Portabel AC

Portabel AC Bäst i Test 2022

4 dagar sedan

Bästa Portabla AC 2022​ – När det kommer till att minska inomhustemperaturen brukar alternativen stå mellan en portabel AC eller fast installerad aircondition. En portabel AC har god kylförmåga, är enkel att installera och är ett smart val när värmen hittar våra breddgrader.

 Produkterna har utvärderats efter: Kylförmåga, ljudnivå, användarvänlighet, pris och funktioner. Nedan hittar du våra val av bästa luftkonditionering 2022 inom sina respektive användningsområden.

Portabel AC 2022

BÄST I TEST
Bästa Portabel AC 2022

Electrolux ChillFlex Pro Series​

PREMIUM
Portabel AC Preium

Woods Cortina Silent 12K WiFi

BUDGET
Portabel AC Bäst i Test 2022

Whirlpool PACW29COL

  • För året runt bruk finns numer portabla ac med med värmefunktion.
  • Var ute i god tid – AC & Fläktar har en envis förmåga att snabbt sälja slut när värmen kommer.

1 | Electrolux ChillFlex Pro - Portabel AC Bäst i Test

Bästa Portabel AC 2022

Portabel AC bäst i test 2022  – Electrolux ChillFlex Pro serie är tveklöst den dominerande aktören på marknaden med flertalet storsäljare i kategorin. Dessa Portabla AC är valbara med lite olika egenskaper beroende på hur stor yta du behöver täcka, effekt på kylförmåga och om man önskar utöka funktionen med ett läge för värme.

Här ges prestanda av den högre klassen med trevlig design i ett smidigt format. Modellerna ges höga betyg av användare som framhåller bra prestanda, en för klassen tystgående drift och ett för segmentet bra  prisläge.

Vi tittar först på de generella förmågorna som gäller samtliga modeller i serien för att sedan kommentera de individuella variationerna.

De 4 modellerna svalkar alla ditt rum på ett bra sätt med automatik utefter dina val av önskad rumstemperatur för ett behagligare inomhusklimat när solen skiner som starkast. Gemensamma grundläggande funktioner att nämna är avfuktnings-funktionen, en 24 h timer samt en anpassad Sleep-funktion för minimera störande ljud & ljus effekter då man önska sova. 4 hjul på undersidan samt sidohandtag för smidig förflyttning ska vi inte heller glömma bort.

Inställningar sköts via en tydlig LED-display eller via medföljande fjärrkontroll, även den utrustad med display. De 4 inställningar för fläktens hasighet som erbjuds är: Auto, Hög, Låg samt ett Medel läge i varianterna: Fläkt, Auto, Kyla samt Avfuktning.

För minimal miljöpåverkan arbetar här Chillflex-serien med den för segmentet mest miljövänliga R290-gasen, som minskar påverkan av den globala uppvärmningen med 99,8 % i jämförelse med andra system. Avslutningsvis kommer alla modeller i serien levererade med ett installerat dammfilter samt ett frånluftsrör.

Först ut är den omåttligt populära minstingen i chillflex familjen. Med bra kapacitet och ett i sammanhanget lågt pris är det mångas förstaval av portabel ac av bättre kvalité.

Med 2600 W & 9000 BTU samt en rekommenderad yta på upp till 40 m² passar modellen alldeles lagom för många av oss. Som uppgradering av hemmets eller kontorets inomhusklimat – där 40 m² är nog – blir denna modell med många nöjda användare vårt förstaval och bäst i test 2022 när en portabel AC står på köplistan.

Tätt efter kommer den kraftfullare 34:an med en verkningsgrad på fina 1200 BTU och rekommenderade 50 m². Det här är storsäljaren i den lite tyngre portabla ac klassen och kommer med en rimlig prislapp samt bra betyg från dess användare. Prisvärd och populär 50 m².

EXP35 är genomgångens mest bastanta aircondition modell och populär för de som behöver täcka större ytor energi-effektivt, och passar därför speciellt bra för hem med öppen design lösning.

Som ni kan se i specifikationerna hamnar kyleffekten på stadiga 3500 W och 12000 BTU. Ett snäpp upp mot föregående modell, men den större skillnaden är framförallt en betydligt bättre energi effektivitet samt en liten decibels tystare gång. Lite dyrare i inköp men med modellens kapacitet och dagens elpriser ett gott köp likväl.

