Kaffebryggare

Kaffebryggare Bäst i Test 2023

Uppdaterad 12 januari, 2023

Vi har listat bästa kaffebryggare 2023 utifrån tester och konsumenters omdömen, från budget till premium. Efter produkterna hittar du som påtår vår köpguide som ytterligare underlag inför ditt köp.

BÄST I TEST

Moccamaster
Manual

BUDGET

Bosch
Styline TKA8013

PRISVÄRD

Bosch
Bosch TKA6A041

Produkter

Produkt - Bäst i test

kaffebryggare bäst i test 2022

Kaffebryggare Bäst i Test 2023 – Moccamaster är kända för att leverera kvalitet – och nya Manual är inget undantag. Kaffebryggaren brygger riktigt gott kaffe på imponerande 6 minuter. Handtaget gör det enkelt att servera kaffet, och glaskannan är lätt att rengöra.

Det unika blandningslocket fördelar kaffearomerna jämnt under bryggning och håller optimal temperatur på 92-96 grader celsius. Kaffebryggaren är en av få som uppnått kraven för certifiering av laboratoriet ECBC.

Det står klart att Manual är ett premiumval. Förutom en tilltalande estetik får du även 10 års garanti när du registrerar din Moccamaster på deras officiella hemsida. Inkludera bekvämligheter som automatisk avstängning och droppstopp så är det givet att Manual utses som vinnare i Hemtips – Kaffebryggare bäst i test.

Moccamaster har kommit till att bli en favorit i hemmet hos både konsumenter och experter. Den enda bristen med är att det inte finns ett avkalkningsprogram. Men det löser man enkelt på ett par minuter.

European Coffee Brewing Center är ett oberoende testlabb som ställer mycket höga krav på prestandan av kaffebryggare.

10 års garanti

Se till att registrera din kaffebryggare inom 6 månader av inköp för att kunna utnyttja på Moccamasters 10 års garanti. Det gör du enkelt genom att registrera din Moccamaster på deras hemsida. Med utmärkta recensioner och användaromdömen blir Moccamaster Manual vårt topval som bästa kaffebryggare 2023.

2 | Bosch Styline TKA8013 - Budget

Kafferyggare bäst i test 2023

Bosch Styline TKA8013 är en populär kaffebryggare med många goda användaromdömen och höga betyg i större tester. Tillsammans med goda bryggegenskaper och en trevlig prislapp blir TKA8013 andravalet i detta test. 

Funktioner

Styline kommer med funktionen Aroma Volume Automatic som reglerar bryggprocessen för att optimera resultatet oavsett antal koppar  du  brygger samt ett värmehållningssystem med auto-off  säkerhetsfunktion som aktiveras efter 2 timmar.

För att precisera temperaturen vid bryggning använder Bosch på denna modell vad man benämner som ”Dual Heating System”,  vilket innebär att två värme-element arbetar tillsammans för att nå optimala brygg och serveringstemperatur.

Kaffebryggaren har även droppstopp  och ett avkalkningsprogram vilket är sällsynt på bryggare i denna prisklass. En bra kaffebryggare som ordnar gott kaffe för en rimlig peng kort och gott.

3 | Wilfa WSP-2A - Design

Wilfa Presisjon kaffebryggare

Presisjon från Wilfa är resultatet av ett samarbete med en av världens ledande baristor, Tim Wendelboe. Målsättningen var att ta fram den bästa kaffebryggaren. Utan att kompromissa med varken design eller smak har Tim tillsammans med Wilfa tagit fram en ECBC-certifierad kaffebryggare som levererar en otrolig trevlig smakupplevelse.

I över två år samarbetade Tim och Wilfa för att färdigställa den slutgiltiga produkten. Resultatet blev den mest temperaturprecisa kaffebryggaren på marknaden. Vattentemperaturen spelar nämligen en avgörande roll i hur kaffearomerna upplevs, och en optimal värme under bryggprocessen ger kaffet en rikare smak.

Unik design

Wilfa Presisjon har en unik och tilltalande estetik. Med kaffebryggaren kommer en avtagbar och snygg vattentank som är enkel att fylla på. En integrerad vattenpump pumpar ut överflödigt vatten efter färdig bryggning, vilket håller kaffebryggaren ren. Bryggaren inklusive värmeplattan stängs automatiskt av en timma efter användning.

