Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2024

Uppdaterad 30 januari, 2024

Vi  listar de bästa induktionshäll 2024 utifrån experttester och användaromdömen. Efter genomgången hittar du en större köpguide som underlag inför ditt köp.

1 | Bosch Serie 6 -
Induktionshäll Bäst i Test 2024

Induktionshäll bäst i test 2024 - Bosch PXE651FC1E

Induktionshäll Bäst i Test 2024

Bosch PXE651FC1E är guldstandarden inom induktionshällar och blir därför vårt val som bästa induktionshäll 2024. Med smarta funktioner som automatisk detektering av temperaturreglering blir matlagningen smidig och du har här alla verktyg du behöver för perfekta resultat i köket.

Intuitiv

Via den intuitiva kontrollpanelen väljer du smidigt värmezon och temperaturnivån. Du har här full kontroll över temperaturen och med induktion slipper du vänta på att kokplattan eller stekpannan värms upp.

Med en praktisk display som bland annat visar information om energiförbrukning samt funktioner såsom Quickstart och ReStart är Bosch PXE651FC1E minst sagt användarvänlig.

Flex-induktion

Induktionshällen kommer utrustad med flex-induktion, som innebär att värmezoner kan kopplas ihop för att bilda en större kokplatta – perfekt för exempelvis lyxiga långkok. Flex-induktion ger precis som namnet antyder mer flexibilitet för dig som användare och du kan dessutom välja mellan sjutton olika nivåer för att justera värmen till precis rätt nivå.

PowerBoost

Induktionshällar värmer upp otroligt snabbt, men med PowerBoost går det änu snabbare. Om du har ont om tid efter jobbet är varje minut dyrbar. Denna funktion erbjuder snabbare uppvärmning för möjliggöra för dig att direkt komma igång med matlagningen. Passar perfekt till wok.

Sammanfattning

Smarta funktioner såsom en inbyggd timer visar att Bosch har prioriterat användarupplevelsen i framtagningen av denna hyllade induktionshäll. Bosch PXE651FC1E är den nya industristandarden och rekommenderas till de allra flesta tack vare dess prisvärdhet och utökade funktionaliteten. Något som särskilt uppskattas av kunder är flex-induktionen som gör det enklare att laga mat för den större familjen.

Bosch Series 6 blir induktionshäll bäst i test 2024 tack vare ett suveränt pris och en utomordentlig design.

Produkter

2 | Siemens EX851FVC1E - Induktionshäll Premium

Bästa Induktionshäll 80 cm 2024

Bästa Induktionshäll 2024 Premium

Siemens EX851FVC1E är en elegant induktionshäll från Siemens med en bredd på 80 cm. Modellen ligger i framkant inom sin kategori med fem  induktionszoner och utökade funktioner. Anpassa kokzonerna utefter behov för smidig matlagning. Bästa premium induktionshäll 2024.

Flexibel användning

Siemens EX851FVC1E är en praktisk induktionshäll som går att anpassa utefter just dina behov. Det gör matlagningen betydligt smidigare. Finjustera värmen med sjutton olika lägen och ändra storleken på kokzonen med FlexInduction beroende på vad du behöver i stunden. 

Senaste funktionerna

Alla de senaste funktionerna går att hitta i denna induktionshäll i premiumkategorin. Bland annat ingår enklare men praktiska fuktioner som en integrerad stektermometer och en smidig display för justering av inställningar.

  • PowerBoost: För snabbare uppvärmning kommer Siemens EX851FVC1E utrustad med PowerBoost. En högre effekt ger upp till 50% snabbare uppvärmning – perfekt för stunder då du har ont om tid.
  • ReStart: Inbyggt minne gör att induktionshällen kan lagra dina senaste inställningar så att du kan komma igång snabbare.
  • Kokkärlsavkänning: Känner av diametern på din kastrull för enklare justering av kokzoner. 

Utöver ovan nämnda ingår här även inbyggd timer, restvärmeindikator och barnsäkert lås. Allt du kan förvänta dig av en induktionshäll och lite till.

Sammanfattning

Siemens EX851FVC1E är rätt induktionshäll för dig som behöver en större yta och utökad funktionalitet. Samtidigt är premiumprodukten dyrast i vårt test. Praktiska funktioner såsom ReStart i samband med en elegant design har lett till goda omdömen från såväl användare som experter.

3 | Electrolux 600 - Bästa Induktionshäll 70 CM

Bästa induktionshällen 2022

Induktionshäll Bäst i Test 2024 70 CM

Electrolux 600 Bridge (HOB750MF) är en storsäljande modell och vårt val som bästa induktionshäll på 70 centimeter 2024. Fördelarna med denna induktionshäll från det välrenommerade Electrolux är bland annat intuitiv design, bred funktionalitet och en snygg, minimalistisk design.

Senaste funktionerna från Electrolux

Electrolux HOB750MF ligger i framkant med de senaste funktionerna på marknaden, som underlättar avsevärt vid matlagning.

AutoMax

Med AutoMax värms kokzonen upp blixtsnabbt, för att sedan automatiskt ställa om till vald värmenivå. På så vis slipper du vänta på att ditt kokkärl värms upp och kan börja laga mat nästan direkt. En funktion som gör all matlagning smidig, men särskilt bra är AutoMax när du exempelvis steker kött. 

