Miniprojektor

Miniprojektor bäst i test 2024

Uppdaterad 1 februari, 2024

Miniprojektor bäst i test 2024 – En mini projektor är en portabel enhet som öppnar upp en helt ny värld av möjligheter för dig som behöver en större bild men ofta befinner dig på resande fot. Vi tittar på de populäraste valen av bästa miniprojektor.

Produkter av denna typ är små och portabla, men samtidigt kraftfulla och multifunktionella. Oavsett om det är gaming, filmtittande eller presentationer som är ditt fokus, kan en bra miniprojektor hantera det helt utan problem. Det går dessutom att använda det inbyggda batteriet, för stunder då du inte har tillgång till ett eluttag. Perfekt för lite snabb gaming i hotellrummet eller som “TV” för dig som ofta flyttar runt från rum till rum. En miniprojektor passar även utmärkt vid arbete för tydliga och smidiga presentationer.

BÄST I TEST

Miniprojektor bäst i test 2024 - ViewSonic M2

ViewSonic M2

POPULÄR

Populär Miniprojektor från Xiaomi 2024 - Xiaomi Mi Smart Projector 2

Xiaomi Mi Smart Projector 2

Produkter

1 | ViewSonic M2 - Miniprojektor bäst i test 2024

Miniprojektor bäst i test 2024 - ViewSonic M2

Miniprojektor bäst i test 2024 – Här får du Full HD-upplösning på 1080p med en hög ljusstyrka på 1200 lumen & ett fullformat på 100 tum. Lång drifttid –  lätt att komma igång med.

Det här är en portabel miniprojektor som erbjuder dig allt du behöver i ett kompakt och snyggt format. Här får du en Full HD-upplösning och en ljusstyrka på hela 1200 lumen. Det innebär att ViewSonic M2 går utmärkt att använda även vid ljusare förhållanden. Dessutom ingår bra inbyggda högtalare från Harman Kardon.

Den perfekta produkten för dig som vill ha en miniprojektor med en balans mellan form, funktionalitet och upplösning. Det är just därför som ViewSonic M2 blivit bäst i test 2023 här på Hemtips.

Utmärkt bild trots ett mindre format

Här får du en upplösning på 1080p med en ljusstyrka på 1200 lumen och en valbar bildstorlek mellan 24 – 100 tum! Modellen projicerar en klar och detaljerad bild i hela omfånget. Ljuskällan är LED-baserad, och erbjuder fina 30,000 timmar i drift. Rent praktiskt betyder det daglig användning i över ett årtionde. Starka specifikationer sett till det rimliga priset.

Med ViewSonic M2 kan du projicera med bra resultat även i mindre utrymmen. Modellen kan faktiskt arbeta effektivt från bara 0,6 meters avstånd. Här kan du även dela bilder från din mobil eller dator helt trådlöst, och se det på skärm var du än befinner dig! Perfekt för allt från filmer och YouTube-videor till gaming och actionpackad sport.

Avancerad funktionalitet

Med M2 får du tillgång till den allra senaste teknologin inom projektionsvärlden. Du får exempelvis möjlighet till frame interpolation, vilket förbättrar kvaliteten på otydliga bilder och ger dig en smidigare upplevelse i film och sport.

ViewSonic M2 hanterar dessutom såväl horisontell som vertikal Keystone korrigering. Det är en teknologi som garanterar dig en proportionell bild oavsett vad det är för innehåll som du vill projicera. ViewSonic M2 anpassar sig alltså utmärkt till alla tänkbara miljöer och kan hantera all media som du vill se/visa upp.

Enkel att använda

Modellerna är ofta lite komplicerade att använda. Det är många presentationer som fördröjts just på grund av att maskinen i rummet inte velat samarbeta. Med ViewSonic M2 slipper du detta problem. Miniprojektorn är enkel att montera och komma igång med. 1st HDMI 2,0, 3st USB 2,0, 1st USB C samt en  AUX/3,5mm-ingång är tillgängliga för anslutningar. 

Sammanfattning

ViewSonic M2 är en riktigt bra miniprojektor som erbjuder dig allt du kan tänkas vilja ha i en kompakt modell. Här får du Full HD-upplösning, hög ljusstyrka, otroligt lång drifttid samt avancerad funktionalitet. Miniprojektorn är dessutom smidig att använda i alla situationer. Bäst i test & Vårt val av bästa miniprojektor 2024.

2 | ViewSonic PX701 – 4K - Premium

Bästa miniprojektor 2023 Premium

4K mini projektor med HDR ger dig perfekt bild oavsett ljus i rummet. Hög uppdateringsfrekvens på 240 Hz. Perfekt för gaming eller film.

Ännu en miniprojektor från ViewSonic gör sig förtjänt av en plats på vår lista! Det är inget sammanträffande – modellerna från ViewSonic är bland dem bästa på marknaden. ViewSonic PX701 är den perfekta produkten för dig som vill ha en maskin utan några som helst kompromisser.

Här ges en upplösning på 4K, d.v.s. Ultra HD, samt en ljusstyrka på hela 3200 ANSI-lumen. Oavsett om det är mörkt eller ljust i rummet, och oavsett storleken på din projicerade skärm, får du här en kristallklar bild som du kan njuta av till fullo.

