Hushållsassistent

Hushållsassistent Bäst i Test 2024

Uppdaterad 3 april, 2024

En genomgång av bästa matberedare & hushållsassistent 2024 utifrån tester och konsumenters betyg. Efter genomgången finns en guide med info om tekniker, funktioner samt matnyttiga tips.

Bästa hushållsassistent 2024

PREMIUM

Bästa matberedare 2024

KitchenAid
Artisan 5KSM175

BUDGET

Bra matberedare budget

OBH Nordica
Double Force Pro Compact

SMIDIG

Hushållsassistent Bäst i Test 2024 Kompakt

KitchenAid
Artisan Mini

1 | Ankarsrum Assistent - Bäst i Test

Hushållsassistent bäst i test 2024

Bästa hushållsassistent 2024

Ankarsrum Assistent Original är en välkänd svensk köksmaskin och modell 6230 är uppföljaren till den köksassistent som tidigare tillverkades av Electrolux.

Med en kapacitet på 5 kg deg och 1,5 liter degvätska i blandarskålen i rostfritt stål som rymmer hela 7 liter är det här en maskin för dig som vill kunna att arbeta med stora degar.

Denna erkända kvalitetsmaskin från Ankarsrum har uppgraderats med en ny starkare och därav tystare motor, från 800 Watt till en 1500 Watt som automatiskt reglerar varvtalet beroende på aktuell belastning. Föregående assistents vred och fotratt i förkromat plast har bytts till förkromat zink för bättre hållbarhet.

Ankarsrum Assistent kan köras antingen med timer mellan 1 – 12 minuter eller i on-läge för kontinuerlig drift. Medföljande tillbehör är en 7 liters rostfri skål, degrulle, degkniv, degskrapa, degkrok och jäs-lock. En 3,5 liters skål samt ballongvispar och mördegsvispar.

Användare och recensenter plussar främst för köksassistentens utmärkta resultatet vid användning, med även för Ankarsrum Assistent snygga lite 50-tals inspirerade designen samt för modellens låga ljudnivå och smidiga handhavande. Man nämner också att användarinstruktionerna är tydliga.

Ankarsrum Assistent Original är vårt förslag till Bäst i Test 2024 i kategorin hushållsassistent & matberedare.

2 | KitchenAid Artisan 5KSM175 - Premium

Bästa matberedare 2024

Hushållsassistent Bäst i Test 2024 Premium

KitchenAid Artisan 5KSM175 som utstrålar stil och kvalitet är en köksmaskin med uppfällbart huvud som vispar, blandar och knådar med 10 hastighets-inställningar med ett utmärkt slutresultat.

Köksmaskinen kommer med en ergonomisk 4,8 liter stor blandskål i rostfritt stål samt en mängd nyttiga tillbehör. Matberedaren är tillverkad helt i metall och står sålunda stadigt under arbetets gång. Den direktdrivna och energisnåla lågenergimotorn är på 300 watt och arbetar både tyst och stabilt. Designen är trevligt retro och kan fås i ett flertal färger.

Medföljande Tillbehör: 4,8 liter ergonomiskt anpassad blandskål i rostfritt stål – Ballongvisp för att vispa grädde, majonnäs med mera – Flatblandare lämplig för t.ex pajdeg, potatismos. – Degkrok – Bunke på 3 liter för mindre mängder – Plastskärm mot stänk – Visp med flexibel kant – Receptbok.

3 | OBH Nordica Double Force Pro Compact - Budget

Matberedare - OBH Nordica Double Force Compact

OBH Nordica Double Force Pro compact är en mycket populär matberedare som unisont lovordas av sina nöjda användare. Matberedaren är utrustad en stabil motor på 800 W för bästa resultat med att vispa, skiva, hacka och mixa.

Double Force Pro hanterar med sin titanbelagd S-kniv enkelt att hacka de tuffaste nötterna och är testets specialist på att vispa, skiva, riva, hacka och strimla. Pulsfunktion + 2 fasta hastigheterfinns att välja på.

Beredaren har Non slip fötter så den står stadig när du arbetar med den. Delarna i matberedaren kan tas isär och tål att diskas i diskmaskin.

Med Double Force Pro kommer en större skål på 3 liter för matberedning samt en 1,5 liters blenderkanna för t.ex smoothies. Övriga medföljande tillbehör finns för rivning, hackning, skrubba, knåda, vispa och mixa – sammanlagt 6 till antalet.

Användare plussar för att den upplevs som relativt tystgående, är lätt att diska och gör sitt jobb på ett bra sätt. Rejäl men ändå liten och platsbesparande modell väl värd att överväga som kökskompanjon.

4 | KitchenAid Artisan Mini - Smidig Hushållsassistent

Hushållsassistent Bäst i Test 2024 Kompakt

Hushållsassistent Bäst i Test 2024 Kompakt

KitchenAid Artisan Mini är småsyskon till 175:an men likväl en kraftfull köksmaskin med en motor på 250W. Modellen passar med sin storlek utmärkt in i kök med lite mindre utrymme.

Hushållsassistenten kommer med uppfällbart drivhuvud samt en skål i rostfritt stål på 3,3 liter. Förutom den mindre skålen är annars Artisan Minis prestanda likvärdig de större modellerna och finishen i detaljerna är som väntat i toppnivå.

Artisan mini är naturligtvis fullt kompatibel med KitchenAids omfattande tillbehörsprogram. KitchenAid Mini finns i ett urval av färger för att snyggt passa in i din köksmiljö.

Medföljande tillbehör: Ballongvisp, Degkrok, Degkniv/Degskrapa samt Omrörningsspade.

Köpguide

Matberedare & köksassistent är för många en central del i köket och den perfekta kökshjälpen. Speciellt för de som spenderat mycket tid med att knåda, hacka, strimla, riva, skiva och vispa har matberedaren frigjort både tid och kraft att koncentrera på det mer finstilta vad matlagning och bak anbelangar.

Dagens moderna köksmaskiner är inte bara mycket funktionella utan numer också ofta estetiskt anpassade med design och färgalternativ som val för att passa in i det moderna köket. 

Bra matberedare kostar en del, så för att köpet ska bli bra är det nog så viktigt att göra en ordentlig research. Enklare maskiner tål inte att köras kontinuerligt mer än ett par minuter, så ska beredaren användas under längre pass är det en faktor att kolla upp. Prisintervallet är påtagligt, modellerna är många och funktionerna/tillbehören varierar efter maskin i stor utsträckning. 

Maskinernas största fördel är just att de kan användas till så mycket. Med tillbehören – medföljande eller som sido-köp – klarar beredaren av det mesta arbete som utförs vid bak och matlagning. Hittar du rätt maskin blir matberedaren & köksassistenten snabbt bästa kompisen i köket.

  • Ersätter flera av hushållets övriga maskiner.
  • Slipp monotona moment som att knåda, vispa och röra .
  • Tillbehören går att köra i diskmaskinen.
  • Gör tiden du spenderar i köket enklare & trevligare.

Lycka till att hitta en matberedare att trivas med!

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 6

Liknande tester