Pulsklocka

Pulsklocka bäst i test 2024

Uppdaterad 21 februari, 2024

Med en bra pulsklocka har du en PT med dig vart du än går. Denna kompis kan förutom att hålla koll på din puls även mäta löprundans längd och annan information som kan vara bra att ha när du tränar. Vi tar en titt på dagens modeller i vårt test av Bästa Pulsklockan 2024.

BÄST I TEST

Pulsklocka bäst i test 2024 Fitbit Sense 2

Fitbit Sense​ 2

LÖPNING & MUSIK​

Bästa Pulsklocka 2024 Mellanklass - Garmin Forerunner 255

Garmin Forerunner Music

MÅNGSIDIG​

Pulsklocka bäst i test 2022

Garmin Venu 2

1 | Fitbit Sense 2- Pulsklocka Bäst i test

Pulsklocka bäst i test 2024 Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 – vårt val av Bästa Pulsklocka 2024. Om du är ute efter en pulsklocka som har det allra mesta så är Fitbit Sense 2 vårt bästa  tips. Den här pulsklockan passar bra dygnet runt och inte bara när du tränar. Sense har ett armband i silikon som sitter skönt mot huden, så bekvämt att du lätt kan glömma bort att du bär den.

Sportfunktioner för bättre hälsa

Fitbit Sense i andra generationen är en kompanjon som har funktioner som rör vid de flesta aspekter av din hälsa. Särskilt bra är den för dig som behöver stressa mindre. Sense har en speciell sensor som läser av din stressnivå och kan ge dig förslag på yogaövningar och andningsövningar att göra för att stressa ner. Den har också sömnspårning så att du kan se hur bra kvalitet din sömn håller. Sense kan också uppfatta om du lider av sömnapné eller har andra problem.

Klockan har så klart pulsmätning direkt mot handleden och kan även mäta EKG. Sense kommer även med GPS vilket gör att den kan logga hur långt du har sprungit, gått eller cyklat. Den mäter också hur tiden det tog bland annat. GPS:en är en nästan en förutsättning för att kunna mäta dina framsteg på ett bra sätt.

Om du gillar att simma är Fitbit Sense ett bra val eftersom den är vattentät ner till 50 meters djup. Batteritiden är riktigt bra och du kan låta det gå sex hela dagar innan du behöver ladda klockan igen. Självklart har den både stegräknare och beräknar kaloriförbränning.

Praktisk i vardagen

Sense är i högsta grad även en smart klocka och har funktioner som Fitbit Pay, där du blippar klockan för att betala i affären, Spotify, kalender, väder och så vidare finns också här. För att skräddarsy utseendet kan du välja olika urtavlor, eller teman. Du kan se notiser och meddelanden i den, men för att svara på sms måste du tyvärr använda din mobil.

Sammanfattning

Fitbit Sense är klockan man lätt blir beroende av då den fyller så många funktioner. Inte bara när man tränar, utan i vardagen i övrigt också. Sense loggar din puls, sömn, kaloriförbrukning och en massa andra saker. Det som gör att den sticker ut lite extra är att den även är bra på att upptäcka och minska stress vilket är en av många anledningar till varför Fitbit Sense 2 blir vårt tips som Bästa Pulsklockan 2024.

Pulsklocka bäst i test 2024

2 | Garmin Fēnix 7 - Premium

Pulsklocka bäst i test 2024 Premium - Garmin Fenix 7

Garmin Fēnix 7 Sapphire Solar är en storsäljare pulsklocka med utmärkta kundomdömen och funktioner till ett för kvalitén rimligt pris i premium klassen. Klockan som testats utifrån militärstandard kommer med en 1,3 tum skärm infattad i en exklusiv titanram.

De förinstallerade apparna hjälper till med profiler anpassade för exempelvis löpning – Garmin Coach, gång & cykling i kombination med Turn-by-Turn röstguidning om så önskas. Här finns även appar för vandring, simning, skidor med TopoActive-kartor för namngivna offpist/pister på 2000 orter worlwide samt +41 000 golfbanor med förhandsvisning via CourseView färgkartor. En premiumprodukt helt enkelt.

Appar

En fiffig app för gång, löpning & cykel är Round-trip. Ange bara önskad längd på din tilltänkta rutt och få direkt förslag på turer som tar dig tillbaka till utgångspunkten. Användbart både hemifrån eller om man vill göra en avstickare eller utöka sin standardrunda.

För bättre & säkrare klättring kommer ClimbPro till hands med en stigningsplanerare med realtidsinfo av din klättring i form av lutning, avstånd och höjdnivåer. Höjdacklimatisering mäts även via modellens Ox-sensor – för att informera om hur väl din kropp tar upp syre samt en ABC-sensor med höjdmätare, barometer och elektronisk kompass som kompletterar för ytterligare info och säkerhet.

Garmin Connect är appen för mobil/webb med analys och delning av hälso- och träningsaktiviteter från din Garmin-klocka. Utbudet av appar och inställningar är stort och det finns smarta lösningar för nästan alla former av aktivitet man kan tänka sej. Du kan titta på det alltjämt växande utbudet av appar, anpassade urtavlor, datafält och widgets via länken Connect IQ.

