Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2023

Uppdaterad 24 maj, 2023

Vi har listat de bästa induktionshällarna 2023 utifrån experternas tester och användares omdömen, budget som premium. Efter produktgenomgången hittar du en praktisk köpguide och recensioner som underlag inför ditt köp.

BÄST I TEST

Induktionshäll Bäst i Test 2022

Bosch
Serie 6

PREMIUM

Induktionshäll i premiumklass - Samsung NZ9900

SAMSUNG
Chef Collection

70 CM BRED

Bästa induktionshällen 2022

Electrolux
600 Bridge

1 | Bosch Serie 6 -
Induktionshäll Bäst i Test 2023

Induktionshäll bäst i test 2023

Bosch PXE651FC1E är en häll i premiumklassen och blir alltså vårt tips som induktionshäll bäst i test 2023. Med funktioner som t.ex PerfectFry Plus som är en steksensor med automatisk reglering av temperaturen har det aldrig vart lättare att få utmärkta resultat vid matlagningen.

Direct select

Via den intuitiva kontrollpanelen kan du enkelt välja värmezon och exakt temperaturnivå. Med praktisk energiförbrukningsdisplay, samt funktioner för Quickstart och ReStart.

FlexInduction Zone

Induktionshällen kommer med flexInduction där induktionszoner kan förenas och skapa en större uppvärmd yta för bättre anpassning till vilken storlek på kok/stek/gryta som för tillfället används.

Powerboost

Funktion för att öka effekten på kokprocessen. Vatten kokas här t.ex nästan tre gånger så snabbt som en vanlig keramisk häll.
Timer med avstängnings-funktion. Variabel 17-stegs effektinställning.

PerfectFry Plus

Avancerade steksensorer med automatisk reglering av temperaturen.

Övrigt

  • Variabel 17-stegs effektinställning.
  • Timer med avstängnings-funktion.

Sammanfattning

Användare plussar Bosch induktionshäll speciellt för den känsla av kvalitet produkten ger, dess enkla handhavande, snabba uppvärmning, en bra flexizon funktion samt den smarta PerfectFry funktionen. På minuskontot finns viss kritik mot manualen som kännas något otydlig.

Med goda omdömen och premiumfunktioner blir denna Bosch inukktionshäll bäst i test här på hemtips 2023.

Produkter

2 | Samsung Chef Collection - Premium

Induktionshäll i premiumklass - Samsung NZ9900

Samsung NZ9900 Chef Collection är en av marknadens mer avancerade induktionshäll och en trygg köks-kompanjon inspirerad av professionella kockars önskemål när det kommer till matlagning via induktionsteknik.

Med en rad innovativa funktioner och premiumdesign ger denna induktionshäll en bra hjälp på traven för att lyckas med både enkel och avancerad matlagning från start till mål.

Via hela 15 effektnivåer ges här en överlägsen kontroll och precision av tillagningen där en professionell visuell indikation av aktuell värmenivå säkrar upp för ovälkommen över/under värme i äkta Chef-klass. Som ytterligare premiumfuntion hittar vi innovationen med magnetiska vred för exakt och följsam steglös tempsäkring.

Tekniker & Funktioner

Om vi börjar med att titta på de mer framträdande anpassningar Samsung här ger oss hittar vi till exempel den rymliga multizonen Anydish – här är utformad som en stor öppen rektangulär yta för att rymma kastruller och pannor av olika storlekar och former för smidig matlagning.

Med snabbstartsknappen Quick Start ges stabila 7200 W via nivå 15 och man är snabbt igång med att påbörja dagens anrättningar. En irl praktisk Keep Warm funktion som aktiverar nivå 2 hjäper till att hålla färdiglagade rätter varma tills det är dags att gå till bords noteras likaså.

Säkerhet och bekvämlighet är egenskaper vi förväntar oss av en produkt i toppsegmentet och här finner vi både en automatisk avstängning, en pausfunktion samt ett barnlås som man kan tycka borde vara obligatorisk på modern köksutrustning numer.

Virtual Flame Värmekontroll

Den visuellt irl smarta värmekontrollen benämns Virtual Flame Technology – här visas virtuella gaslågor där en inbyggd LED-belysning markerar runt zoneerna i en styrka som motsvarar aktuell temperatur – förutom värmekonroll ska här inte heller ”mysfaktorn” underskattas – trevlig värre säger vi.