Ultra HD-upplösning

Ju större en skärm är, desto högre måste upplösningen vara för att du ska kunna få ut samma skärpa på din bild. För dig som vill ha en så stor projicerad skärm som möjligt, exempelvis upp till 300 tum, är denna ett perfekta alternativet.

Här får du nämligen en riktigt hög upplösning, samt stöd för HDR (High Dynamic Range). Det innebär en härlig bild med slående kontrast, utomordentligt god skärpa samt bra ljusstyrka.

Hög uppdateringsfrekvens

Med ViewSonic PX701 får du möjlighet till en otroligt hög uppdateringsfrekvens på 240 Hz. Du får alltså 240 bilder per sekund projicerade på din vägg eller tapet – perfekt för intensiv och tävlingsinriktad gaming! En högre uppdateringsfrekvens innebär en smidigare upplevelse generellt, särskilt om du ansluter datorn till din miniprojektor.

Med en ingångsfördröjning på så lite som 5 millisekunder är detta den perfekta modellen för gaming. Du får dessutom tillgång till keystonekorrigering, vilket gör det möjligt för dig att ställa in skärmen på alla möjliga ytor och på en storlek upp till 300 tum!

Styr allt med den medföljande fjärrkontrollen

ViewSonic PX701 är en multifunktionell miniprojektor med en hel del funktionalitet. Till det behövs förstås en fjärrkontroll som är mer än bara duglig. Med denna snygga fjärrkontroll kan du styra allt från soffan eller sängen, och njuta av en bildupplevelse i toppklass! En autentisk bioupplevelse i det egna sovrummet.

Sammanfattning

ViewSonic är kanske det bästa företaget inom projektionsvärlden, och erbjuder dig några av dem allra bästa produkterna idag. Du får här en upplösning på 4K, uppdateringsfrekvens på 240 Hz, samt en hel del funktionalitet. Perfekt för såväl film som gaming!

3 | Xiaomi Mi Smart Projector 2- Populär

Populär Miniprojektor från Xiaomi 2024 - Xiaomi Mi Smart Projector 2

Kompakt och lätt miniprojektor med Android operativsystem. Bra upplösning på 1920×1080 med ett format på 120 tum, perfekt för film och gaming. Med Xiaomi Mi Smart får du en miniprojektor med en hel del smarta funktioner.

Xiaomi är ett kinesiskt företag som blivit allt populärare på senare tid. Detta eftersom de erbjuder riktigt prestandarika och intressanta produkter till bra priser. Till skillnad från vad det lägre priset antyder håller dessa produkter precis samma standard som likvärdiga men dyrare produkter, varför Xiaomi är ett utmärkt val för dig som vill spara en peng! 

Smart funktionalitet

Med denna trevliga miniprojektor får du en komplett upplevelse som står sej bra mot TV-apparater på marknaden idag. Här presenteras en bild på upp till 120 tum, med bra funktioner som stöds av Android. Med operativsystemet Android TV får du förstås tillgång till applikationer såsom Netflix och YouTube, men även tusentals andra appar och spel.

Med Smart Mini kommer funktioner för röststyrning via den artificiella intelligensen Google Assistant. Styr allt hos miniprojektorn med enbart din röst, utan att behöva famla efter fjärrkontrollen.

Bild & Ljud

Trots det något lägre priset får du här en riktigt bra miniprojektor med bra kvalitet både vad gäller bild och ljud. Upplösningen ligger på 1080p, vilket är rätt imponerande med tanke på priset. Detta är alltså en prisvärd produkt för dig som helt enkelt vill använda Mi Smart som en TV, fast med möjlighet till en mycket större skärm.

De två inbyggda stereohögtalarna står för att ljudet presenteras riktigt bra för klassen. Såvida du inte är en audiophile duger alltså det integrerade ljudsystemet gott och väl för vanlig användning.

Kompakt miniprojektor

Xiaomi Mi Smart Projector 2 kommer i ett otroligt kompakt format, med en snygg och minimalistisk design. Du kan ta med dig den vart du än går, och transporterar lätt den från rum till rum då den endast väger 1.3 kg. Den minimalistiska designen innebär även att modellen lätt smälter in i omgivningen, och passar alla möjliga inredningsstilar. En riktigt snygg produkt som dessutom är praktisk!

Sammanfattning

Smart Projector 2 är ett gott val av miniprojektor som dessutom har ett bra prisvärde. Med en upplösning på 1080p och en maximal storlek på 120 tum är du garanterad en bra filmupplevelse oavsett storleken på ditt rum. Miniprojektorn är även smidigt kompakt, med en elegant och minimalistisk design.

4 | ViewSonic M1 Mini - Budget

Bästa Miniprojektor 2023 Budget
Ej i lager för tillfället

En miniprojektor som kan passaför dig med mindre budget. Bra prestanda med 30 000 timmars hållbarhet på lampan. Dock med något lägre upplösning.

