Integrerad diskmaskin bäst i test 2021

Med en helintegrerad diskmaskin kan du använda en kökslucka som ser ut som dina övriga köksluckor, vilket skapar ett snyggt utseende. Vi har listat favoriterna hos användare, samt en variant som passar utifrån vilka krav du har på prestanda, pris och storlek.

K√ĖPTIPS

 Helintegrerad: En helintegrerad diskmaskin skapar enhetlig design i köket, där displayen syns först när man öppnar diskmaskinen.
 Pris: Det som skiljer modellerna åt i pris är främst kapacitet, ljudnivå och program, samt övriga finesser.
 Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
 Kuvert: Ett kuvert och motsvarar tallrik, skål, assiett, glas, kaffekopp samt kniv, gaffel och sked.
 Miljömärkning: Högre miljöklasser har 50% lägre elkostnader och mindre miljöpåverkan. A+++ är bäst.
 Ljudnivå: Vissa diskmaskiner kan diska på natten utan att störa din sömn.

B√ĄST I TEST

Electrolux-EEM48320L

Electrolux EEM48320L

DESIGN

Integrerad diskmaskin bäst i test 2021

SMEG STL62336LDE

PRISV√ĄRD

Siemens SN636X02AE integrerad diskmaskin

Siemens SN61IX09TE

appstyrd

Integrerad diskmaskin bäst i test 2021 Siemens SN678X66TE

Siemens SN65ZX49CE

1 | Electrolux EEM48320L - Integrerad Diskmaskin Bäst i Test 2021

Electrolux-EEM48320L

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd
Justerbar interiör
Golvbelysning

SPECIFIKATIONER
Typ: Helintegrerad
Energiklass: A+++
Bredd: 60
Kuvert: 14
Ljudnivå: 44 dB
Antal program: 8

Rymlig & genomtänkt interiör

Det som utmärker Electrolux EEM48320L är hur pass rymlig och genomtänkt interiören är. Diskmaskinen har plats för 14 kuvert vilket lämpar sig för familjer på 4-5 personer. Interiören är konstruerad så att större tallrikar, glas och fat får plats. Besticklådan får plats för är avtagbar Höjden på diskmaskinen har utnyttjats till fullo vilket ger extra mycket utrymme, och den nedre korgen är anpassad så att man kan diska höga glas.

Många smarta finesser

Några av de uppskattade funktionerna hos Electrolux EEM48320L hittar du listade nedan.

  • Det finns ett autoprogram som v√§ljer det b√§sta programmet utifr√•n hur mycket disk det √§r, samt hur smutsig disken √§r. EEM48320L har √§ven specialanpassade program f√∂r k√§nsligare glas.
  • Diskmaskinen har inv√§ndig belysning f√∂r enkel av- & p√•lastning, samt belyser golv med information kring kvarst√•ende tid av programmet.
  • N√§r ett program √§r f√§rdigt s√• √∂ppnas luckan n√•got s√• att disken torkar snabbare, och p√• ett milj√∂v√§nligt vis. Denna teknik kallas f√∂r AirDry.
  • Timerfunktionen g√∂r det m√∂jligt att senarel√§gga starten av diskmaskinen, s√• att du kan ha ig√•ng diskmaskinen exempelvis n√§r ingen √§r hemma.

Med högsta miljömärkning, invändig belysning och plats för 15 kuvert är Electrolux EEM48320L ett val av rang och användare är överlag väldigt nöjda med sina köp. Vårt val av Integrerad diskmaskin Bäst i Test 2021

2 | SMEG STL62336LDE - Design

Integrerad diskmaskin bäst i test 2021
- - Bruksanvisning PDF

FUNKTIONER
Autoprogram
Vattenskydd
Justerbar interiör
FlexiFit skjutdörr
Display

SPECIFIKATIONER
Typ: Helintegrerad
Energiklass: A+++
Bredd: 60
Kuvert: 13
Ljudnivå: 42 dB
Antal program: 10

SMEG STL62336LDE. Helintegrerad diskmaskin i snygg & trendig SMEG-design parat med den bästa miljövänliga energiklassen A+++. Modellen är rymlig med en bra kapacitet på fina 13 kuvert. Med en ljudnivå på 42 dB har Smeg här också en av marknadens mer tystgående diskmaskiner,

Interiört kommer den övre korgen med fasta tallrikshållare och korgen kan justeras i 3 horisontella nivåer, medans den nedre korgen har fällbara tallrikshållare med anti-droppinsats.

