Rakapparat - Bäst i Test

Rakapparat - Bäst i Test

INTRODUKTION

Rakapparat bäst i test. Vi har listat de bästa rakapparater utifrån tester och användaromdömen, budget som premium. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag för att hitta den rakapparat som passar just dej bäst.

Bäst i test

① Philips Series 9000 SP9862

Rakapparat Philips Series 9000 SP9862
ButikPrisLänkar

Rakapparat Bäst i Test

Philips Series 9000 SP9862 som är uppföljaren till succén  9000 SP9820 är en rakapparat i premiumklassen för den mest precisa och bekväma rakningen på marknaden. Modellen fungerar självklart för vanlig torrakning men även för våtrakning med rakgel eller raklödder. Vi går igenom funktionerna och för att se vad som erbjuds av Philips toppmodell.

SP9862 kommer med NanoTech designade precisionsblad som är förstärkta med nanopartiklar för att säkra både precision och hållbarhet och för att ge ett så hudnära rakresultat som möjligt. Rakapparatens ContourDetect-Rakhuvud som är följsam i hela 8 riktningar efter ansiktets konturer fångar även hår som växer i olika riktningar och i varierande täthet. Området runt bladen, som är kontaktytan mot huden är en nog så viktig detalj när det kommer till rakning för att minimera hudirritation. Här har Philips en bra lösning med en anti-friktionsbeläggning på sina komfortringar för en så behaglig och smidig rakning som möjligt.

BeardAdapt Sensor
Philips Series 9000 klarar via sitt system BeardAdapt Sensor även av att hantera lite längre skäggstubb om man hoppat över rakningen ett par dagar. Under rakningen känner sensorer av tjockleken på skäggstråna hela 15 gånger per sekund och justerar därefter rakningen efter skäggväxten. Tillsammans med de nydesignade bredare och rundare öppningarna in emot skärbladen, ska tekniken vara effektiv nog att även kunna hantera ett 7-dagars stubb/skägg utan problem.

Philips rakapparat kommer med 3 olika komfortinställningar att välja mellan. Normal: För den dagliga rakningen, Snabb: Effektfull rakning när man har bråttom,  men även speciellt bra för områden med kraftigare hårväxt - samt en tredje inställning för mer känsliga områden. Modellen kan med fördel även användas av de med skägg också, med tillbehör som click on Beard styler med anpassade längdinställningar kan du enkelt hantera din skäggstil.

På rakapparatens display visas information om batteristatus i procent samt indikatorer för rengöring, reselås samt byte av rakhuvud. Som premiummodell laddas Philips SP9000 Prestige trådlöst till full effekt med den medföljande Philips SP9000 Qi-laddningsplattan på ca tre timmar.

Användare ger höga betyg för modellens generella känsla av premiumprodukt, produktens materialval samt självklart ett utmärkt rakresultat. Den kritik vi funnit gäller bruksanvisningen.

Fördelar Philips Series 9000 SP9862

 • NanoTech Precisionsblad
 • Anti-friktionsbeläggning´
 • Qi-laddningsplatta
 • Beard styler

Philips Series 9000 blir tack vare innovativa funktioner och materialval samt  höga betyg hos konsumenter och i tester vår vinnande rakapparat och Bäst i test.

Utmanare

② Braun Series 7 7899cc

Rakapparat Braun Series 7 7899cc
ButikPrisLänkar

Braun Series 7 7899CC är en helt vattentät rakapparat som fungerar för våt, torr, gel eller skumrakning. Modellen kommer med en Sonic-teknik som producerar inte mindre än 10 000 mikrovibrationer. Tillsammans med de fyra synkroniserade rakelementen och den intelligent AutoSense-motorn analyseras skäggtätheten. Rakhuvudet på Series 7 är 8-D flexibelt och anpassar sig bra efter ansiktets konturer med en hudkontakt så nära som 0,05 mm för att säkerställa en mer jämn och effektiv rakning.

Rakapparaten är bra utrustad med 5 justerbara effektlägen som anpassar intensiteten efter önskemål,  inklusive turbo när det är bråttom samt ett läge för  känslig hud.

Laddningstiden på 7899CC ligger på  ca 60 min vilket i sin tur genererar goda 50 minuters brukstid. En batteriindikator visar via ett LED-gränssnitt aktuell batteristatus och uppmärksammar när det är dags att ladda upp igen.

Användare uppskattar det hudnära rakresultatet, att modellen känns bra mot huden, den praktiska laddstationen samt en generell känsla av kvalitét. På minuskontot hittas ytterst få missnöjda konsumenter som inte anser rakningen blir bra nog.

Fördelar Braun Series 7

 • 4 synkroniserade rakelement.
 • Autosense-motor.
 • Rengöring & Laddstation.
 • Mycket goda användaromdömen.
 • Kvalitet vs prisnivå.

Medföljande tillbehör:
Rengöring & Laddstation - Rengöringsborste - 3 st rengöringskassetter - Bruksanvisning - Resväska.

