Stationär Dator

Stationär Dator Bäst i Test 2022

2 veckor sedan

Vi har listat bästa stationära dator utifrån externa tester och konsumenternas omdömen, både budget som premium. 

Stationär Dator 2022

BÄST I TEST 2022

Bässta stationära dator 2022

Acer C24-1650

ALLROUND

Bästa Stationär dator 2022

HP Pavilion TG01

1 | Acer C24-1650 - Bäst i Test

Bästa stationära dator 2022 – Acer C24-1650 AiO –  Acer är ett företag känt för sina kvalitativa produkter. De säljer allt från laptops, till surfplattor och stationära datorer. Det som särskiljer produkter från Acer är den höga prestandan du får för priset. 

Modellen vi valt som vinnare är här inte den bästa datorn pengar kan köpa – utan som vi ser det den mest prisvärda stationära datorn för standardbruk. Modellen är komplett med en 23.8″ FHD skärm med en utmärk betraktningsvinkel på 178° samt en inbyggd HD webcam. Trådlöst tangentbord & mus följer också med paketet.

Bra standard familj / arbetsdator
Innanför chassit hittar vi den nya snabba 4-kärniga processorn Intel Core i5 11:e gen. 1135G7 på 4.2 GHz, En rejäl 1 TB SSD från säkra Western Digital finns för stadig lagring samt fina 16 GB DDR4 SDRAM. Detta ger tillsammans en riktigt snabb dator med specifikationer bra nog att hålla gott över tid framöver. Modellen är mer än nog kapabel att smidigt arbeta i office eller liknande program, bildredigering, streama film och all övrigt ”normal” datahantering. 

Sammantaget tycker vi just denna version av Acer:s All in One serie är ett riktigt bra köp av bruksdator. Komponent för komponent är priset i toppklass på marknaden i skrivande stund – en bra komplett standard dator till ett riktigt bra pris och vårt val av bästa stationär dator 2022.

Alternativ - MSI Modern AM241 AiO
MSI-Modern-AM241-AiO-23,8

Stationär Dator Bäst i Test 2022

2 | iMac 24 4.5K - Premium

Windows är inte det bästa alternativet för alla. I många arbetsmiljöer, exempelvis för dig som arbetar grafiskt, är Mac det mer uppskattade operativsystemet.

MacOS är vanligtvis bättre optimerat, och lämpar sig därför utmärkt som operativsystem till en arbetsdator. Fokuset ligger här på smidig användning, bra fart och tillgång till program/verktyg där Mac har edge,

Monitor och dator i ett
Apple iMac har datorkomponenterna inbyggda i själva skärmen. Konstruktionen ger en smidig och lättplacerad dator som tar upp mindre plats och hela arbetsmiljön ser prydligare ut. Det medför dock även att datorn blir svårare att uppgradera komponenter på. Med Apple iMac får du en Apple-patenterad Retina skärm med en upplösning på upp till 4.5 K, dvs absolut top-of-the-line när det kommer till bildupplevelse med enastående och precis färgåtergivning.

Flera alternativ i samma modell
Apple iMac går att hitta i ett flertal varianter med olika kapacitet och storlek på bildskärm. De populäraste alternativen kommer med en 24 tum Retina 4,5K skärm. Valen i övrigt skiljer på 256 vs 512 GB SSD samt mellan M1 7  &  M1 8 grafik processor. Den senare varianten är prestanda alternativet med en kärna mer att hantera grafik.

Tillgång till MacOS-Unika Appar
Apple levererar inte den högsta prestandan sett till priset, så är det. Det företaget istället strävar efter är en problemfri & säker produkt med tydlig design som både är användarvänlig och snygg. Med MacOS följer dessutom mängder av unika appar som t.ex garageband en fullt utrustad gratis musikstudio. De som en gång använt sej av Mac brukar sällan byta plattform – det säger kanske en del.

3 | iMac 24 4.5K - Populär

Bästa stationära dator 2022 Apple

4 | HP Pavilion TG01 - Allround

Bästa Stationär dator 2022

Bäst dator 2022 allround – HP Pavilion Gaming TG01-2021no. Är du, eller kanske någon i familjen smått intresserad av att datorn även ska kunna användas för lite bättre gaming ? Denna HP Pavilion kan vara svaret.

All in One datorerna kommer ofta inte med ett externt grafikkort som denna fristående HP – vilket ger en rejält förbättrad prestanda vid datorspel. Med en relativt kraftig processor, snabb & säker ssd lagring, rimligt med ram samt ett dedikerat grafikkort passar den populära HP Pavilion för både nytta, nöje och – bra gaming.

GTX 1660 S & 16 GB Ram
Datorn är utrustad med en snabb 512 GB M.2 ssd för lagring samt kommer med rimliga 16 GB DDR4 RAM på 3200 MHz. Med modellens nya 6 kärniga Ryzen 5 5600G laddas turbon upp till 4.4 GHz, tillsammans med det gameglada grafikkortet i form av ett NVIDIAGTX 1660 Super med 6 GB dedikerat GDDR6 SDRAM är HP:s Pavilion en kompetent dator kort och gott.

Sammantaget är kombinationen ett gott val för både studier, gaming och allt annat man kan kräva av en stationär dator i den bättre klassen.

Vill man ytterligare växla upp kapaciteten, och då speciellt förmågan att kunna köra de senaste spelen i höga upplösningar med bra flyt ? 

Varianten TG01-2032no kommer här med senaste serien av Nvidias grafikkort – ett RTX 3060 med 12 GB dedikerat GDDR6 minne samt den vassa AMD Ryzen 7 5700G på  3.8 GHz. Konfigurationen är ett mycket populärt & prisvärt val.

Bästa Stationär dator 2022

5 | Komplett i75 Epic Gaming Pack

Komplett i75 Epic Gaming Pack. Är du på jakt efter ett prisvärt och välkomponerat komplett paket av bra kvalité ?

i75 Epic Gaming är då ett riktigt bra val för såväl gaming, skolarbete och mulimedia. Komponenter är genomgående från kvalité-tillverkare och noga utvalda av specialisterna på komplett för att matcha varandra optimalt. Vinnare i kategorin mest dator för pengarna. 

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.9 / 5. Antal betyg: 8

Fler Tester