Portabel AC

Portabel AC Bäst i Test 2023

1 månad sedan

Bästa Portabel AC 2023

​ När det kommer till att minska inomhus-temperaturen brukar alternativen stå mellan en portabel AC eller en fast installerad aircondition. Den stora fördelen med just en portabel AC är kombinationen med god kylförmåga / portabilitet och den enkla installationen. Ett smart val när värmen hittar våra breddgrader.

Ps: Priserna – speciellt under sommarens första våg av hetta – är ofta hårt konkurrensutsatta. Specifika ”effektiva / bättre” varianter kan då ibland prismässigt landa lägre än mer standard modeller. I vår rank av portabla aircondition utgår vi alltså utifrån produktens standardpris.

Produkterna har utvärderats efter: Kylförmåga, ljudnivå, användarvänlighet, pris och funktioner. Nedan hittar du våra val av bästa luftkonditionering 2023 inom sina respektive användningsområden.

Bästa Portabla AC 2023

BÄST I TEST
AC bäst i test 2023

Electrolux ChillFlex Pro Series​

PRISVÄRDE
Tystgående AC 2023

Lyfco AC 7000 BTU

  • För året runt bruk finns numer portabla ac med med värmefunktion.
  • Var ute i god tid – AC & Fläktar har en envis förmåga att snabbt sälja slut när värmen kommer.

1 | Portabel AC Bäst i Test - Electrolux ChillFlex Pro

AC bäst i test 2023

Portabel AC Bäst i Test 2023

Electrolux ChillFlex Pro serie är tveklöst den dominerande aktören på marknaden med flertalet storsäljare i kategorin. Dessa Portabla AC är valbara med lite olika egenskaper beroende på hur stor yta du behöver täcka, effekt på kylförmåga och om man önskar utöka funktionen med ett läge för värme.

Här ges prestanda av den högre klassen med trevlig design i ett smidigt format. Modellerna ges höga betyg av användare som framhåller bra prestanda, en för klassen tystgående drift och ett för segmentet bra prisläge.

Vi tittar först på de generella förmågorna som gäller samtliga modeller i serien för att sedan kommentera de individuella variationerna.

Val Av Modell

De 4 modellerna svalkar alla ditt rum på ett bra sätt med automatik utefter dina val av önskad rumstemperatur för ett behagligare inomhusklimat när solen skiner som starkast. Gemensamma grundläggande funktioner att nämna är avfuktnings-funktionen, en 24 h timer samt en anpassad Sleep-funktion för minimera störande ljud & ljus effekter då man önska sova. 4 hjul på undersidan samt sidohandtag för smidig förflyttning ska vi inte heller glömma bort.

Inställningar sköts via en tydlig LED-display eller via medföljande fjärrkontroll, även den utrustad med display. De 4 inställningar för fläktens hasighet som erbjuds är: Auto, Hög, Låg samt ett Medel läge i varianterna: Fläkt, Auto, Kyla samt Avfuktning.

För minimal miljöpåverkan arbetar här Chillflex-serien med den för segmentet mest miljövänliga R290-gasen, som minskar påverkan av den globala uppvärmningen med 99,8 % i jämförelse med andra system. Avslutningsvis kommer alla modeller i serien levererade med ett installerat dammfilter samt ett frånluftsrör.

Miljö & Energi

För minimal miljöpåverkan arbetar här Chillflex-serien med den för segmentet mest miljövänliga R290-gasen som minskar påverkan av den globala uppvärmningen med 99,8 % i jämförelse med andra system.

Chillflex seriens effektiva energisystem bidrar även i positiv riktning för både ekonomi och miljöhänsyn. Avslutningsvis kommer alla modeller i serien levererade med ett tvätt & återanvändbart dammfilter.

Först ut är en portabel ac som skiljer sej åt från de övriga i serien genom att som enda variant dessutom komma med funktionen att erbjuda värme i rummet när sommaren gått mot höst & vinter. En kraftfull kyleffekt på 11600 BTU står såklart även till hands i värmen.

Med värmefunktion på plats tangerar modellen att likna de traditionella vägghängda aircondition systemen. En bra fördel med året runt användning gentemot övriga modeller. Att kyla ett rum under stekheta sommardagar kan onekligen vara guld värt – men att frysa om vintern är som bekant inte så särskilt mycket roligare.

Så är man lite frusen av sej under vintertid kan denna variant med både en stabil kylförmåga i värmen och en bra värmefunktion till vintern på fina 2.7 kW vara det rätta köpet för behagligt klimat där hemma året runt.

Med modellens många fördelar blir just denna portabla AC med många nöjda konsumenter vårt förstaval och bäst i test 2023 när en portabel AC står på köplistan.