Sammanfattning

Samsung NZ9900 induktionshäll är onekligen en imponerande kombination av design och irl vänlig teknik som i slutändan ger oss en stund vid spisen med premiumklassens alla fördelar.

3 | Electrolux 600 Bridge - Bästa Induktionshäll 70 CM

Bästa induktionshällen 2022

ELECTROLUX HOB750MF är en storsäljande modell och vårt val som bästa induktionshäll 2023 i 70 cm klassen med många goda omdömen från dess användare. Här plussas Electrolux induktionshäll främst för den enkla hanteringen med tydliga reglage, många och bra funktioner, den snygga designen samt ett högt prisvärde.

Hällen kommer med en rad anpassade funktioner för att göra matlagningen bekvämare.

Automax-funktion

Praktisk funktion som gör att zonen snabbt värms upp för att sedan går ner till en lägre nivå du själv valt – Bra för potatis t ex.

Booster-funktion

När PowerBoost-funktionen används ges mer energi och en snabbare värmeökning ‒ bra funktion när det är snålt med tid.

Bridge-funktion

Funktion gör det möjligt att anpassa induktionshällen efter dina behov när det kommer till kärlens storlek. Behövs till exempel en stor gryta kombinerar du två induktionszoner till en större zon.

Självavkännande zoner

Värme avges efter storleken på dina kastruller då hällen automatiskt känner av storleken på kokkärlen, praktisk och energieffektivt då man använder kastruller / pannor av olika storlekar.

Touchkontroll

Inställningarna justeras enkelt med touchkontrollerna. här ökar eller minskar du värmen med ett enkelt fingertryck.

4 | Siemen iQ700 - Bästa 80 CM induktionsäll

Bästa Induktionshäll 80 cm 2023

Siemens EX851FVC1E är en 80 cm premiumprodukt från Siemens i elegant U-facette design. Modellen är utrustad med alla top of the line funktioner med  5  induktionszoner – alla med kokkärlsavkänning. Varje kokzon kan dessutom individuellt regleras via separata timerfunktioner.

Hällen har här en mycket praktisk och uppskattad FlexInduction funktion där kokzonens storlek kan anpassas upp till fina 40 x 221 cm. Här hittas även hela 17st effektlägen för den exakta temperaturen vid varje tillfälle.

Funktionerna är många och praktiska på denna populära 80 cm häll, fryingSensor Plus till exempel är en integrerad steksensor som med 4 lägen kontrollerar temperaturen kontinuerligt under hela tillagningen. Via den precisa kontrollpanelen TouchSlider sköts hällens inställningar.

Vi tar oss igenom de mer intressanta funktionerna som vårt val av bästa induktionshäll i 80 cm klassen  erbjuder.

FryingSensor Plus

Integrerad steksensor med 4 temperaturinställningar kontrollerar och håller temperaturen under hela tillagningen.

Powerboost

PowerBoost funktion för alla kokzoner med ett effektuttag på upp till 50 % extra för snabbare uppvärmning.

Kokkärlsavkänning

Funktion som automatisk känner av vilken diameter kastrullen/pannan har.

QuickStart & ReStart

Quickstart funktion där hällen automatiskt detekterar den  kokzon du placerar kastrullen på. Med on knappen aktiverad i 4 sekunder aktiveras Restart där hällen minnsdina senaste inställningar.

Restvärmeindikator & Timer

Värmeindikator på samtliga zoner. Induktionshällens zoner kan här även styras via en timer med bekväm auto-stop funktion.

TouchSlider

Inställningar för hällen sker via Siemens praktiska kontrollpanel i touch format med precisa värme-regleringar i halva steg.

Barnsäkert lås

Även denna modell har här ett barnsäkert lås att aktivera som skydd för oönskad start.

Sammanfattning

Användare plussar Siemens induktionshäll främst för att storleken gör det bekvämare att arbeta med fler kokzoner samtidigt. Att hällen är logisk och enkel att förstå samt att power-boost funktionen är mycket effektiv.

Den smarta flexInduction-zonen och den lyxiga designen samt den praktiska beröringskänsliga touchSlider kontrollen nämns även de som plusfaktorer.

Siemens EX851FVC1E är med sin 80 cm bredd en större induktionshäll med fler exklusiva funktioner och mycket nöjda användare till ett för egenskaperna jämförbart bra pris.

