Kapselmaskin - Bäst i Test

Kapselmaskin - Bäst i Test

Kapselmaskin bäst i test 2020

Bästa kapselmaskinen. Med en bra kapselmaskin är det enkelt att göra en riktigt god kopp kaffe. I vårt bäst i test listar vi de bästa kapselmaskinerna på marknaden utifrån experternas tester och konsumenternas omdömen - budget som premium. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag för att hitta den bästa kapselmaskinen för just dig. Närliggande Produkter: Espressomaskin

K√ĖPTIPS

Helautomatisk kapselmaskin: Bereder kaffe inklusive mjölkskum automatiskt.
Automatisk kapselmaskin: Bereder kaffe automatiskt.
Funktioner: Vissa kapselmaskiner har automatisk rengöring och avkalkning. Praktiskt.

‚φ Nespresso Essenza Mini C30/D30

Kapselmaskin Bäst i Test 2020
Kapselmaskin Bäst i Test 2020 - Nespresso Essenza Mini C30
ButikPrisLänkar

Nespresso Essenza Mini C30/D30 är en populär helautomatisk kapselmaskin med funktioner som automatisk avstängning och ett praktiskt internt rengöringsprogram. Modellens design är minimalistiskt kompakt, och passar därför extra bra i kök med mindre utrymme. Med 19 bars tryck garanteras en bra bryggprocess och vattenbehållaren rymmer 0,6 liter.

Användare är nöjda med sina köp och plussar extra för design, det enkla handhavandet, pris och inte minst det goda kaffet denna lilla maskin som kapselproffsen från Nespresso levererar.

Vi kan bara hålla med artikeln i New York Times: "The Essenza Mini is our pick for the best Nespresso machine". Med prisfördel samt gott slutresultat på kaffet blir Essenza vinnaren av Kapselmaskin Bäst i Test 2020.

Varför Nespresso Essenza Mini ?

  • Favorit hos konsumenter
  • Enkel att anv√§nda
  • L√§tt att placera
  • Pris

FUNKTIONER

Automatisk avstängning efter 9 min.
Automatiskt rengöringsprogram.

SPECIFIKATIONER

Typ Automatisk
Kapacitet 0,6 liter
Höjd 20,4 cm
Bredd 8,4 cm
Djup 33 cm

‚Ď° Nespresso Vertuo Next

Ny Centrifusion Teknik
 Kapselmaskin bäst i test 2020
ButikPrisLänkar

Nya Nespresso Vertuo Next

Nespresso Vertuo Next kommer med en ny teknik - Centrifusion - som ska extrahera kaffet mer precist samt komma med en bättre crema.  Du kan här välja mellan fem olika storlekar och många olika varianter av kaffe som Espresso, Dubbel Espresso, Gran Lungo, Mugg samt Alto. Kopphållaren är också justerbar i fem olika lägen.

Bluetooth och Wi-Fi är populärt och Nespresso Vertuo som ligger i toppklassen av kapselmaskiner kommer med stöd för bägge varianterna med tillhörande app iOS och app android Funktionerna är än lite begränsade men med appen kan du se vart de närmsta nespresso butikerna ligger, beställa kaffekapslar och se om maskinen behöver avkalkas eller vill ha mer vatten i behållaren.

Varför Vertuo Next ?

 • Ny Centrifusion‚ĄĘ-teknik
 • Kaffe med en knapptryckning
 • Vattenbeh√•llare 1,1 liter
 • 5 koppstorlekar
 • WiFi- och Bluetooth
 • App

Registrera ditt köp hos nespresso.com och få ett Carafe kaffekannaset på köpet !