För dig med portabilitet i fokus är detta helt rätt produkt. ViewSonic erbjuder det allra bästa på marknaden idag, med produkter som passar alla möjliga konsumenter. ViewSonic M1 Mini är perfekt för dig på resande fot som inte vill bära med dig en större modell överallt. Detta är en otroligt liten produkt som ändå lyckas erbjuda en hel del funktionalitet. Här får du bland annat kraftiga högtalare från JBL, funktionalitet såsom keystonekorrigering, samt en livslängd på 30,000 timmar.

Bioupplevelse oavsett var du befinner dig

Med det inbyggda batteriet och de väl anpassade högtalarna får du här en bioupplevelse. Du slipper leta efter ett eluttag – allt du behöver göra för att komma igång är att slå på din ViewSonic M1 Mini och välja det du vill projicera på väggen. Du får här en upplösning på 480p, vilket innebär att M1 lämpar sig bäst till mindre skärmstorlekar. Du kan projicera bilden varsomhelst: på väggen, taket eller utomhus!

Praktisk miniprojektor

Denna mini projektor är designad just för dig som vill ha något praktiskt som du faktiskt kommer använda dig av under din vardag. ViewSonic M1 Mini är därför otroligt enkel att använda. Du kan ladda enheten via power-bank, din PC, eller din mobilladdare. När du vill komma igång med filmtittandet är det bara att koppla ett USB-minne eller ansluta enheten till mobil eller dator via HDMI-kabel. Sedan är det bara att njuta! Du kan projicera en bild på väggen från endast 1.1 meters avstånd.

Lång livstid

Med det allra senaste inom LED-teknologi får du här en riktigt bra miniprojektor som dessutom håller i längden (utan att ViewSonic behövt använda kvicksilver). Genom att använda dig av ViewSonic M1 Minis ECO-mode får du hela 30,000 timmars användning av denna produkt. Det innebär att du kan förlita dig på denna miniprojektor i otroligt många år framöver.

Sammanfattning

Du som vill ha en bärbar minimodell som får plats i fickan behöver inte leta längre än såhär. ViewSonic M1 Mini erbjuder mycket prestanda för slanten i ett väldigt litet format, men det innebär en del kompromisser. För dig med portabilitet i fokus blir det dock inte bättre, och du får dessutom denna miniprojektor till ett väldigt rimligt pris!

Ej i lager för tillfället

Guide - Miniprojektor bäst i test 2024

Det går alldeles utmärkt att använda en miniprojektor precis som du gör en vanlig TV. Detta eftersom produkter av denna typ går att ansluta via HDMI till din dator, spelkonsol eller annan mediaenhet. Moderna miniprojektorer stöder dessutom mer avancerad funktionalitet såsom HDR10 och HGL, samt har högre uppdateringsfrekvens. En högre uppdateringsfrekvens är perfekt för gaming.

Det beror förstås på den miniprojektor du väljer, men det finns produkter som kan projicera skärmar på över 300 tum. Det innebär att du kan få en gedigen bioupplevelse i ditt eget hem. Mindre modeller ligger vanligtvis på omkring 100-120 tum, men även det är förstås mycket större än en vanlig TV. Om du vill åt en riktigt stor skärm är en miniprojektor det bästa alternativet.

En produkt som fokuserar på bärbarhet innebär en del kompromisser när det gäller prestanda. Det går helt enkelt inte att klämma in all den hårdvara som krävs för högre upplösning och dylikt i ett mindre format. Den allra bästa miniprojektorn för dig som vill ha något portabelt är ViewSonic M1 Mini, som endast väger 300g. Upplösningen på produkten ligger på 480p.

Detta beror förstås på din valda miniprojektor, men du kan räkna med en livslängd hos lampan på mellan 20 000 till 30 000 timmar. Du som endast använder produkten ett par timmar per dag kan alltså räkna med över 25 års användning! Mer än så behöver du nog inte

Miniprojektorer erbjuder idag ett mycket starkare ljus än de gjort förut. Det innebär att en specifik duk inte är absolut nödvändig, förutsatt att du har en relativt plan yta att projicera på. Med keystonekorrigering behöver inte ytan vara helt perfekt för att du ska kunna projicera på den. En projektorduk ger dig en optimal yta att projicera på, men innebär förstås en extra utgift.

Du som vill ha en miniprojektor som fungerar på samma sätt som en smart-TV kan ta en titt på Xiaomi Mi Smart Projector Mini. Den produkten har nämligen stöd för operativsystemet Android TV, vilket innebär att du kan använda den precis som en vanlig Android-baserad TV.

Ett hemmabio behöver självklart en mycket större skärm än vanligt, och en större projicerad skärm kräver förstås en högre upplösning. Du som vill åt en prisvärd miniprojektor att använda i ditt hemmabio kan ta en titt på ViewSonic PX701. Den modellen stöder nämligen skärmar på upp till 300 tum, och har en upplösning på 4K.

Det kan kännas frestande att köpa en begagnad variant för att spara en peng, men detta rekommenderas inte. Detta eftersom lampan i en miniprojektor har en begränsad livslängd. När du köper en begagnad produkt har du ingen aning om hur många timmars användning lampan har kvar.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.6 / 5. Antal betyg: 10