Pulsmätning

En av main-funktionerna hos en klocka av denna typ är för många naturligtvis att vid träning kunna ha bra koll på pulsen. Garmins precisa teknik med optisk mätning ger exakt info direkt på handleden på kroppens puls & stressnivå. Här kan du se analyser av % av maxpuls samt återhämtningstid med mera. Här finns även en inbyggd funktion som varnar för onormal puls. En angränsande teknik kallad PulsOximeter mäter även blodets syremättnad.

Body Battery använder sig av funktioner för bland annat pulsvariabler, stress, aktivitet och sömndata för att informera dig när kroppens tillstånd är optimalt för träning/belastande aktiviteter och ger även info när din kropp behöver vila. Skalan är här 0-100 där ett lägre värde indikerar för vila medans 100 säger – på med träningskläderna!

Säkerhets- och spårningsfunktioner

Pulsklockan kommer med en säker spårningsfunktion om du vid problem skulle behöva hjälp med att få assistans. Funktionen skickar ett sms med din position till dina förvalda kontakter.

Satellitsystem

GPS känner vi alla till och tekniken är utmärkt och fungerar bra för det mesta. Men i mer krävande miljöer finns här även stöd för både Glonass  och Galileo.

Musik

Med 6S Pro kommer gott om utrymme och du kan lagra 32 GB för musik & poddar och lyssna via Bluetooth. Självklart fungerar det även bra att använda både Spotify med styrning direkt på klockan samt Deezer för att streama din musik till dina hörlurar.

Garmin Pay

Den säkra betalnings-lösningen Garmin Pay är en irl-smart bonusfunktion där du smidigt blippar din betalning via klockan. Garmins system är kompatibelt med bland annat både Visa & Mastercard.

Övriga Funktioner

Som tidigare påpekat är funktionerna denna pulsklocka kommer med minst sagt många, vi listar de viktigare: Solcellsladdning, Mobila aviseringar, Stegräknare, Accelerometer, PacePro, Höjdmätare, Termometer, Gyroskop, Stoppur,, Bluetooth, Wi-Fi, GPS samt Spotify.  Spårdata: Distans, kaloriförbränning, hjärtfrekvens, blodsyremättnad, sömnanalys. Det uppladdningsbara batteriet levererar i Smartwatch ca 18 dagar och i batterisparläget utmärkta 57 dagar.

Sammanfattning

Fenix 6S Pro kommer med en mängd irl-vänliga funktioner, ett stort bibliotek av appar att tillgå och en prislapp andra premium-modeller har svårt att  matcha, Vi tycker Garmin Fenix 6S Pro är det mest attraktiva valet i premiumklassen och blir vårt val när man vill ha en toppmodell 2024 både till vardags och träning.

3 | Garmin Forerunner 255 - Bäst För Löpträning

Bästa Pulsklocka 2024 Mellanklass - Garmin Forerunner 255

För dig som älskar att springa är Garmin Forerunner 255 Music ett hett tips. Pulsklockan har en mängd funktioner som gör att den passar extra bra för just löpning, men den går även bra att använda till cykling och simning.

När det gäller andra sporter är den inte direkt anpassad, men den ger så klart en del data som kan vara användbar, som puls, återhämtningstid och träningsbelastning. Det här är visserligen en smartklocka, men vår gissning är att den som köper den främst gör det för träningsfunktionerna.

Trygg och säker träning

255 Music har en bra säkerhetsfunktion där du enkelt vid behov kan skicka ett nödmeddelande till förinställda kontaktpersoner. Klockan kan också märka av om du till exempel har ramlat av cykeln och ligger orörlig och skickar då ett meddelande för att hämta hjälp. Det här är en funktion som är perfekt om du gillar att ta en springtur efter att solen gått ner eller om du gillar att träna på platser där det inte rör sig så mycket människor.

Gott om plats för musik

Att springa utan att lyssna på musik eller en podcast är för många helt otänkbart. Då är det bra att Garmin Forerunner 255 Music har plats för upp till 500 låtar. För att göra det lätt för dig att sätta på rätt musik kan du spara ner Spotify-listor. Du kan också använda dig av tjänster från Deezer eller Amazon Music om det passar dig bättre. Koppla upp Bluetooth-hörlurarna och njut av friheten som kommer av att man inte har en tung mobil studsande omkring under passet.

Smarta funktioner för hälsan

En sak vi gillar med den här modellen är att den gör det lätt för kvinnor att logga sin mens och även sin graviditet. Här använder man appen Garmin Connect och kan även få information om kost- och träning som passar ens cykel.

Pulsklockan från Garmin kommer också med en funktion som kallas Body Battery som verkligen har potential att göra stor skillnad i vardagen. Funktionen mäter här nämligen dina energinivåer, vilket gör att du lättare kan välja rätt tidpunkter för din träning och din vila så att du får ut optimalt av dina pass. Modellen  har också en återhämtningsrådgivare som låter dig veta hur länge du bör vila innan du tränar hårt igen.

