Integrerad Diskmaskin

Integrerad Diskmaskin Bäst i Test 2023

Uppdaterad 4 oktober, 2023

Med en helintegrerad diskmaskin kan du använda en kökslucka som ser ut som dina övriga köksluckor, vilket skapar ett snyggt utseende. Vi har listat favoriterna hos användare, samt en variant som passar utifrån vilka krav du har på prestanda, pris och storlek.

BÄST I TEST

Integrerad diskmaskin bäst i test 2023

Siemens
iQ500

DESIGN

Integrerad diskmaskin i test 2023

SMEG
STL251C

PRISVÄRD

Prisvärd Integrerad diskmaskin 2023 från Siemens

Siemens
iQ100

Produkter

Siemens iQ500 - Integrerad diskmaskin bäst i test 2023

Siemens SN65ZX49CE Bästa Integrerad diskmaskin 2023

Vårt toppval i premium-klassen är den helintegrerade diskmaskinen SN65ZX49CE från Siemens. Med många goda recensioner som framför allt lyfter att ljudnivån är mycket låg samt den bekväma och premium-klassiga interiörbelysningen.

Interiören har plats för 14 kuvert, med en överkorg för bestick vilket ger extra utrymme i övriga korgar. Diskmaskinen har 8 programval, däribland snabbtvätt, eco, extra tyst och autoprogram. Återstående disktid lyses upp på golvet.

Maskinen använder en unik torkmetod där ett mineral vid namnet zeolit används som fångar upp fukt på ett tidseffektivt vis. Detta minskar även energiförbrukningen, och SN65ZX49CE har mycket låg energiförbrukning för produktkategorin med en bra C klass märkning.

Info & styr via app 

Med appen Home Connect kan du styra diskmaskinen och andra kompatibla prylar via WiFi. Med appen kan man välja och starta program samt få notifikationer när ett program är färdigt.

Siemens SN65ZX49CE passar dig som vill ha en diskmaskin av hög kvalitet, proppad med funktioner. Vårt val av Integrerad diskmaskin Bäst i Test 2023.

SMEG STL62336LDE - Design

Integrerad diskmaskin i test 2023

SMEG STL251C – Helintegrerad diskmaskin i snygg & trendig SMEG-design parat med den bästa miljövänliga energiklassen A+++. Modellen är rymlig med en bra kapacitet på fina 13 kuvert. Med en ljudnivå på 42 dB har Smeg här också en av marknadens mer tystgående diskmaskiner.

Interiört kommer den övre korgen med fasta tallrikshållare och korgen kan justeras i 3 horisontella nivåer, medans den nedre korgen har fällbara tallrikshållare med anti-droppinsats.

Vid slutet av torkprocessen öppnas luckan ett par centimeter för att optimera bästa torkresultat. Indikatorer för sköljning, programslut, återstående tid samt saltindikator. Ett extra bra plus är att Smegs maskin kommer med utmärkta 5 års garanti!

Siemens iQ100 - Prisvärd

Prisvärd Integrerad diskmaskin 2023 från Siemens

Om du söker efter en prisvärd helintegrerad diskmaskin med bra omdömen från användare så kan Siemens SN61IX09TE vara ett intressant val för dig. 

I sin prisklass är det svårt att hitta en diskmaskin som presterar lika bra, och med en så pass bra interiör. Diskmaskinen har en höjdjusterbar överkorg, vilket tillåter för flexibilitet i vad man kan få plats på både över- och underkorgen.

Autoprogram

Autoprogrammet ställer automatiskt in rätt inställningar, så att du slipper fundera på vilket program som passar bäst. Men det finns även 5 andra program om du önskar välja själv, exempelvis ett snabbprogram, ett eco-program, och ett specialprogram som avlägsnar fett och kalkavlagringar som uppstår naturligt vid användning.

