hero-header.jpg

Skaftdammsugare - Bäst i Test

Skaftdammsugare - Bäst i Test

INTRODUKTION

Bästa Skaftdammsugare. Vi listar de bästa sladdlösa dammsugare utifrån experttester och användaromdömen, budget som premium. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

KÖPTIPS

Specifikationer: Större kapacitet och längre batteritid är extra relevant för större hem.

Senast uppdaterad: torsdag, 23 januari 2020

Bäst i Test

① Dyson V8 Absolute

Dammsugare Dyson V8 Absolute
ButikPrisLänkar

Premiumvalet - Bästa skaftdammsugaren

Dyson V8 Absolute har satt en ny standard vad gäller sladdlösa skaftdammsugare. Med överlägen sugförmåga och många innovativa funktioner har övriga tillverkare en hel del att fundera på. Toppresultat från experter recensioner ger en klar bild. Dyson V8 Absolute är den bästa sladdlösa dammsugaren på marknaden.

Drivs med Dysons digitala V8-motor som drar motorn upp till 110 000 varv/min, vilket ger den bästa sugkraften i kategorin skaftdammsugare. v8:an är utrustad med ett laddningsbart Li-ion batteri som ger upp till 40 minuters kontinuerlig användning.

Det tvättbara filteret håller hela dammsugarens livslängd. Tömning av smuts sker enkelt från behållaren med en knapptryckning.

Maskinen fångar effektivt upp bakterier och allergiframkallande ämnen som är endast 0,3 mikrometer stora, och filtrering sker i hela maskinen och blåser ut luft som är renare än luften du andas.

  • Funktionen Maxläge ger mer sugeffekt i upp till 7 minuter för rengöring av extra smutsiga ytor.
  • Dyson V8 väger endast 2,6 kg vilket underlättar handhavandet och gör städningen enklare.

Medföljande tillbehör: Dockningsstation som förvarar och laddar dammsugaren. Fogmunstycke, Golvmunstycke, Möbelborste, Parkettmunstycke, Roterande munstycke samt Turboborste.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

FUNKTIONER

Dammbehållare - System utan påseIndikator för full dammbehållare
HEPA-certifierat filter2 i 1 dammsugare

SPECIFIKATIONER

Kapacitet - behållare0,54 liter
Batteritid40 min
Ljudnivå, dB(A)80 dB
Nettovikt2,61 kg
Mått (BxHxD)224 × 1 244 × 250 mm
ButikPrisLänkar

Utmanaren

② Xiaomi Roidmi F8

ButikPrisLänkar

Utmanaren

Xiaomi Roidmi F8 är förste utmanare till Dyson,  en storsäljande och effektiv sladdlös dammsugare som prisats med utmärkelser från både Red Dot Design Award, , IF Design Award samt vinnare av M3:s stora test.

Produktvikten landar på bekväma 2,5 kg som gör den smidigt att arbeta med och dammsugaren kommer utan golvstativ, istället finns ett väggmontage i form av ett magnetfäste som enkelt monteras med skruv . Xiaomin har en flexibel led mellan skaft och golvmunstycke för att enkelt komma åt även i trånga utrymmen. Huvudmunstycket har en integrerad led-belysning som startas automatiskt vid behov. I det lägsta effektläget håller batteriet nära för en timmes användning medans full effekt ger ca tio minuters kapacitet.

Roidmi F8 är en nydanande skaftdammsugare och här finns bluetooth med tillhörande app för din smartphone, appen uppdaterar automatiskt mjukvaran i dammsugaren då det finns ny sådan tillgänglig samt ger information om t.ex batteri och hepa-filtrets status samt när behållaren behöver tömmas.

Xiaomis populära sladdlösa dammsugare Roidmi F8 är en kombination av pris/innovation och prestanda som är svårslagen.

Modellen säljs även i en enklare variant under benämningen Xiaomi Roidmi F8E. F8E har en svagare motor med en hastighet på 80 000 jmf. med 100 000 varv per minut, total effekt på 300 W jmf. med 410 W,  sugeffekt på 115 W vs 80 W samt en batteritid på 40 minuter vs 55 minuter.

Xiaomi Roidmi F8E
ButikPrisLänkar

App för Android: Länk här.
App för Ios: Länk här.
Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

FUNKTIONER

Dammbehållare - System utan påseBluetooth med App
HEPA-certifierat filter2 i 1 dammsugare

SPECIFIKATIONER

Kapacitet - behållare0,4 liter
Batteritid55 min
Ljudnivå, dB(A)83 dB
Nettovikt2,5 kg
Mått (BxHxD)259 × 1191 × 158 mm
ButikPrisLänkar

Bäst batteritid

③ Electrolux EUP8GREEN

Electrolux-EUP8GREENst
ButikPrisLänkar

Utmärk med attraktivt pris

Electrolux UltraPower är med sina många nöjda användare en stark utmanare, och med en låg prislapp är maskinen ett intressant alternativ.  Skaftdammsugaren är utrustad med ett kraftfullt TurboPower HD litiumbatteri på 32,4V,  som med råge ger den längsta användartiden i testet - upp till hela 80 minuter.  En indikatorn signalerar också när maskinen behöver laddas.