Vid slutet av torkprocessen öppnas luckan ett par centimeter för att optimera bästa torkresultat. Indikatorer för sköljning, programslut, återstående tid samt saltindikator. Ett extra bra plus är att Smegs maskin kommer med utmärkta 5 års garanti!

De 10 programmen maskinen erbjuder finns t.ex: 

3 | Siemens SN61IX09TE - Prisvärd

Siemens SN636X02AE integrerad diskmaskin

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Vattenskydd
Justerbar interiör
Indikatorbelysning

SPECIFIKATIONER
Typ: Helintegrerad
Energiklass: A+
Bredd: 60
Kuvert: 12
Ljudnivå: 48 dB
Antal program: 5

Prisvärd användarfavorit

Om du är ute efter en prisvärd helintegrerad diskmaskin med bra omdömen från användare så kan Siemens SN61IX09TE vara ett intressant val för dig.  I sin prisklass är det svårt att hitta en diskmaskin som presterar lika bra, och med en så pass bra interiör. Diskmaskinen har en höjdjusterbar överkorg, vilket tillåter för flexibilitet i vad man kan få plats på både över- och underkorgen.

Autoprogrammet ställer automatiskt in rätt inställningar, så att du slipper fundera på vilket program som passar bäst. Men det finns även 5 andra program om du önskar välja själv, exempelvis ett snabbprogram, ett eco-program, och ett specialprogram som avlägsnar fett och kalkavlagringar som uppstår naturligt vid användning.

Likt övriga helintegrerade diskmaskiner lyser en laser på golvet som ger dig all nödvändig information kring programmet, exempelvis återstående tid. SN61IX09TE är lämplig för familjen och har en barnspärr som hindrar luckan från att öppnas av misstag.

Vill du spara in lite men samtidigt ha en helintegrerad diskmaskin så är Siemens SN61IX09TE en bra modell i sin prisklass, med nöjda användare.

4 | Siemens SN65ZX49CE - Integrerad Diskmaskin Bäst i Test Premium

Integrerad diskmaskin bäst i test 2021 Siemens SN678X66TE

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd
Justerbar interiör
Golvbelysning

SPECIFIKATIONER
Typ: Helintegrerad
Energiklass: A+++
Bredd: 60
Kuvert: 14
Ljudnivå: 42 dB
Antal program: 8

Ett annat alternativ i premiumklassen är den helintegrerade diskmaskinen SN65ZX49CE från Siemens. Med många goda recensioner som framför allt lyfter att ljudnivån är mycket låg och interiörbelysningen underlättar. Interiören har plats för 14 kuvert, med en överkorg för bestick vilket ger extra utrymme i övriga korgar. Diskmaskinen har 8 programval, däribland snabbtvätt, eco, extra tyst och autoprogram. Återstående disktid lyses upp på golvet.

Maskinen använder en unik torkmetod där ett mineral vid namnet zeolit används som fångar upp fukt på ett tidseffektivt vis. Detta minskar även energiförbrukningen, och SN65ZX49CE har mycket låg energiförbrukning överlag med energiklass A+++ (bästa möjliga).

Styr diskmaskinen och få programinformation via appen

Med appen Home Connect kan du styra diskmaskinen och andra kompatibla prylar via WiFi. Med appen kan man välja och starta program samt få notifikationer när ett program är färdigt.

Siemens SN65ZX49CE passar dig som vill ha en diskmaskin av hög kvalitet, proppad med funktioner.

