Luftkylare Bäst i Test 2021

Luftkylare Bäst i Test 2021

Luftkylare Bäst i Test 2021

 

KÖPTIPS

 • Kostar mindre än en AC
 • Du behöver endast fylla vattentanken med vatten för att luftkylaren ska fungera
 • Ökar luftfuktigheten och minskar därmed mängden torr luft, vilket har en rad positiva effekter
 • Kyler bättre än en vanlig bordsfläkt
 • Förbrukar väldigt lite el då det enda som drar el är fläkten, vilket gör luftkylaren till ett miljövänligt val
 • Enkel att flytta och lägga undan när den inte används
 • Kompakta i konstruktionen

Bäst i Test

① AEG LK 5689

Fjärrkontroll & timer

Denna luftkylare från AEG är ett mycket bra alternativ till en AC. Vattentanken håller i upp emot 20 timmar, vilket gör att man inte ens behöver byta vatten varje dag. Luftströmmen kan vinklas med till 90° så att du kan kontrollera hur den kalla luften sprids.

LK 5689 har 4 hjul vilket gör den enkel att flytta. En fjärrkontroll medföljer för enkel justering mellan de 3 olika hastighetslägen, samt av- & på-stängning. Displayen visar hur mycket vatten som finns i behållaren så att du vet när vattentanken behöver fyllas på nytt. När vattenmolekylerna sprids i rummet så ökar även luftfuktigheten, vilket motverkar torr luft i hemmet.

Om du vill kunna svalka dig i värmen kan LK 5689 hjälpa till, och detta till ett väldigt bra pris. Kylningseffekten är bättre för mindre ytor á 20 kvm. Vill du dock ha full kontroll över inomhustemperaturen så rekommenderar vi dig till att titta närmre på en AC. En AC kommer kunna sänka temperaturen mer, men samtidigt kostar de mer och kräver installation. Sammantaget blir luftkylaren från AEG vårt toppval och vinnare av vårt Luftkylare Bäst i Test 2021.

FUNKTIONER

Oscillering Justera var luften träffar
Fjärrkontroll Styr luftkylaren med fjärrkontroll
Timer Bestäm när luftkylaren ska stängas av

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta 20 m²
Vattentank 4,5 L
Drifttid 20 h
Hastighetslägen 3

Timer & Sleep-läge

② Tristar - AT-5464

Luftkylare Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Med Tristar AT-5464 kan du välja mellan de tre inställningarna Natural / Normal / Sleep som anpassats för att ha under natten. Utöver det kan du välja en lufthastighet mellan 900,1100 och 1300 varv i minuten. Modellen kommer med en vattentank som rymmer 9 liter. AT-5464 är utrustad med en timer som kan anpassas mellan 1 till 7.5 h samt har ett skydd mot överhettning.

Vill man styra luftkylaren från t.ex sängen kommer den medföljande fjärrkontrollen väl till pass. För enkel förflyttning finns hjul under och lutningen på luftflödet kan fixeras vid t.ex 45 grader uppåt eller neråt efter behag.

 • 3 hastigheter
 • 60 watts energiförbrukning
 • Funktion: Luftkylare och Luftfuktare

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >15 m²
Vattentank ingen uppg
Drifttid ca. 8 h
Hastighetslägen 3
ButikPrisLänkar

Kyler & Renar

③ DeLonghi EV250

Luftkylare Bäst i Test 2021
ButikPrisLänkar

Kyler / Renar
DeLonghi EV250 är en kombinerad luftkylare & luftrenare anpassad att att kyla / rena rum upp till ca 20 kvadratmeter. Luftrenarfunktionen är i form av jonisering där negativa joner sprids i rummet för att rena luften. EV250 kommer med en vattenbehållare på 4,5 liter som är smidigt avtagbar för påfyllnad och en indikator påminner när det är dags att fylla på behållaren.

Modellen kan oscillera vertikalt eller ställas efter eget önskemål för att förbättra luftcirkulationen. Tre fläktstyrkor finns till hands att välja på i variation med 3 vindlägen naturlig /normal /sova.

En praktisk ställbar timer på 24 timmar finns och övriga inställningar görs smidigt via den medföljande fjärrkontrollenL eller de ED-upplysta kontrollpanelen.

