hero-header.jpg

Matberedare - Bäst i Test

BÄST I TEST UTMANAREN BÄST BUDGET PREMIUM MINI
Ankarsrum Assistent AKM6230 KitchenAid Artisan 5KSM175 OBH Nordica Double Force KitchenAid Artisan Mini
Bäst pris hos
Plus Bäst Energisnål, tystgående Pris, Tystgående Bekväm storlek
Minus Vikt Ingen receptbok Pris vs kapacitet
SPECIFIKATIONER
Degkapacitet 5 kg 2 kg
Skålkapacitet 7 liter 4.8 liter 2 liter 3.1 liter
Justerbar hastighet
Steglös nivå
Effekt 1500 W 300 W 1000 W 250 W
Produktvikt 8.6 kg 10.4 kg 5.84 kg 6.5 kg
Medföljande tillbehör Visp, Degkrok, Lock, Degrulle, Degkniv/Degskrapa Visp, Degkrok, Lock, Omrörningsspade Grönsakshackare, Degkrok, Omrörningsspade Visp, Degkrok, Degkniv, Omrörningsspade
Mixer

Matberedare - Bäst i Test

INTRODUKTION

Bästa matberedaren. Vi har listat de bästa matberedare utifrån tester och användaromdömen och utsett Ankarsrum Assistent till bäst i test.  Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag för att hitta den bästa matberedaren för just dig.

KÖPTIPS

Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
Användning: Större bak eller sallader, behövs mixer funktion ?
Handhavande: Storlek kontra utrymme, vikt.
Research: Bra matberedare kostar en del. Gör ordentlig research.

Senast uppdaterad: torsdag, 23 januari 2020

Bäst I Test

① Ankarsrum Assistent

Matberedare Ankarsrum Assistent
ButikPrisLänkar

Bäst i Test

Ankarsrum Assistent är en välkänd svensk matberedare och modell 6230 är uppföljaren till den köksassistent som tidigare tillverkades av Electrolux.
Med en kapacitet på 5 kg deg och 1,5 liter degvätska fördelat i bunken på 7 liter är det här en matberedare för dig som vill kunna att arbeta med stora degar. Denna nya modell från Ankarsrum har uppgraderats med en ny starkare och därav tystare motor, från 800 Watt till en 1500 Watt som automatiskt reglerar varvtalet beroende på aktuell belastning. Föregående assistents vred och fotratt i förkromat plast har bytts till förkromat zink för bättre hållbarhet.

Ankarsrum Assistent kontrollpanelAnkarsrum Assistent kan köras antingen med timer mellan 1 - 12 minuter eller i on-läge för kontinuerlig drift. Medföljande tillbehör är degrulle, degkniv, degskrapa, degkrok och jäslock. En 3,5 liters skål samt ballongvispar och mördegsvispar.

Användare och recensenter plussar främst för matberedarens utmärkta resultatet vid användning, med även för Ankarsrum Assistent snygga lite 50-tals inspirerade designen samt för matberedarens låga ljudnivå och smidiga handhavande. Man nämner också att användarinstruktionerna är tydliga.

Ankarsrum Assistent 6230 är vår klara Bäst i Test i kategorin matberedare.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

Alternativa Färgval

Silver
ButikPrisLänkar
Svart
ButikPrisLänkar
Röd
ButikPrisLänkar
Creme
ButikPrisLänkar

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet7 Liter
Effekt1500 W
Antal hastighetslägenFritt Justerbar
Produktvikt8.6 kg
ButikPrisLänkar

Utmanaren

② KitchenAid Artisan

Matberedare KitchenAid Artisan
ButikPrisLänkar

UTMANAREN

KitchenAid Artisan 5KSM175 som utstrålar stil och kvalitet är en köksmaskin med uppfällbart huvud som vispar, blandar och knådar med 10 hastighets-inställningar till ett utmärkt resultat. Maskinen kommer med en ergonomisk 4,8 liter stor blandskål i rostfritt stål samt en mängd nyttiga tillbehör. Matberedaren är tillverkad helt i metall och står sålunda stadigt under arbetets gång. Den direktdrivna och energisnåla lågenergimotorn är på 300 watt och arbetar både tyst och stabilt. Designen är trevligt retro och kan fås i ett flertal färger.