Här tittar vi på den omåttligt populära och kraftfulla 338CW med en verkansgrad på fina 3400 w och 1200 BTU. Denna portabla aircondition rekommenderas  för effektiv kylning av ytor upp till 50 m².

Det här är storsäljaren och mångas förstaval i den lite tyngre portabla ac klassen som kommer med en rimlig prislapp sett till produktens specifikationer i den högre klassen av segmentet.

Utmärkta betyg från modellens användare är också ett starkt plus naturligtvis. Prisvärd och populär kompanjon för att hålla inomhusklimatet trevlig även när solen ligger på som mest.

Med många fina omdömen blir just denna portabla AC ett toppval hos oss när en portabel AC står på köplistan.

Seriens mest energieffektiva Portabla AC är denna populära A++ variant i chillflex familjen. Med bra kapacitet och en energieffektivitet på topprankade 3.6 för ett i sammanhanget bra pris är det ett smart och miljövänligt val av en portabel ac av hög kvalité.

Med 2600 W & 9000 BTU samt en rekommenderad yta på upp till ca 35 m² passar modellen alldeles lagom för många av oss. Kapaciteten för avfuktning är här kapabla 1.2 liter/h.

Som uppgradering av hemmets eller kontorets inomhusklimat – där 35 m² är nog – blir denna aircondition vårt toppval i den lite mindre klassen.

Variant EXP35 är genomgångens mest bastanta aircondition modell och populär för de som behöver täcka större ytor energi-effektivt, och passar därför speciellt bra för hem med öppen design lösning.

Med ytterligare ett snäpp upp i kraft gentemot vår topprankade modell hamnar kyleffekten här på stadiga 3500 W och 12000 BTU.  Men den större skillnaden varianterna emellan är framförallt en betydligt bättre energi effektivitet med ett värde på 3.1 EER.

En liten men trevlig decibels tystare gång tas också upp på plus-kontot här. Vid kampanjer där modellen prismässigt närmar sej vårt toppval – passa på!

Bästa Portabla AC 2023

2 | Woods Cortina Silent 12K WiFi - AC Premium

Portabel AC Preium bäst i test

Portabel AC Bäst i Test 2023 - Premium

I premiumklassen fö3 portabel ac vänder vi blicken mot kategorins erkända specialister – Woods. Med högt prisvärde är den portabla AC:n Silent 12K Wifi ett tystlåten och effektivt val. Vill du kunna röststyra enheten så är även det möjligt via Google Home och Alexa.

Denna kompakta portabla ac passar till ytor på upp till 35m², och är enkel att flytta utefter behov. Till AC:n medföljer ett fönsterkit som leder varm luft ut genom fönstret utan behov av att göra hål i väggen.  

Kylkapaciteten på 12000 BTU lämnar inomhustemperaturen behaglig och svalkande, även under de varmare sommardagarna.

Inställningar

 Givetvis går det att justera inställningarna via den digitala kontrollpanelen, men önskar du kunna styra via mobilen så går även det via appen Woods Connect (ios och Android).

I appen kan du bl.a. styra temperaturen, justera fläkthastigheten, schemalägga din aircondition samt även kontrollera luftfuktigheten via programläget ”dehum”.

Letas det efter en tystlåten portabel AC med WiFi så är Cortina Silent 12K Wifi från Woods ett toppval och vårt tips som bästa portabla ac i premium.

Som premium alternativ länkar vi även till Woods övriga 2023 utbud av behovsanpassade high-end modeller.

Venezia & Palermo kommer med högre kyl-effekt för större ytor på upp till 52 – 65 m² och marknadsledande kyleffekt på 18.000 & 22.000 BTU medans populära minstingen Milan ståtar med 9K för rum upp till 26 m² & WiFi.

3 | Lyfco AC 7000 BTU - Budget Höga Betyg

Tystgående AC 2023

Tystgående Portabel AC

Tystgående AC med bra kyleffekt passande för rum upp till 28 m² med 7000 BTU & UltraSilence-teknik innanför västen. Tystast i klassen & höga betyg.

Lyfcos AC är en helautomatisk portabel AC med 2 kylsteg och den attraktiva UltraSilence-tekniken –  enheten styrs antingen via medföljande fjärrkontroll eller panelens Touch-kontroll.

UltraSilence-tekniken som lyfco´s AC är utrustad med gör ett riktigt bra jobb här och ljudnivån stannar på under 57 db vid maxeffekt – perfekt om man tänkt använda AC:n i sovrummet.

Med ett riktigt trevligt prisläge tycker vi modellen kan vara ett intressant val speciellt om man prioriterar en tystgående modell med bra betyg.