Storsäljare

③ Philips AquaTouch S5400/06

Philips AquaTouch S5400/06
ButikPrisLänkar

Philips AquaTouch S5400/06 är en rakapparat i budgetklassen med många nöjda användare. Modellen är avsedd för både torr och våt rakning. AquaTouch har ett Super Lift & Cut Action blad-system, det första bladet lyfter skäggstrået medan det andra skär av det. Tillsammans med rundade profilhuvuden som roteras i fem riktningar motverkar systemet störande friktion mot huden.

Rakapparaten är helt vattentät och det fungerar utmärkt att ta med den i duschen. Laddning för fullt batteri tar omkring 1 timme och ger ca 45 minuters drifttid som motsvarar ca 15 rakningar. Som tillbehör medföljer en SmartClick Precisionstrimmer.

Modellen har fått betyget bra köp av Råd & Rön. Användare är mycket nöjda med modellen, som exempel har 81% av konsumenterna som kommenterat på Philips sida rekommenderat produkten. Man plussar mest för att rakapparaten upplevs som bekväm, att den är tystgående, samt för bra rakresultat och då allra bäst vid användning med rak-gel eller lödder. På minuskontot nämns avsaknaden av inbyggd trimmer samt placeringen av på / av-knappen som vissa anser det vara lätt att komma åt under rakproceduren.

Fördelar ④ Philips AquaTouch S5400/06

 • MultiPrecision Rakbladssystem
 • Både torr och våt rakning
 • Bra användaromdömen

Prisvärd

④ Braun Series 5 5030s

ButikPrisLänkar

Braun Series 5 5030s är en omtyckt rakapparat som får bra betyg av sina användare. Modellen är med en nyligen gjord stor prissänkning om ca 30% extra prisvärd just nu. 5030s är en rakapparat för torr rakning med finesser som i betydligt dyrare konkurrenter. Rakapparaten har ett tredubbelt skärhuvud som med Brauns ActiveLift-teknik lyfter skäggstrået innan rakning. Modellen har även Flex Motion för aktiv avläsning av ansiktets kontur. Rakapparaten ger 45 minuters rakning på 1 timmes laddning och kommer med en display som kontinuerligt anger status för batterinivån.

Användare upplever att rakapparaten gör sitt jobb effektivt, att modellen är skonsam mot huden samt är lätt att rengöra. Det negativa vi kunnat finna är ett fåtal kommentarer om att apparaten upplevs ha ett högt ljud, samt att rakresultatet inte upplevs som tillräckligt bra.

Fördelar Braun Series 5 5030s

 • ActiveLift-funktion
 • Flex Motion Tec anpassar sig efter ansiktets konturer
 • Huvud med varierande hålstorlekar
 • Nyligen kraftigt prissänkt

Guide

Skägget i brevlådan ? Rakapparat bäst i test

Skäggets vara eller icke vara har funderats över sedan urminnes tider. Mer eller mindre praktiska rakredskap har hittats skapa redan under bronsåldern, 1800 - 500 f.kr. Alltsedan dess, och troligen långt innan, har både skäggväxt och slätrakat fått stå symbol för diverse kulturella, religiösa och politiska föreställningar.

Nuförtiden samlas skäggets främsta konnässörer i eleganta föreningar för att diskutera skägg i alla dess former samt olika typer av vax, kammar, oljor, skägg-schampo med mera. Oavsett personliga ställningstaganden i denna fråga ska trots allt skäggväxten hanteras. Visst finns hyvlar i storpack av tveksam kvalité, rakblad i fåpack med rejäl prislapp osv, men hur vi än vrider och vänder på det hamnar de flesta av oss män förr eller senare i andra änden av en förhoppningsvis modern, effektiv och trivsamt småbrummande rakapparat. Här följer lite tips för att göra stunden med rakapparaten lite trevligare,

Tips

 • Linjär eller roterande modell ? Vilken typ man väljer är kanske både en estetisk smaksak och vilken typ man känner sej mest bekväm med att använda. Bägge varianterna gör sitt jobb men man brukar säga att om man har lite kraftigare skäggväxt kan en roterande rakapparat vara att föredra.
 • Bäst rakning ges när apparaten jobbar mor skäggets växtriktning oavsett typ av rakapparat. Har du en linjär apparat rakar man bäst vertikalt uppåt/ nedåt. Har du en roterande modell används med fördel inte överraskande just en roterande rörelse för bästa resultat.
 • Har du känslig hud så det ofta svider och blir irriterat efter rakningen kan en rakapparater som klarar våtrakning vara värt att skaffa då just den tekniken är extra skonsam mot huden. Det varma vattnet mjukar upp skäggstråna och gör rakningen betydligt smidigare.

Experttester

 

Philips Series 9000 SP9862 | philips.se | Länk till omdömen

 

Braun Series 5 5030s | tretti.se | Länk till omdömen

 

Philips AquaTouch S5400/06 | philips.se | Länk till omdömen


radron.se | 2017-11-28 | Länk till test