hero-header.jpg

Kapselmaskiner - Bäst i Test

Kapselmaskin - Bäst i Test

INTRODUKTION

Bästa kapselmaskinen. Med en bra kapselmaskin är det fuskigt lätt att tillreda en riktigt god kopp kaffe. I vårt test  har listat de bästa kapselmaskinerna på marknaden utifrån experttester och användaromdömen, budget som premium. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag för att hitta den bästa kapselmaskinen för just dig.

KÖPTIPS

Helautomatiska kapselmaskiner: Bereder kaffe inklusive mjölkskum automatiskt.
Automatiska kapselmaskiner: Bereder kaffe automatiskt.
Funktioner: Vissa kapselmaskiner har automatisk rengöring och avkalkning.

Senast uppdaterad: torsdag, 23 januari 2020

Bäst i Test

① Nespresso Expert&Milk C85/D85

Kapselmaskin Nespresso Expert&Milk C85
ButikPrisLänkar

Premiumvalet med bluetooth-funktion

Nespresso Expert&Milk är en lättskött & helautomatisk kaffemaskin med många finesser.  Tack vare smart Bluetooth teknologi, kan du enkelt styra din kapselmaskins inställningar direkt från mobilen. Appen ger dig även intressant statistik av din kaffekonsumtion. Du kan göra en Ristretto, Espresso, Lungo och Nespresso Americano snabbt och enkelt. Nespresso erbjuder upp till 16 olika kaffesmaker med toner av kakao, vin, trä, blommor, honung och mycket mer.

Även temperaturreglaget kan du styra via appen, som erbjuder 3 olika nivåer av temperaturer. Det gör att du kan få ditt kaffe rykande het, eller något svalare. Den integrerade mjölkskummaren Aeroccino3 fungerar riktigt bra, och levererar ett alldeles utmärkt mjölkskum varje gång. 4 storlekar finns att välja bland - en funktion många andra kapselmaskiner saknar.

Miljövänlig

En kapselmaskin från Nespresso är ett miljövänligt val, då deras kapslar är återvinningsbara och kan slängas bland metallåtervinning.Vattentanken rymmer upp till 1 liter vatten, vilket motsvarar ca. 5 koppar kaffe.

Kaffemaskinen har en nyskapande design som passar att placeras mot väggen. Kvaliteten känns premium, och är du ute efter en exklusiv kapselmaskin så kommer Nespressos Expert&Milk göra dig mycket nöjd.

FUNKTIONER

Automatisk avstängningStänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
RengöringsprogramFörenklar rengöringsprocessen
MjölkskummareGer dig härligt mjölkskum till din cappuccino

SPECIFIKATIONER

TypHelautomatisk
Kapacitet1,1 Liter
Höjd29 cm
Bredd39 cm
Djup22 cm
ButikPrisLänkar

Passar små kök

② Nespresso Essenza Mini C30

ButikPrisLänkar

Nespresso Essenza Mini C30 är en populär helautomatisk kapselmaskin med funktioner som automatisk avstängning och ett praktiskt internt rengöringsprogram. Modellens design är minimalistiskt kompakt, och passar därför extra bra i kök med mindre utrymme. Med 19 bars tryck garanteras en bra bryggprocess och vattenbehållaren rymmer 0,6 liter.

Användare är nöjda med sina köp och plussar extra för design, det enkla handhavandet, pris och inte minst det goda kaffet denna lilla maskin som kapselproffsen från Nespresso levererar.

Varför Nespresso Essenza Mini ?

  • Favorit hos konsumenter
  • Enkel att använda
  • Lätt att placera
  • Pris

Färgval Svart

ButikPrisLänkar

Färgval Vit

ButikPrisLänkar

Färgval Röd

ButikPrisLänkar

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning efter 9 min.
Automatiskt rengöringsprogram.

SPECIFIKATIONER

TypAutomatisk
Kapacitet0,6 liter
Höjd20,4 cm
Bredd8,4 cm
Djup33 cm
ButikPrisLänkar

Design

③ Nespresso Pixie C61

ButikPrisLänkar

Populära Pixie

Pixie Electric Titan är en stilren och mycket populär kapselmaskin i tilltalande design som lovordas från alla håll. Med ett utmärkt tryck på 19 bar extraherar Pixie Electric aromen effektivt och efter en bryggtid på cirka 25 sekunder är kaffet klart. Vattenbehållaren rymmer 0,7 liter och är enkel att ta av vid påfyllning liksom behållaren för använda kapslar som rymmer 10 st kapslar. Modellen har automatisk avstängning. Det rika utbudet av kapslar för denna kapselmaskin är mycket bra och via länken här kan du se vilka blandningar som erbjuds.

