Matberedare Bäst i Test

Matberedare Bäst i Test

Matberedare Bäst i Test 2020

En genomgång av de populäraste matberedare på marknaden utifrån tester och konsumenters betyg. Efter genomgången finns tester, recensioner och användaromdömen samt en guide med info om tekniker, funktioner samt tips.

① Ankarsrum Assistent Original

Matberedare Bäst i Test 2020
Matberedare Bäst i Test 2020 Ankarsrum Assistent
ButikPrisLänkar

Toppval

Ankarsrum Assistent Original är en välkänd svensk matberedare och modell 6230 är uppföljaren till den köksassistent som tidigare tillverkades av Electrolux.
Med en kapacitet på 5 kg deg och 1,5 liter degvätska i blandarskålen i rostfritt stål som rymmer hela 7 liter är det här en matberedare för dig som vill kunna att arbeta med stora degar. Denna nya kvalitetsmaskin från Ankarsrum har uppgraderats med en ny starkare och därav tystare motor, från 800 Watt till en 1500 Watt som automatiskt reglerar varvtalet beroende på aktuell belastning. Föregående assistents vred och fotratt i förkromat plast har bytts till förkromat zink för bättre hållbarhet.

Ankarsrum Assistent kan köras antingen med timer mellan 1 - 12 minuter eller i on-läge för kontinuerlig drift. Medföljande tillbehör är  en 7 liters rostfri skål, degrulle, degkniv, degskrapa, degkrok och jäs-lock. En 3,5 liters skål samt ballongvispar och mördegsvispar.

Användare och recensenter plussar främst för matberedarens utmärkta resultatet vid användning, med även för Ankarsrum Assistent snygga lite 50-tals inspirerade designen samt för matberedarens låga ljudnivå och smidiga handhavande. Man nämner också att användarinstruktionerna är tydliga.

Ankarsrum Assistent Original är vår klara Bäst i Test i kategorin matberedare.

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet 7 Liter
Effekt 1500 W
Antal hastighetslägen Fritt Justerbar
Produktvikt 8.6 kg
ButikPrisLänkar

Utmanaren

② KitchenAid Artisan

Matberedare Bäst i Test 2020 KitchenAid Artisan
ButikPrisLänkar

UTMANAREN

KitchenAid Artisan 5KSM175  som utstrålar stil och kvalitet är en köksmaskin med uppfällbart huvud som vispar, blandar och knådar med 10 hastighets-inställningar till ett utmärkt resultat. Maskinen kommer med en ergonomisk 4,8 liter stor blandskål i rostfritt stål samt en mängd nyttiga tillbehör. Matberedaren är tillverkad helt i metall och står sålunda stadigt under arbetets gång. Den direktdrivna och energisnåla lågenergimotorn är på 300 watt och arbetar både tyst och stabilt. Designen är trevligt retro och kan fås i ett flertal färger.

Medföljande Tillbehör: 4,8 liter ergonomiskt anpassad blandskål i rostfritt stål - Ballongvisp för att vispa grädde, majonnäs med mera - Flatblandare lämplig för t.ex pajdeg, potatismos. - Degkrok - Bunke på 3 liter för mindre mängder - Plastskärm mot stänk - Visp med flexibel kant - Receptbok.

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet 4.8 Liter
Effekt 300 W
Antal hastighetslägen 10
Produktvikt 10.4 kg
ButikPrisLänkar

Prisvärd & Populär

③ OBH Nordica Double Force

Matberedare Bäst i Test 2020 OBH Nordica Double Force
ButikPrisLänkar

Mixerfunktion

OBH Nordica Double Force är en mycket populär matberedare som unisont lovordas av sina nöjda användare. Matberedaren är utrustad med två motorer för bästa resultat, en motor för deg, skivning och rivning och en motor speciellt för mixning. Double Force hanterar enkelt att hacka de tuffaste nötterna och är testets specialist på att vispa, skiva, riva, hacka och strimla. Med maskinen kommer en större skål på 3 liter för matberedning samt en 2 liters blandkanna för t.ex smoothies.
Beredaren har Non slip fötter så den står stadig när du arbetar med den. Delarna i matberedaren kan tas isär och tål att diskas i diskmaskin. En praktisk funktion är vad man kallar EasyLock - där det med 6 låspunkter går att låsa locket åt både höger och vänster.