UltraPower är ergonomiskt genomtänkt med bland annat 180° EasySteer™ - där  de lite större hjulen  underlättar manövreringen av maskinen.  En annan uppskattad finess är vad man kallar DustSpotter™ - där Electrolux placerat LED-lampor på det aerodynamiskt utformade PerformancePro™-munstycket för att lysa upp i mörka utrymmen. Rengöring av borstmunsycket görs enkelt med den patenterade tekniken - BrushRollClean™ -  genom en enkel knapptryckning på pedalen. Dammsugaren har  tre effektlägen för att  anpassa din dammsugning till olika ytor. Electrolux UltraPower är en bra sladdlös dammsugare med en rimlig prislapp.

Medföljande tillbehör: Laddstation, Golvborste, Golvmunstycke, Turboborste.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

FUNKTIONER

Dammbehållare - System utan påseIndikator för full dammbehållare
Filtreringssystem - Cyklonavskiljning2 i 1 dammsugare

SPECIFIKATIONER

Kapacitet - behållare0,8 Liter
Batteritid80 min
Ljudnivå, dB(A)82 dB
Nettovikt2,76 kg
Mått (BxHxD)160 × 1 090 × 265 mm
ButikPrisLänkar

Turboläge

④ Bosch BBH 52550

Bosch-BBH-52550st
ButikPrisLänkar

Kvalitet med bra prestanda

Bosch BBH52550 är en populär sladdlös dammsugare utrustad med en motoriserad AllFloor HighPower Brush som arbetar med cirka 5 000 varv per minut för att uppnå utmärkta resultat på alla golvtyper. Maskinen är utrustad med SensorControl som säkerställer att dammsugaren alltid arbetar alltid med optimal effekt.

Dammbehållaren är enkel att ta loss och rengöra tack vare Bosch SensorBagless™ teknologi . En LED-lampa lyser när det är dags att rengöra filtret och det finns även en indikatorlampa för när det är dags att tömma den 0,9 liter stora dammbehållaren, vilket för övrigt är den rymligaste i testet. Rengöringen av munstycket via Bosch Easy Clean System som låter dig ta ut borstvalsen  för enkel rengöring.

BBH52550 har 3 prestandanivåer för dammsugning att anpassa efter behov maximal drifttid - medel drifttid och Turbo. Drifttiden är  upp till 50 minuter medans uppladdningstiden ligger på 3 timmar för 80%  batteriladdning och en laddning under 6 timmar ger 100% laddat batteri.  BBH52550 har även ett Soft Touch handtag för ett stabilare grepp.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

FUNKTIONER

Dammbehållare - System utan påseIndikator när filtret behöver rengöras
3 prestandanivåerIndikator för batteriladdning i 3 steg

SPECIFIKATIONER

Kapacitet - behållare0,9 liter
Batteritid50 min
Ljudnivå, dB(A)Ingen info
Nettovikt3 kg
Mått (BxHxD)285× 1 160 × 185 mm
ButikPrisLänkar

2 i 1

Philips PowerPro Duo FC6168

Philips-PowerPro-Duo-FC6168
ButikPrisLänkar

Lättmanövrerad & populär

Philips PowerPro Duo är en omtyckt sladdlös 2-i-1 skaftdammsugare med en praktisk parkeringsposition där det kan stå upprätt vilket underlättar när man behöver pausa en stund.

PowerPro har ett TriActive-turbomunstycke som med den motoriserade borsten är mycket effektiv mot smuts och damm, samt tar bort djurhår från soffor, textilier och kuddar. Mikropartiklar fångas upp med filter i tre lager,  de tvättbara filter kan fånga 90 % av allergener från pollen, hår från husdjur och damm.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här.

Medföljande tillbehör: Fogmunstycke, Golvborste, Turboborste.

FUNKTIONER

Dammbehållare - System utan påseSjälvupphållande parkeringsposition
Tre lager tvättbart mikropartikelfilter2 i 1 dammsugare

SPECIFIKATIONER

Kapacitet - behållare0,6 Liter
Batteritid40 min
Ljudnivå, dB(A)83 dB
Nettovikt3,2 kg
Mått (BxHxD)253 × 1 150 × 215 mm
ButikPrisLänkar

Experttester

Dyson V8 Absolute | Theguardian.com

"..The V8 Absolute is the most flexible, easy to use and convenient vacuum cleaner I have ever used." Länk till test

Dyson V8 Absolute | Expertreviews.co.uk

"...Yes, it’s the best cordless vacuum you can buy today, and it has some wonderful refinements over the previous V6 Absolute."
Länk till test

Xiaomi Roidmi F8 | Expertreviews.co.uk

"On the whole, the Roidmi F8 is an exceptionally good vacuum cleaner." Länk till test