Externt test att ta del av: trustedreviews.com

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
Droppbricka Gör det enkelt att rengöra botten

SPECIFIKATIONER

Typ Automatisk
Kapacitet 1,1 liter
Höjd 31,4 cm
Bredd 14 cm
Djup 42.3 cm

‚ĎĘ Nespresso CitiZ&Milk 2 D122

Mjölkskummare

Supergott kaffe på 25 sekunder

Nespresso CitiZ&Milk 2 är en kapselmaskin med mjölkskummare. På rekordtid får du rykande kaffe redo att drickas. Smakupplevelsen är mycket angenäm när du med enkelhet ordnar en god Espresso, Lungo eller Cappuccino. Tack vare det starka trycket på 19 bar, tillsammans med ett effektivt uppvärmningssystem får du en riktigt smakfull espresso på 25 sekunder.

Den integrerade mjölkskummaren gör ett fylligt mjölkskum snabbt. Vill du göra en kaffe med en större mängd, t.ex. en Latte Macchiato, så kan du enkelt justera maskinen ock få plats med en stor glas eller kopp. Nespresso erbjuder upp till 16 olika smaker med toner av kakao, vin, trä, blommor, honung och mycket mer. Det finns styrkor för liten eller stor kopp, med eller utan koffein. Maskinens vattenbehållare rymmer 1 liter vatten åt gången och den är förhållandevis lätt att hålla ren.

Med de två knapparna som sitter snyggt vid främre delen av din kaffemaskin kan du välja mellan en espresso eller den lite mer fylliga lungon. Den förbrukade kapseln åker automatiskt till en behållare, vars maxkapacitet är 10 st. Efter 9 minuter stänger maskinen av sig själv.

Nespressos kapslar är återvinningsbara och kan slängas bland metallsoporna.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
Rengöringsprogram Förenklar rengöringsprocessen
Mjölkskummare Ger dig härligt mjölkskum till din cappuccino
Avkalkningsprogram Förhindrar kalklagringar

SPECIFIKATIONER

Typ Helautomatisk
Kapacitet 1 Liter
Höjd 37 cm
Bredd 22 cm
Djup 28 cm

Köpguide - Kapselmaskin bäst i test

Det finns ett par avgörande saker att tänka på inför ditt val av kapselmaskin. Nedan har vi listat det absolut viktigaste, för att göra det hela så enkelt som möjligt för dig.

Kapselmaskin bäst i test

Att tänka på

Vad skall man då tänka på när man ska köpa en kapselmaskin ? Givetvis vill man kunna tillreda gott kaffe med enkelhet, till så lite underhåll som möjligt. Det är något som vi lagt mycket tyngd vid när vi utsett vinnarna. De maskiner listade i vårt test är alla prisvärda i förhållande till dess kvalitet. Ha nedan punkter i åtanke när du ska köpa din kapselmaskin.

Användning - Kapselmaskiner ska vara enkla att använda och tillreda kaffe snabbt. De ska även behöva minimalt med underhåll.

Pris - Dyrare kapselmaskiner brukar ha fler finesser och bekvämligheter, som exempelvis avkalkningsprogram och mjölkskummare. De brukar hålla lägre ljudnivå (dB), vilket kan vara extra bekvämt på morgonen. Vissa modeller erbjuder funktionaliteten att koppla kapselmaskinen till mobilen via bluetooth, och styra allt via en app. Perfekt på morgonen för att spara värdefull tid.

√Ėvriga aspekter som kan vara viktiga √§r designen och hur stor plats den tar. Det finns m√•nga olika kapselmaskiner att v√§lja mellan med varierande priser. Vi har valt ut n√•gra som valts ut av experter och f√•tt utm√§rkelsen "b√§st i test". Du kan v√§lja allt ifr√•n en liten och l√§tthanterlig kapselmaskin till en mer avancerad med fler inst√§llningar.

God Espresso

En bra espresso ska inte ha större volym än fyra centiliter, därefter är det mest bara vatten som kommer ur maskinen. Den ska också ha en fin crema, ljust mellanbrun, är den för mörk kommer kaffet ha en bränd smak.

Den färdiga espresson ska hålla minst 65 grader. Bryggtiden bör ligga runt 25 sekunder. För att testa tjockleken och kvaliteten på creman kan man hälla socker på espresson, sockret ska då stanna kvar en stund ovanpå innan det smälter.

