Matberedare bäst i test 2021

En genomgång av de populäraste matberedarna på marknaden utifrån tester och konsumenters betyg. Efter genomgången finns tester, recensioner och användaromdömen samt en guide med info om tekniker, funktioner samt tips.

K√ĖPTIPS

 Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
 Funktionalitet: Säkerställ att matberedaren har de funktioner du önskar.

B√ĄST I TEST

Matberedare bäst i test 2021

Ankarsrum Assistent

UTMANAREN

Matberedare bäst i test 2021

KitchenAid Artisan 5KSM175

BUDGET

OBH-Nordica-FO8221S0-Double

OBH Nordica Double Force

PREMIUM MINI

KitchenAid Artisan Mini

KitchenAid Artisan Mini

1 | Ankarsrum Assistent - Matberedare Bäst i Test 2021

Matberedare bäst i test 2021

SPECIFIKATIONER
Degkapacitet
: 5 kg Skålkapacitet: 7 liter Effekt: 1500 W Produktvikt: 8.6 kg
Tillbehör:

Visp, Degkrok, Lock, Degrulle, Degkniv/Degskrapa

Toppval

Ankarsrum Assistent Original är en välkänd svensk matberedare och modell 6230 är uppföljaren till den köksassistent som tidigare tillverkades av Electrolux.
Med en kapacitet på 5 kg deg och 1,5 liter degvätska i blandarskålen i rostfritt stål som rymmer hela 7 liter är det här en matberedare för dig som vill kunna att arbeta med stora degar. Denna nya kvalitetsmaskin från Ankarsrum har uppgraderats med en ny starkare och därav tystare motor, från 800 Watt till en 1500 Watt som automatiskt reglerar varvtalet beroende på aktuell belastning. Föregående assistents vred och fotratt i förkromat plast har bytts till förkromat zink för bättre hållbarhet.

Ankarsrum Assistent kan köras antingen med timer mellan 1 Р12 minuter eller i on-läge för kontinuerlig drift. Medföljande tillbehör är en 7 liters rostfri skål, degrulle, degkniv, degskrapa, degkrok och jäs-lock. En 3,5 liters skål samt ballongvispar och mördegsvispar.

Användare och recensenter plussar främst för matberedarens utmärkta resultatet vid användning, med även för Ankarsrum Assistent snygga lite 50-tals inspirerade designen samt för matberedarens låga ljudnivå och smidiga handhavande. Man nämner också att användarinstruktionerna är tydliga.

Ankarsrum Assistent Original är vår klara Bäst i Test 2021 i kategorin matberedare.

2 | KitchenAid Artisan 5KSM175 - Utmanaren

Matberedare bäst i test 2021

SPECIFIKATIONER
Degkapacitet
: 2 kg
Skålkapacitet: 4,8 liter
Effekt: 300 W
Produktvikt: 10.4 kg
Tillbehör: Grönsakshackare, Degkrok, Omrörningsspade

Utmanaren

KitchenAid Artisan 5KSM175 som utstrålar stil och kvalitet är en köksmaskin med uppfällbart huvud som vispar, blandar och knådar med 10 hastighets-inställningar till ett utmärkt resultat. Maskinen kommer med en ergonomisk 4,8 liter stor blandskål i rostfritt stål samt en mängd nyttiga tillbehör. Matberedaren är tillverkad helt i metall och står sålunda stadigt under arbetets gång. Den direktdrivna och energisnåla lågenergimotorn är på 300 watt och arbetar både tyst och stabilt. Designen är trevligt retro och kan fås i ett flertal färger.

Medföljande Tillbehör: 4,8 liter ergonomiskt anpassad blandskål i rostfritt stål РBallongvisp för att vispa grädde, majonnäs med mera РFlatblandare lämplig för t.ex pajdeg, potatismos. РDegkrok РBunke på 3 liter för mindre mängder РPlastskärm mot stänk РVisp med flexibel kant РReceptbok.