Sammantaget så är Nespresso Pixie en prisvärd och väldesignad kapselmaskin som levererar en god espresso varje gång.

FUNKTIONER

Automatisk avstängningStänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
DroppbrickaGör det enkelt att rengöra botten

SPECIFIKATIONER

TypAutomatisk
Kapacitet0,7 liter
Höjd23,5 cm
Bredd11 cm
Djup32 cm
ButikPrisLänkar

Mjölkskummare

④ Nespresso CitiZ & Milk

Espresso maskin Nespresso CitiZ&Milk 2
ButikPrisLänkar

Supergott kaffe på 25 sekunder

Nespresso CitiZ & Milk är en kapselmaskin med mjölkskummare. På rekordtid får du rykande kaffe redo att drickas. Smakupplevelsen är mycket angenäm när du med enkelhet ordnar en god Espresso, Lungo eller Cappuccino. Tack vare det starka trycket på 19 bar, tillsammans med ett effektivt uppvärmningssystem får du en riktigt smakfull espresso på 25 sekunder.

Den integrerade mjölkskummaren gör ett fylligt mjölkskum snabbt. Vill du göra en kaffe med en större mängd, t.ex. en Latte Macchiato, så kan du enkelt justera maskinen ock få plats med en stor glas eller kopp. Nespresso erbjuder upp till 16 olika smaker med toner av kakao, vin, trä, blommor, honung och mycket mer. Det finns styrkor för liten eller stor kopp, med eller utan koffein. Maskinens vattenbehållare rymmer 1 liter vatten åt gången och den är förhållandevis lätt att hålla ren.

Med de två knapparna som sitter snyggt vid främre delen av din kaffemaskin kan du välja mellan en espresso eller den lite mer fylliga lungon. Den förbrukade kapseln åker automatiskt till en behållare, vars maxkapacitet är 10 st. Efter 9 minuter stänger maskinen av sig själv.

Nespressos kapslar är återvinningsbara och kan slängas bland metallsoporna.

FUNKTIONER

Automatisk avstängningStänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
RengöringsprogramFörenklar rengöringsprocessen
MjölkskummareGer dig härligt mjölkskum till din cappuccino
AvkalkningsprogramFörhindrar kalklagringar

SPECIFIKATIONER

TypHelautomatisk
Kapacitet1 Liter
Höjd37 cm
Bredd22 cm
Djup28 cm
ButikPrisLänkar

Lättanvänd

⑤ Nescafé Dolce Gusto Genio 2

Enkel kapselmaskin med tydlig display

Dolce Gusto Genio 2 är en liten och kompakt kapselmaskin som är lätt att använda. Du kan tillaga varma och kalla drycker så som espresso, cappuccino eller en kopp te. Kapselmaskinen har en snygg design, har ett tryck på 15 bar och det finns många olika smaker att välja mellan.

Det ska vara enkelt att brygga kaffe, och med Dolce Gusto Genio 2 är du inte mer än ett knapptryck ifrån en uppfriskande kopp kaffe. Se bara till att avkalka maskinen ett par gånger om året för att bevara dess optimala funktionalitet och aromer.

Kapselmaskinen justerar automatiskt trycket efter vilken dryck du har valt. Detta ger ett ett perfekt resultat oavsett vilken dryck du föredrar. Maskinen stänger automatiskt av sig själv när den inte har använts på 20 minuter.

Här får du en lättanvänd kapselmaskin som fått bäst i test samt fått många bra recensioner.

FUNKTIONER

Automatisk avstängningStänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
DisplayVisualiserar återstående tid
Varma och kalla dryckerBereder din favoritdryck - varm som kall

SPECIFIKATIONER

TypAutomatisk
Kapacitet1 Liter
Höjd29 cm
Bredd16 cm
Djup22 cm

Köpguide

Det finns ett par avgörande saker att tänka på inför ditt val av kapselmaskin. Nedan har vi listat det absolut viktigaste, för att göra det hela så enkelt som möjligt för dig.

