Personvåg

Personvåg bäst i test 2023

Uppdaterad 13 november, 2023

Bästa personvågen 2023

Studier visar att om man mäter sin vikt varje dag så ökar chanserna att man når sina mål. Dagens smarta vågar mäter fett och muskler, räknar kalorier, mäter BMI och analyserar data till en mobilapp där vågen ger dig en komplett kroppsanalys. Vi har vägt vågarna mot varandra för att hitta bäst vågen

Testet baseras på experttester och användaromdömen. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp. Vi vågar påstå att du här kommer hitta en våg som passar dina behov.

BÄST I TEST

Personvåg bäst i Test 2023

Withings
Cardio

PRISVÄRD

Beurer
BF 700

TRENDGRAF

Personvåg bäst i test 2023

Withings
Body+

POPULÄR

Personvåg Xiaomi Mi Body Composition Scale

Xiaomi
Mi Body

1 | Withings Body Cardio - Bäst i Test 2023

Personvåg bäst i Test 2023

Bästa personvåg 2023 

Withings Body Cardio som är undersökningens mest avancerade våg. Viktmätning sker med hjälp av den patenterade Position Control-teknologin. Vågen mäter förutom vikt även Kroppsfett, Kroppsvätska, Muskelmassa, Benmassa, BMI och Vilopuls.

Body Cardio känner av vem det är som ställer sig på vågen, och kan automatisk synkronisera data via wifi till gratisappen Health Mate. Vågen kan spara data för upp till 8 personer så kan du enkelt följa din egen utveckling. Appen finns för både Ios och Android. En annan finess är att vågen stödjer röststyrning med Alexa, dock ännu bara på engelska/tyska, samt är utrustad med Bluetooth och automatisk avstängning.

Letar du efter en smart våg i toppklass med utmärkta funktioner är Withings Body Cardio ett bra val & vårt tips som personvåg bäst i test 2023.

Produkter

2 | Beurer BF 700 - Prisvärd

Personvåg bäst i Test 2022

Topplacering i Råd & rön & Tænk!

I Råd & Röns genomgång av personvågar fick Beurer BF 700 toppbetyg, likaså i danska Tænk:s stora test. De hänvisade främst till vågens utmärkta precision, kvalitet och modellens användarvänlighet.

Vågen från Beurer kan via sina funktioner mäta din kroppsvätska, benmassa, muskelmassa, BMI och självfallet din vikt. Vågen har  även en bluetooth-funktion som enkelt överför data till mobilen  där appen Beurer Health Manager fångar upp data, så det är lätt att ha koll på din utveckling med appens dagboksfunktion. Vågen kan spara mätresultaten för upp till 8 användare.

Med vågens goda precision, kvalitetskänsla och bra uppföljning via app är detta en utmärkt val till ett bra pris.

3 | Withings Body+​ - Trendgraf

Personvåg bäst i test 2023

Withings Body+ är en enklare variant av toppmodellen Cardio som likväl får goda omdömen av användare. Vågen visar en trendgraf över dina senaste 8 invägningar och förutom vikt finns beräkning av Kroppsfett, Kroppsvätska, Muskelmassa, Benmassa samt BMI.

Vågen kan automatiskt synkronisera din data till gratisappen Health Mate via antingen Wifi eller bluetooth.

Skärmen upplevs som bra och tydlig och den har automatisk igenkänning av upp till 8 användare. En finess på denna våg är att den också kan visa vädret på skärmen samt har en funktion för stegräkning tillsammans med appen.

4 | Xiaomi Mi Body​ - Populär

Personvåg Xiaomi Mi Body Composition Scale

Mi Body Composition Scale 2 från Xiaomi är en populär våg till ett attraktivt pris. Förutom vikt, som mäts med en precision på 50g, mäter även vågen Kroppsfett, Kroppsvätska, Muskelmassa, Benmassa samt BMI.

Ovansidan är här i härdat glas och har en halkskyddande slipning och ljusstyrkan i led-belysningen anpassas efter ljuset i rummet. Bra!

Personågen har bluetooth och kan spara upp till 16 användares data i deras gratisapp Mi Fit. Med nöjda användare och bra recensioner är personvågen från Xiaomi ett mycket prisvärt och bra alternativ.

Köpguide

Innan man köper en ny våg / badrumsvåg är det såklart intressant att fundera på hur du tänkt att använda den. Är man bara intresserad av att kolla sin vikt duger naturligtvis de enklare modellerna, även om precisionen inte är perfekt och analysfunktioner saknas.

De personvågar / badrumsvågar vi undersökt har alla fler funktioner än att bara mäta vikt. De tillhör de populäraste modellerna som fått bra betyg och prisskillnaden mot de allra billigaste modellerna är bara någon eller några hundralappar. I längden kan det dock oftast bli billigare att köpa en testad kvalitetsprodukt som man kan ha glädje och nytta av i många år. I tekniksektionen förklaras några värden som ofta används i samband med personvågar.

  • AMR Active Metabolic Rate – Aktivitetsomsättning. Värdet visar hur mycket energi kroppen gör av med per dag i aktivitetstillstånd. Värdet anges i kilokalorier (kcal).
  • BIA BIA – Bioelektrisk Impedans Analys. Är en metod för räknar ut kroppens fördelningen av fett, vätska och kroppscellmassa.
  • BMI BMI är en förkortning av Body mass index. Det är ger ett värde som tar hänsyn till din vikt i förhållande till din längd för att kunna uppskatta andelen kroppsfett. För att BMI ska ha relevans måste värdet ta hänsyn till både kön och ålder, och dessutom till hur mycket ben, muskler och organen i kroppen väger. BMI mäter fyra viktklasser: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Normalvärdet för en vuxen människa med normal muskelmassa är enligt WHO 18,5–24,9 medans ett värde som överstiger 30 räknas som fetma.
  • BMR Basal Metabolic Rate – Basalomsättning. Ett värde för hur mycket energi kroppen gör av med i viloläge, med andra ord hur mycket energi som kroppens egna organ behöver för att fungera på ett bra sätt.
  •  Dessa vågar innehåller känslig elektronik, så kom ihåg att inte förvara den i fuktiga badrum.
  •  Väg dig gärna vid samma tid på dygnet,  på morgonen innan frukost rekommenderas för att ge ett säkrare jämförelseresultat.
  • Fundera på vilka funktioner vågen bör ha så att den ger dej de olika mätvärden du vill ha.
  • Personer med pacemaker inopererad avråds att använda denna typ av vågar. Mätningen av kroppsmassan sker nämligen med en så kallad bioelektrisk impedansteknik, då en mycket svag ström skickas genom kroppen via fötterna på vågen. I övrigt är det givetvis både helt ofarligt och smärtfritt.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.8 / 5. Antal betyg: 6

Liknande tester