Stavmixer bäst i test

Vi går igenom populära stavmixers på marknaden baserat på tester och konsumenters betyg. Efter genomgången finns länkar till tester/recensioner och användaromdömen samt en guide med info om tekniker, funktioner samt tips.

BÄST I TEST

Braun MultiQuick 7 MQ 725 Stavmixer

Braun MultiQuick 7 MQ 7035

POPULÄR

Stavmixer bäst i test 2020

Philips Viva Collection

BUDGET

Stavmixer Bäst i test 2021

Electrolux ESTM3200

PREMIUM

Stavmixer Bäst i test 2021

Bamix Gastro 200

1 | Braun MultiQuick 7 MQ 7035 - Bäst i Test

Braun MultiQuick 7 MQ 725 Stavmixer

FUNKTIONER
Justerbar hastighet
Steglös nivå

SPECIFIKATIONER
Hastighet: 13.300 varv / min
Hastighetslägen: 1
Effekt: 1000 W
Tillbehör: bägare, multihackare

Vår vinnare

Toppvalet Braun MultiQuick 7 MQ 7035 är en lovordad och uppskattad stavmixer i bra ergonomisk design. Stavmixern är bekväm att använda med ett greppvänligt handtag och kommer med en funktion att välja hastighet med ett tryck – Braun kallar det Smart-speed. Tryck på hastighetsknappen för att successivt öka stavmixerns hastighet och släpp på trycket för att sänka farten. Modellen har även en specialkonstruerad knivbladsform för att minimera att det stänker under arbetet.

Modellen har fått toppbetyg, samt utnämnts som vinnare av både German Design Award Special och Reddot Design Award. Användare plussar främst för att mixern är jämförelsevis tystgående, den justera hastigheten uppskattas av många samt modellens kombination mellan kvalitet och pris. På minuskanten upplever vissa användare att säkerhetsfunktionen är obekväm, då en knapp på ovansidan måste hållas nere under maskinens gång, medans andra inte störs av detta.

Med många goda omdömen av både konsumenter och i tester, utser vi Braun MultiQuick 7 MQ 7035 till vinnare och bäst i test.

2 | Philips Viva Collection - Populär

Stavmixer bäst i test 2020

FUNKTIONER
Justerbar hastighet
Steglös nivå

SPECIFIKATIONER
Hastighet: 11.500 rpm
Hastighetslägen: Steglös
Effekt: 800 W
Tillbehör: visp, multihackare, grönsakssvarv

Utmanare

Philips Viva Collection ProMix HR2657 är en storsäljande stavmixer från kvalitetssäkra Philips. Man har här i samarbete med universitet i Stuttgart utvecklat vad man benämner som ProMix-tekniken, där mixerns trekantiga form används för att skapa ett bättre mix resultat. Hastigheten regleras med en SpeedTouch-knapp som finns på handtaget och som med fördel kan användas med en hand – dess hårdare grepp desto högre hastighet och vice versa. Knivar på denna modell har en beläggning av titan vilket ger ett ytskikt som är 6 gånger slitstarkare än rostfritt stål.

Modellen upplevs i användartest som mycket tystgående och enkel att plocka isär för att rengöras. På minusfronten upplever några att maskinen är lite för tung samt att man inte bör diska delarna i diskmaskin.

Med Philips Viva blir det en enkel sak att göra smoothies, hacka nötter, ost, choklad, lök o.s.v samt vispa grädde, majonnäs, soppa,  pannkaks-smet med mera.

Philips stavmixer blev vinnare i ett större test utfört av Mitt Kök vars omdöme blev – Wow! Bäst i test!, och modellens snarlika tidigare version fick också höga betyg när Råd o Rön testade kategorin.

 

3 | Electrolux ESTM3200 - Budget

Stavmixer Bäst i test 2021

FUNKTIONER
Justerbar hastighet

SPECIFIKATIONER
Hastighet: 16.500 varv / min
Hastighetslägen: 2
Effekt: 600 W

Bästa Budgetköp

Electrolux ESTM3200 är testets budgetvariant och kommer med en motor på 600 w samt  de 2 hastighetsinställningarna normal och turbo, som kan leverera goda 16500 varv/min. Överdelen är i svart plast medans mixerns fot är i metall.

Med denna modell kan du mosa, mixa, hacka och vispa och göra smoothies efter behov till ett synnerligen attraktivt pris från en av segmentets bäst renommerade tillverkare. För oss smoothiefantaster medföljer en praktisk bägare på 600 ml.

Vi utser Electrolux ESTM3200 till kategorins bästa budgetköp.

4 | Bamix Gastro 200 - Premium

Stavmixer Bäst i test 2021

FUNKTIONER
Justerbar hastighet

SPECIFIKATIONER
Hastighet: 17.000 varv / min
Hastighetslägen: 2
Effekt: 200 W
Tillbehör: Hålskiva, slät skiva, stjärnkniv, väggfäste

Premium

Bamix är det Schweiziska företaget som faktiskt uppfann stavmixern året 1950, och är alltsedan dess den ledande tillverkaren av kvalitativa stavmixrar. Bamix Gastro 200 Professional är sålunda en välrenommerad kvalitetsprodukt och är ursprungligen byggd för professionellt bruk i restaurangmiljö.

Vad som skiljer denna stavmixer gentemot enklare varianter är främst är dess byggkvalité. Inga glapp, inga tröga kopplingar och inga matrester som fastar och är svåra att få bort. Produkten byggs och monteras endast i Schweiz med noggrann produktkontroll. Som premiumprodukt är knivbladen utbytbara. Gastro 200 är dessutom NSF-certifierad och CE-certifierad för kommersiellt bruk.

Bamix Gastro är en modell för proffs och för de som ställer lite högre krav på sina köksmaskiner. Om du letar efter en kvalitetsprodukt från den marknadsledande producenten av professionella stavmixrar är Bamix Gastro 200 Professional ett utmärkt köp. Men det kommer naturligtvis med en prislapp.

KÖPGUIDE

Kökets bäste vän

Stavmixern är ett bra hjälpmedel i köket när du vill hacka, skära, vispa och blanda ingredienser. Mixern mixar soppor, smoothies, barnmat samt många andra typer av livsmedel. De är enkla och intuitiva att använda och besparar oss ofta långa och monotona moment i köksarbetet.

Prisklass

En viktig aspekt i valet av stavmixer är vad du tänkt använda den till. Även de enklaste modellerna klarar att mixa soppor och smoothies men stöter på patrull om du också vill kunna arbeta med att hacka nötter, frusen frukt, och krossa is, då krävs en stavmixer av högre kvalité på skärblad och motor.

Tillbehör

Är stavmixern tänk att användas ofta, och vara det huvusakliga redskapet i köket för att vispa, hacka och krossa är det en bra idé att undersöka vilka tillbehör som finns för mixern. De större märkesprodukterna i prisklasserna mellan och högre har ofta ett stort val av praktiska sådana.

Platsbesparande

En stavmixer sparar plats i köket gentemot de större maskinerna som matberedare och blenders, och klarar samtidigt av många av dessa större maskiners användningsområden. De får lätt plats i en kökslåda och tas snabbt fram utan krångel som kan vara fallet med större maskiner.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 0 / 5. Antal betyg: 0

Relaterade tester