Tidigare Recencerade Produkter

Bosch SMV68MD02E

Integrerad diskmaskin bäst i test 2020

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd
Justerbar interiör
Indikatorbelysning

SPECIFIKATIONER
Typ: Helintegrerad
Energiklass: A++
Bredd: 60
Kuvert: 14
Ljudnivå: 42 dB (tyst programläge: 39 dB)
Antal program: 8

Bosch SMV68MD02E är en diskmaskin med många uppskattade funktioner. Framför allt gillar användare hur pass tystlåten och rymlig diskmaskinen är.

Välgenomtänkt interiör som ger mycket utrymme

F√∂r extra utrymme har diskmaskinen en toppkorg ist√§llet f√∂r en klassisk bestickkorg, vilket ger dig mer utrymme f√∂r √∂vrig disk. Toppkorgen √§r utm√§rkt f√∂r bestick samt mindre porslin och k√∂ksredskap. √Ąven n√§r toppkorgen √§r fullastad s√• finns m√∂jligheten att anpassa √∂vriga tv√• niv√•er i h√∂jdled med upp till 5 cm.

SMV68MD02E hanterar alla typer av disk och har anpassade program för bl.a. finare porslin, grytor och pannor, plast och extra hygienisk rengöring för extrakänsliga barn och allergiker. Ett program tillåter för en ljudnivå på endast 39 dB, vilket kan jämföras med ljudnivån på en dator. För enkelhets skull kan autoprogrammet användas, som väljer lämpligt program åt dig.

Givetvis √§r diskmaskinen utrustad med doseringsassistent, m√§ngdsensor och vattenskydd. √Ąven startf√∂rdr√∂jning och automatisk anpassning utifr√•n vattnets h√•rdhetsgrad f√∂r att skydda k√§nsligt glas.

Vinnare i sin prisklass

Trots många finesser och programval uppskattar användare hur pass enkel och genomtänkt SMV68MD02E är. I sin prisklass är denna diskmaskin från bosch en vinnare. Går du en prisklass över så hittar du egenskaper som invändig belysning och något större interiör.

K√ĖPGUIDE

Integrerad diskmaskin Bäst i Test 2021

Diskmaskinen är en central del i ditt kök,  och är oftast både funktionellt och estetiskt anpassad. På senare år har diskmaskinerna utvecklats snabbt ur både funktions- och miljövänlighetsperspektiv.

Visste du att det är mer miljövänligt att använda diskmaskinen än att diska för hand? Diskmaskinen använder nämligen fyra gånger mindre vatten än manuell diskning. Oavsett om du är ute efter premiumalternativet eller budgetvarianten,  den lilla bänkdiskmaskinen eller den underbyggda maskinen för storfamiljen så finns ett bra alternativ för dig listat ovan.

Vad är ett kuvert?

Ett kuvert motsvarar en tallrik, bestick och ett glas. Diskmaskiner har vanligtvis plats med 8-13 kuvert.

Vad är en helintegrerad diskmaskin?

En integrerad diskmaskin kan ha samma kökslucka som dina övriga köksluckor, för en enhetlig design. Displayen syns först när man öppnar diskmaskinen, och programinformation syns på golvet med hjälp av en laser. Eftersom att integrerade diskmaskiner har ett premiumpris så har de också hög prestanda. En fördel hos både hel- & halvintegrerade diskmaskiner är att dess ljudnivå är lägre än klassiska, understående diskmaskiner.

Vad är en halvintegrerad diskmaskin?

En halvintegrerad diskmaskin har displayen synlig utåt, men övriga delar av diskmaskinen kan ha samma kökslucka som övriga köksluckor. Med en halvintegrerad diskmaskin kan du komma undan till ett lägre pris för samma prestanda i jämförelse med en helintegrerad diskmaskin.

Vilken storlek ska jag ha på diskmaskinen?

För familjer med fler än 3 familjemedlemmar passar en 60 cm bred diskmaskin. 60 cm breda diskmaskiner brukar ha mellan 11-14 kuvert, men vissa premiummodeller har 15 kuvert.

En 45 cm smal diskmaskin passar 1-2 personer eller små kök, då en 60 cm diskmaskin inte får plats.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade tester