Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2022

2 veckor sedan

Vi har listat de bästa induktionshällarna utifrån experternas tester och användares omdömen, budget som premium. Efter produktgenomgången hittar du en praktisk köpguide och recensioner som underlag inför ditt köp.

Bästa Induktionshällen 2022

1 | Bosch PXE651FC1E -
Induktionshäll Bäst i Test 2022

Bästa induktionshäll 2022

Bosch PXE651FC1E är en häll i premiumklassen och blir alltså vårt tips som induktionshäll bäst i test 2022. Med funktioner som t.ex PerfectFry Plus som är en steksensor med automatisk reglering av temperaturen har det aldrig vart lättare att få utmärkta resultat vid matlagningen.

Användare plussar Bosch induktionshäll speciellt för den känsla av kvalitet produkten ger, dess enkla handhavande, snabba uppvärmning, en bra flexizon funktion samt den smarta PerfectFry funktionen. På minuskontot finns viss kritik mot manualen som kännas något otydlig.

Funktioner 

Via den intuitiva kontrollpanelen kan du enkelt välja värmezon och exakt temperaturnivå. Med praktisk energiförbrukningsdisplay, samt funktioner för Quickstart och ReStart.
Induktionshällen kommer med flexInduction där induktionszoner kan förenas och skapa en större uppvärmd yta för bättre anpassning till vilken storlek på kok/stek/gryta som för tillfället används.
Funktion för att öka effekten på kokprocessen. Vatten kokas här t.ex nästan tre gånger så snabbt som en vanlig keramisk häll. Timer med avstängnings-funktion. Variabel 17-stegs effektinställning.
Avancerade steksensorer med automatisk reglering av temperaturen.
  • Variabel 17-stegs effektinställning.
  • Timer med avstängnings-funktion.

Sammanfattning

Med goda omdömen och premiumfunktioner blir denna Bosch inuktionshäll bäst i test här på hemtips 2022.

En variant av modellen – Bosch PUE611BB2E – som kommer utan Flexi-zon, men en tydlig prisfördel kan även den vara intressant att kika på.

Bästa Induktionshäll 2022

2 | Siemens EH651FEB1E - Populär Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2022

EH651FEB1E är en 60 cm induktionshäll från Siemens i facettslipad design med många trevliga funktioner. Modellen kommer med auto avkänning , en funktion som automatisk känner av  diametern på kastrullen/pannan.

Vi tar en titt på funktionerna som vårt val av bästa induktionshäll i 60 cm klassen har på att erbjuda på menyn.

Funktioner 

Modellen är utrustad med en PowerBoost funktion på samtliga  kokzoner för ännu snabbare uppvärmning. Med funktionen aktiverad höjs effekten med upp till 50 % för alla induktionszoner vilket sparar in hela 35 % av tiden för uppvärmningen.
Hällen känner automatiskt av vilken kokzon du har placerat kärlet på
Håll strömknappen i fyra sekunder och induktionshällen kommer automatiskt ihåg de senaste inställningarna.
2-stegs restvärmeindikering för varje kokzon,
Samtliga zoner har en timer som slår av sig automatiskt så fort den valda tiden har gått ut.
Induktionshällens inställningar sköts via touch-kontrollpanelen TouchSlider , vilket gör det smidigt att ställa in och ändra temperatur. Värmen styrs via sensorer med reglering i halva steg upp till grad 9.
Siemens EH651FEB1E induktionshäll är utrustad med ett barnsäkert lås som är lätt att aktivera för att skydda från att hällen startas oönskat eller att inställningarna ändras.

Sammanfattning

Användare plussar främst Siemens induktionshäll för att det går väldigt snabbt att värma upp plattorna, den snygga designen samt den praktiska beröringskänsliga touchSlider kontrollen. Modellen har betygsatts med bra köp hos Råd & Rön.

En mycket snarlik variant att kika på kan vara den lika populära induktionshällen – EU611BEB1E – där styrning via slider ersätts med touch-knappar. Modellen kommer även med en bra prisfördel.

3 | Electrolux HOB750MF - Bästa Induktionshäll 70 CM

Bästa induktionshällen 2022

ELECTROLUX HOB750MF är en storsäljande modell och vårt val som bästa induktionshäll i klassen med många goda omdömen från dess användare. Här plussas Electrolux induktionshäll främst för den enkla hanteringen med tydliga reglage, många och bra funktioner, den snygga designen samt ett högt prisvärde.

Hällen kommer med en rad anpassade funktioner för att göra matlagningen bekvämare.

Funktioner 

Praktisk funktion som gör att zonen snabbt värms upp för att sedan går ner till en lägre nivå du själv valt – Bra för potatis t ex.
När PowerBoost-funktionen används ges mer energi och en snabbare värmeökning ‒ bra funktion när det är snålt med tid.
Funktion gör det möjligt att anpassa induktionshällen efter dina behov när det kommer till kärlens storlek. Behövs till exempel en stor gryta kombinerar du två induktionszoner till en större zon.
Värme avges efter storleken på dina kastruller då hällen automatiskt känner av storleken på kokkärlen, praktisk och energieffektivt då man använder kastruller / pannor av olika storlekar.

Inställningarna justeras enkelt med touchkontrollerna. här ökar eller minskar du värmen med ett enkelt fingertryck.

HOB alternativ finns även i 80 cm bredd – Electrolux HOB850MF.