 • 3 hastigheter / 3 olika vindströmmar
 • Ljudnivå 53 dB
 • Funktion: Luftkylare och Luftfuktare

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >20 m²
Vattentank 4,5 L
Hastighetslägen 3
ButikPrisLänkar

Kompakt

EVAPOLAR evaCHILL

Luftkylare Bäst i Test 2020

ButikPrisLänkar

Kompakt och effektiv

Evapolar evaCHILL är en portabel luftkonditionering som inte bara kyler utan även fuktar och renar luften runt dig,  bra för att motverka torra ögon och hud. Lätt att komma igång: fyll bara på vattentanken och starta evaCHILL. Inom ett par minuter kommer evachill-patronen att absorbera vatten som sprider sig sedan jämnt över kylkudden. När luften cirkulerar genom dynorna avdunstar vattnet, vilket gör att luften kyls ned. Den inbyggda fläktfunktionen hjälper den svala luften sprida sig över ett område på 2-4 kvm runt dig.

EvaChill renar även luften från dammpartiklar för bättre inomhusklimat och har även en inbyggd LED-belysning med ett mjukt blått sken som man kan stänga av om man så önskar.  För att bättra på modellens flyttbarhet kan evaChill ta ström från en usb-powerbank eller annan usb-kontakt,  men självklart även  med  normal elanslutning.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta 2 - 3vm²
Vattentank 0,8 L
Drifttid ca. 8 h

ButikPrisLänkar

Prisvärd

Emerio AC-212919

Luftkylare Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Kompakt och enkel

Emerio AC-212919 gör sig väl på skrivbordet eller byrån, och är superenkel att plocka undan när den inte används. Luftkylaren ansluts enkelt med USB-sladd och är energisnål. Denna luftkylare kyler upp till 10 kvm, vilket gör den bra intill  datorn / arbetsplatsen. Vattentanken på 0,5 L är god för ett par timmars användning, och indikerar när vattnet behöver fyllas på med belysning.

Luftkylaren har två hastighetslägen för enkel kontroll av luftflödet. Det går även att justera riktningen på luftflödet genom att rotera gallret. Även denna luftkylare fuktar luften med hjälp av vattenånga, vilket skapar ett behagligt inomhusklimat.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >10 m²
Vattentank 0,5 L
Drifttid ca. 2 h
Hastighetslägen 2
ButikPrisLänkar

Kompakt

Nedis Miniluftkylare

Luftkylare Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Kompakt

Nedis Miniluftkylare år en USB-driven modell med en minimal strömförbrukning på bara 5 watt. Denna miniluftkylare gör sej bra vid nattduksbordet eller som kompanjon vid datorn under varma dagar.

Modellen har en justerbar vindhastighet i 3 lägen - låg/mellan/hög samt en vattentank på 0,3 l. Måtten är 135x180x140 mm och vikten 750 g. Medföljer gör en micro-USB-kabel.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >2-3 m²
Vattentank 0,3 L
Drifttid ca. 2 h
Hastighetslägen 3
ButikPrisLänkar

Köpguide Luftkylare Bäst i Test 2021

Vad är en luftkylare?

En luftkylare sänker temperaturen i hemmet genom att sprida vattenånga från en vattentank med en fläkt. Detta skapar en mer behaglig inomhustemperatur under de varmare månaderna.

Fördelar med luftkylare

 • Kostar mindre än en AC
 • Du behöver endast fylla vattentanken med vatten för att luftkylaren ska fungera
 • Ökar luftfuktigheten och minskar därmed mängden torr luft, vilket har en rad positiva effekter
 • Kyler bättre än en vanlig bordsfläkt
 • Förbrukar väldigt lite el då det enda som drar el är fläkten, vilket gör luftkylaren till ett miljövänligt val
 • Enkel att flytta och lägga undan när den inte används
 • Kompakta i konstruktionen

Vad är skillnaden mellan en luftkylare, en AC och en fläkt?

 • En luftkylare använder vatten och luftflöde från fläkten för att minska temperaturen. En luftkylare är billigare än en AC, men dyrare än en vanlig fläkt.
 • En AC för ut varm luft genom en ventil, vilket sänker temperaturen. En AC kan åstadkomma lägre temperaturer, men kräver installation och kostar mest av de tre alternativen.
 • En fläkt använder luftflöde vilket kan upplevas som att temperaturen minskar. En fläkt är en luftkylare minus vattentanken, och är det billigaste alternativet.