Att tänka på

Vad skall man då tänka på när man ska köpa en kapselmaskin ? Givetvis vill man kunna tillreda gott kaffe med enkelhet, till så lite underhåll som möjligt. Det är något som vi lagt mycket tyngd vid när vi utsett vinnarna. De maskiner listade i vårt test är alla prisvärda i förhållande till dess kvalitet. Ha nedan punkter i åtanke när du ska köpa din kapselmaskin.

Användning - Kapselmaskiner ska vara enkla att använda och tillreda kaffe snabbt. De ska även behöva minimalt med underhåll.

Pris - Dyrare kapselmaskiner brukar ha fler finesser och bekvämligheter, som exempelvis avkalkningsprogram och mjölkskummare. De brukar hålla lägre ljudnivå (dB), vilket kan vara extra bekvämt på morgonen. Vissa modeller erbjuder funktionaliteten att koppla kapselmaskinen till mobilen via bluetooth, och styra allt via en app. Perfekt på morgonen för att spara värdefull tid.

Övriga aspekter som kan vara viktiga är designen och hur stor plats den tar. Det finns många olika kapselmaskiner att välja mellan med varierande priser. Vi har valt ut några som valts ut av experter och fått utmärkelsen "bäst i test". Du kan välja allt ifrån en liten och lätthanterlig kapselmaskin till en mer avancerad med fler inställningar.

God Espresso

En bra espresso ska inte ha större volym än fyra centiliter, därefter är det mest bara vatten som kommer ur maskinen. Den ska också ha en fin crema, ljust mellanbrun, är den för mörk kommer kaffet ha en bränd smak.

Den färdiga espresson ska hålla minst 65 grader. Bryggtiden bör ligga runt 25 sekunder. För att testa tjockleken och kvaliteten på creman kan man hälla socker på espresson, sockret ska då stanna kvar en stund ovanpå innan det smälter.

Kaffekapslar

Kaffeindustrin är rörig och många gånger oreglerad, därför saknar många kapslar tydlig information om dess ursprung och rostmetod. Därför kan man få en dålig sort av kaffekapslar som inte smakar bra. Se därför till att köpa från ett välkänt varumärke som ställer höga krav och reglerar alla processer.

Det finns även ekologiska och miljövänliga alternativ. Det schweiziska företaget Ethical Coffee Company har utvecklat en helt biologiskt nedbrytbar kapsel. Kapseln är konstruerad av växtmaterial och stärkelse, vilket gör dem nedbrytbara i naturen inom sex månader. Löfbergs har även en helt växtfiber-baserad kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor.

Kort om kaffets erövrande historia

1685 kom kaffet till Sverige. Det första kaffet anlände till Göteborg, och från 1687 kunde man köpa det som medicin på Apoteken, och de som hade råd kunde köpa kaffe, som då var väldigt dyrt, men med tiden så blev kaffe billigare och kunde köpas av gemene man. Kaffet blev snabbt en stor handelsvara i Sverige och spred sig snabbt till flera orter.

Inte helt otippat så hade Brasilien under tidigt 1900-tal stafettpinnen för att producera mest kaffe i hela världen. Numer produceras merparten kaffe i Centralamerika och Sydamerika, men än har Brasilien inte halkat efter långt. Brasilien står nämligen för så mycket som en av tre kaffekoppar världen runt.

Kaffet kom till Sverige redan 1685, och blev snabbt en populär dryck. Men det var först på 50-talet och i början av 60-talet som kaffekonsumtionen ökade i Sverige. Som du kanske hört förut så förtär vi svenskar mer kaffe än nästan alla andra. Hela fyra koppar får vi i oss i snitt varje dag. Kanske inte något att skryta om.. eller?

Kapselmaskinen blev en succé

Kapselmaskiner har funnits i många år, och det var Nespresso som först började tillverka kapselmaskiner, som blev till en miljardindustri. Därefter har det tillkommit fler företag som tillverkar kapselmaskiner, och de har snabbt blivit en av de populäraste bryggmetoderna för kaffe. En kapselmaskin är snabb och enkla att använda, det finns många olika smaker att välja mellan, och vissa maskiner har en mjölkskummare för de som föredrar en cappuccino eller kaffe latte, det finns även möjlighet att göra sig en god chokladdryck. Det är ett bekvämt sätt snabbt göra sig en god kopp kaffe utan att behöva lägga i kaffepulver eller kaffebönor. Bara stoppa i kapseln, fyll på vatten i behållaren och tryck på knappen.

