Kaffebryggare bäst i test 2021

Vi har listat bästa kaffebryggare 2021 utifrån tester och konsumenters omdömen, från budget till premium. Efter produkterna hittar du som påtår vår köpguide som ytterligare underlag inför ditt köp.

K√ĖPTIPS

 ECBC: ECBC-märkning betyder att kaffemaskinen är godkänd av ECBC:s krav på kvalitet.
 Rengöring: Vissa kaffebryggare kan rengöra och avkalka automatiskt, praktiskt.
 Timerfunktion: Tillåter dig ställa in tid för när kaffet ska bryggas.
 Värmehållning: Bra funktion för påtåren!

B√ĄST I TEST

kaffebryggare bäst i test 2021

Moccamaster KB952 AO

Budget

kafferyggare bäst i test 2021

Bosch Styline TKA8013

Design

Wilfa-Presisjon-kaffebrygga

Wilfa Presisjon

Termos

Kaffebryggare bäst i test 2021

Bosch TKA8653

1 | Moccamaster KB952 AO - Kaffebryggare Bäst i test 2021

kaffebryggare bäst i test 2021
Tillverkarens Sida

FUNKTIONER
Automatisk avstängning
Droppstop
Signallampa
Värmehållning

SPECIFIKATIONER
Antal koppar: 10
Storlek (BxHxD): 17 x 32 x 35

Gott kaffe på 6 minuter

Moccamaster är kända för att leverera kvalitet Рoch KB952AO är inget undantag. Kaffebryggaren brygger riktigt gott kaffe på imponerande 6 minuter. Handtaget gör det enkelt att servera kaffet, och glaskannan är lätt att rengöra. Det unika blandningslocket fördelar kaffearomerna jämnt under bryggning och håller optimal temperatur på 92-96 grader celsius. Kaffebryggaren är en av få som uppnått kraven för certifiering av laboratoriet ECBC.

Det står klart att KB952AO är ett premiumval. Förutom en tilltalande estetik får du även 10 års garanti när du registrerar din Moccamaster på deras officiella hemsida. Inkludera bekvämligheter som automatisk avstängning och droppstopp så är det givet att KB952AO utses som vinnare i Hemtips РKaffebryggare bäst i test.

Moccamaster har kommit till att bli en favorit i hemmet hos både konsumenter och experter. Den enda bristen med är att det inte finns ett avkalkningsprogram. Men det löser man enkelt på ett par minuter.

European Coffee Brewing Center är ett oberoende testlabb som ställer mycket höga krav på prestandan av kaffebryggare.

10 års garanti

Se till att registrera din kaffebryggare inom 6 månader av inköp för att kunna utnyttja på Moccamasters 10 års garanti. Det gör du enkelt genom att registrera din Moccamaster på deras hemsida. Med utmärkta recensioner och användaromdömen blir Moccamaster KB952AO vårt topval i Kaffebryggare Bäst i test 2021.

2 | Bosch Styline TKA8013 - Kaffebryggare Bäst i test 2021 Budget

kafferyggare bäst i test 2021

FUNKTIONER
Automatisk avstängning
Avkalkningsprogram
Droppstop
Signallampa
Värmehållning

SPECIFIKATIONER
Antal koppar: 10-15
Storlek (BxHxD): 26 x 36 x 26

Bäst i budgetklassen

Bosch Styline TKA8013 är en populär kaffebryggare med många goda användaromdömen och höga betyg i större tester. Tillsammans med goda bryggegenskaper och en trevlig prislapp blir TKA8013 andravalet i detta test. 

Funktioner

Styline kommer med funktionen Aroma Volume Automatic som reglerar bryggprocessen f√∂r att optimera resultatet oavsett antal koppar¬† du¬† brygger samt ett v√§rmeh√•llningssystem med auto-off¬† s√§kerhetsfunktion som aktiveras efter 2 timmar.¬† F√∂r att precisera temperaturen vid bryggning anv√§nder Bosch p√• denna modell vad man ben√§mner som¬†”Dual Heating System”,¬† vilket inneb√§r att tv√• v√§rme-element arbetar tillsammans f√∂r att n√• optimala brygg och serveringstemperatur. Modellen har √§ven droppstopp¬† och ett avkalkningsprogram vilket √§r s√§llsynt p√• bryggare i denna prisklass. En bra kaffebryggare som ordnar gott kaffe f√∂r en rimlig peng kort och gott.

3 | Wilfa Presisjon - Kaffebryggare Bäst i test 2021 Design

Wilfa-Presisjon-kaffebrygga

FUNKTIONER
Automatisk avstängning
Droppstop
Signallampa

SPECIFIKATIONER
Antal koppar: 10
Storlek (BxHxD): 36 x 36 x 21

I samarbete med baristan Tim Wendelboe

Presisjon från Wilfa är resultatet av ett samarbete med en av världens ledande baristor, Tim Wendelboe. Målsättningen var att ta fram den bästa kaffebryggaren. Utan att kompromissa med varken design eller smak har Tim tillsammans med Wilfa tagit fram en ECBC-certifierad kaffebryggare som levererar en otrolig trevlig smakupplevelse.

I över två år samarbetade Tim och Wilfa för att färdigställa den slutgiltiga produkten. Resultatet blev den mest temperaturprecisa kaffebryggaren på marknaden. Vattentemperaturen spelar nämligen en avgörande roll i hur kaffearomerna upplevs, och en optimal värme under bryggprocessen ger kaffet en rikare smak.