För dig som verkligen vill kunna nörda ner dig i din löpning så kan du använda ett tillbehör för att mäta hur långa löpsteg du tar, hur länge du nuddar marken, hur din balans är och liknande. Klockan gör det möjligt för dig att förbättra din löpteknik och därför göra framsteg snabbare, bokstavligt talat.

Sammanfattning

Det bästa valet för dig som gillar att springa, särskilt om du är kvinna och vill kunna hålla koll på din mens. Förutom hur menscykeln påverkar dig ger pulsklockan även info om återhämtning och hur hårt du bör träna så att du kan lägga dig på en lagom nivå. Forerunner håller reda på dina energinivåer så att du kan skräddarsy träningen optimalt efter dina egna preferenser.

4 | Garmin Venu 2 - Amoled & Musik

Garmin Venu 2 är en populär & mångfunktionell pulsklocka i den övre mellanklassen. Med stöd för alla de populäraste funktionerna & bra användaromdömen är Garmin Venu 2 ett intressant alternativ.

Garmin Venu kommer med en trevlig 1.3″ AMOLED-pekskärm med Gorilla-glas 3 & 416 x 416 pixlar. Ett större utbud av sportlägen finns som default och inkluderar t.ex löpning,  utförsåkning, längdskidåkning, rodd, golf och snowboard.

Sammanlagt finns här stöd för hela 25 inbyggda träningsappar och mängder av tilläggsfunktioner som t.ex Kalendermeddelande, telefonsökningsfunktion, Pulse Ox-sensor, Body Battery, accelerometer, digital kompass, termometer, hjärtfrekvens, höjdmätare, gyroskop.

Som mer framträdande funktioner är att modellen kommer med praktiska betalfunktionen Garmin Pay. Här finns såklart även möjlighet att både spara musik lokalt och streama sporify-listor offline.

Sammanfattning

Ett riktigt bra val av pulsklockan för dig som vill ha en mångsidig modell med bra skärm och stöd för många idrotter. Här finns även betallösningen Garmin Pay och bra musikhantering. En snygg trevlig och prisvärd allround-modell som är värd en närmare titt när det är dags för en nypulsklocka.

5 | Suunto 7 - Funktionsrik

Om du älskar träning och leva aktivt, där du kan mäta dina framsteg och hålla koll på dina data – så är Suunto 7 en pulsklocka för dig. Modellen har Wear OS by Google som synkas till din mobil.

Du kan använda Google-assistenten direkt i klockan, vilket är extra bra för dig som alltid har händerna fulla och är på väg någonstans. Du kan använda Google Pay med klockan för att betala om du behöver köpa något när du är på språng.

Även om klockan är Google-baserad så går den bra att använda både med Android och iPhone. Suuntos egna app är väldigt praktisk att använda och där kan du se massor av intressant info som kan hjälpa dig att ta din träning till nästa nivå.

GPS och smarta sportlägen

En stor fördel med Suunto 7 är att den kommer med offlinekartor. Du behöver med andra ord aldrig springa vilse igen. Det gör också att du kan få uppgifter om exakt hur långt du har tagit dig, och du kan också lägga upp rutter i appen. 

Pulsklockan har + 70 olika sportlägen och du kan logga dina aktiviteter. Den håller även koll på din sömn och du kan styra musik och kolla notiser i klockan. Suunto 7 är vattentät ända ner till 50 meters djup. Pulsmätningen sker här direkt på handleden så att du inte behöver ha på dig ett pulsband.

Både bekväm och snygg

Modellen har en extra stor skärm, vilket inte bara är praktiskt när man är ute och springer, utan också gör den till ett fashion statement. Det finns olika varianter av klockan så att du kan hitta en som passar din personliga stil. Och det går att byta både armbandet och ladda ner olika urtavlor.

Men klockan är inte bara snygg att se på. Modellen är utrustad med ett slitstarkt Gorilla-glas och ett silikonarmband samt ett alternativ i mikrofiber. Båda typerna av armband håller väl för att tas av och på många gånger och sitter bekvämt. Detta är viktigt eftersom klockan måste sitta lagom tajt på handleden för att pulsmätningen ska fungera som bäst.

Var beredd på kort batteritid

Suunto 7 har allt och lite till, vilket gör att batteritiden här lätt rinner iväg snabbt. Om du väljer att stänga av GPS:en och bara har på klockan som vanligt håller Suunto 7 i cirka två dygn, medans GPS-läget ger dej ca 12 timmar. Generöst om man ska använda den för ett träningspass, men klent om man även använder den som smartklocka hela dagarna. Du får alltså vara beredd på att ladda klockan fekvent.

Sammanfattning

Det är svårt att komma på någon funktion som denna pulsklocka inte har. Suunto 7 har alla smartwatch-funktioner du kan tänka dig, inklusive Google Assistant och Google Pay. Samtidigt har den + 70 olika sportlägen.

Självklart har pulsklockan även träningsfunktioner såsom pulsmätning, kaloriförbränning och så vidare. Modellen är riktigt bra och hållbar, men man får vara beredd på att ladda den varje dag. Tycker man inte att det är ett problem så är det bara att Go Suunto 7.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 5

Fler tester