Sist ut är en portabel ac som skiljer sej åt från de övriga genom att  som enda variant dessutom komma med funktionen att erbjuda värme i rummet när sommaren gått mot höst & vinter.

På det sättet tangerar modellen att likna de traditionella vägghängda aircondition systemen. En bra fördel gentemot övriga mindre modeller är HW modellens energieffektivitet på höga 3.1 med klassificering A+.

Att kyla ett rum under stekheta sommardagar kan onekligen vara guld värt – men att frysa om vintern är som bekant inte särskilt mycket roligare. Så är man lite frusen av sej kan denna sista variant vara det rätta köpet för behagligt klimat där hemma året runt.

Portabel Aircondition Bäst i Test

2 | Woods Cortina Silent 12K WiFi - Premium

Portabel AC Preium

I premiumklassen för portabel aircondition  vänder vi blicken mot Cortina Silent – en tystlåten och effektiv portabel AC med inbyggd WiFi-funktionalitet. Vill du kunna röststyra enheten så är även det möjligt via Google Home och Alexa.

Denna kompakta portabla ac passar till ytor på upp till 35m², och är enkel att flytta utefter behov. Till AC:n medföljer ett fönsterkit som leder varm luft ut genom fönstret utan behov av att göra hål i väggen.  

Nedkylningskapaciteten på 12000 btu lämnar inomhustemperaturen behaglig och svalkande, även under de varmare sommardagarna. 

Givetvis går det att justera inställningarna via den digitala kontrollpanelen, men önskar du kunna styra via mobilen så går även det via appen Woods Connect (ios och Android). I appen kan du bl.a. styra temperaturen, justera fläkthastigheten, schemalägga din aircondition samt även kontrollera luftfuktigheten via programläget ”dehum”.

Letas det efter en tystlåten portabel AC med WiFi så är Cortina Silent 12K Wifi från Woods ett toppval!

Som premium alternativ länkar vi även till Cortina varianten utan Wifi funktion samt till Wood´s kraftfullare Venezia modell.

Venezia kommer med högre kyl-effekt för större ytor på upp till 52 m² – marknadsledande kyleffekt på 5200 W & 18000 BTU och ett luftflöde på hela 680 m³/h.

3 | Whirlpool PACW29COL - AC Budget

Portabel AC Bäst i Test 2022

Bästa portabel AC 2022 prisvärde – Letar man efter svalka i sommar till svala priser kan man med fördel ta en titt på Whirlpool PACW29COL – en relativt ny aircondition som snabbt blivet het på marknaden med bra omdömen hos Råd & rön.

Ac:n från Whirlpool ställer upp med en kyleffekt på goda 2800 W och ett BTU värde på 9000. Modellens kapacitet är enligt tillverkaren god för att effektivt kyla och avfukta ytor upp till 30 kvm. Just täckningsgraden är dock föremål för delade åsikter då både försäljare och användare anger god kylning ända upp till 70 kvm.

Effektiv avfuktning avfuktning är nog så viktig för en trivsam inomhusmiljö. Aktivera kyl/avfuktning och 1,3 L vatten per timme hämtas upp. Här saknas det dock några deciliter för att modellen ska kunna mäta sej med marknadens topp produkter.

Vad inställningar och teknik anbelangar hittar vi 3 valbara inställningar av fläktens hastighet, och luftströmmen som produceras är om man så önskar oscillerade. Around U är en Whirpool teknik som fiffigt mäter och anpassar temperaturen utifrån fjärrkontrollens plats, inte sällan där man just befinner sej med andra ord.

Vidare egenskaper för denna prisvärda portabla ac är t.ex god luftrening överlag samt ett skydd mot allergena partiklar via det inbyggda HEPA-filtret. Där många andra modeller på marknaden slösar – sparar PACW29COL – med en A-klass energi certifiering är denna portabla ac en energieffektiv produkt – slantar sparas i längden – gott så.

Populära Whirlpool PACW29COL blir alltså tillsammans med lite kraftigare PACW212CO tipsen att bli med aircondition i den något lägre prisklassen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 2

Inomhusklimat