För att hålla nere kostnaderna har man behövt bortprioritera vissa funktioner som timer och avkalkningsprogram. Istället har man fokuserat på det viktigaste, smaken. Presisjon brygger kaffe i världsklass, och är enligt många den bästa kaffebryggaren på marknaden.

4 | Bosch TKA6041 - Prisvärd

Bosch-TKA6A041

Bosch TKA6041 är en uppskattad programmerbar kaffebryggare med praktisk timer och plusfunktionen Aroma+ i trevligt vit design. Modellen är ett populärt val i vad man skulle kunna kalla standardklassen.

Med smarta funktioner som ett automatiskt avkalkningsprogram, som konsumenter plussar extra för, och funktionen Aroma+ där du har har valet att själva välja önskad styrka på kaffetåren är TKA6041 en kaffebryggare där dess användare är riktigt nöjda.

Värmehållningssystemet är ett av de bättre, och håller kaffet varmt och fräscht på ett bra sätt. Givetvis stängs även bryggaren av efter användning där intervallet på kaffebryggarens timer är 20/40 och 60 minuter.

Tack vare genomtänkt design är filterhållaren svängbar, vilket gör det enkelt att använda kaffefiltret. Droppstopp-funktionen håller bryggaren från spill, och modellens vattentank kan enkelt lyftas av för att fyllas på.

Sammantaget ger denna kaffebryggare från kvalitésäkra Bosch mycket bryggare för en mindre slant blir vårt betyg.

Köpguide

Antal koppar – De flesta kaffebryggare klarar att brygga runt 8-12 koppar per kanna. Många bryggare kan även brygga mindre mängder, till och med en kopp i taget, till samma goda smak.

 • ECBC – European Coffee Brewing Centre (förkortas ECBC) är ett oberoende kaffelaboratorium som mäter 7 aspekter för att säkerställa kaffebryggarens kvalité. För en kaffebryggare att bli ECBC-certifierad krävs att följande punkter uppnås:
 • En bryggtid på under 8 minuter.
 • En bryggtemperatur på mellan 92-96 grader celsius.
 • Kaffekoncentratet måste under bryggning vara mellan 1,30% – 1,55%.
 • Kaffearomen som frigörs måste vara mellan 18% – 22%.
 • Kaffebryggarna testas tio gånger för att säkerställa mätningen av testet.
 • Automatisk avstängning – Om du köper en kaffebryggare som tillverkats under de senaste åren kommer den med största sannolikhet ha automatisk avstängning efter bryggning. Det leder till förbättrad säkerhet och miljövänlighet, samt minskade elkostnader för dig. Det är nämligen numera ett EU-krav att alla kaffebryggare har denna funktion. Alla kaffebryggare i vårt test har automatisk avstängning!
 • Avkalkningsprogram – Ett mindre antal kaffebryggare har integrerade avkalkningsprogram som kalkar av själv när bryggaren känner att det är dags. I detta testet har de flesta avkalkningsprogram. Om din kaffebryggare inte har ett avkalkningsprogram så kan man göra det manuellt. Vi har tagit fram en guide om hur du bäst kalkar av din kaffebryggare.
 • Droppstopp – Droppstopp förhindrar spill av kaffe när du flyttar på behållaren för att hälla upp kaffe. Alla bryggare i vårt test har droppstopp.
 • Signallampa – Blinkar när kaffet är färdigbryggt.
 • Timer – Gör det möjligt att bestämma när man vill att kaffet ska vara färdigt. Exempelvis kan man bestämma att kaffebryggaren automatiskt ska börjar brygga kaffet kl. 7 nästa morgon. För vem vill inte vakna till ljudet av kaffe som bryggs?
 • Värmehållning – Håller kaffet varmt efter bryggning. Vissa använder värmeplattor medans andra använder termoskannor för att behålla temperaturen. Vi alla vet ju att kaffe smakar bäst varmt – runt 80 grader.
 • Avtagbar vattentank / hållare – Gör det enkelt för dig att fylla på med vatten.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.8 / 5. Antal betyg: 4

Liknande tester