Vad är skillnaden mellan luftkylare och AC?

En luftkylare behöver inte frånluftsventilation som en AC, vilket gör att man slipper installationen. Därför är en luftkylare betydligt billigare än en AC. En luftkylare kan användas i rum utan fönster. Många luftkylare är portabla och enkla att flytta runt samt ta bort när den inte behövs. Luftkylaren drar även mindre el, då det endast är fläkten som drar el, och är därmed mer miljövänlig. En luftkylare fuktar även luften tack vare dess konstruktion, där vattenmolekyler sprids i rummet via fläkten.

Vad är skillnaden mellan en luftkylare och en fläkt?

Fläkten har inte en tillhörande vattentank som kyler ned luften som sprids.

Tips för dig som inte vill lägga pengar på en luftkylare

Om du inte vill lägga pengar på en luftkylare så kan du istället använda dig av en befintlig fläkt, eller köpa en billigare fläkt, och placera något kallt framför fläkten. Exempelvis ett glas med vatten och is! Vi vill även påminna om att många fläktar tar slut i lager under de varmare månaderna. Det kan vara smart att köpa en fläkt redan under vinterhalvåret då efterfrågan är lägre och alternativen är fler.

Ska jag välja en luftkylare eller en AC?

En AC kommer kunna kyla ned ännu mer, men kostar samtidigt mer och kräver installation. En luftkylare är ett billigare alternativ, men ger dig inte samma kontroll över inomhustemperaturen.

Egenskaper

Ljudnivå & fläkthastigheter.

En luftkylare låter som en fläkt, vilket kan vara bra att känna till om du är känslig för ljud exempelvis vid läggdags. Vissa luftkylare har fläkthastigheter så att man kan justera luftflödet, vilket både påverkar kylningen och ljudnivån.

Funktioner

Fjärrkontroll

En fjärrkontroll kan vara bekväm att ha för att slippa gå till luftkylaren för att justera fläkthastigheten samt starta och stoppa luftkylaren ex. under natten eller när man vaknar.

Display

En display kan vara bra för att enklare kunna se när man behöver fylla på nytt vatten.

Oscillering

Oscillering betyder att det går att justera var luften träffar. Man kan alltså enklare rikta luften uppåt eller nedåt, så att den träffar, eller inte träffar dig direkt.

Luftfilter

Det som kännetecknar en luftfuktare är att den kombinerar luft med avdunstande vatten. Detta bidrar då även till en ökad luftfuktighet i hemmet, vilket brukar vara en mycket uppskattad effekt enligt användare.

Lycka till att hitta en luftkylare att trivas med!

Test/Recensioner

AEG LK 5689 produkttestarna.se Länk till test
Evapolar evaLIGHT trustedreviews.com Länk till test
Evapolar evaLIGHT pcmag.com Länk till test
Symphony DiET i 8 snapdeal.com Länk till omdömen
Nedis COOL115CWT webbhallen.com Länk till omdömen

Tidigare recencerade produkter

Stor Vattentank

Symphony DiET i 8

Luftkylare Bäst i Test 2020

Symphony DiET i 8 är en luftkylare som täcker upp till 23 kvm. Tack vare hjulen är den enkel att flytta på när den inte används, eller när den behöver användas i ett annat rum. Vattentanken på 8 l är större än många andra luftkylare, och räcker under hela dagen. Denna luftkylare fungerar utmärkt både hemma och i kontorsmiljö. Gallret kan justeras i sidled för att sprida luft genom hela rummet Det finns 3 hastigheter att välja mellan.

Det medföljer en fjärrkontroll för av- & påstängning, justering av hastigheten samt timer.

Letar du efter en premiumprodukt inom luftkylare men vill eller kan inte riktigt köpa en AC? Då är Symphony DiET i 8 ett intressant val.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >23 m²
Vattentank 8 L
Drifttid ca. 36 h
Hastighetslägen 3

KYLER/FUKTAR/RENAR

CO/TECH DF-AF1833C

Luftkylare Bäst i Test 2020

 3 hastigheter, fjärrkontroll och timer.