Kaffekapslar

Kaffeindustrin är rörig och många gånger oreglerad, därför saknar många kapslar tydlig information om dess ursprung och rostmetod. Därför kan man få en dålig sort av kaffekapslar som inte smakar bra. Se därför till att köpa från ett välkänt varumärke som ställer höga krav och reglerar alla processer.

Det finns även ekologiska och miljövänliga alternativ. Det schweiziska företaget Ethical Coffee Company har utvecklat en helt biologiskt nedbrytbar kapsel. Kapseln är konstruerad av växtmaterial och stärkelse, vilket gör dem nedbrytbara i naturen inom sex månader. Löfbergs har även en helt växtfiber-baserad kaffekapsel som förvandlas till kompost efter tolv veckor.

Kapselmaskin bäst i test

Kort om kaffets erövrande historia

1685 kom kaffet till Sverige. Det första kaffet anlände till Göteborg, och från 1687 kunde man köpa det som medicin på Apoteken, och de som hade råd kunde köpa kaffe, som då var väldigt dyrt, men med tiden så blev kaffe billigare och kunde köpas av gemene man. Kaffet blev snabbt en stor handelsvara i Sverige och spred sig snabbt till flera orter.

Inte helt otippat så hade Brasilien under tidigt 1900-tal stafettpinnen för att producera mest kaffe i hela världen. Numer produceras merparten kaffe i Centralamerika och Sydamerika, men än har Brasilien inte halkat efter långt. Brasilien står nämligen för så mycket som en av tre kaffekoppar världen runt.

Kaffet kom till Sverige redan 1685, och blev snabbt en populär dryck. Men det var först på 50-talet och i början av 60-talet som kaffekonsumtionen ökade i Sverige. Som du kanske hört förut så förtär vi svenskar mer kaffe än nästan alla andra. Hela fyra koppar får vi i oss i snitt varje dag. Kanske inte något att skryta om.. eller?

Kapselmaskinen blev en succé

Kapselmaskiner har funnits i många år, och det var Nespresso som först började tillverka kapselmaskiner, som blev till en miljardindustri. Därefter har det tillkommit fler företag som tillverkar kapselmaskiner, och de har snabbt blivit en av de populäraste bryggmetoderna för kaffe. En kapselmaskin är snabb och enkla att använda, det finns många olika smaker att välja mellan, och vissa maskiner har en mjölkskummare för de som föredrar en cappuccino eller kaffe latte, det finns även möjlighet att göra sig en god chokladdryck. Det är ett bekvämt sätt snabbt göra sig en god kopp kaffe utan att behöva lägga i kaffepulver eller kaffebönor. Bara stoppa i kapseln, fyll på vatten i behållaren och tryck på knappen.

Lycka till att hitta en den bästa kapselmaskinen för just dig!

Användarguide

Kapselmaskin bäst i test

Bra tips för bästa kaffet

 1. Flera av bryggarna kan skapa en crema som håller hög klass och kaffet smakar i många fall riktigt bra. Läs mer och jämför tester.
 2. Se till att hålla kapselmaskinen ren och avkalkad för bästa kaffekvalitet.
 3. Om du vill göra en god espresso så tipsar vi om att den färdiga espresson ska hålla minst 65 grader och bryggtiden bör ligga runt 25 sekunder.
 4. Vissa av de bästa kapselmaskinerna har manuella inställningar för exempelvis styrka på kaffet, så för den kräsne är det ett bra val.
 5. Tänk på att använda rengöringskapslar ungefär varannan till var fjärde vecka i din maskin, då bibehålls kvalitén på ditt kaffe samt maskin.
 6. Det finns en uppsjö av olika kapslar med olika smaker, en del finns även med mjölk i kapsel, som ger en otroligt god cappuccino eller macchiato, testa dig fram till din favorit.
 7. Läs konsument tester för att hitta rätt val av kapselmaskin som passar just dig.

