Pastamaskin - Bäst i Test

Pastamaskin - Bäst i Test

INTRODUKTION

Bäst Pastamaskin. Att kunna göra sig en härligt god och färsk pasta har aldrig varit enklare. Med en bra pastamaskin är det både smidigt och roligt att göra pasta. Penne, ravioli, lasagne, klassisk spaghetti - möjligheterna är oändliga. De manuella pastamaskinerna ger dig full kontroll över hela processen, medans de elektriska levererar enkelhet och kreativitet.
Vi har listat bästa pastamaskin i sina respektive prisklasser så att du enkelt kan hitta den bästa pastamaskinen för dig. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

KÖPTIPS

Helautomatisk pastamaskin: Knådar och pressar pastan själv. Allt du behöver göra är att välja ingredienser.
Mekanisk / motordriven pastamaskin: Knåda degen själv, använd sedan pastamaskinen för att pressa pastan.
Manuell pastamaskin: Du får själv knåda och pressa pastan.

Bäst i Test - Kvalitet från Philips

① Philips Viva Collection HR2345

Pastamaskin Philips Viva Collection
ButikPrisLänkar

Helautomatisk kvalitetsmaskin

Philips Viva Collection är premiumalternativet vad gäller pastamaskiner. Modellen presterar utmärkt pasta, både när det kommer till smak och enkelhet. I jämförelse med andra helautomatiska pastamaskiner är Philips Viva både snyggare, tystare och mer enkel att rengöra. Samtidigt har maskinen en tilltalande modern design. Maskinen som är helautomatisk knådar degen och matar ut 450 gram valfri pastaform från start till mål på bara 18 minuter. De medföljande formskivorna är för spagetti, penne, fettuccini och lasagne. Pastamaskinens delar är löstagbara för enkel och bekväm rengöring.

Med Philips pastamaskin kommer också en smart integrerad förvaringslåda för formskivor och nätsladd samt en receptbok med tips och idéer. Medföljande tillbehör: Rengöringsverktyg, Mätbehållare, Receptbok,

Användare framhåller främst att maskinen är enkel att använda och att resultatet blir bra.

Plus

Smart design

Minus

Pris

ButikPrisLänkar

Automatisk

② Marcato Atlas motor

Pastamaskin Marcato Atlas 150 Motor
ButikPrisLänkar

Pressar degen automatiskt

Till en hederlig andraplats presenterar vi  Marcato Atlas motor - en motordriven pastamaskin som kan producera lasagne, tagliolini och fettuccini. Atlas motor har funktionalitet för att kunna reglera tjockleken på pastan, och det finns även ett stort utbud av pastavalsar som gör att du kan ta fram ännu fler pastatyper.

Maskinen känns väldigt robust är givetvis tillverkad i Italien. Motorn går att montera av och istället ersättas med den medföljande manuella veven om så önskas. Atlasmotor är ett smidigt alternativ till det helautomatiska alternativet från Philips.

Plus

Snygg & lätthanterlig

Minus

Inte lika bekväm som en helautomatisk

ButikPrisLänkar

Manuell

③ Funktion Pastamaskin

Pastamaskin Funktion
ButikPrisLänkar

Manuell och prisvärd pastamaskin

Funktion är en manuell pastamaskin till ett väldigt bra pris. Veven är extra lång, vilket förenklar vevprocessen, och tjockleken är justerbar. Med Funktion kan du servera färsk tagliatelle och lasagne på under 20 minuter. Maskinen är i rostfritt stål och rullarnas bredd är 17,5 cm.

Funktion är perfekt för dig som vill ha en manuell & prisvärd pastamaskin.

Plus

Priset

Minus

 Allt är manuellt

ButikPrisLänkar

Köpguide

Många som är skeptiska till pastamaskiner brukar aldrig gå tillbaks efter att ha testat. Färsk pasta är helt enkelt så mycket godare än vanlig pasta man köper i affären, samtidigt kan man ta fram helt unika recept. En pastamaskin är lätt som en plätt att använda, tar väldigt lite plats och rengörs snabbt. De allra flesta pastamaskinerna är konstruerade som så att de fästs fast i köksbänken, så se därför till att hitta en variant som passar ditt kök bäst.