Portabel luftkylare som svalkar rum upp till ca 15 m² med hjälp av en kraftfull fläktfunktion och kallt vatten och/eller kylklampar.

Modellen kommer med 3 hastigheter som med ett sidledes utblås sprider svalkan. Luftkylaren fungerar även som en enklare luftrenare med ett filter som renar luften från t.ex. damm. Under kallare perioder kan DF-AF1833C också användas som luftfuktare för att bättra på inomhusmiljön.

Luftkylaren från CO/TECH kan styras via medföljande fjärrkontroll och en praktisk timerfunktion låter dig välja avstängning efter 1 - 8 timmar.

Användare är övervägande positiva med luftkylaren, att den svalkar bra och är relativt tystgående på den lägre inställningen. För bäst effekt rekommenderar man kylklampar och att kylaren placeras relativt nära ett öppet fönster samt att dörren till rummet öppen så att luften kan cirkulera fritt.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >15 m²
Vattentank 6 L
Drifttid ca. 8 h
Hastighetslägen 3

Kyler/Fuktar/Fjärrkontroll

Nedis COOL115CWT

Luftkylare Bäst i Test 2020

Nedis COOL115CWT

Luftkylaren från Nedis har en luftcirkulation på 270 m³ / h och en oscillerande fläktfuntion vars hastighet kan varieras mellan Hög / Medium / Låg. Vattentanken rymmer här 3 liter och kan även användas med de två medföljande isklampar för effektivare kylning. Modellen har en timer som stänger av luftkylaren efter önskad tidsperiod via panel eller den medföljande fjärrkontrollen.
Nedis luftkylare kan användas som en luftfuktare som motverkar att torr luft irriterar ögon och hals, eller enbart som fläkt om man föredrar det.

Luftkylning fungerar på följande sätt: Kylaren drar in den torra, varma luften som sedan leds genom en fuktad dyna. Dynan absorberar värme och fukten i dynan avdunstar och kyler luften. Modellen kommer med hjul för enklare förflyttning av kylaren.

Användare är mycket nöjda med produkten och framhåller att modellen kyler bättre än förväntat, viss kritik riktas mot ljudnivån.

Medföljer:
Luftkylare
Fjärrkontroll
2x ispack
Snabbstartsguide

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >15 m²
Vattentank 3 L
Hastighetslägen 3

Usb / Ledbelysning

InnovaGoods Mini Air Cooler

Luftkylare Bäst i Test 2020

Usb-driven

InnovaGoods mini air cooler är en enklare usb-driven luftkylare som passar vid t.ex daton för lite svalka i hettan. Modellen kommer med en vattentank på 5 dl och med 7 LED-färger kan man skapa lite stämningsljus om man så önskar.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >2-3 m²
Vattentank 0,5 L
Drifttid ca. 8 h
Hastighetslägen 3

Fjärrkontroll - Timer

Trisa Hydro Cool

Luftkylare Bäst i Test 2020

Trisa Hydro Cool Luftkylare kommer med en tank 4 liter som räcker i ca 6 timmar. Modellen är oscillerande i 120° och kommer med en praktisk fjärrkontroll. Jär finns 3 hastigheter låg, medel och hög. Inställningarna är naturlig breeze samt en insomningsfunktion. Trisa Hydro Cool  har en inbyggd timerfunktion som kan ställas mellan 0.5-7.5 h. Modellen kommer också med ett inbyggt luftfilter.

 • 3 effektstyrkor
 • Oscillerande
 • Justerbar timer

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta< >15 m²
Vattentank 4 L
Drifttid ca. 6 h
Hastighetslägen 3

Usb / Ledbelysning

Day Air Cooler

Luftkylare Bäst i Test 2020

Day Air Cooler är en usb-driven luftkylare med en fläkthastighet på 2 700 rpm.  Här finns även en LED-belysning med 6 fasta färger samt ett val för färgskiftning. Vattentanken är på 375 ml och storleken på denna modell är 16x16x16cm. USB-kabel 1M ingår.

SPECIFIKATIONER

Täckningsyta >2-3 m²
Vattentank 0,375 L
Drifttid ca. 8 h

[cmtoc_table_of_contents]