Laptop

Laptop bäst i test 2022

Uppdaterad 12 januari, 2023

Vi listar bästa laptop 2022 utifrån tester och användaromdömen. Nedan följer våra tips för att hitta den bärbara dator som passar just dej bäst. En laptop som även passar bra om gaming känns trevligt ibland finns alltid med som vårt 4:e alternativ i testet.

BÄST I TEST

Bästa laptop 2023

Apple
MacBook Air

BÄSTA WINDOWS

Bästa laptop 2023

Acer
Swift 3X SF3

Out of Stock

BUDGET

acer-chromebook

Acer
Chromebook

Out of Stock

GAMING LAPTOP

Lenovo-Legion-5-2022

Lenovo
Legion 5

Out of Stock

1 | Apple MacBook Air - Bäst i Test 2022

Bästa laptop 2023

Bästa laptop 2022 – Apple MacBook Air, med en M1-processor som ytterligare lyfter Air som marknadens toppval.

MacBook Air är ultratunn och lätt att bära med sig, och som alltid när vi talar Apple är designen tilltalande. Nytt för denna air är att modellen kommer med stöd för Thunderbolt 3 (usb-c). Just Air-varianten i Apple:s bärbara dator segment har mycket bra batteritid som levererar upp till 18 timmars kontinuerligt användning och kommer även med Touch ID.

Retina. Här finns en  topline Retina-skärm med True Tone-teknik som presterar fina precisa färger, och arbetar du t.ex mycket med bilder så kommer du bli mer än nöjd. Andra finesser är t.ex att modellen har 30 dagars standby-tid, och att laptopen är tillverkad i 100% återvunnet aluminium.

Operativsystemet är Apple macOS Catalina 10.15, med nya förbättrade funktioner och mängder av program, däribland Apple GarageBand – en egen liten studio för att skapa musik. Övrigt att nämna är t.ex stödet för Dolby Atmos, Bluetooth 5.0, Wifi AX, Fingeravtrycksläsare samt en trevligt bärbar vikt på 1.29 kg.

MacBook Air är ett mycket bra köp om du vill ha en lätt och tunn dator som fungerar bra till allt och extra bra för dig som kreativt arbetar med bilder & musik. Med mycket bra användaromdömen och utmärkt prestanda för priset glänser MacBook Air som vårt val av Laptop Bäst i Test 2022.

Produkter

2 | Acer Swift 3X SF314-510G - Bäst windows

Bästa laptop 2023
Out of Stock

Acer:s  ultraportabla & populära Swift 3X laptop väger bara 1,4kg och är enkel och smidig att ta med sig. Med en kraftfull Intel Core i7-1165G7 och batterikapacitet på upp till utmärkta 17,5 timmar är det en perfekt Windows dator till ett rimligt pris.

Acer Swift 3X laptop kommer med en utmärkt 14 tums panel på 300 nits ljusstyrka och en FHD upplösning på 1920 x 1080 som ger en tydlig och skarp bildupplevelse. Med sitt bländskydd passar panelen bra för både arbete och nytta och nöje som att streama serier & film.

Processorn man valt är stabila 8-Core Intel Core i7-1165G7 på 2.80 GHz med en turbo-funktion på hela 4.70 GHz. 16 GB RAM hjälper till att sätta bra fart på Swift:en där en snabb SSD på 512GB finns att spara sina filer på.

Portar att tillgå är här 1 x USB-C 3.2 Gen 2 (Thunderbolt 4, DisplayPort Alt Mode Support) / 2 x USB 3.2 / 1 x HDMI

Acer Swift 3X är ett utmärkt val för dig som vill ha en lätt och tunn men kraftfull laptop av hög kvalité i eloxerad aluminium. Vårt val av bästa laptop 2022 – windows.

Out of Stock

3 | Acer Chromebook - Bästa Budget Laptop

Out of Stock

Bästa laptop 2022 i budgeklassen. Denna prisvärda laptop är lätt och smidig och väger endast 1,7 kg. Designen är i snygg silverfärgad aluminium. Modellen arbetar behagligt tyst med ett fläktlöst system och kommer med en webcam i HDR kvalité.

Acers Chromebook har en dual core Intel Celeron N4020 processor med 4 MB cache och en turbo på 2.8 GHz. Tillsammans med 4 GB RAM räcker bra för både arbete och övrig media användning. Batteriet har bra kapacitet, och håller upp till 12.5 timmar. Skärmen på Acer Chromebook är en bra 16:9 LED-panel med god betraktningsvinkel och en HD upplösning på 1366×768. Acers:s chromebook kommer också med ett LED-bakgrundsbelyst tangentbord vilket är bra för klassen.

Operativsystemet är Chrome OS, vilket gör att man kan använda Chrome Web Store, där du kan ladda ner hundratals gratisprogram. Portar som finns tillgängliga är 2 x USB 3.1 Gen 1 / 2 x USB-C 3.1 Gen 1 med stöd för DisplayPort Alt Läge. Modellens WIFI är av AC-Typ med Dual-band MU-MIMO kapacitet.

Acers Chromebook är ett mycket bra köp för den som inte behöver använda en avancerad bärbar dator för exempelvis redigering av filmer. Men söker man en prisvärd laptop för arbete och surf så är Acers Chromebook ett utmärkt alternativ.

Out of Stock

4 | Lenovo Legion 5 - Gamingdator

Out of Stock

Nytta, Nöje – Gaming. Om du är ute efter mest gaming för pengarna i budgetklassen, kika på Lenovo Legion 5. Legion serien ger mycket kapacitet för pengarna och är därför också ett bra alternativ för de som söker en standard bärbar dator med bra prestanda för både arbete, studier & gaming.

Out of Stock

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.3 / 5. Antal betyg: 6

Liknande tester