Personvåg - Bäst i Test

Personvåg - Bäst i Test

Personvåg Bäst i Test 2021

Bäst Personvåg. Studier visar att om man mäter sin vikt varje dag så ökar chanserna att man når sina mål. Dagens smarta vågar mäter fett och muskler, räknar kalorier, mäter BMI och analyserar data till en mobilapp där vågen ger dig en komplett kroppsanalys. Vi har nu vägt vågarna mot varandra för att hitta bäst våg per krona.

Testet baseras på experttester och användaromdömen. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp. Vi vågar påstå att du här kommer hitta en våg som passar dina behov.

Bäst I Test

① Withings Body Cardio

Personvåg Bäst i Test 2020 - Withings Body Cardio
ButikPrisLänkar

Bäst i test blir Withings Body Cardio som är undersökningens mest avancerade våg. Viktmätning sker med hjälp av den patenterade Position Control-teknologin. Vågen mäter förutom vikt även Kroppsfett, Kroppsvätska, Muskelmassa, Benmassa, BMI och Vilopuls.
Body Cardio känner av vem det är som ställer sig på vågen, och kan automatisk synkronisera data via wifi till gratisappen Health Mate. Vågen kan spara data för upp till 8 personer så kan du enkelt följa din egen utveckling. Appen finns för både Ios och Android. En annan finess är att vågen stödjer röststyrning med Alexa, dock ännu bara på engelska/tyska, samt är utrustad med Bluetooth och automatisk avstängning.

Letar du efter en snygg smart våg i toppklass med utmärkta funktioner är Withings Body Cardio ett bra val & vårt toppval som bästa våg 2021.

Prisvärd

② Beurer BF 700

Personvåg Bäst i Test 2020 - Beurer BF 700
ButikPrisLänkar

Topplacering i Råd & rön &  Tænk!

I Råd & Röns genomgång av personvågar fick Beurer BF 700 toppbetyg, likaså i danska Tænk:s stora test. De hänvisade främst till vågens utmärkta precision, kvalitet och modellens användarvänlighet. Vågen från Beurer kan via sina funktioner mäta din kroppsvätska, benmassa, muskelmassa, BMI och självfallet din vikt. Vågen har  en bluetooth-funktion som enkelt överför data till mobilen  där appen Beurer Health Manager fångar upp data, så det är lätt att ha koll på din utveckling med appens dagboksfunktion. Vågen kan spara mätresultaten för upp till 8 användare.

Med vågens goda precision, kvalitetskänsla och bra uppföljning via app är detta en utmärkt val till ett bra pris.

Trendgraf

③ Withings Body+

Personvåg Bäst i Test 2020 - Nokia Body
ButikPrisLänkar

Withings Body+ är en enklare variant av toppmodellen Cardio som likväl får goda omdömen av användare. Vågen visar en trendgraf över dina senaste 8 invägningar och förutom vikt finns beräkning av Kroppsfett, Kroppsvätska, Muskelmassa, Benmassa samt BMI. Vågen kan automatiskt synkronisera din data till gratisappen Health Mate via antingen Wifi eller bluetooth.

Skärmen upplevs som bra och tydlig och den har automatisk igenkänning av upp till 8 användare. En finess på denna våg är att den också kan visa vädret på skärmen samt har en funktion för stegräkning tillsammans med appen.

Populär

④ Xiaomi Mi Body

Personvåg Bäst i Test 2020 - Xiaomi Mi Body Composition
ButikPrisLänkar

Body Composition från Xiaomi är en populär våg till ett attraktivt pris. Förutom vikt, som mäts med en precision på 50g, mäter även vågen Kroppsfett, Kroppsvätska, Muskelmassa, Benmassa samt BMI. Ovansidan är i härdat glas och har en halkskyddande slipning och ljusstyrkan i led-belysningen anpassas efter ljuset i rummet. Bra!

Vågen har bluetooth och kan spara upp till 16 användares data i deras gratisapp Mi Fit.
Med nöjda användare och bra recensioner är personvågen från Xiaomi ett mycket prisvärt och bra alternativ.

Köpguide


Innan man köper en ny våg / badrumsvåg är det såklart intressant att fundera på hur du tänkt att använda den. Är man bara intresserad av att kolla sin vikt duger naturligtvis de enklare modellerna, även om precisionen inte är perfekt och analysfunktioner saknas. De personvågar / badrumsvågar vi undersökt har alla fler funktioner än att bara mäta vikt. De tillhör de populäraste modellerna som fått bra betyg och prisskillnaden mot de allra billigaste modellerna är bara någon eller några hundralappar. I längden kan det dock oftast bli billigare att köpa en testad kvalitetsprodukt som man kan ha glädje och nytta av i många år. Nedan förklaras några värden som ofta används i samband med personvågar.

 • AMR
  Active Metabolic Rate - Aktivitetsomsättning. Värdet visar hur mycket energi kroppen gör av med per dag i aktivitetstillstånd. Värdet anges i kilokalorier (kcal).
 • BIA
  BIA - Bioelektrisk Impedans Analys. Är en metod för räknar ut kroppens fördelningen av fett, vätska och kroppscellmassa.
 • BMI
  BMI är en förkortning av Body mass index. Det är ger ett värde som tar hänsyn till din vikt i förhållande till din längd för att kunna uppskatta andelen kroppsfett. För att BMI ska ha relevans måste värdet ta hänsyn till både kön och ålder, och dessutom till hur mycket ben, muskler och organen i kroppen väger. BMI mäter fyra viktklasser: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Normalvärdet för en vuxen människa med normal muskelmassa är enligt WHO 18,5–24,9 medans ett värde som överstiger 30 räknas som fetma.
 • BMR
  Basal Metabolic Rate - Basalomsättning. Ett värde för hur mycket energi kroppen gör av med i viloläge, med andra ord hur mycket energi som kroppens egna organ behöver för att fungera på ett bra sätt.

Användartips

 •  Dessa vågar innehåller känslig elektronik, så kom ihåg att inte förvara den i fuktiga badrum.
 •  Väg dig gärna vid samma tid på dygnet,  på morgonen innan frukost rekommenderas för att ge ett säkrare jämförelseresultat.
 • Fundera på vilka funktioner vågen bör ha så att den ger dej de olika mätvärden du vill ha.
 • Personer med pacemaker inopererad avråds att använda denna typ av vågar. Mätningen av kroppsmassan sker nämligen med en så kallad bioelektrisk impedansteknik, då en mycket svag ström skickas genom kroppen via fötterna på vågen. I övrigt är det givetvis både helt ofarligt och smärtfritt.

ExpertTester - Personvåg Bäst i Test 2020

Withings Body Cardios

Withings Body Cardio | techadvisor | Länk till test

"The Body Cardio is our favourite smart scale for the sheer number of stats and handy info like how much weight you've lost or gained since your last weigh-in. It's pricier than the others but offers just about everything you might possibly need."

| Råd & Rön | Länk till test

Beurer BF 700 fick utmärkelsen bäst i test i Råd & Rön:s omfattande test av personvågar. Testet utfördes i November 2015.

(Obs: Testet är en betalservice)

Xiaomi Mi Body Composition  | trustedreviews.com | Länk till test

 ""The Xiaomi Mi Body Composition Scale is fantastic value, packing in lots of features into an attractive design."".

[cmtoc_table_of_contents]