Lycka till att hitta en den bästa kapselmaskinen för just dig!

Experttester

Råd&Rön | Februari 2014 | Länk till test

Nespresso Citiz&Milk 2 får bra i test av 58 testade kapselmaskiner.

Råd&Rön | Februari 2014 | Länk till test

Råd&Röns stora test av kapselmaskiner: Dolce Gusto Mini - en de bättre kapselmaskinerna. Samlat betyg blev 70 av 100.

Här köper du billiga kaffekapslar till din kapselmaskin | Länk till Kaffekapseln

Nespresso - Nescafé Dolce Gusto - Löfbergs - Tassimo - Senseo - Illy

M3 Smartworld | Februari 2017 | Länk till test
M3 rekommenderar: Nespresso Expert&Milk C85/D85

Utvald och en av de kapselmaskiner som fick "bäst i test".

Råd&Rön | Februari 2014 | Länk till test
Testvinnare: Nespresso Citiz & Milk C120

Av 58 testade kapselmaskiner, så var det Nespresso Citiz & Milk C120 som blev testvinnare.

thecoffeemaven.com | November 2019 | Länk till test
Nespresso Pixie C61/D61

"I love this machine and can’t recommend it highly enough."

Användarguide

Bra tips för bästa kaffet

 1. Flera av bryggarna kan skapa en crema som håller hög klass och kaffet smakar i många fall riktigt bra. Läs mer och jämför tester.
 2. Se till att hålla kapselmaskinen ren och avkalkad för bästa kaffekvalitet.
 3. Om du vill göra en god espresso så tipsar vi om att den färdiga espresson ska hålla minst 65 grader och bryggtiden bör ligga runt 25 sekunder.
 4. Vissa av de bästa kapselmaskinerna har manuella inställningar för exempelvis styrka på kaffet, så för den kräsne är det ett bra val.
 5. Tänk på att använda rengöringskapslar ungefär varannan till var fjärde vecka i din maskin, då bibehålls kvalitén på ditt kaffe samt maskin.
 6. Det finns en uppsjö av olika kapslar med olika smaker, en del finns även med mjölk i kapsel, som ger en otroligt god cappuccino eller macchiato, testa dig fram till din favorit.
 7. Läs konsument tester för att hitta rätt val av kapselmaskin som passar just dig.

Rengöringskapsel

Har kaffet börjat försämras i smak? Då kan det vara på grund av att det har samlats smuts i maskinen. För att bibehålla kvalitet och livslängd rekommenderar producenterna att man använder rengöringskapslar ungefär varannan till var fjärde vecka. Enligt egna erfarenheter brukar det räcka med en gång varannan eller var tredje månad. Tacksamt nog går processen till snabbt och är enkel att genomföra. Allt du behöver göra är att placera rengöringskapseln i din kapselmaskin och skölj igenom maskinen ett par gånger. Kör slutligen en runda med endast vatten, och vips så har du en nästan sprillans ny kapselmaskin igen!

Avkalkning

Kapselmaskinen behöver även avkalkas med en avkalkningstablett. Det förlänger livslängden markant, samtidigt som det leder till att kaffet smakar mycket bättre. Har du inte avkalkat på länge, låt oss säga ett par månader, så kommer du garanterat känna av en tydlig smakskillnad på kaffet. Använd dessa tabletter i kombination med ett avkalkningsprogram för att slippa kalkbildning. Vissa kapselmaskiner har en indikator som säger till när det är dags att avkalka, det i den bästa av världar gör man detta ungefär var 3:e vecka, men vissa maskiner klarar sig galant utan avkalkning i 6 månader. Lär känna din maskin så att du får en maskin som både håller och levererar!

Konsekvensen som följer av att inte avkalkar sin kaffemaskin är att kalken täcker väggarna i vattenkokaren. Kalkavlagringarna kan även fastna för att sedan falla ned i kaffekoppen. När kaffekokaren täcks av avkalkning, så värms vattnet inte upp lika mycket. Det gör att aromerna inte kommer fram lika tydligt, vilket i sin tur leder till att kaffet inte smakar lika bra.