Anslutning för fönsterplacering, ventilationsrör samt genomföring till vägg eller fönster medföljer.

4 | Cleverio AC 9000 BTU - Portabel AC Budget

Bästa Portabel AC 2023 i Budgetklassen

Portabel AC Bäst i Test 2023 - Budget

Bästa portabel AC 2023 prisvärdeEn kompetent portablel AC från Cleverio på 9K BTU kan vara svaret på att snabbt kyla ner ditt rum, med bra användaromdömen där framförallt kyleffekt samt den smidiga styrningen via en bra app samt prisläge plussas för.

Specifikationer

Med 2600 W och 9K BTU är modellen väl anpassad för att effektivt kyla rum upp till 35 m2 med ett luftflöde om 380 m3 / h. Förutom den huvudsakliga funktionen att sänka rumstemperaturen finns fläkt och funktion för avfuktning. Fläkströmmen är om man så vill oscillerande och svänger sidledes för bättre spridning i rumet via 2 val av styrka. Måltemperaruren kan ställas i spannet 15-31 ° C.

Portabla AC är som bekant inte helt tystgående, handen på hjärtat så låter det en del så det kan vara värt att jämföra den specifika produktens ljudnivå – här landar vi på 65 dBA vilket är rimligt för produktsegmentet. Energiklassen är A med en maximal förbrukning på 950 W.

Funktioner

Detta är alltså en AC med WiFi och inte överraskande kommer produkten med en specialanpassad app. Emellanåt fungerar appar för hemelektronik mer eller mindre – men här ges riktigt bra betyg av användarna för bra funktioner samt en stabil WiFi koppling. Vill man ta en titt för mer info eller ladda ner – kika på Cleverio wifi smart-life.

Föredrar man lite mer old school finns den traditionella kontrollpanelen att knappa på och en medföljande fjärrkontroll. Vidare hittr vi en timerfuntion där du kan lägga in start och stopptider – starta upp och kyl innan nattsömnen och kanske en tur i samband med väckarklockan för en lite fräschare morgonstund.

Tillbehör

Med produkten kommer en praktisk fjärrkontroll samt tillhörande slang för utförsel av den varma luften – ett specialanpassat dörr & fönsterkit finns att köpa för en mindre peng som tillbehör för en effektivare rumskylning.

Väljer man Cleverio som kompanjon att mota sommarvärme och avfukta sin bostad får man en hel del kraft och funktion för pengen, bra användaromdömen väger såklart även tungt när vi ger tummen upp som ett intressant val i den lägre prisklassen.

5 | Whirlpool PACW29COL - Portabel AC Prisvärd

Whirlpool-PACW29COL

Portabel AC Bäst i Test 2023 - Budget

Bra Betyg & Prisvärd – Letar man efter svalka i sommar till svala priser kan man med fördel ta en titt på Whirlpool PACW29COL – en relativt ny aircondition som snabbt blivet het på marknaden med bra omdömen hos Råd & rön.

Ac:n från Whirlpool ställer upp med en kyleffekt på goda 2800 W och ett BTU värde på 9000. Modellens kapacitet är enligt tillverkaren god för att effektivt kyla och avfukta ytor upp till 30 kvm. Just täckningsgraden är dock föremål för delade åsikter då både försäljare och användare anger god kylning ända upp till 70 kvm.

Effektiv avfuktning avfuktning är nog så viktig för en trivsam inomhusmiljö. Aktivera kyl/avfuktning och 1,3 L vatten per timme hämtas upp. Här saknas det dock några deciliter för att modellen ska kunna mäta sej med marknadens topp produkter.

Inställningar

Vad inställningar och teknik anbelangar hittar vi 3 valbara inställningar av fläktens hastighet, och luftströmmen som produceras är om man så önskar oscillerade. Around U är en Whirpool teknik som fiffigt mäter och anpassar temperaturen utifrån fjärrkontrollens plats, inte sällan där man just befinner sej med andra ord.

Vidare egenskaper för denna prisvärda portabla ac är t.ex god luftrening överlag samt ett skydd mot allergena partiklar via det inbyggda HEPA-filtret. Där många andra modeller på marknaden slösar – sparar PACW29COL – med en A-klass energi certifiering är denna portabla ac en energieffektiv produkt – slantar sparas i längden – gott så.

Populära Whirlpool PACW29COL blir alltså tillsammans med lite kraftigare PACW212CO våra alternativa tips att bli med aircondition i den något lägre prisklassen.

6 | Portabel AC Nedis

Nedis-smartlife-ac

7 | Prisfest - Portabel AC iiglo

Portabel AC Bäst i Test 2023

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3

Inomhusklimat