5 | Siemens iQ100 - Populär Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2023

Siemens EH651FEB1E är en 60 cm induktionshäll från Siemens i facettslipad design med många trevliga funktioner. Modellen kommer med auto avkänning , en funktion som automatisk känner av  diametern på kastrullen/pannan.

Vi tar en titt på funktionerna som vårt val av bästa induktionshäll i 60 cm klassen har på att erbjuda på menyn.

PowerBoost

Modellen är utrustad med en PowerBoost funktion på samtliga  kokzoner för ännu snabbare uppvärmning. Med funktionen aktiverad höjs effekten med upp till 50 % för alla induktionszoner vilket sparar in hela 35 % av tiden för uppvärmningen.

QuickStart

Hällen känner automatiskt av vilken kokzon du har placerat kärlet på

Restart

Håll strömknappen i fyra sekunder och induktionshällen kommer automatiskt ihåg de senaste inställningarna.

Restvärmeindikator

2-stegs restvärmeindikering för varje kokzon,

Timer

Samtliga zoner har en timer som slår av sig automatiskt så fort den valda tiden har gått ut.

TouschSlider

Induktionshällens inställningar sköts via touch-kontrollpanelen TouchSlider , vilket gör det smidigt att ställa in och ändra temperatur. Värmen styrs via sensorer med reglering i halva steg upp till grad 9.

Barnsäkert lås

Siemens EH651FEB1E induktionshäll är utrustad med ett barnsäkert lås som är lätt att aktivera för att skydda från att hällen startas oönskat eller att inställningarna ändras.

Sammanfattning

Användare plussar främst Siemens induktionshäll för att det går väldigt snabbt att värma upp plattorna, den snygga designen samt den praktiska beröringskänsliga touchSlider kontrollen. Modellen har betygsatts med bra köp hos Råd & Rön.

6 | Electrolux HOI630MF - Induktionshäll Prisvärde

HOI630MF är en populär induktionshäll från kvalitésäkra Electrolux och kommer även med ett riktigt bra pris. Här finns t.ex funktioner som på de dyrare modellerna som t ex upplysta Touch-kontroller, PowerBoost och Automatisk uppvärmning  för smidig hantering av hällen.

PowerBoost

Med PowerBoost-funktionen ges en mycket snabb värmeökning, med funktionen kan vatten kokas upp på mindre än 90 sekunder.

Hob2Hood

HOI630MF är Hob2Hood kompatibel med fläktar som stödjer systemet.

AutoMax

Tekniken säkerställer att värmenivån under uppvärmning aldrig överskrider din angivna maxnivå.

Timer

För anpassad användningstid i upp till 60 minuter.

Sammanfattning

HOI630MF induktionshäll får goda betyg av sina användare som plussar för ett ett bra prisvärde samt att modellens funktioner är bra och enkla att hantera.

Köpguide

Induktionshällar är populära av många anledningar, tekniken induktion som arbetar med magnetfält genererar snabb uppvärmning, och är mycket energieffektiva.

Tekniken lämnar dessutom plattan sval då energin endast tas upp av kastrullens bottenskikt. Tekniken ger även fördelen att snabbare kunna växla temperatur på plattan gentemot andra typer av hällar. Ytan på induktionshällen är också väldigt enkel att rengöra.

Att välja rätt induktionshäll kan vara svårt. Det finns en uppsjö av modeller med olika funktioner, design och stora prisskillnader. En bra utgångspunkt är att fundera på, förutom passande storlek för att fungera in i tänkt utrymme, är vilka funktioner man vill ha.

  • Kastruller och pannor värms upp snabbt.
  • Tekniken reagerar mycket snabbt när värmen höjs eller sänks vilket underlättar att få ett bra resultat.
  • Hällen blir inte varm under användning – tekniken gör att ytan runt zonerna hålls sval, så även när matlagning sker vid höga temperaturer kan man säkert torka bort eventuellt spill som uppstår.
  • Energieffektiva. Energin  används inte för att värma något annat än själva kastrullen / pannan.
  • Lätt att hålla ren då mat inte bränner fast på ytan eftersom själva spisen inte värms upp.
  • Eftersom ytan på induktionshällen förblir sval, är induktionstekniken ett säkrare alternativ, och då speciellt för de med mindre barn i familjen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 7

Liknande tester