3 | OBH Nordica Double Force - Budget

SPECIFIKATIONER
Skålkapacitet: 2 liter
Effekt: 1000 W
Produktvikt: 5.8 kg
Tillbehör:
Grönsakshackare, Degkrok, Omrörningsspade.

Mixerfunktion

OBH Nordica Double Force är en mycket populär matberedare som unisont lovordas av sina nöjda användare. Matberedaren är utrustad med två motorer för bästa resultat, en motor för deg, skivning och rivning och en motor speciellt för mixning. Double Force hanterar enkelt att hacka de tuffaste nötterna och är testets specialist på att vispa, skiva, riva, hacka och strimla. Med maskinen kommer en större skål på 3 liter för matberedning samt en 2 liters blandkanna för t.ex smoothies.
Beredaren har Non slip fötter så den står stadig när du arbetar med den. Delarna i matberedaren kan tas isär och tål att diskas i diskmaskin. En praktisk funktion är vad man kallar EasyLock Рdär det med 6 låspunkter går att låsa locket åt både höger och vänster.

Medföljande tillbehör: kniv i rostfritt stål, 3 vändbara blad i rostfritt stål, 2 liters blandkanna, knådare, hackare och visp

Användare plussar för att den upplevs som relativt tystgående, är lätt att diska och inte tar så stor plats. Rejäl men ändå liten. På minussidan hittar vi bara avsaknaden av medföljande receptsamling.

4 | KitchenAid Artisan Mini - Matberedare Premium mini

SPECIFIKATIONER
Skålkapacitet: 3.1 liter
Effekt: 250 W
Produktvikt: 6.5 kg
Tillbehör:
Visp, Degkrok, Degkniv, Omrörningsspade

Premium i mindre format

KitchenAid Artisan Mini är småsyskon till 175:an men likväl en kraftfull köksmaskin med en motor på 250W. Modellen passar med sin storlek utmärkt in i kök med lite mindre utrymme. Matberedaren kommer med uppfällbart drivhuvud samt en skål i rostfritt stål på 3,3 liter. Förutom den mindre skålen är annars Artisan Minis prestanda likvärdig de större modellerna och finishen i detaljerna är som väntat i toppnivå.
Beredaren är naturligtvis fullt kompatibel med KitchenAids omfattande tillbehörsprogram. KitchenAid Mini finns i ett urval av färger för att snyggt passa in i din köksmiljö.

Medföljande tillbehör: Ballongvisp, Degkrok, Degkniv/Degskrapa samt Omrörningsspade.

K√ĖPGUIDE

Matberedare Bäst i Test 2021

Matberedaren är för många en central del i köket och den perfekta kökshjälpen. Speciellt för de som spenderat mycket tid med att knåda, hacka, strimla, riva, skiva och vispa har matberedaren frigjort både tid och kraft att koncentrera på det mer finstilta vad matlagning och bak anbelangar.

Dagens moderna köksmaskiner är inte bara mycket funktionella utan numer också ofta estetiskt anpassade med design och färgalternativ som val för att passa in i det moderna köket. Matberedarens största fördel är just att de kan användas till så mycket. Med tillbehören Рmedföljande eller som tilläggsköp Рklarar beredaren av det mesta arbete som utförs vid bak och matlagning.

Bra matberedare kostar en del, så för att köpet ska bli bra är det nog så viktigt att göra en ordentlig research. Enklare maskiner tål inte att köras kontinuerligt mer än ett par minuter, så ska beredaren användas under längre pass är det en faktor att kolla upp. Prisintervallet är påtagligt, modellerna är många och funktionerna/tillbehören varierar efter maskin i stor utsträckning. Hittar du rätt maskin blir matberedaren snabbt bästa kompisen i köket.

Fördelar:

  • Ers√§tter flera av hush√•llets √∂vriga maskiner.
  • Slipp monotona moment som att kn√•da, vispa och r√∂ra .
  • Tillbeh√∂ren g√•r att k√∂ra i diskmaskinen.
  • G√∂r tiden du spenderar i k√∂ket enklare & trevligare.

Lycka till att hitta en matberedare att trivas med!

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 0 / 5. Antal betyg: 0

Relaterade tester