Kaffebryggare Bäst i Test 2020

Kaffebryggare - Bäst i Test

Kaffebryggare bäst i test 2020.

Vi har listat de bästa kaffebryggarna utifrån tester och konsumenters omdömen, från budget till premium. Efter produkterna hittar du som påtår vår köpguide som ytterligare underlag inför ditt köp. Närliggande produkter: Espressomaskiner - Kapselmaskiner.

KÖPTIPS

ECBC: ECBC-märkning betyder att kaffemaskinen är godkänd av ECBC:s krav på kvalitet.
Rengöring: Vissa kaffebryggare kan rengöra och avkalka automatiskt, praktiskt.
Timerfunktion: Tillåter dig ställa in tid för när kaffet ska bryggas.
Värmehållning: Bra funktion för påtåren!

① Moccamaster KB952 AO - Polished Silver

Kaffebryggare bäst i test 2020.
Kaffebryggare bäst i test 2020 - Moccamaster KB952AO Silver
ButikPrisLänkar

Gott kaffe på 6 minuter - Vinnare av Kaffebryggare Bäst i Test

Moccamaster är kända för att leverera kvalitet - och KB952AO är inget undantag. Kaffebryggaren brygger riktigt gott kaffe på imponerande 6 minuter. Handtaget gör det enkelt att servera kaffet, och glaskannan är lätt att rengöra. Det unika blandningslocket fördelar kaffearomerna jämnt under bryggning och håller optimal temperatur på 92-96 grader celsius. Kaffebryggaren är en av få som uppnått kraven för certifiering av laboratoriet ECBC.

Det står klart att KB952AO är ett premiumval. Förutom en tilltalande estetik får du även 10 års garanti när du registrerar din Moccamaster på deras officiella hemsida. Inkludera bekvämligheter som automatisk avstängning och droppstopp så är det givet att KB952AO utses som vinnare i Hemtips - Kaffebryggare bäst i test.

Moccamaster har kommit till att bli en favorit i hemmet hos både konsumenter och experter. Den enda bristen med är att det inte finns ett avkalkningsprogram. Men det löser man enkelt på ett par minuter. Titta bara på hur Matgeek på youtube avkalkar sin Moccamaster eller kika på vår steg för steg guide.

European Coffee Brewing Center är ett oberoende testlabb som ställer mycket höga krav på prestandan av kaffebryggare.

10 års garanti

Se till att registrera din kaffebryggare inom 6 månader av inköp för att kunna utnyttja på Moccamasters 10 års garanti. Det gör du enkelt genom att registrera din Moccamaster på deras hemsida. Med utmärkta recensioner och användaromdömen blir Moccamaster KB952AO vårt topval och vinnare av Kaffebryggare bäst i test 2020.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter användning
Droppstopp Förhindrar spill på kaffemaskinens botten
Signallampa Säger till när kaffet är färdigt
Värmehållning Håller värmen när kaffekannan står på underlaget

SPECIFIKATIONER

Bryggtid 6 minuter
Antal koppar 10
Bredd 17 cm
Höjd 32 cm
Djup 35 cm

② Bosch Styline TKA8013

Bästa Budget
Kaffebryggare bäst i test 2020 - Bosch Styline
ButikPrisLänkar

Bästa Budget

Bosch Styline TKA8013 är en populär kaffebryggare med många goda användaromdömen och höga betyg i större tester. Tillsammans med goda bryggegenskaper och en trevlig prislapp blir TKA8013 andravalet i detta test. 

Funktioner

Styline kommer med funktionen Aroma Volume Automatic som reglerar bryggprocessen för att optimera resultatet oavsett antal koppar  du  brygger samt ett värmehållningssystem med auto-off  säkerhetsfunktion som aktiveras efter 2 timmar.  För att precisera temperaturen vid bryggning använder Bosch på denna modell vad man benämner som "Dual Heating System",  vilket innebär att två värme-element arbetar tillsammans för att nå optimala brygg och serveringstemperatur. Modellen har även droppstopp  och ett avkalkningsprogram vilket är sällsynt på bryggare i denna prisklass. En bra kaffebryggare som ordnar gott kaffe för en rimlig peng kort och gott.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter användning
Avkalkningsprogram Motverkar kalkbildning vilket förbättrar smak
Droppstopp Förhindrar spill på kaffemaskinens botten
Signallampa Säger till när kaffet är färdigt
Värmehållning Håller värmen när kaffekannan står på underlaget

SPECIFIKATIONER

Antal koppar 10-15
Bredd 26 cm
Höjd 36 cm
Djup 26 cm

③ Wilfa Presisjon

Bäst Design
Kaffebryggare bäst i test 2020. Wilfa WSP-2A
ButikPrisLänkar

Ett samarbete med baristan Tim Wendelboe

Presisjon från Wilfa är resultatet av ett samarbete med en av världens ledande baristor, Tim Wendelboe. Målsättningen var att ta fram den bästa kaffebryggaren. Utan att kompromissa med varken design eller smak har Tim tillsammans med Wilfa tagit fram en ECBC-certifierad kaffebryggare som levererar en otrolig trevlig smakupplevelse.