Medföljande tillbehör: kniv i rostfritt stål, 3 vändbara blad i rostfritt stål, 2 liters blandkanna, knådare, hackare och visp

Användare plussar för att den upplevs som relativt tystgående, är lätt att diska och inte tar så stor plats. Rejäl men ändå liten. På minussidan hittar vi bara avsaknaden av medföljande receptsamling.

Specifikationer

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet 2 Liter
Effekt 1000 W
Antal hastighetslägen 2
Produktvikt 5.84 kg
ButikPrisLänkar

Premium i MiniModell

④ KitchenAid Artisan Mini

Matberedare Bäst i Test 2020 KitchenAid Artisan Mini
ButikPrisLänkar

Premium i mindre format

KitchenAid Artisan Mini är småsyskon till 175:an men likväl en kraftfull köksmaskin med en motor på 250W. Modellen passar med sin storlek utmärkt in i kök med lite mindre utrymme. Matberedaren kommer med uppfällbart drivhuvud samt en skål i rostfritt stål på 3,3 liter. Förutom den mindre skålen är annars Artisan Minis prestanda likvärdig de större modellerna och finishen i detaljerna är som väntat i toppnivå.
Beredaren är naturligtvis fullt kompatibel med KitchenAids omfattande tillbehörsprogram. KitchenAid Mini finns i ett urval av färger för att snyggt passa in i din köksmiljö.

Medföljande tillbehör: Ballongvisp, Degkrok, Degkniv/Degskrapa samt Omrörningsspade.

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet 3,3 Liter
Effekt 250 W
Antal hastighetslägen 8
Produktvikt 6,5 Kg
ButikPrisLänkar

Köpguide - Matberedare Bäst i Test 2020

TIPS

Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
Användning: Större bak men kanske även smoothies, behöver du mixer funktion ?
Handhavande: Storlek kontra utrymme, funktioner.
Läs på: Bra matberedare kostar en del. Gör ordentlig research.
Nytt kök: En matberedare av hög kvalité håller i många år. Har du tänkt att renovera/förändra köket kan en neutral design på matberedaren vara smart för att passa in även efter nya kökets design.

Matberedaren  är för många en central del i köket och den perfekta kökshjälpen. Speciellt för de som spenderat mycket tid med att knåda, hacka, strimla, riva, skiva och vispa har matberedaren frigjort både tid och kraft att koncentrera på det mer finstilta vad matlagning och bak anbelangar.

Dagens moderna köksmaskiner är inte bara mycket funktionella utan numer också ofta estetiskt anpassade med design och färgalternativ som val för att passa in i det moderna köket. Matberedarens största fördel  är just att de kan användas till så mycket. Med tillbehören - medföljande eller som tilläggsköp - klarar beredaren av det mesta arbete som utförs vid bak och matlagning.

Bra matberedare kostar en del, så för att köpet ska bli bra är det nog så viktigt att göra en ordentlig research.  Enklare maskiner tål inte att köras kontinuerligt mer än ett par minuter, så ska beredaren användas under längre pass är det en faktor att kolla upp. Prisintervallet är påtagligt, modellerna är många och funktionerna/tillbehören varierar efter maskin i stor utsträckning. Hittar du rätt maskin blir matberedaren snabbt bästa kompisen i köket.

Fördelar:

  • Ersätter flera av hushållets övriga maskiner.
  • Slipp monotona moment som att knåda, vispa och röra .
  • Tillbehören går att köra i diskmaskinen.
  • Gör tiden du spenderar i köket enklare & trevligare.

Lycka till att hitta en matberedare att trivas med!

Experttester

Ankarsrum Assistent AKM6230 | tek.no | Dec 2019
Länk till test

"Råkraft och unik konstruktion gav denna modell från Ankarsrum topposition i vårt test."

OBH Nordica Double Force | testfreaks |
Länk till test

KitchenAid Artisan | Telegraph| September 2019
Länk till test

"Telegraph rating: 10/10. Since launching, the KitchenAid mixer has remained atop of every baker's wishlist."

KitchenAid Artisan Mini | trustedreviews
Länk till test

"..this is a solid, hard-working mixer and a real no-brainer for small kitchens or those short on workspace."

[cmtoc_table_of_contents]