Stekpanna bäst i test 2021

Bästa Stekpanna 2021. Test av populära & bra stekpannor på marknaden utifrån test och konsumenters betyg. Efter genomgången finns guide och tips som underlag för ett bättre köp.

BÄST I TEST 2021

Stekpanna bäst i test 2021

GreenPan Barcelona

POPULÄR

AMTx300

AMT Gastroguss

Premium

Stekpanna bäst i Test 2021 Scanpan CTX

Scan Pan CTX

Koppar

stekpanna bäst i test 2021

Anders Petter Stenfors

1 | GreenPan Barcelona
Stekpanna Bäst i Test 2021

Stekpanna bäst i test 2021

GreenPan Barcelona – en belgisk kvalitetsprodukt

Bästa Stekpanna 2021 blir GreenPan Barcelona, en bra stekpanna av hög kvalitet från den belgiska tillverkaren, GreenPan som har nått stora framgångar med sina giftfria keramiska produkter. Stekpannan har många nöjda användare och utsetts till bäst i test i Ica-kurirens genomgång av stekpannor, Barcelona blev även testvinnare hos danska Tænk.

Modellen kommer med Thermolons bästa beläggning Thermolon Infinity Professional, en keramisk non-stick beläggning som förstärkts med diamanter för utmärkt hållbarhet. Ytan är av så pass hög kvalitet att man kan använda metallredskap i pannan utan risk för repor. Produkten är 100% fri från PTFE, PFAS, PFOA, bly och kadmium.

Stekpannor från serien Barcelona har en jämn och bra värmefördelning med sin kombinationen av ett extra tjockt aluminiumhölje och den senaste magneto induktionstekniken. Handtaget är ergonomiskt och tillverkat i gjutet rostfritt stål. Med nöjda konsumenter och bra testresultat i kombination med ett riktigt bra pris blir GreenPan Barcelona vår vinnare av Stekpanna bäst i test 2021.

 • Keramisk non-stick förstärkt med diamanter.
 • Tjock, smidd botten för jämn värmefördelning och stabilitet på hällen.
 • Magneto induktionsteknik för effektivitet på alla spishällar.
 • Hållbart, nitat handtag i rostfritt stål.
 • Ugnssäker.
 • Tål maskindisk.
 • Livstidsgaranti för fabrikationsfel.
 
 
 

2 | AMT Gastroguss
Bästa Stekpanna 2021 - Populär

AMTx300

Tål maskindisk – Non-Stick yta
Ugnsfast – Antikorrosionslager
Värmeavskärmande handtag

AMT Gastroguss är stekpannan som går under namnet ”The world´s best pan” efter en utmärkelse av tyska kockförbundet.

Gastroguss är en handgjuten kvalitetsprodukt i aluminium med 10 mm tjock botten. Stommen är sålunda stabil och ger med stekpannans ingjutna induktionsmaterial om  2 mm  en något tyngre panna. Här finns AMT:s unika 4 lagers teknik som byggs med först ett lager titanoxid, därefter ett anti-korrosion, ett keramiskt och avslutningsvis ett non-stick lager.

Gastroguss utmärkta konstruktion ger en jämn och bra värmefördelning i pannan. Handtaget på denna panna klarar upp till 240°C i ugnen och modellen tål att diskas i maskin. Stekpannan är 100% fri från PFOA.

 • AMT:s unika 4 lagers teknik
 • PFOA-fri
 • Kan användas på alla spisar
 • Klarar upp till 240°C i ugnen
 • 25 års garanti på bottens planhet
 • 25 års garanti att handtagen inte glappar
 • 3 års garanti på tillverkningsfel i beläggningen
 

3 |Scan Pan CTX
Stekpanna Bäst i Test 2021 - Premium

Stekpanna bäst i Test 2021 Scanpan CTX

Tål maskindisk
Non-Stick yta
Ugnsfast

Scan Pan CTX är ett omtyckt val av stekpanna, och är populär bland konsumenter. Som kuriosa kan tilläggas att denna var stjärnkocken Tommy Myllymäkis officiella tävlingsstekpanna, som han bland annat använt när han tävlat med det svenska kocklandslaget samt i prestigefyllda tävlingen Bocuse d’ Or Europé.

Denna danska panna har ett lyxigt utseende i rostfritt stål och är lätt att rengöra. Stekpannan är uppbyggd i fem lager rostfritt stål, med en riktigt hård och värmebeständig ytbeläggning vars Non-stickyta GreenTek/ CTX är helt fri från skadliga och miljöfarliga PFOA-ämnen. Det tar en stund för denna stekpanna att få upp värmen, därefter är värmefördelningen jämn och bra då önskad temperatur nåtts. Scan Pan CTX kan även användas i ugnen, ända upp till 260 graders värme vilket är i toppklass för en panna med non-stick beläggning.

Scan Pan CTX har relativt låg vikt, 1.4 kg vilket gör den jämförelsevis lätt att arbeta med och pannans handtag är värmeavledande och bekvämt. Modellen tål att diskas i maskin och stekpannan som kommer med 10 års garanti blev även testvinnare i Aftonbladets stekpannetest 2016, 2017 & 2019.