Unik design

Wilfa Presisjon har en unik och tilltalande estetik. Med kaffebryggaren kommer en avtagbar och snygg vattentank som är enkel att fylla på. En integrerad vattenpump pumpar ut överflödigt vatten efter färdig bryggning, vilket håller kaffebryggaren ren. Bryggaren inklusive värmeplattan stängs automatiskt av en timma efter användning.

För att hålla nere kostnaderna har man behövt bortprioritera vissa funktioner som timer och avkalkningsprogram. Istället har man fokuserat på det viktigaste, smaken. Presisjon brygger kaffe i världsklass, och är enligt många den bästa kaffebryggaren på marknaden.

4 | Bosch TKA8653 - Kaffebryggare Bäst i test 2021 Termos

Kaffebryggare bäst i test 2021

FUNKTIONER
Automatisk avstängning
Droppstop
Timer

SPECIFIKATIONER
Antal koppar: 12
Storlek (BxHxD): 18 x 32 x 20

Vakna till nybryggt kaffe

Bosch TKA8653 är en fullt programmerbar kaffebryggare med utmärkt termoskanna som tillåter dig att själv bestämma när du vill att kaffet ska vara redo att drickas. Med några knapptryck på timer funktionen kan du ställa in att kaffet är klart tills du vaknar. Med mängder smarta funktioner som både förbättrar smaken på kaffet och höjer bekvämligheten. Funktionen Aroma VolumeAutomatic ger dig en perfekt kaffearom oavsett om du vill brygga en kopp eller tio. Värmehållningssystemet är ett av de bättre, och håller kaffet varmt flera timmar efter bryggning. Givetvis stängs även bryggaren av efter användning.

Tack vare genomtänkt design är filterhållaren svängbar, vilket gör det enkelt att använda kaffefiltret. Droppstopp-funktionen håller bryggaren från spill, och lyckas överraskande bra.

En kaffestyrka

Viktigt att vet om Bosch TKA8653 är att man endast kan få en kaffestyrka, vilket är bra om du vill hålla bryggprocessen så enkel som möjligt. Aromerna är  inte lika närvarande som hos testvinnaren, då kaffebryggaren inte riktigt når de optimala temperaturerna. Så vill du kunna diversifiera ditt utbud med olika kaffestyrkor så är Moccamasters KB952AO ett bättre alternativ.

K√ĖPGUIDE

Kaffebryggare Bäst i test 2021

Vilken kaffebryggare passar dig bäst ?

Antal koppar РDe flesta kaffebryggare klarar att brygga runt 8-12 koppar per kanna. Många bryggare kan även brygga mindre mängder, till och med en kopp i taget, till samma goda smak.

ECBC –¬†European Coffee Brewing Centre (f√∂rkortas ECBC) √§r ett oberoende kaffelaboratorium som m√§ter 7 aspekter f√∂r att s√§kerst√§lla kaffebryggarens kvalit√©. F√∂r en kaffebryggare att bli ECBC-certifierad kr√§vs att f√∂ljande punkter uppn√•s:

 En bryggtid på under 8 minuter.
 En bryggtemperatur på mellan 92-96 grader celsius.
 Kaffekoncentratet måste under bryggning vara mellan 1,30% Р1,55%.
 Kaffearomen som frigörs måste vara mellan 18% Р22%.
 Kaffebryggarna testas tio gånger för att säkerställa mätningen av testet.

Funktioner

Automatisk avst√§ngning¬†–¬†Om du k√∂per en kaffebryggare som tillverkats under de senaste √•ren kommer den med st√∂rsta sannolikhet ha automatisk avst√§ngning efter bryggning. Det leder till f√∂rb√§ttrad s√§kerhet och milj√∂v√§nlighet, samt minskade elkostnader f√∂r dig. Det √§r n√§mligen numera ett EU-krav att alla kaffebryggare har denna funktion. Alla kaffebryggare i v√•rt test har automatisk avst√§ngning!
Avkalkningsprogram РEtt mindre antal kaffebryggare har integrerade avkalkningsprogram som kalkar av själv när bryggaren känner att det är dags. I detta testet har de flesta avkalkningsprogram. Om din kaffebryggare inte har ett avkalkningsprogram så kan man göra det manuellt. Vi har tagit fram en guide om hur du bäst kalkar av din kaffebryggare.
Droppstopp РDroppstopp förhindrar spill av kaffe när du flyttar på behållaren för att hälla upp kaffe. Alla bryggare i vårt test har droppstopp.
Signallampa РBlinkar när kaffet är färdigbryggt.
Timer РGör det möjligt att bestämma när man vill att kaffet ska vara färdigt. Exempelvis kan man bestämma att kaffebryggaren automatiskt ska börjar brygga kaffet kl. 7 nästa morgon. För vem vill inte vakna till ljudet av kaffe som bryggs?
Värmehållning РHåller kaffet varmt efter bryggning. Vissa använder värmeplattor medans andra använder termoskannor för att behålla temperaturen. Vi alla vet ju att kaffe smakar bäst varmt Рrunt 80 grader.
Avtagbar vattentank / hållare РGör det enkelt för dig att fylla på med vatten.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade tester