I över två år samarbetade Tim och Wilfa för att färdigställa den slutgiltiga produkten. Resultatet blev den mest temperaturprecisa kaffebryggaren på marknaden. Vattentemperaturen spelar nämligen en avgörande roll i hur kaffearomerna upplevs, och en optimal värme under bryggprocessen ger kaffet en rikare smak.

Unik design

Wilfa Presisjon har en unik och tilltalande estetik. Med kaffebryggaren kommer en avtagbar och snygg vattentank som är enkel att fylla på. En integrerad vattenpump pumpar ut överflödigt vatten efter färdig bryggning, vilket håller kaffebryggaren ren. Bryggaren inklusive värmeplattan stängs automatiskt av en timma efter användning.

För att hålla nere kostnaderna har man behövt bortprioritera vissa funktioner som timer och avkalkningsprogram. Istället har man fokuserat på det viktigaste, smaken. Presisjon brygger kaffe i världsklass, och är enligt många den bästa kaffebryggaren på marknaden.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter användning
Droppstopp Förhindrar spill på kaffemaskinens botten
Signallampa Säger till när kaffet är färdigt

SPECIFIKATIONER

Bryggtid 8 minuter
Antal koppar 10
Bredd 36 cm
Höjd 36 cm
Djup 21 cm

④ Bosch TKA8653

Bryggare Med Termoskanna

Vakna till nybryggt kaffe

Bosch TKA8653 är en fullt programmerbar kaffebryggare med utmärkt termoskanna som tillåter dig att själv bestämma när du vill att kaffet ska vara redo att drickas. Med några knapptryck på timer funktionen kan du ställa in att kaffet är klart tills du vaknar. Med mängder smarta funktioner som både förbättrar smaken på kaffet och höjer bekvämligheten. Funktionen Aroma VolumeAutomatic ger dig en perfekt kaffearom oavsett om du vill brygga en kopp eller tio. Värmehållningssystemet är ett av de bättre, och håller kaffet varmt flera timmar efter bryggning. Givetvis stängs även bryggaren av efter användning.

Tack vare genomtänkt design är filterhållaren svängbar, vilket gör det enkelt att använda kaffefiltret. Droppstopp-funktionen håller bryggaren från spill, och lyckas överraskande bra.

En kaffestyrka

Viktigt att vet om Bosch TKA8653 är att man endast kan få en kaffestyrka, vilket är bra om du vill hålla bryggprocessen så enkel som möjligt. Aromerna är  inte lika närvarande som hos testvinnaren, då kaffebryggaren inte riktigt når de optimala temperaturerna. Så vill du kunna diversifiera ditt utbud med olika kaffestyrkor så är Moccamasters KB952AO ett bättre alternativ.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter användning
Avkalkningsprogram Motverkar kalkbildning vilket förbättrar smak
Droppstopp Förhindrar spill på kaffemaskinens botten
Signallampa Säger till när kaffet är färdigt
Timer Ställ in när kaffet ska vara klart, ex. på morgonen
Värmehållning Håller värmen när kaffekannan står på underlaget

SPECIFIKATIONER

Bryggtid 8 minuter
Antal koppar 10-15
Bredd 26 cm
Höjd 36 cm
Djup 25 cm

Köpguide - Kaffebryggare Bäst i Test 2020

Kaffebryggare bäst i test 2020.

Vilken kaffebryggare passar dig bäst ?

Antal koppar - De flesta kaffebryggare klarar att brygga runt 8-12 koppar per kanna. Många bryggare kan även brygga mindre mängder, till och med en kopp i taget, till samma goda smak.

ECBC - European Coffee Brewing Centre (förkortas ECBC) är ett oberoende kaffelaboratorium som mäter 7 aspekter för att säkerställa kaffebryggarens kvalité. För en kaffebryggare att bli ECBC-certifierad krävs att följande punkter uppnås:
En bryggtid på under 8 minuter.
En bryggtemperatur på mellan 92-96 grader celsius.
Kaffekoncentratet måste under bryggning vara mellan 1,30% - 1,55%.
Kaffearomen som frigörs måste vara mellan 18% - 22%.
Kaffebryggarna testas tio gånger för att säkerställa mätningen av testet.