För tydlighets skull kan vi dela in pastamaskiner i tre nivåer: helautomatiska, mekaniska och handvävda. Alla ger dig färsk pasta, men fungerar olika i praktiken och erbjuder olika funktioner.

  • Helautomatisk pastamaskin

Gör allt jobb själv, det enda du behöver göra är att välja ingredienser. Efter det knådar pastamaskinen degen själv och pressar färdig pasta. Processen tar ungefär 15 minuter, och man kan börja koka pastan direkt efter. En elektrisk pastamaskin kan du köpa för runt 2000kr. Samtidigt erbjuder de till skillnad från övriga varianter mer bekvämlighet och låter dig vara kreativ med val av ingredienser, smaker, färger och former. För färgsättning kan du använda det mesta, exempelvis morotsjuice, där smak och färg fördelas jämnt. Vissa pastamaskiner kan även göra nudlar.

Philips Viva Collection är enligt oss den bästa helautomatiska pastamaskinen, delvis för att den gör god pasta, men också för att den är mycket enkel att hålla ren, samt att den erbjuder flest alternativ för att göra olika pastatyper.

+ Enkel, smidig och flest valmöjligheter
- Dyrare än övriga alternativ

  • Mekanisk / motordriven pastamaskin

Pressar pastan, men du behöver själv knåda degen. En mekanisk pastamaskin kan du köpa för ett par hundralappar, och pastavalser, som låter dig anpassa utformningen, kostar ca. 200 kr styck.
+ Du slipper veva manuellt
- Inte lika bekväm som en helautomatisk pastamaskin

  • Manuell pastamaskin

Sätter dig i förarsätet, och du får själv knåda och pressa pastan. De skiljer sig främst åt i storlek, och många pastamaskiner har samma tillverkare. De billigare varianterna håller därmed överlag samma kvalitet som de dyrare.
+ Prisvärd
- Du behöver själv dega, knåda och pressa.

Användartips

  • Nyckeln till en perfekt pasta är ration av mjöl och vätska.
  • För 600 g pasta bör du använda ungefär 180 ml vatten.
  • Om du vill blanda ägg som färgning av pasta så behöver den räknas in som vätska. Därför kan det vara bra att mäta och mixa dem i en behållare först.
  • Skulle pastan krångla och fastna lite i maskinen, prova med lite extra mjöl på pastadegen innan du kör den igen genom maskinen.
  • En bra pastadeg fås genom att blanda 50/50 vetemjöl och durummjöl.

 

Lycka till med din nya pastamaskin!

Utgående produkter

Champion Pasta Maker CHPM310

Pastamaskin Champion Pasta Maker

Knådar & pressar degen till perfektion

Champion Pasta Maker är en en populär, lättanvänd och kompakt pastamaskin för att ordna en lyxig färsk hemlagad pasta. Allt man behöver är ingredienserna, och pastamaskinen tar hand om resten.  Modellen levereras med 6 olika munstycken för att välja den pastaform du önskar t.ex spaghetti, fettuccine, nudlar eller vanlig pasta.

Ration mellan vatten och mjöl är det viktigaste när det kommer till att få fram den bästa pastan, och de medföljande recepten hjälper dig få en optimal blandning.  Displayen tillåter dig välja mellan  standardtid för knådning, eller välj själv den tid du föredrar för just din pasta. På bara 15–20 min har du en färsk god pasta i den form du valt. Med en kapacitet om 300 gram mjöl och 150 gram vatten kan du laga pasta/nudlar till hela familjen på en omgång.

Tillbehör som medföljer är mjölmått, vattenmått, nyckel, borste,knådningsblad, samt skärare.

Plus

Färsk pasta med ett knapptryck

Minus

Dyrare än övriga pastamaskiner

[cmtoc_table_of_contents]