Personvågar

Personvågar - Bäst i Test

Personvåg - Bäst i Test

INTRODUKTION

Studier visar att om man mäter sin vikt varje dag så ökar chanserna att man nå sina mål. Dagens vågar kan räkna kalorier, mäta BMI och analysera datan till en mobilapp. Vi har nu vägt vågarna mot varandra för att hitta bäst våg per krona.

Vi har vägt vågarna mot varandra för att hitta de bästa. Testet baseras på experttester och användaromdömen.
Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp. Vi vågar påstå att du här kommer hitta en våg som passar dina behov.

KÖPTIPS

Användare: Vissa personvågar kan spara flera användare.
App: Vissa personvågar synkar automatiskt med mobilapp.

Senast uppdaterad: tisdag, 12 november 2019

Bäst i Test

① Beurer BF 700

Beurer-BF-700big
ButikPrisLänkar

Topplacering i Råd & rön &  Tænk!

I Råd & Röns genomgång av personvågar fick Beurer BF 700 toppbetyg, likaså i danska Tænk:s stora test. De hänvisade främst till vågens utmärkta precision, kvalitet och modellens användarvänlighet. Vågen från Beurer kan via sina funktioner mäta din kroppsvätska, benmassa, muskelmassa, BMI och självfallet din vikt. Vågen har  en bluetooth-funktion som enkelt överför data till mobilen  där appen Beurer Health Manager fångar upp data, så det är lätt att ha koll på din utveckling med appens dagboksfunktion. Vågen kan spara mätresultaten för upp till 8 användare. Med vågens goda precision, kvalitetskänsla och bra uppföljning via app är detta en utmärkt val och vinnaren i testet. Beurer Health Manager Android Länk här Beurer Health Manager IOS Länk här Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här Nedan är en demonstration av appen.

PLUS

MINUS

Bästa precision
Bra Appfunktion (Bluetooth)

Utmanaren

② Beurer BF 750

På en klar andraplats finns Beurer BF 750 som fick högsta betyg av i ett avancerat test av Göteborgs Posten
- Länk här. Vågen mäter Fett, vatten, muskler, benmassa, BMI, BMR och självklart vikt.
Vågen har en tydlig bakgrundsbelyst lcd display med blått ljus som uppskattas i användarrecensioner, liksom dess kvalitetskänsla och goda precision. Vågen kan spara data för upp till 10 personer. Bra manual på svenska.

Letar du efter en lättskött, snygg våg med utmärkta testresultat är Beurer BF 750 ett bra val.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

PLUS

MINUS

Spara data för 10 användare

 Ingen App.

Trendgraf

③ Nokia Body

Nokia-Bodybig
ButikPrisLänkar

Nokia Body är en våg med goda omdömen av användare. Vågen visar en trendgraf över dina senaste 8 invägningar och förutom vikt finns beräkning på ditt BMI värde. Vågen kan automatiskt synkronisera din data till gratisappen Nokia Health Mate via antingen Wifi eller bluetooth. Skärmen upplevs som bra och tydlig och den har automatisk igenkänning av upp till 8 användare. En finess på denna våg är att den också kan visa vädret på skärmen.

Health Mate-app Android Länk till appen här.
Health Mate-app IOS Länk till appen här.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

PLUS

MINUS

 Automatisk synk till App

 Blir lätt fläckig.

Premium

④ Tanita BC-601

Tanita BC-601 är en premiumvåg för de som vill ha det lilla extra och riktar sig både till både normalanvändare och personer som tränar mycket och vill ha bra koll på sina resultat. Vågen har en löstagbar handenhet med lcd färgdisplay för att bättre utföra korrekta analyser (se video).  Data sparas automatiskt för upp till 4 användare på det medföljande SD-kortet och används med tillverkarens eget program för windows. Förutom vikt kan vikt Benmassa, Kroppsfett, Kroppsvätska och Muskelmassa mätas och analyseras.

Det finns fyra sensorer på vågen, två för varje fot. På framsidan av vågen finns stora knappar som kan användas med foten för att nå olika funktioner.

För den som vill ha det bästa är Tanita BC-601 ett bra val i premiumklassen.

Produktinformation hos tillverkaren: Länk här.

PLUS

MINUS

 Löstagbar handkontroll

 Högt pris.

Köpguide

Innan man köper en ny våg är det såklart intressant att fundera på hur du tänkt att använda den. Är man bara intresserad av att kolla sin vikt duger naturligtvis de enklare modellerna, även om precisionen inte är perfekt och analysfunktioner saknas. De vågar vi undersökt har alla fler funktioner än att bara mäta vikt. De tillhör de populäraste modellerna som fått bra betyg och prisskillnaden mot de allra billigaste modellerna är någon eller några hundralappar förutom premiumvågen Tanita BC-601 som ligger i ett annat prisintervall. I längden kan det dock oftast bli billigare att köpa en testad kvalitetsprodukt som man kan ha glädje och nytta av i många år. Nedan förklaras några värden som ofta används i samband med personvågar.
AMR
Active Metabolic Rate - Aktivitetsomsättning. Värdet visar hur mycket energi kroppen gör av med per dag i aktivitetstillstånd. Värdet anges i kilokalorier (kcal).

BIA
BIA - Bioelektrisk Impedans Analys. Är en metod för räknar ut kroppens fördelningen av fett, vätska och kroppscellmassa.

BMI
BMI är en förkortning av Body mass index. Det är ger ett värde som tar hänsyn till din vikt i förhållande till din längd för att kunna uppskatta andelen kroppsfett. För att BMI ska ha relevans måste värdet ta hänsyn till både kön och ålder, och dessutom till hur mycket ben, muskler och organen i kroppen väger. BMI mäter fyra viktklasser: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Normalvärdet för en vuxen människa med normal muskelmassa är enligt WHO 18,5–24,9 medans ett värde som överstiger 30 räknas som fetma. Mer om BMI finns att läsa: Länk här.

BMR
Basal Metabolic Rate - Basalomsättning. Ett värde för hur mycket energi kroppen gör av med i viloläge, med andra ord hur mycket energi som kroppens egna organ behöver för att fungera på ett bra sätt.

Användartips

- Dessa vågar innehåller känslig elektronik, så kom ihåg att inte förvara den i fuktiga badrum.
- Väg dig gärna vid samma tid på dygnet,  på morgonen innan frukost rekommenderas för att ge ett säkrare jämförelseresultat.
- Personer med pacemaker inopererad avråds att använda denna typ av vågar. Mätningen av kroppsmassan sker nämligen med en så kallad bioelektrisk impedansteknik, mycket svag ström skickas genom kroppen via fötterna på vågen. I övrigt är det givetvis både helt ofarligt och smärtfritt.

Experttester

Beurer BF 700 | Råd & Rön | Länk till test

Beurer BF 700 fick utmärkelsen bäst i test i Råd & Rön:s omfattande test av personvågar. Testet utfördes i November 2015.

(Obs: Testet är en betalservice)

Beurer BF 750 | GP | Länk till test

Beurer BF 750 blev bäst i test när personvågar testades på Bosöns idrottsanläggning. "Av samtliga testade vågar är det endast Beurer som ger exakt samma resultat upprepade gånger".

(Obs: Testet är en betalservice)