I vårt test är av bästa kaffebryggaren är testvinnaren Moccamaster KB952 AO och Wilfa Svart Presisjon ECBC-certifierade. Mer information om ECBC finns att läsa om på deras hemsida.

Funktioner

Automatisk avstängning - Om du köper en kaffebryggare som tillverkats under de senaste åren kommer den med största sannolikhet ha automatisk avstängning efter bryggning. Det leder till förbättrad säkerhet och miljövänlighet, samt minskade elkostnader för dig. Det är nämligen numera ett EU-krav att alla kaffebryggare har denna funktion. Alla kaffebryggare i vårt test har automatisk avstängning!
Avkalkningsprogram - Ett mindre antal kaffebryggare har integrerade avkalkningsprogram som kalkar av själv när bryggaren känner att det är dags. I detta testet har de flesta avkalkningsprogram. Om din kaffebryggare inte har ett avkalkningsprogram så kan man göra det manuellt. Vi har tagit fram en guide om hur du bäst kalkar av din kaffebryggare.
Droppstopp - Droppstopp förhindrar spill av kaffe när du flyttar på behållaren för att hälla upp kaffe. Alla bryggare i vårt test har droppstopp.
Signallampa - Blinkar när kaffet är färdigbryggt.
Timer - Gör det möjligt att bestämma när man vill att kaffet ska vara färdigt. Exempelvis kan man bestämma att kaffebryggaren automatiskt ska börjar brygga kaffet kl. 7 nästa morgon. För vem vill inte vakna till ljudet av kaffe som bryggs?
Värmehållning - Håller kaffet varmt efter bryggning. Vissa använder värmeplattor medans andra använder termoskannor för att behålla temperaturen. Vi alla vet ju att kaffe smakar bäst varmt - runt 80 grader.
Avtagbar vattentank / hållare - Gör det enkelt för dig att fylla på med vatten.

Användarguide

Kaffebryggare Bäst i Test

Hur du brygger den perfeka koppen kaffe - steg för steg

 1. Välj ditt favoritkaffe.  Om du föredrar kaffebönor bör de malas precis innan bryggning.
 2. Se till att kaffebryggaren är ren och avkalkad.
 3. Mät upp rätt mängd kaffe-till-vatten ratio, utefter hur många koppar du ska brygga. En bra startpunkt är runt 60 gram malda kaffebönor per liter vatten, eller 75 gram för 1,25 liter. Om du är en kaffefantast bör du använda en gramvåg som mätverktyg.
 4. Brygg i rätt temperatur.  Mellan 92-96 grader är optimalt.
 5. Ställ in eventuell kaffestyrka och bryggtid. Testa dig fram tills du når de nivåer du tycker om bäst.
 6. Låt kaffet stå en minut efter färdig bryggning för att slippa den syrliga smaken som uppstår,  och drick kaffet när det är varmt.
 7. Njut av ditt nybryggda perfekta kaffe.

Användartips

Kaffebryggaren - Det är mycket viktigt att din kaffebryggare har en genomsnittlig bryggtemperatur på upp emot 96 grader, och minst 89 grader. Annars släpps inte alla aromer fram fån kaffebönorna. Varmare vatten löser upp kaffet bättre. Kaffet ska dock inte kokas, då bönorna istället blir brända. Glöm inte bort att kaffebryggare kan skilja mycket i storlek. Ha det i åtanke så att du inte får hem en kaffebryggare som inte får plats på diskbänken. Tänk långsiktigt. En billig kaffebryggare kanske är billig kortsiktigt, men inte alltid i längden. Det är ofta bättre och många gånger billigare i det långa loppet att köpa en rejäl kaffebryggare. Exempelvis har Moccamaster 10 års garanti på sina produkter. 1600 kronor för en bryggare kanske känns mycket för vissa, men håller den garanterat i 10 år samtidigt som du får en riktigt bra bryggare så låter det helt plötsligt ganska billigt. Det är också essentiellt att du håller bryggaren ren, så att inte kaffeolja byggs upp. Det kan göra att nästa kaffekopp smakar bittert och surt.

Bönorna - Den andra delen i pusslet är såklart bönorna själva. Experimentera dig fram med ljus- & mörkrost, och om du använder kaffebönor istället för färdigmalt kaffe bör de malas precis före själva bryggningen. Hur finmalet bönorna blir påverkar även hur länge de behöver bryggas. Det kan därför vara en bra ide att testa olika nivåer av malning. Kaffet är som mest fräsch 1-10 minuter efter bryggning.