Rengöringskapsel

Har kaffet börjat försämras i smak? Då kan det vara på grund av att det har samlats smuts i maskinen. För att bibehålla kvalitet och livslängd rekommenderar producenterna att man använder rengöringskapslar ungefär varannan till var fjärde vecka. Enligt egna erfarenheter brukar det räcka med en gång varannan eller var tredje månad. Tacksamt nog går processen till snabbt och är enkel att genomföra. Allt du behöver göra är att placera rengöringskapseln i din kapselmaskin och skölj igenom maskinen ett par gånger. Kör slutligen en runda med endast vatten, och vips så har du en nästan sprillans ny kapselmaskin igen! 

Avkalkning

Kapselmaskinen behöver även avkalkas med en avkalkningstablett. Det förlänger livslängden markant, samtidigt som det leder till att kaffet smakar mycket bättre. Har du inte avkalkat på länge, låt oss säga ett par månader, så kommer du garanterat känna av en tydlig smakskillnad på kaffet. Använd dessa tabletter i kombination med ett avkalkningsprogram för att slippa kalkbildning. Vissa kapselmaskiner har en indikator som säger till när det är dags att avkalka, det i den bästa av världar gör man detta ungefär var 3:e vecka, men vissa maskiner klarar sig galant utan avkalkning i 6 månader. Lär känna din maskin så att du får en maskin som både håller och levererar!

Konsekvensen som följer av att inte avkalkar sin kaffemaskin är att kalken täcker väggarna i vattenkokaren. Kalkavlagringarna kan även fastna för att sedan falla ned i kaffekoppen. När kaffekokaren täcks av avkalkning, så värms vattnet inte upp lika mycket. Det gör att aromerna inte kommer fram lika tydligt, vilket i sin tur leder till att kaffet inte smakar lika bra.

Experttester

nytimes.com |  JANUARY 6, 2020 | Länk till test

Nespresso Essenza Mini
The Nespresso machine we recommend. The Essenza Mini makes the same exact espresso as $400 Nespresso machines, but it has no unnecessary features.

thecoffeemaven.com | November 2019 | Länk till test
Nespresso Pixie C61/D61

"I love this machine and can’t recommend it highly enough."

trustedreviews.com (4/5) | Januari 2019 | Länk till test
Nespresso Pixie C61/D61

Nespresso Essenza Mini C30 | goodhousekeeping.com/ Juli 2017 | Länk till test

"Housekeeping Institute Kitchen Appliances & Technology Lab testing, this machine heated up quickly and brewed a well-balanced espresso with a rich crema on top ‚ÄĒ all in under two minutes. "

Råd&Rön | Februari 2014 | Länk till test

Nespresso Citiz&Milk 2 får bra i test av 58 testade kapselmaskiner.

Lycka till att hitta en kapselmaskin att trivas med !

Tidigare recenserade produkter

Design

Nespresso Pixie C61

Kapselmaskin bäst i test

Populära Pixie

Pixie Electric Titan är en stilren och mycket populär kapselmaskin i tilltalande design som lovordas från alla håll. Med ett utmärkt tryck på 19 bar extraherar Pixie Electric aromen effektivt och efter en bryggtid på cirka 25 sekunder är kaffet klart. Vattenbehållaren rymmer 0,7 liter och är enkel att ta av vid påfyllning liksom behållaren för använda kapslar som rymmer 10 st kapslar. Modellen har automatisk avstängning. Det rika utbudet av kapslar för denna kapselmaskin är mycket bra och via länken här kan du se vilka blandningar som erbjuds.

Sammantaget så är Nespresso Pixie en prisvärd och väldesignad kapselmaskin som levererar en god espresso varje gång.

FUNKTIONER

Automatisk avstängning Stänger av maskinen automatiskt efter ca. 8 minuter
Droppbricka Gör det enkelt att rengöra botten

SPECIFIKATIONER

Typ Automatisk
Kapacitet 0,7 liter
Höjd 23,5 cm
Bredd 11 cm
Djup 32 cm

[cmtoc_table_of_contents]