Så är du villig att lägga lite mer pengar på en bra och snygg stekpanna, då är danska Scan Pan CTX ett gott val.

 • Rostfritt stål med keramisk beläggning.
 • Vikt: 1.4 kg.
 • Ugnssäker: Upp till 260 grader.
 • 10 års garanti.

4 | Anders Petter Stenfors
Bästa Stekpannan 2021 - Koppar

stekpanna bäst i test 2021

Tål 350 °C i ugn
Snabb uppvärmning
Värmeavskärmande handtag

Anders Petter Stenfors. Lyxig stekpanna i koppar tillverkad i tre lager. Inre lager i rostfritt stål, mellanlager i aluminium medans det yttre lagret är i koppar med en sammanlagd lagerhöjd på 2,6 mm. Modellen kommer med ett bra värmeavledande handtag i rostfritt stål.

Anders Petters stekpanna i koppar fungerar bra att använda på alla typer av spisar då botten är stärkt med en tjock bottenplatta av rostfritt stål. Fördelen med denna kopparpanna är, förutom den snygga designen materialet ger, den snabba uppvärmningen då koppar  leder värme utmärkt samt den goda värmefördelning materialet ger. En annan fördel är att alla typer av redskap kan användas utan risk att skada pannans botten-skikt.

När det kommer till skötsel gäller här handdisk med diskborste eller mjuk tvättsvamp samt att torka av stekpannan efter användning  Annat att tänka på när det gäller koppapannor är att man ska undvika snabba temperatur-förändringar samt att inte använda spisens starkaste värme. Ytskiktet kan enkelt poleras med vanligt kopparputsmedel vid behov.

Letar du efter en kopparpanna i bra kvalitet för en i sammanhanget rimlig peng tycker vi Anders Petter koppar serie är ett bra alternativ att titta på.

 • Upp till 350 °C i ugnen
 • Värmeavledande handtag
 • Snabba uppvärmning
 • Utmärkt värmefördelning
 • Bra ratio pris vs kvalité

5 | Jamie Oliver Everyday SS
Stekpanna Bäst i Test 2021 - Rostfri Design

Jamie-Oliver-Everyday-SS-st

Non-stick
ThermoSpot-teknologi
Rostfritt stål

Jamie Oliver Everyday SS. Från Tefals Jamie Oliver serie kommer denna snygga panna vid namn Everyday SS. Här gäller en design i rostfritt stål, både elegant och hållbar för daglig användning.

Non-stick beläggningen är den beprövade & uppskattade titanium varianten som effektivt motverkar att maten bränner fast och därav även ger en lättdiskad panna efter middagen. Stekpannan kommer också med den praktiska ThermoSpot-teknologin (videolänk) – en värmeindikator som blir röd när den idealiska matlagningstemperaturen nås för bästa resultat. Praktiskt & användbart på riktigt.

Konsumenter är nöjda med sina köp och poängterar bland annat att det är den bästa stekpannan man haft, att modellen håller jämn värme och att inget bränner fast. Vi tycker Tefal Everyday SS som är valbar i 24/26/28 cm  är ett gott & snyggt val av stekpanna till ett mycket rimligt pris dessutom.

6 | All Steel
Bästa Stekpanna 2021 - Prisvärd

fiskars all steel

Non-stick
Ugnssäker
 Värmeavledande

All Steel är en populär stekpanna tillverkad av rostfritt stål. Modellen år tillverkad med en 3-skiktsbotten med en keramisk Non-Stick Ceratec-beläggning som ger en jämn värmefördelning och lättarbetad yta utan risk för att maten bränns fast.

Det slitstarka ytskiktet gör att alla typer av köksredskap kan användas i pannan. All Steel pannan klar upp till 270 °C i ugnen vilket är i toppklass. Modellen tål maskindisk, men man rekommenderar att handdiska pannan för en mer varaktig livslängd. Fiskars All Steel har testats av SVT Plus 2015, där den klarade användar- och slitagetester mycket bra och utsågs till bäst i test.

Användare är överlag nöjda med sina köp, även om kritik finns. Man nämner främst en bra non-stick beläggningen samt den fina stekytan pannan ger. Den kritik som finns är att vissa anser den väl tung (1.6 kg) samt att några anser beläggningen vara känslig för överhettning.

 • Upp till 270 °C i ugnen
 • Pris

7 | Tefal Talent Pro
Bästa Stekpanna 2021 - Budget

Tefal-Hardx300

Non-stick
Ugnssäker
Värmeavskärmande handtag

Tefal Talent Proär en storsäljande och mycket populär stekpanna bland konsumenter. Pannan fungerar på alla typer av spishällar, så som induktion, gjutjärn eller gasspis.