Likt övriga helintegrerade diskmaskiner lyser en laser på golvet som ger dig all nödvändig information kring programmet, exempelvis återstående tid. SN61IX09TE är lämplig för familjen och har en barnspärr som hindrar luckan från att öppnas av misstag.

Vill du spara in lite men samtidigt ha en helintegrerad diskmaskin så är Siemens SN61IX09TE en bra modell i sin prisklass, med nöjda användare.

Electrolux 700 MaxiFlex - Rymlig

Populär Integrerad diskmaskin från Electrolux i test 2023

Electrolux 700 MaxiFlex (EEM48320L) utmärker sej med hur pass rymlig och genomtänkt interiören är. Diskmaskinen har plats för 14 kuvert vilket räcker fint för familjer på 4-5 personer.

Interiören är konstruerad så att även större tallrikar, glas och fat får plats i den undre korgen och besticklådan är avtagbar. Manöverpanelen är av typ touchkontroll.

Många smarta finesser

Några av de uppskattade funktionerna hos Electrolux MaxiFlex hittar du listade nedan.

  • Här finns ett autoprogram som via maskinens sensorsystem väljer det bästa programmet utifrån hur mängden disk samt hur smutsig disken är. Det finns även specialanpassade program för känsligare glas t.ex..
  • SatelliteClean systemet som med sin dubbelroterande sprayarm optimerar diskresultatet med att fortlöpande ändra sin sprayvinkel.
  • Diskmaskinen kommer med en ”beam on floor” info där en grön prick visas när disken är klar.
  • När ett program är färdigt så öppnas luckan något för luftcirkulation, disken torkar både snabbare och på ett mer miljövänligt vis. Denna teknik kallas för AirDry.
  • Timerfunktion – 1 till 24 timmar gör det möjligt att senarelägga starten av diskmaskinen, så att du kan ha igång diskmaskinen exempelvis när ingen är hemma.

Med bra korganpassningar samt plats för 14 kuvert är Electrolux EEM48320L ett bra val och användare är överlag väldigt nöjda med sina köp.

Köpguide

Diskmaskinen är en central del i ditt kök,  och är oftast både funktionellt och estetiskt anpassad. På senare år har diskmaskinerna utvecklats snabbt ur både funktions- och miljövänlighetsperspektiv.

Visste du att det är mer miljövänligt att använda diskmaskinen än att diska för hand? Diskmaskinen använder nämligen fyra gånger mindre vatten än manuell diskning. Oavsett om du är ute efter premiumalternativet eller budgetvarianten,  den lilla bänkdiskmaskinen eller den underbyggda maskinen för storfamiljen så finns ett bra alternativ för dig listat ovan.

En integrerad diskmaskin kan ha samma kökslucka som dina övriga köksluckor, för en enhetlig design. Displayen syns först när man öppnar diskmaskinen, och programinformation syns på golvet med hjälp av en laser. Eftersom att integrerade diskmaskiner har ett premiumpris så har de också hög prestanda. En fördel hos både hel- & halvintegrerade diskmaskiner är att dess ljudnivå är lägre än klassiska, understående diskmaskiner.

En halvintegrerad diskmaskin har displayen synlig utåt, men övriga delar av diskmaskinen kan ha samma kökslucka som övriga köksluckor. Med en halvintegrerad diskmaskin kan du komma undan till ett lägre pris för samma prestanda i jämförelse med en helintegrerad diskmaskin.

Ett kuvert motsvarar en tallrik, bestick och ett glas. Diskmaskiner har vanligtvis plats med 8-13 kuvert.

För familjer med fler än 3 familjemedlemmar passar en 60 cm bred diskmaskin. 60 cm breda diskmaskiner brukar ha mellan 11-14 kuvert, men vissa premiummodeller har 15 kuvert.

En 45 cm smal diskmaskin passar 1-2 personer eller små kök, då en 60 cm diskmaskin inte får plats.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.8 / 5. Antal betyg: 6

Liknande tester