Pastamaskin

Pastamaskin Bäst i Test 2023

Uppdaterad 30 mars, 2023

Bästa pastamaskinen – Att kunna göra sig en härligt god och färsk pasta har aldrig varit enklare. Med en bra pastamaskin är det både smidigt och roligt att göra pasta. Penne, ravioli, lasagne, klassisk spaghetti – möjligheterna är oändliga.

De manuella pastamaskinerna ger dig full kontroll över hela processen, medans de elektriska levererar enkelhet och kreativitet.

Vi har listat bästa pastamaskin 2023 i sina respektive prisklasser så att du enkelt kan hitta den bästa pastamaskinen för dig. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

Pastamaskiner 2023

BÄST I TEST

Bästa pastamaskinen 2023

Philips Viva Collection

ROBUST

Pastamaskin Bäst i test 2023 Marcato Atlas 150 Motor

Marcato Atlas motor

MANUELL

Funktion - Pastamaskin

Kitchen Craft

Out of Stock

Produkter

1 | Philips Viva Collection - Bäst i test 2023

Bästa pastamaskinen 2023

Bästa pastamaskinen 2023 – Philips Viva Collection är premium valet vad gäller pastamaskiner. Modellen presterar utmärkt pasta, både när det kommer till smak och enkelhet. I jämförelse med andra helautomatiska pastamaskiner är Philips Viva både snyggare, tystare och mer enkel att rengöra. Samtidigt har maskinen en tilltalande modern design.

Maskinen som är helautomatisk knådar degen och matar ut 450 gram valfri pastaform från start till mål på bara 18 minuter. De medföljande formskivorna är för spagetti, penne, fettuccini och lasagne. Pastamaskinens delar är löstagbara för enkel och bekväm rengöring.

Med Philips pastamaskin kommer också en smart integrerad förvaringslåda för formskivor och nätsladd samt en receptbok med tips och idéer. Medföljande tillbehör: Rengöringsverktyg, Mätbehållare, Receptbok.

Användare framhåller främst att maskinen är enkel att använda och att resultatet blir bra.

2 | Marcato Atlas motor - Robust

Pastamaskin Bäst i test 2023 Marcato Atlas 150 Motor

På en hederlig andraplats presenterar vi  Marcato Atlas motor – en motordriven pastamaskin som kan producera lasagne, tagliolini och fettuccini.

Atlas motor har funktionalitet för att kunna reglera tjockleken på pastan, och det finns även ett stort utbud av pastavalsar som gör att du kan ta fram ännu fler pastatyper.

Maskinen känns väldigt robust är givetvis tillverkad i Italien. Motorn går att montera av och istället ersättas med den medföljande manuella veven om så önskas. Atlasmotor är ett smidigt alternativ till det helautomatiska alternativet från Philips.

Om den manuella varianten med beteckningen Marcato Atlas 150 föredras finns den även i de 4 färgvalen – chrome, svart, röd och blå.

Pastamaskin Marcato Atlas 150 Röd

3 | Kitchen Craft - Manuell

Funktion - Pastamaskin
Out of Stock

Kitchen Craft är en manuell pastamaskin till ett väldigt bra pris. Veven är extra lång, vilket förenklar vevprocessen, och tjockleken är justerbar.

Med Funktion kan du servera färsk tagliatelle och lasagne på under 20 minuter. Maskinen är i rostfritt stål och rullarnas bredd är 17,5 cm.

Kitchen Craft är perfekt för dig som vill ha en manuell & prisvärd pastamaskin med full kontroll av hela processen.

Köpguide

Många som är skeptiska till pastamaskiner brukar aldrig gå tillbaks efter att ha testat. Färsk pasta är helt enkelt så mycket godare än vanlig pasta man köper i affären, samtidigt kan man ta fram helt unika recept. En pastamaskin är lätt som en plätt att använda, tar väldigt lite plats och rengörs snabbt. De allra flesta pastamaskinerna är konstruerade som så att de fästs fast i köksbänken, så se därför till att hitta en variant som passar ditt kök bäst.

För tydlighets skull kan vi dela in pastamaskiner i tre nivåer: helautomatiska, mekaniska och handvävda. Alla ger dig färsk pasta, men fungerar olika i praktiken och erbjuder olika funktioner.

 • Helautomatisk pastamaskin
  Gör allt jobb själv, det enda du behöver göra är att välja ingredienser. Efter det knådar pastamaskinen degen själv och pressar färdig pasta. Processen tar ungefär 15 minuter, och man kan börja koka pastan direkt efter. En elektrisk pastamaskin kan du köpa för runt 2000kr. Samtidigt erbjuder de till skillnad från övriga varianter mer bekvämlighet och låter dig vara kreativ med val av ingredienser, smaker, färger och former. För färgsättning kan du använda det mesta, exempelvis morotsjuice, där smak och färg fördelas jämnt. Vissa pastamaskiner kan även göra nudlar.

  Philips Viva Collection är enligt oss den bästa helautomatiska pastamaskinen, delvis för att den gör god pasta, men också för att den är mycket enkel att hålla ren, samt att den erbjuder flest alternativ för att göra olika pastatyper.

  + Enkel, smidig och flest valmöjligheter
  – Dyrare än övriga alternativ

 • Mekanisk / motordriven pastamaskin
  Pressar pastan, men du behöver själv knåda degen. En mekanisk pastamaskin kan du köpa för ett par hundralappar, och pastavalser, som låter dig anpassa utformningen, kostar ca. 200 kr styck.
  + Du slipper veva manuellt
  – Inte lika bekväm som en helautomatisk pastamaskin
 • Manuell pastamaskin
  Sätter dig i förarsätet, och du får själv knåda och pressa pastan. De skiljer sig främst åt i storlek, och många pastamaskiner har samma tillverkare. De billigare varianterna håller därmed överlag samma kvalitet som de dyrare.
  + Prisvärd
  – Du behöver själv dega, knåda och pressa.
 • Nyckeln till en perfekt pasta är ration av mjöl och vätska.
 • För 600 g pasta bör du använda ungefär 180 ml vatten.
 • Om du vill blanda ägg som färgning av pasta så behöver den räknas in som vätska. Därför kan det vara bra att mäta och mixa dem i en behållare först.
 • Skulle pastan krångla och fastna lite i maskinen, prova med lite extra mjöl på pastadegen innan du kör den igen genom maskinen.
 • En bra pastadeg fås genom att blanda 50/50 vetemjöl och durummjöl.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3