Utsidan är emaljerad och stekpannan har en så kallad i Thermo Spot, en värmeindikator som blir röd när pannan har nått 180 grader och är klar att användas.  Modellen kan användas i ugnen i upp till 175 grader. Stekpannan har en extra tjock och hård botten och ett ytskikt förstärkt med titanpartiklar som ger god motståndskraft mot repor och bra värmefördelning i pannan. Non-stick beläggningen är Titanium Excellence som får bra betyg av konsumenter.

Användare framhåller speciellt pannans höga kanter som positivt, en bra Non-stick beläggning, att den är lättdiskad samt dess prisvärde. Den kritik som ges gäller främst värmeindikatorn som av vissa anses vara svår att tyda samt även viss kritik mot pannas hållbarhet.

 • Ytskikt förstärkt med titan.
 • Håller jämn värme.
 • Thermo Spot-teknologi.
 • Tål maskindisk.
 • Prisvärd.

Zwilling Pico Kastrull

Zwilling-Pico-Kastrull

Snygg & Smidig
Ugnssäker upp till 200° C
Värmeavskärmande Stay Cool-handtag
Sandwhich-botten

Zwilling Pico Kastrull. Som avslutning på vår genomgång av stekpannor vill vi prata kastrull. Inte helt konsekvent kanske men en bra kastrull är en bra katrull – och det är denna som vi ”spang på” och handlade in under våra många timmars faktakoll av stekpannor.

Denna nätta kastrull på 0,8 L från anrika Zwillings (grundat år 1731) ingår i företagets mångfacetterade Pico serie, en kvalité serie speciellt framtagen för det lite mindre köket eller den lite mindre middagen. Här fås design i blankpolerat rostfritt stål & en flerlagers sandwhich-botten med en mittplacerad magnetisk aluminiumkärna för kompabilitet med alla typer av hällar. Hantaget är av Stay Cool typ och helhetsintrycket är mycket trevligt tycker vi.

Vi trivs med vår lilla fin-kastrull som flitigt används till att både laga såser. smälta smör & koka tillbehör. Lite lyx i vardagen för en mindre peng och vi rekommenderar vår lilla Pico som kompanjon i köket alla dagar i veckan!

KÖPGUIDE

Stekpanna Bäst i Test 2021

Stekpannan, något nästan alla hushåll använder, men kvalitén varierar mycket beroende på vad man vill betala. Därför kan det vara smart att betala lite mer, för att få en bra stekpanna som håller i många år. Mycket handlar om i vilket material stekpannan är tillverkad av. En bra stekpanna ska kunna ge en jämn värmefördelning över hela stekytan.

 

Gjutjärnsstekpannor

En tjock gjutjärnsstekpanna kan vara bra på äldre och långsamma spisar eller för viss typ av matlagning. Gjutjärnsstekpannor och stekpannor i kolstål bygger upp beläggningen själva, och de håller väldigt länge om man tar hand om dem på rätt sätt. En gjutjärnsstekpanna har en vikt runt 3 kilo. En stekpanna i kolstål har något lägre vikt än gjutjärnspannan.

Stekpannor med  ytbeläggning 

 • Stekpannor i teflon är populära, de väger ganska lite och är lätta att rengöra. Pannorna har oftast en Non stick-beläggning som gör att du kan steka maten utan att behöva använda så mycket matfett –  fettsnålt och hälsosamt.  En bra beläggning kommer göra tillagning av pannkakor och liknande rätter mycket lättare, de fastnar inte lika lätt och gör det enkelt att rengöra stekpannan. Non stick-stekpannor passar allra bäst för matlagning på lägre temperaturer som fisk och grönsaker eftersom de är känsliga för överhettning. Överhetta aldrig din belagda stekpanna då  Non-stick funktionen kan förstöras med resultatet att maten fastnar.
 • Stekpannor med keramisk yta är extra slitstarka har en skyddande behandling som ger en non-stick effekt. De keramiska pannorna tål även högre temperaturer än en vanlig non-stick panna.
 • Stekpannor i rostfritt stål är enkla att rengöra då man inte behöver vara lika försiktig vid hanteringen jämfört stekpannor med ytbeläggning. Pannorna kommer snabbt till både hög och jämn värmefördelning samt tål höga temperaturer bäst av alla stekpannor.  Här behöver man dock tillsätta större mängd fett för att maten inte ska fastna, vilket också är dessa pannors nackdel då de upplevs som mer svårarbetade än övriga modeller.  Stekpannor i Rostfritt stål har längre livslängd än övriga stekpannor.

Rengöring av stekpanna

För att bäst rengöra en stekpanna, diska den då den har svalnat lite, den kommer då att hålla längre. Undvik helst att diska stekpannan i diskmaskin, även om det uppges att pannan klar detta. En gjutjärnsstekpanna kan du smörja in med lite olivolja, för att få den att hålla längre.

Upplevs stekpannan börja fungera sämre än tidigare kan den behöva rengöras även på undersidan från avlagringar.

Börjar stekpannan bränna fast så kan det vara äggviteämnen som inte går bort med diskmedel,  då kan man prova att koka upp vatten med  maskindiskmedel i pannan, med lite tur har du efter det en stekpanna som känns helt ny.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

Relaterade tester