Bosch PXE651FC1E är en induktionshäll i premiumklassen. Med funktioner som t.ex PerfectFry Plus, som är en steksensor med automatisk reglering av temperaturen, har det aldrig vart lättare att få utmärkt stekresultat.

Användare plussar Bosch induktionshäll speciellt för den känsla av kvalitet produkten ger, dess enkla handhavande, snabba uppvärmning, en bra flexizon funktion samt den smarta PerfectFry funktionen. På minuskontot finns viss kritik mot manualen som kännas något otydlig.

Funktioner 
DirectSelect – Med den intuitiva kontrollpanelen kan du enkelt välja värmezon och exakt temperaturnivå. Med praktisk energiförbrukningsdisplay, samt funktioner för Quickstart och ReStart.

FlexInduction Zone – Modellens kommer med flexInduction med induktionszoner som kan förenas och skapa en större uppvärmd yta för bättre anpassning till vilken storlek på kok/stek/gryta som används.

PerfectFry Plus – en steksensor med automatisk reglering av temperaturen.

PowerBoost – Funktion för att öka effekten på kokprocessen. Vatten kokas här t.ex nästan tre gånger så snabbt som en vanlig keramisk häll.
Timer med avstängningsfunktion. Variabel 17-stegs effektinställning.

Med goda omdömen och premiumfunktioner blir Bosch PXE651FC1E induktionshäll bäst i test 2022.

En variant av modellen – Bosch PUE611BB2E – som kommer utan Flexi-zon, men en tydlig prisfördel kan även den vara intressant att kika på.

Bäst i Test

2 | Siemens EH651FEB1E - Populär

Induktionshäll Bäst i Test 2022

Populär induktionshäll från Siemens

EH651FEB1E är en induktionshäll från Siemens i facettslipad design med många trevliga funktioner. Modellen kommer med kokkärlsavkänning, en funktion som automatisk känner av vilken diameter kastrullen/pannan har.

Användare plussar främst Siemens induktionshäll för att det går väldigt snabbt att värma upp plattorna, den snygga designen samt den praktiska beröringskänsliga touchSlider kontrollen. Modellen har betygsatts med bra köp hos Råd & Rön.

Andra praktiska funktioner

Barnsäkert lås – Siemens EH651FEB1E induktionshäll är utrustad med ett barnsäkert lås som är lätt att aktivera för att skydda från att hällen startas oönskat eller att inställningarna ändras.

PowerBoost – Modellen är utrustad med en PowerBoost funktion på samtliga  kokzoner för ännu snabbare uppvärmning. Med funktionen aktiverad höjs effekten med upp till 50 % för alla induktionszoner vilket sparar in hela 35 % av tiden för uppvärmningen.

QuickStart – Hällen känner automatiskt av vilken kokzon du har placerat kärlet på.

ReStart – Håll strömknappen i fyra sekunder och induktionshällen kommer automatiskt ihåg de senaste inställningarna.

Restvärmeindikator –  2-stegs restvärmeindikering för varje kokzon.

Timer – Samtliga zoner har en timer som slår av sig automatiskt så fort den valda tiden har gått ut.

TouchSlider – Induktionshällens inställningar sköts via touch-kontrollpanelen TouchSlider , vilket gör det smidigt att ställa in och ändra temperatur. Värmen styrs här via sensorer och regleringen är i halva steg upp till grad 9.

En mycket snarlik variant att kika på kan vara den lika populära induktionshällen – EU611BEB1E – där styrning via slider ersätts med touch-knappar. Modellen kommer även med en bra prisfördel.

3 | Electrolux HOB750MF - Bäst 70 CM

Bästa induktionshäll 2022

ELECTROLUX HOB750MF är en storsäljande 70 cm bred induktionshäll med många goda omdömen från dess användare. Man plussar främst Electrolux induktionshäll för den enkla hanteringen med tydliga reglage, många och bra funktioner, den snygga designen samt dess goda prisvärde.

Modellen kommer med en rad anpassade funktioner för att göra matlagningen bekvämare:

Funktioner

 • Automax-Funktion
  Praktisk funktion som gör att zonen snabbt värms upp för att sedan går ner till en lägre nivå du själv valt. Bra vid t ex potatiskokning.
 • Booster-Funktion
  När PowerBoost-funktionen används ges mer energi och en snabbare värmeökning ‒ bra funktion när det är snålt med tid.
 • Bridge-Funktion
  Funktion gör det möjligt att anpassa induktionshällen efter dina behov när det kommer till kärlens storlek. Behövs till exempel en stor gryta kombinerar du två induktionszoner till en större zon.
 • Självavkännande zoner
  Värme avges efter storleken på dina kastruller då hällen automatiskt känner av storleken på kokkärlen, praktisk och energieffektivt då man använder kastruller / pannor av olika storlekar.
 • Touchkontroll
  Inställningarna justeras enkelt med touchkontrollerna. här ökar eller minskar du värmen med ett enkelt fingertryck.

HOB alternativ finns även i alternativ med 80 cm bredd – Electrolux HOB850MF.

4 | Siemens EX851FVC1E - Bäst 80 CM

Bästa Induktionshäll 2022

Premium 80cm induktionshäll från Siemens

Siemens EX851FVC1E är en 80 cm premiumprodukt från Siemens i elegant U-facette design. Modellen är utrustad med alla top of the line funktioner med  5  induktionszoner – alla med kokkärlsavkänning. Varje kokzon kan dessutom individuellt regleras via separata timerfunktioner. Modellen har en mycket praktisk och uppskattad FlexInduction funktion som anpassar kokzonens storlek.