PowerBoost

PowerBoost fungerar likt AutoMax, men ställer inte om till en lägre temperatur. Perfekt för exempelvis wok, men även smidigt att ha när du har ont om tid.

Bridge

Med flexibla kokzoner som går att koppla samman får du mer kontroll över din kokyta. Anpassa induktionshällen utefter storleken på ditt kokkärl.

Touch

Med touch-funktion går det snabbt att justera inställningarna och se information om exempelvis värmenivå och dylikt. Det bästa med en induktionshäll som styrs helt via touchfunktionalitet är att det blir busenkelt att torka rent induktionshällen.

Sammanfattning

Detta är en av de mest populära induktionshällarna på marknaden tack vare moderna funktioner och en design med användaren i fokus. Electrolux HOB750MF blir därför vårt val som bästa induktionshäll på 70 cm.

4 | Siemens EH651FEB1E - Populär Induktionshäll

Induktionshäll Bäst i Test 2023

Siemens EH651FEB1E är en populär induktionshäll med en bredd på 60 centimeter som har fått strålande recensioner från kunder. Här erbjuds flera praktiska funktioner till ett bra pris med automatisk detektering av storleken på ditt kokkärl för att optimera kokzonen. 

Barnsäkert lås

För extra trygghet kommer Siemens EH651FEB1E utrustad med ett barnsäkert lås som är lätt att aktivera och förhindrar att induktionshällen slås på när du inte vill det. Även om induktionshällar inte kan överföra värme direkt till människor kan de vara farliga för barn, vilket gör denna funktion till ett måste för barnfamiljen. 

Automatisk kastrullavkänning

En modern induktionshäll kan anpassa kokzonen till din gryta eller stekpanna för jämn värmefördelning. Detta är särskilt användbart då du steker kött eller grönsaker, eftersom maten vid utkanten av stekpannan annars inte når samma temperatur som i mitten.

Sammanfattning

Siemens induktionshäll EH651FEB1E erbjuder säker och smidig användning till ett bra pris. En populär modell som har betygsatts med bra köp hos Råd & Rön.

5 | Electrolux HOI630MF - Bästa Budget

Induktionshäll Bäst i Test 2024 – Budget

HOI630MF är en något billigare induktionshäll från välrenommerade Electrolux som trots det lägre priset inte kompromissar med kvaliteten. Här finns fyra kokplattor samt flera smarta funktioner som underlättar vid matlagningen och sparar tid i längden.

Funktionerna här inkluderar bland annat PowerBoost för snabbare uppvärmning och Hob2Hood.

PowerBoost

PowerBoost är ett måste för dig med ett väldigt hektiskt schema och ont om tid. Med den extra effekten från PowerBoost går det att koka vatten på knappt en och en halv minut. Det blir även enklare att få en gyllenbrun yta på stek eller kyckling.

Hob2Hood

Electrolux HOI630MF kommer utrustad med Hob2Hood-teknologi som automatiskt synkroniserar fläktarna med värmen och det inställda läget på kokplattorna. Sättet detta åstadkoms på är via IR-signaler. Du slipper därmed själv justera fläktarna medan du lagar mat.

Sammanfattning

För bästa budgetvänliga induktionshäll rekommenderas Electrolux HOI630MF. Detta då produkten trots det billigare priset erbjuder moderna funktioner, en elegant design och fyra kokplattor, varav en större kokplatta för exempelvis långkok. Användare plussar här för det låga priset samt funktioner som Hob2Hood, automatisk avstängning, inbyggd timer och PowerBoost.

Guide -  Induktionshäll Bäst i Test 2024

Induktionshällar är populära av många anledningar, tekniken induktion som arbetar med magnetfält genererar snabb uppvärmning, och är mycket energieffektiva.

Tekniken lämnar dessutom plattan sval då energin endast tas upp av kastrullens bottenskikt. Tekniken ger även fördelen att snabbare kunna växla temperatur på plattan gentemot andra typer av hällar. Ytan på induktionshällen är också väldigt enkel att rengöra.

Att välja rätt induktionshäll kan vara svårt. Det finns en uppsjö av modeller med olika funktioner, design och stora prisskillnader. En bra utgångspunkt är att fundera på, förutom passande storlek för att fungera in i tänkt utrymme, är vilka funktioner man vill ha.

  • Kastruller och pannor värms upp snabbt.
  • Tekniken reagerar mycket snabbt när värmen höjs eller sänks vilket underlättar att få ett bra resultat.
  • Hällen blir inte varm under användning – tekniken gör att ytan runt zonerna hålls sval, så även när matlagning sker vid höga temperaturer kan man säkert torka bort eventuellt spill som uppstår.
  • Energieffektiva. Energin  används inte för att värma något annat än själva kastrullen / pannan.
  • Lätt att hålla ren då mat inte bränner fast på ytan eftersom själva spisen inte värms upp.
  • Eftersom ytan på induktionshällen förblir sval, är induktionstekniken ett säkrare alternativ, och då speciellt för de med mindre barn i familjen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 9

Liknande tester