Kapselmaskin

Kapselmaskin Bäst i Test 2023

Uppdaterad 30 januari, 2023

Bästa Kapselmaskinen 2023. Med en bra kapselmaskin är det enkelt att göra en riktigt god kopp kaffe. Vi listar de bästa modellerna på marknaden just nu enligt användare och experttester. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag för att hitta den bästa kapselmaskinen för just dig.

BÄST I TEST

Kapselmaskin bäst i test 2023 Nespresso Essenza

Nespresso Essenza Mini​

UNIK BRYGGNINGSTEKNIK​

Bästa kapselmaskin 2022

Nespresso Vertuo Next​

MJÖLKSKUMMARE

Kapselmaskin Bäst i test 2022

Nespresso CitiZ & Milk

Produkter

1 | Nespresso Essenza - Bästa Kapselmaskin 2023

Kapselmaskin bäst i test 2023 Nespresso Essenza

Bästa Kapselmaskin 2023 – Nespresso Essenza Mini C30/D30 – är en populär helautomatisk kapselmaskin med funktioner som automatisk avstängning och ett praktiskt internt rengöringsprogram.

Modellens design är minimalistiskt kompakt, och passar därför extra bra i kök med mindre utrymme. Med 19 bars tryck garanteras en bra bryggprocess och vattenbehållaren rymmer 0,6 liter.

Användare är nöjda med sina köp och plussar extra för design, det enkla handhavandet, pris och inte minst det goda kaffet denna lilla maskin som kapselproffsen från Nespresso levererar.

Vi kan bara hålla med artikeln i New York Times: ”The Essenza Mini is our pick for the best Nespresso machine”. Med prisfördel samt gott slutresultat på kaffet blir Essenza vinnaren av Kapselmaskin Bäst i Test 2023.

Varför Nespresso Essenza Mini?

  • Favorit hos konsumenter
  • Enkel att använda
  • Lätt att placera
  • Pris

2 | Nespresso Vertuo Next - Unik bryggteknik

Bästa kapselmaskin 2022

Nya Nespresso Vertuo Next – kommer med en ny teknik – Centrifusion – här  extraheras kaffet mer precist samt komma med en bättre crema.

Du kan här välja mellan fem olika storlekar och många olika varianter av kaffe som Espresso, Dubbel Espresso, Gran Lungo, Mugg samt Alto. Kopphållaren är också justerbar i fem olika lägen.

Bluetooth och Wi-Fi är populärt och Nespresso Vertuo som ligger i toppklassen av kapselmaskiner kommer med stöd för bägge varianterna med tillhörande app för iOS android. Funktionerna är än lite begränsade men med appen kan du se vart de närmsta nespresso butikerna ligger, beställa kaffekapslar och se om maskinen behöver avkalkas eller vill ha mer vatten i behållaren.

Varför Vertuo Next?

  • Ny Centrifusion™-teknik
  • Kaffe med en knapptryckning
  • Vattenbehållare 1,1 liter
  • 5 koppstorlekar
  • WiFi- och Bluetooth
  • App

3 | Nespresso CitiZ & Milk - Mjölkskummare

Kapselmaskin Bäst i test 2022

Nespresso CitiZ&Milk – är en kapselmaskin med mjölkskummare. På rekordtid får du rykande kaffe redo att drickas.

Smakupplevelsen är mycket angenäm när du med enkelhet ordnar en god Espresso, Lungo eller Cappuccino. Tack vare det starka trycket på 19 bar, tillsammans med ett effektivt uppvärmningssystem får du en riktigt smakfull espresso på 25 sekunder.

Den integrerade mjölkskummaren gör ett fylligt mjölkskum snabbt. Vill du göra en kaffe med en större mängd, t.ex. en Latte Macchiato, så kan du enkelt justera maskinen ock få plats med en stor glas eller kopp. Nespresso erbjuder upp till 16 olika smaker med toner av kakao, vin, trä, blommor, honung och mycket mer.

Här finns styrkor för liten eller stor kopp, med eller utan koffein. Maskinens vattenbehållare rymmer 1 liter vatten åt gången och den är förhållandevis lätt att hålla ren.

Med de två knapparna som sitter snyggt vid främre delen av din kaffemaskin kan du välja mellan en espresso eller den lite mer fylliga lungon. Den förbrukade kapseln åker automatiskt till en behållare, vars maxkapacitet är 10 st. Efter 9 minuter stänger maskinen av sig själv.

Nespressos kapslar är återvinningsbara och kan slängas bland metallsoporna.

Köpguide

Det finns ett par avgörande saker att tänka på inför ditt val av kapselmaskin. Nedan har vi listat det absolut viktigaste, för att göra det hela så enkelt som möjligt för dig.

Att tänka på

Vad skall man då tänka på när man ska köpa en kapselmaskin? Givetvis vill man kunna tillreda gott kaffe med enkelhet, till så lite underhåll som möjligt. Det är något som vi lagt mycket tyngd vid när vi utsett vinnarna. De maskiner listade i vårt test är alla prisvärda i förhållande till dess kvalitet. Ha nedan punkter i åtanke när du ska köpa din kapselmaskin.

Dyrare kapselmaskiner brukar ha fler finesser och bekvämligheter, som exempelvis avkalkningsprogram och mjölkskummare. De brukar hålla lägre ljudnivå (dB), vilket kan vara extra bekvämt på morgonen. Vissa modeller erbjuder funktionaliteten att koppla kapselmaskinen till mobilen via bluetooth, och styra allt via en app. Perfekt på morgonen för att spara värdefull tid.

Övriga aspekter som kan vara viktiga är designen och hur stor plats den tar. Det finns många olika kapselmaskiner att välja mellan med varierande priser. Vi har valt ut några som fått bra omdömen av användare och externa tester. Du kan välja allt ifrån en liten och lätthanterlig kapselmaskin till en mer avancerad med fler inställningar.

En bra espresso ska inte ha större volym än fyra centiliter, därefter är det mest bara vatten som kommer ur maskinen. Den ska också ha en fin crema, ljust mellanbrun, är den för mörk kommer kaffet ha en bränd smak.

Den färdiga espresson ska hålla minst 65 grader. Bryggtiden bör ligga runt 25 sekunder. För att testa tjockleken och kvaliteten på creman kan man hälla socker på espresson, sockret ska då stanna kvar en stund ovanpå innan det smälter.

Kaffeindustrin är rörig och många gånger oreglerad, därför saknar många kapslar tydlig information om dess ursprung och rostmetod. Därför kan man få en dålig sort av kaffekapslar som inte smakar bra. Se därför till att köpa från ett välkänt varumärke som ställer höga krav och reglerar alla processer.

Det finns även ekologiska och miljövänliga alternativ. Det schweiziska företaget Ethical Coffee Company har utvecklat en helt biologiskt nedbrytbar kapsel. Kapseln är konstruerad av växtmaterial och stärkelse, vilket gör dem nedbrytbara i naturen inom sex månader. Löfbergs har även en helt växtfiber-baserad kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3

Liknande tester