Funktionerna är många och praktiska på denna populära 80 cm häll, fryingSensor Plus till exempel är en integrerad steksensor som med 4 lägen kontrollerar temperaturen kontinuerligt under hela tillagningen. Vi den precisa kontrollpanelen TouchSlider sköts hällens inställningar

Funktioner

 • Barnsäkert lås – Modellen är utrustad med ett barnsäkert lås som är lätt att aktivera för att skydda från att induktionshällen startas oönskat eller från att inställningarna ändras.
 • Effektlägen: 17 st.
 • Energiförbrukningsdisplay.
 • FlexInduction – Upp till 40 x 221 cm kokzon.
 • FryingSensor Plus -Integrerad steksensor med 4 temperaturinstellningar kontrollerar och håller temperaturen under hela tillagningen.
 • PowerBoost – PowerBoost funktion på samtliga kokzoner för snabb uppvärmning. Med funktionen aktiverad höjs effekten med upp till 50 % för alla induktionszoner vilket sparar in hela 35 % av tiden för uppvärmningen.
 • Kokkärlsavkänning – Funktion som automatisk känner av vilken diameter kastrullen/pannan har.
 • PowerManagement – Funktionen gör det möjligt att reglera hällens maximala effekt.
 • QuickStart – Hällen känner automatiskt av vilken kokzon du har placerat kärlet på.
 • ReStart-funktion –  Håll strömknappen i fyra sekunder och induktionshällen kommer automatiskt ihåg de senaste inställningarna.
 • Restvärmeindikator – 2-stegs restvärmeindikering för varje kokzon.
 • Timer – Samtliga zoner har en timer som slår av sig automatiskt så fort den valda tiden har gått ut.
 • TouchSlider – Induktionshällens inställningar sköts via en smidig touch-kontrollpanel , vilket gör det smidigt att ställa in och ändra temperatur. Värmen styrs här via sensorer och regleringen är i halva steg upp till grad 9.
 • Äggklocka.

Användare plussar Siemens induktionshäll främst för att storleken gör det bekvämare att arbeta med fler kokzoner samtidigt, att hällen är logisk och enkel att förstå, power-boost funktionen som är mycket effektiv, den smarta flexInduction-zonen, den lyxiga designen samt den praktiska beröringskänsliga touchSlider kontrollen.

Siemens EX851FVC1E är med sin 80 cm bredd en större induktionshäll med fler exklusiva funktioner och mycket nöjda användare till ett för egenskaperna jämförbart bra pris.

Ett nästintill identiskt alternativ, ofta med liten prisfördel,  är populära Siemens EX875LVC1E. Vi länkar även till den nedan.

5 | Electrolux HOI630MF - Prisvärde

Induktionshäll bäst i test 2022

Prisvärd 60 cm induktionshäll från Electrolux

HOI630MF är en populär induktionshäll från kvalitésäkra Electrolux och kommer även med ett riktigt bra pris. Här finns t.ex funktioner som på de dyrare modellerna både Touch-kontroller, PowerBoost och Automatisk uppvärmning  för smidig hantering av hällen.

PowerBoost – Med PowerBoost-funktionen ges en mycket snabb värmeökning, med funktionen kan vatten kokas upp på mindre än 90 sekunder.
Timer – För anpassad användningstid i upp till 60 minuter.
AutoMax – säkerställer att värmenivån aldrig under uppvärmning överskrider din angivna maxnivå.
Hob2Hood – HOI630MF är Hob2Hood kompatibel med fläktar som stödjer systemet.

+ Fasad kant
+ Upplysta kontroller
+ Hob Hood kompatibel
+ Barnlås

HOI630MF induktionshäll får goda betyg av sina användare som plussar för ett ett bra prisvärde samt att modellens funktioner är bra och enkla att hantera.

Som alternativ med klar prisfördel och snarlika egenskaper kan – Electrolux HOI622S – tas en titt på som jämförelse.

Köpguide

Induktionshällar är populära av många anledningar, tekniken induktion som arbetar med magnetfält genererar snabb uppvärmning, och är mycket energieffektiva. Induktionshällen lämnar dessutom plattan sval då energin endast tas upp av kastrullens bottenskikt. Tekniken ger även fördelen att snabbare kunna växla temperatur på plattan gentemot andra typer av hällar. Ytan på induktionshällen är också väldigt enkel att rengöra.

Att välja rätt induktionshäll kan vara svårt. Det finns en uppsjö av modeller med olika funktioner, design och stora prisskillnader. En bra utgångspunkt är att fundera på, förutom passande storlek för att fungera in i tänkt utrymme, är vilka funktioner man vill ha.

 • Kastruller och pannor värms upp snabbt.
 • Tekniken reagerar mycket snabbt när värmen höjs eller sänks vilket underlättar att få ett bra resultat.
 • Hällen blir inte varm under användning – tekniken gör att ytan runt zonerna hålls sval, så även när matlagning sker vid höga temperaturer kan man säkert torka bort eventuellt spill som uppstår.
 • Energieffektiva. Energin  används inte för att värma något annat än själva kastrullen / pannan.
 • Lätt att hålla ren då mat inte bränner fast på ytan eftersom själva spisen inte värms upp.
 • Eftersom ytan på induktionshällen förblir sval, är induktionstekniken ett säkrare alternativ, och då speciellt för de med mindre barn i familjen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3

Fler tester