4 | Siemens EX851FVC1E - Bästa 80 CM Häll

Siemens Induktionshäll 80 cm

Siemens EX851FVC1E är en 80 cm premiumprodukt från Siemens i elegant U-facette design. Modellen är utrustad med alla top of the line funktioner med  5  induktionszoner – alla med kokkärlsavkänning. Varje kokzon kan dessutom individuellt regleras via separata timerfunktioner.

Hällen har här en mycket praktisk och uppskattad FlexInduction funktion där kokzonens storlek kan anpassas upp till fina 40 x 221 cm. Här hittas även hela 17st effektlägen för den exakta temperaturen vid varje tillfälle.

Funktionerna är många och praktiska på denna populära 80 cm häll, fryingSensor Plus till exempel är en integrerad steksensor som med 4 lägen kontrollerar temperaturen kontinuerligt under hela tillagningen. Via den precisa kontrollpanelen TouchSlider sköts hällens inställningar.

Vi tar oss igenom de mer intressanta funktionerna som vårt val av bästa induktionshäll i 80 cm klassen  erbjuder.

Funktioner

Integrerad steksensor med 4 temperaturinstellningar kontrollerar och håller temperaturen under hela tillagningen.
PowerBoost funktion för alla kokzoner med ett effektuttag på upp till 50 % extra för snabbare uppvärmning.
Funktion som automatisk känner av vilken diameter kastrullen/pannan har.
Quickstart funktion där hällen automatiskt detekterar den  kokzon du placerar kastrullen på. Med on knappen aktiverad i 4 sekunder aktiveras Restart där hällen minnsdina senaste inställningar.
Värmeindikator på samtliga zoner. Induktionshällens zoner kan här även styras via en timer med bekväm auto-stop funktion.
Inställningar för hällen sker via Siemens praktiska kontrollpanel i touch format med precisa värme-regleringar i halva steg.
Även denna modell har här ett barnsäkert lås att aktivera som skydd för oönskad start.

Sammanfattning

Användare plussar Siemens induktionshäll främst för att storleken gör det bekvämare att arbeta med fler kokzoner samtidigt. Att hällen är logisk och enkel att förstå samt att power-boost funktionen är mycket effektiv.

Den smarta flexInduction-zonen och den lyxiga designen samt den praktiska beröringskänsliga touchSlider kontrollen nämns även de som plusfaktorer.

Siemens EX851FVC1E är med sin 80 cm bredd en större induktionshäll med fler exklusiva funktioner och mycket nöjda användare till ett för egenskaperna jämförbart bra pris.

Ett nästintill identiskt alternativ, ofta med liten prisfördel,  är populära Siemens EX875LVC1E. Vi länkar även till den nedan.

5 | Electrolux HOI630MF - Induktionshäll Prisvärde

Induktionshäll bäst i test 2022

Bästa Induktionshäll 2022 Prisvärde

HOI630MF är en populär induktionshäll från kvalitésäkra Electrolux och kommer även med ett riktigt bra pris. Här finns t.ex funktioner som på de dyrare modellerna som t ex upplysta Touch-kontroller, PowerBoost och Automatisk uppvärmning  för smidig hantering av hällen.

Funktioner

Med PowerBoost-funktionen ges en mycket snabb värmeökning, med funktionen kan vatten kokas upp på mindre än 90 sekunder.
HOI630MF är Hob2Hood kompatibel med fläktar som stödjer systemet.
Tekniken säkerställer att värmenivån under uppvärmning aldrig överskrider din angivna maxnivå.
För anpassad användningstid i upp till 60 minuter.

Sammanfattning

HOI630MF induktionshäll får goda betyg av sina användare som plussar för ett ett bra prisvärde samt att modellens funktioner är bra och enkla att hantera.

Som alternativ med klar prisfördel och snarlika egenskaper kan även – Electrolux HOI622S – tas en titt på som jämförelse.

Köpguide - Bästa Induktionshäll

Induktionshällar är populära av många anledningar, tekniken induktion som arbetar med magnetfält genererar snabb uppvärmning, och är mycket energieffektiva.

Tekniken lämnar dessutom plattan sval då energin endast tas upp av kastrullens bottenskikt. Tekniken ger även fördelen att snabbare kunna växla temperatur på plattan gentemot andra typer av hällar. Ytan på induktionshällen är också väldigt enkel att rengöra.

Att välja rätt induktionshäll kan vara svårt. Det finns en uppsjö av modeller med olika funktioner, design och stora prisskillnader. En bra utgångspunkt är att fundera på, förutom passande storlek för att fungera in i tänkt utrymme, är vilka funktioner man vill ha.

  • Kastruller och pannor värms upp snabbt.
  • Tekniken reagerar mycket snabbt när värmen höjs eller sänks vilket underlättar att få ett bra resultat.
  • Hällen blir inte varm under användning – tekniken gör att ytan runt zonerna hålls sval, så även när matlagning sker vid höga temperaturer kan man säkert torka bort eventuellt spill som uppstår.
  • Energieffektiva. Energin  används inte för att värma något annat än själva kastrullen / pannan.
  • Lätt att hålla ren då mat inte bränner fast på ytan eftersom själva spisen inte värms upp.
  • Eftersom ytan på induktionshällen förblir sval, är induktionstekniken ett säkrare alternativ, och då speciellt för de med mindre barn i familjen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 5

Fler tester