Rakapparat Bäst i Test 2021

Bästa Rakapparat 2021

Bästa Rakapparat 2021

Vi har listat de bästa rakapparater 2021 utifrån test och användaromdömen, budget som premium. Efter produkterna hittar du en praktisk guide som underlag för att hitta rakapparaten för bäst rakning 2021.

‚φ Philips Series S9711/31

Rakapparat Bäst i Test 2021
Rakapparat Bäst i Test 2020 Philips Series 9000 SP9862
ButikPrisLänkar

Rakapparat Bäst i Test

Philips Series S9711/31 som är populär en rakapparat i den övre prisklassen för den mest precisa och bekväma rakningen på marknaden. Modellen fungerar självklart för vanlig torr-rakning men även för våt-rakning med rak-gel eller raklödder. Vi går igenom funktionerna och för att se vad som erbjuds av Philips toppmodell.

S9711/31 kommer med NanoTech designade precisionsblad som är förstärkta med nanopartiklar för att säkra både precision och hållbarhet och för att ge ett så hudnära rakresultat som möjligt. Rakapparatens ContourDetect-Rakhuvud som är följsam i hela 8 riktningar efter ansiktets konturer fångar även hår som växer i olika riktningar och i varierande täthet. Området runt bladen, som är kontaktytan mot huden är en nog så viktig detalj när det kommer till rakning för att minimera hudirritation. Här har Philips en bra lösning med en anti-friktionsbeläggning på sina komfortringar för en så behaglig och smidig rakning som möjligt.

BeardAdapt Sensor
Philips S9711/31 klarar via sitt system BeardAdapt Sensor även av att hantera lite längre skäggstubb om man hoppat över rakningen ett par dagar. Under rakningen känner sensorer av tjockleken på skäggstråna hela 15 gånger per sekund och justerar därefter rakningen efter skäggväxten. Tillsammans med de nydesignade bredare och rundare öppningarna in emot skärbladen, ska tekniken vara effektiv nog att även kunna hantera ett 7-dagars stubb/skägg utan problem.

Philips rakapparat kommer med 3 olika komfortinställningar att välja mellan. Normal: För den dagliga rakningen, Snabb: Effektfull rakning när man har bråttom,  men även speciellt bra för områden med kraftigare hårväxt - samt en tredje inställning för mer känsliga områden. Modellen kan med fördel även användas av de med skägg också, med tillbehör som click on Beard styler med anpassade längdinställningar kan du enkelt hantera din skäggstil.

På rakapparatens display visas information om batteristatus i procent samt indikatorer för rengöring, reselås samt byte av rakhuvud.

Användare ger höga betyg för modellens generella känsla av premiumprodukt, produktens materialval samt självklart ett utmärkt rakresultat.

Fördelar Philips S9711/31

 • Anti-friktionsbel√§ggning¬ī
 • Beard styler
Rakapparat bäst i test 2020

Philips S9711/31 blir tack vare innovativa funktioner, kvalitativa materialval samt  höga betyg hos konsumenter och i tester vår vinnare av rakapparat Bäst i test 2021.

‚Ď° Philips S5589/30

Storsäljare - Rakapparat Bäst i Test 2021
Rakapparat bäst i test 2021 Philips S5589/30
ButikPrisLänkar

Philips S5589/30 är en rakapparat i budgetklassen med många nöjda användare. Modellen är avsedd för både torr och våt rakning. S5589 kommer med flexibla 360-D-rakhuvuden samt det självslipande rakbladet SteelPrecision med 90 000 klippmoment per minut. Philips SkinIQ-teknik känner smart av och anpassar rakningen till skäggets tjocklek för bättre resultat.

Rakapparaten √§r helt vattent√§t och det fungerar utm√§rkt att ta med den i duschen. Laddning f√∂r fullt batteri tar omkring 1 timme och ger √§ven ca 60 minuters drifttid. ¬†√Ąr det br√•ttom finns m√∂jlighet till en 5 minuters snabbladdning som r√§cker f√∂r en normal rakning.

Anv√§ndare √§r mycket n√∂jda med modellen, som exempel ges betyget 4,5/5 av konsumenterna som kommenterat modellen p√• Philips produktsida. Man plussar mest f√∂r att rakapparaten upplevs som bekv√§m, att den √§r tystg√•ende, samt f√∂r bra rakresultat och d√• allra b√§st vid anv√§ndning med rak-gel eller l√∂dder. √Ąven den modellens inbyggda trimsax ges plus f√∂r. Produktinfo Tillverkaren.

Fördelar Philips AquaTouch S5400/06

 • SteelPrecision-rakblad.
 • B√•de torr och v√•t rakning.
 • Bra anv√§ndaromd√∂men.

‚ĎĘ Braun Series 9 9380cc

Utmanare - Bästa Rakapparat 2021
Rakapparat bäst i test 2021
ButikPrisLänkar

Braun Series 9 9380cc är en helt vattentät rakapparat i premiumklassen som fungerar för våt, torr, gel eller skumrakning. Modellen kommer med en Sonic-teknik som producerar inte mindre än 10 000 mikrovibrationer. Tillsammans med de fyra synkroniserade rakelementen och den intelligent AutoSense-motorn analyseras skäggtätheten. Rakhuvudet på Series 7 är 8-D flexibelt och anpassar sig bra efter ansiktets konturer med en hudkontakt så nära som 0,05 mm för att säkerställa en mer jämn och effektiv rakning.