Medföljande Tillbehör: 4,8 liter ergonomiskt anpassad blandskål i rostfritt stål - Ballongvisp för att vispa grädde, majonnäs med mera - Flatblandare lämplig för t.ex pajdeg, potatismos. - Degkrok - Bunke på 3 liter för mindre mängder - Plastskärm mot stänk - Visp med flexibel kant - Receptbok.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här
Bruksanvisning: Länk här
Recept från KitchenAid: Finns här

Alternativa Färgval

Röd
ButikPrisLänkar
Pärlvit
ButikPrisLänkar
Grafit Metallic
ButikPrisLänkar
Svart
ButikPrisLänkar

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet4.8 Liter
Effekt300 W
Antal hastighetslägen10
Produktvikt10.4 kg
ButikPrisLänkar

Prisvärd & Populär

③ OBH Nordica Double Force

Matberedare OBH Nordica Double Force
ButikPrisLänkar

Mixerfunktion

OBH Nordica Double Force är en mycket populär matberedare som unisont lovordas av sina nöjda användare. Matberedaren är utrustad med två motorer för bästa resultat, en motor för deg, skivning och rivning och en motor speciellt för mixning. Double Force hanterar enkelt att hacka de tuffaste nötterna och är testets specialist på att vispa, skiva, riva, hacka och strimla.matberedare OBH Nordica Double Force Kontrollpanel Med maskinen kommer en större skål på 3 liter för matberedning samt en 2 liters blandkanna för t.ex smoothies.
Beredaren har Non slip fötter så den står stadig när du arbetar med den. Delarna i matberedaren kan tas isär och tål att diskas i diskmaskin. En praktisk funktion är vad man kallar EasyLock - där det med 6 låspunkter går att låsa locket åt både höger och vänster.

Medföljande tillbehör: kniv i rostfritt stål, 3 vändbara blad i rostfritt stål, 2 liters blandkanna, knådare, hackare och visp

Användare plussar för att den upplevs som relativt tystgående, är lätt att diska och inte tar så stor plats. Rejäl men ändå liten. På minussidan hittar vi bara avsaknaden av medföljande receptsamling.

Bruksanvisning:

Specifikationer

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet2 Liter
Effekt1000 W
Antal hastighetslägen2
Produktvikt5.84 kg
ButikPrisLänkar

Premium i MiniModell

④ KitchenAid Artisan Mini

Matberedare KitchenAid Artisan Mini

ButikPrisLänkar
ButikPrisLänkar
ButikPrisLänkar

Premium i mindre format

KitchenAid Artisan Mini är småsyskon till 175:an men likväl en kraftfull köksmaskin med en motor på 250W. Modellen passar med sin storlek utmärkt in i kök med lite mindre utrymme. Matberedaren kommer med uppfällbart drivhuvud samt en skål i rostfritt stål på 3,3 liter. Förutom den mindre skålen är annars Artisan Minis prestanda likvärdig de större modellerna och finishen i detaljerna är som väntat i toppnivå.
Beredaren är naturligtvis fullt kompatibel med KitchenAids omfattande tillbehörsprogram. KitchenAid Mini finns i ett urval av färger för att snyggt passa in i din köksmiljö.

Medföljande tillbehör: Ballongvisp, Degkrok, Degkniv/Degskrapa samt Omrörningsspade.

Recept från KitchenAid: Finns här
Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

Alternativa Färgval

Blå
ButikPrisLänkar
Pastellgrön
ButikPrisLänkar
Matt Grå
ButikPrisLänkar
Röd
ButikPrisLänkar

SPECIFIKATIONER

Skålkapacitet3,3 Liter
Effekt250 W
Antal hastighetslägen8
Produktvikt6,5 Kg
ButikPrisLänkar

Experttester

Ankarsrum Assistent AKM6230 | tek.no | Dec 2019 | Länk till test

"Råkraft och unik konstruktion gav denna modell från Ankarsrum topposition i vårt test."

OBH Nordica Double Force | testfreaks | Länk till test

KitchenAid Artisan | Telegraph| September 2019 | Länk till test

"Telegraph rating: 10/10. Since launching, the KitchenAid mixer has remained atop of every baker's wishlist."

KitchenAid Artisan Mini | trustedreviews | Länk till test

"..this is a solid, hard-working mixer and a real no-brainer for small kitchens or those short on workspace."

Köpguide

Matberedaren  är för många en central del i köket,  och speciellt för de som spenderat mycket tid med att knåda, hacka, strimla, riva och vispa har matberedaren frigjort både tid och kraft att koncentrera sej på det mer finstilta vad matlagning och bak anbelangar. Dagens moderna matberedare är inte bara mycket funktionella utan numer också ofta estetiskt anpassade med design och färgalternativ som val för att passa in i det moderna köket.

Matberedarens största fördel  är just att de kan användas till så mycket. Med tillbehören - medföljande eller som tilläggsköp - klarar beredaren av det mesta arbete som utförs vid bak och matlagning.

Bra matberedare kostar en del, så för att köpet ska bli bra är det nog så viktigt att göra en ordentlig research.  Prisintervallet är påtagligt, modellerna är många och funktionerna/tillbehören varierar efter maskin i stor utsträckning.

Lycka till att hitta den bästa matberedaren för just dig !