Bryggtiden - Några av de bästa kaffebryggarna tillåter dig själv bestämma bryggtiden, medans andra anpassar automatiskt utefter mängd. Generellt sett brukar bryggtiden ligga på runt 5-6 minuter.

Filtret - Skölj med fördel av pappersfiltret med vatten innan användning, då de bygger upp damm med tiden.

Vattnet - Den största delen av din kaffedryck består av vatten. Testsmaka kranvattnet. Smakar det bra eller dåligt? Blir kaffet godare från en annan vattenkälla?

Kaffebryggare bäst i test 2020.

Hur du avkalkar din kaffebryggare

Efter flitigt användande av din kaffebryggare kan det hända att kaffet börjar få en sur touch.  Det betyder att din kaffebryggare har samlat på sig mögel och behöver avkalkas. Att dricka kaffe från en smutsig kaffebryggare kan i värsta fall leda till astma.

Avkalkning - steg för steg

 1. Börja med att tvätta av slla kaffebryggarens delar.
 2. Häll 1dl 24% ättika och 6-8dl i kaffebryggaren.
 3. Kör igenom ungefär hälften av blandningen.
 4. Låt blandningen göra sin magi i 10-15 minuter.
 5. Brygg resterande blandning.
 6. Gör rent kaffebryggaren och kör 3-4 omgångar med vatten för att få bort all ettika.
 7. Brygg magiskt kaffe med din nästintill fabriksnya & fräscha kaffebryggare!

Ättiksprit fungerar lika bra som färdiga medel. Om du har 12% ättika kan du dubbla dosen till 2dl,  och totalt 6dl vatten.

Vi hoppas vår Guide Kaffebryggare Bäst i Test vart till hjälp - Lycka till att hitta den bästa kaffebryggaren för just dig !

Experttester

Råd & Rön | November 2018 | Länk till test

Råd & Rön har testat 18 kaffe­bryggare.

En prenumeration hos Råd & Rön behövs för att få tillgång till testet.

Expressen/konsument | Okt 2018 | Länk till test

Bästa kaffebryggaren – så väljer du rätt bland alla modeller

Råd & Rön | November 2016 | Länk till test

Råd & Röns testade 47 kaffebryggare blandat med glas- & termoskannor med två vinnare. Kaffebryggarna labbtestades och smakprovas av 30 personer.
En prenumeration hos Råd & Rön behövs för att få tillgång till testet.

ICA Kuriren | April 2015 | Länk till test
Testvinnare: Siemens TC6503

ICA Kuriren har testat 10 termosbryggare för att mäta dess värmehållning, och korat vinnaren till Siemens TC6503. Värmen mättes vid tre tidpunkter för att se vilken som höll bäst medeltemperatur. Temperaturen efter 60 minuter visade sig vara på 79 grader celcius, med en bryggtemperatur på 92 grader.

Utgående recensioner

Electrolux EKF7500

Kaffebryggare bäst i test 2020.

Perfekt för mindre kök

Electrolux EKF7500 är en stilren kaffebryggare med en av de bättre displayfunktionerna på marknaden. Du kan enkelt att ställa in timern för att bestämma när du vill att ditt kaffe ska vara klart. Du kan själv ställa in aromen efter din personliga preferens, med tre nivåer av kaffestyrka. Du kan brygga 10 koppar åt gången, och givetvis stängs bryggaren av på automatik 40 minuter efter färdigbryggning. Glaskannan har tydliga markeringar så att du lätt kan fylla på med rätt mängd vatten. Kaffet håller en temperatur på 86 grader under bryggning och har en inbyggd droppstoppfunktion som fungerar bättre än de flesta andra kaffebryggare.

EKF7500 har en kompakt design med en smal bredd, vilket är perfekt till mindre kök. Sett till pris så är kaffebryggaren ett fint val. Dock har konsumenter upplyst om att vattentanken är klumpig och hållbarheten är bristfällig. Se därför till att behålla kvittot så att du kan byta mot en ny om det uppstår några problem.

Mycket prisvärd

Trots ovan nämnda brister presterar bryggaren över förväntan. Sett till priset håller EFK7500 en hög nivå, både när det kommer till smak och funktionalitet. Letar du efter en billig kaffebryggare som gör det den ska, så är denna bryggare från Electrolux ett mycket bra val.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter användning
Droppstopp Förhindrar spill på kaffemaskinens botten
Timer Ställ in när kaffet ska vara klart, ex. på morgonen

SPECIFIKATIONER

Bryggtid 10 minuter
Antal koppar 10
Bredd 18 cm
Höjd 32 cm
Djup 20 cm

[cmtoc_table_of_contents]