Rakapparaten är bra utrustad med 5 justerbara effektlägen som anpassar intensiteten efter önskemål,  inklusive turbo när det är bråttom samt ett läge för  känslig hud.

Laddningstiden på 9380cc ligger på  ca 60 min vilket i sin tur genererar goda 60 minuters brukstid, modellen kan även snabbladdas på endast 5 minuter. En batteri-indikator visar via ett LED-gränssnitt aktuell batteristatus och uppmärksammar när det är dags att ladda upp igen.

Användare uppskattar det hudnära rakresultatet, att modellen känns bra mot huden, den praktiska laddnings-stationen samt en generell känsla av kvalitét. På minuskontot hittas ytterst få missnöjda konsumenter som inte anser rakningen blir bra nog.

Fördelar Braun Series 9

 • 5 synkroniserade rakelement.
 • Autosense-motor.
 • Reng√∂ring & Laddstation.
 • Mycket goda anv√§ndaromd√∂men.
 • Snabbladdning p√• endast 5 minuter.

Medföljande tillbehör:
Rengöring & Laddstation - Rengöringsborste - 1 st rengöringskassetter - Bruksanvisning - Hårt resefodral.

.

‚Ď£ Braun Series 5 50-R1000s

Prisvärd - Rakapparat Bäst i Test 2021
Rakapparat Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Braun Series 5 50-R1000s är en omtyckt rakapparat som generellt får bra betyg av sina användare. 50-R1000s är en rakapparat för både vår & torr rakning med en kapacitet på upp till 50 minuter rakning och kan snabbladdas på 5 min för en rakning. Full laddning tar ca 1 h. Rakapparaten har ett tredubbelt skärhuvud som lyfter skäggstrået innan rakning och modellen anpassar sej smidigt efter ansiktets kontur. Rakapparaten ger 50 minuters rakning på 1 timmes laddning och kommer med en display som kontinuerligt anger status för batterinivån.

Användare upplever att rakapparaten gör sitt jobb effektivt, att modellen är skonsam mot huden samt är lätt att rengöra. Det negativa vi kunnat finna är ett antal kommentarer om att apparaten upplevs ge sämre rak-resultat än förväntat samt att man saknar de dyrare modellernas rörlighet i 360 grader. Produktinfo hos tillverkaren.

Fördelar Braun Series 5 5030s

 • EasyClean system
 • Anpassar sig efter ansiktets konturer
 • Huvud med varierande h√•lstorlekar
 • 100% vattent√§t

Tillbehör

Philips Series 5000 3-pack med skär

Philips Series 9000 Rakhuvud / Skär

BRAUN Rakhuvud Serie 5 / 6

BRAUN Rakhuvud Serie 9

Guide - Rakapparat bäst i test 2021

Skägget i brevlådan ? Rakapparat bäst i test 2021

Skäggets vara eller icke vara har funderats över sedan urminnes tider. Mer eller mindre praktiska rakredskap har hittats skapa redan under bronsåldern, 1800 - 500 f.kr. Alltsedan dess, och troligen långt innan, har både skäggväxt vs slätrakat vart ett kärt tvistemål.

Nuförtiden samlas skäggets främsta konnässörer i eleganta föreningar för att diskutera skägg i alla dess former samt olika typer av vax, kammar, oljor, skägg-schampo med mera. Oavsett personliga ställningstaganden i denna fråga ska trots allt skäggväxten hanteras. Visst finns hyvlar i storpack av tveksam kvalité, rakblad i fåpack med rejäl prislapp osv, men hur vi än vrider och vänder på det hamnar de flesta av oss män förr eller senare i andra änden av en förhoppningsvis modern, effektiv och trivsamt småbrummande rakapparat. Här följer lite tips för att göra stunden med rakapparaten lite trevligare,

Tips

 • Linj√§r eller roterande modell ? Vilken typ man v√§ljer √§r kanske b√•de en estetisk smaksak och vilken typ man k√§nner sej mest bekv√§m med att anv√§nda. B√§gge varianterna g√∂r sitt jobb men man brukar s√§ga att om man har lite kraftigare sk√§ggv√§xt kan en roterande rakapparat vara att f√∂redra.
 • B√§st rakning ges n√§r apparaten jobbar mor sk√§ggets v√§xtriktning oavsett typ av rakapparat. Har du en linj√§r apparat rakar man b√§st vertikalt upp√•t/ ned√•t. Har du en roterande modell anv√§nds med f√∂rdel inte √∂verraskande just en roterande r√∂relse f√∂r b√§sta resultat.
 • Har du k√§nslig hud s√• det ofta svider och blir irriterat efter rakningen kan en rakapparater som klarar v√•t-rakning vara v√§rt att skaffa d√• just den tekniken √§r extra skonsam mot huden. Det varma vattnet mjukar upp sk√§ggstr√•na och g√∂r rakningen betydligt smidigare.

[cmtoc_table_of_contents]