Strykjärn Bäst i Test 2021

Strykjärn Bäst i Test 2021

Strykjärn Bäst i Test 2021

Strykjärn bäst i test. Vi listar de bästa strykjärn / ångstrykjärn 2021 utifrån tester och konsumenters omdömen. En praktisk guide samt recensioner finns som underlag inför ditt köp efter produktgenomgången.

TIPS

Användning: Bäst resultat om du stryker när plaggen är fuktiga.
Användning: Används sköljmedel i tvätten blir det enklare att stryka.
Typ: Ett sladdlöst strykjärn är smidig men behöver laddas om vid större mängder strykning.
Tips: Välj ett strykjärn från välkända tillverkare med goda omdömen.

① Philips GC4563

Strykjärn Bäst i Test 2021
Strykjärn Bäst i Test 2020 - Philips GC4563
ButikPrisLänkar

Strykjärn Bäst i Test

Philips GC 4563 är uppföljaren till storsäljande testvinnaren GC4527. Den nya modellen har ökat effekten med 200 W till 2600 W,  fått 10% starkare ångpuff till 230 g/min,  en smalare och längre form samt lättat vikten från 1,75 kg till 1,57 kg. Ångkapaciteten är fortsatt på upp till 45 g/min vilket ger kraft nog att bearbeta även veck av motsträviga slag. Strykjärnet har ett praktiskt automatiskt system för avkalkning benämnt Quick Calc Release som samlar upp partiklarna i en behållare. För att strykjärnet ska glida smidigt har sulan som glider mot materialet ett skikt av titan med en beläggning för bästa följsamhet. En bra och uppskattad funktion är strykjärnets auto-off som stänger av järnet  då strykjärnet placerats i stående läge.

Konsumenternas Favorit

Många nöjda användare som plussar mest för strykjärnets snabba uppvärmning/avsvalning , auto off funktionen, anti-kalk funktionen och speciellt för modellens goda ång-funktion. På minuskontot nämns i mindre utsträckning att man upplever strykjärnet som tungt samt det faktum att modellen inte är sladdlös. Vår vinnare av Strykjärn bäst i test 2021.

Varför Philips GC4563 ?

 • Ånga 45 g/min
 • Enkel avkalkning
 • Mycket nöjda användare
 • Bäst ratio pris / funktion

SPECIFIKATIONER

Effekt 2600 W
Vattentank 300 mililiter
Ångkapacitet 45 g/min
Ångpuff(max) 230 g/min
Vikt(max) 1,57 Kg

② Philips GC2673

Strykjärn bäst i test 2021 Budget
Strykjärn Bäst i test 2020 - Philips GC2673
ButikPrisLänkar

Bästa Strykjärn Budget

Philips GC2673  är ett storsäljande strykjärn med bra prestanda i budgetklassen. Modellen värms upp på 30 sekunder. Strykjärnet har en keramisk stryksula som upplevs glida bekvämt över strykmaterialet. Kapaciteten är för konstant ånga på 40  g/min och ångpuff på 180 g.  Övriga finesser är Philips smarta system  för droppstopp som hindrar läckage och oönskade vattenfläckar samt en inbyggd anti-kalkfunktion.

Många nöjda användare plussar mest för att strykjärnet är lätt och smidigt, värms upp snabbt och att modellen är prisvärd. På minuskontot nämns att vattenbehållare är mörk vilket gör att det kan vara svårt att se vattennivån.

Varför Philips GC2673 ?

 • Ånga 40 g/min
 • Enkel avkalkning
 • Smart droppstoppsystem
 • Keramisk stryksula
 • Pris

SPECIFIKATIONER

Effekt 2400 W
Vattentank 300 mililiter
Ångkapacitet 40 g/min
Ångpuff(max) 180 g/min
Vikt(max) 1.15 kg

③ Tefal Ultimate Pure

Strykjärn Bäst i Test 2021 Utmanare
Strykjärn Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Populär

Tefal Ultimate Pure FV9845 är förste utmanare till Philips annars stora dominans. Denna populära modell har testets mest starka konstanta ånga på upp till 60 g/min samt den kraftfullaste ångpuffen på 260 g/min. Envisa veck göre sig icke besvär, här stryks det slätt och lätt. Strykjärnets vikt på 1,8k kg hjälper självfallet också till att göra strykningen effektiv. Tefals strykjärn har automatisk avstängning, automatisk avkalkning samt undersökningens största vattentank på 350 ml. Modellen har även ett inbyggt Miro-calc-filtrer som filtrerar ångan för att säkerställa att inga fläckar uppstår på strykmaterialet.

Philips PerfectCare Compact Plus ?

 • Konstant Ånga 60 g/min
 • Ångpuff på 260 g/min
 • Automatisk avkalkning
 • Lodrätt strykning

Användare plussar främst för det goda strykresultatet och hur smidigt strykjärnet glider över materialet.  På minuskanten nämns av vissa strykjärnets tyngd. Tefal Ultimate Pure, är med toppkapacitet och snygg futuristisk design en starkt utmanare.

SPECIFIKATIONER

Effekt 3200 W
Vattentank 350 mililiter
Ångkapacitet 60 g/min
Ångpuff(max) 260 g/min
Vikt(max) 1.8 kg

④ Philips EasySpeed

Strykjärn bäst i test 2021 Sladdlös

Sladdlös Frihet

Philips EasySpeed Advanced sladdlösa strykjärn gör det enkelt och bekvämt att stryka.  Glöm krånglet  med sladdar som  är för korta eller trasslar och fastnar kring strykbrädan. Användare av Easyspeed är helt överens om att strykning blir så mycket lättare utan sladd. Med en effekt på 2400  W och  ångpuff på 190 g/min, klarar strykjärnet galant sitt jobb.  Lampindikatorn för värme/laddning. Modellen kommer med automatiskt system för avkalkning, justerbara ångnivåer och möjlighet att använda ånga vertikalt. Med modellens låga vikt är det även ett bra strykjärn för att ta med på semester och arbetsresor.

Användarvänlig

Användare plussar främst för strykjärnets  sladdlösa konstruktionen samt gott strykresultat. Många anger också att den sladdlösa modellen känns säkrare när barn finns i närheten, som annars lätt kan dra i eller komma åt sladden under lek.

Varför Philips EasySpeed Advaced ?

 • Sladdlös
 •  Uppvärmning på 30 sekunder
 • Vertikal ånga
 • Mycket positiva användare

Philips EasySpeed är ett snyggt, lätthanterat och sladdlöst strykjärn med alla funktioner man kan tänkas behöva, rekommenderas.

SPECIFIKATIONER

Effekt 2400 W
Vattentank 300 mililiter
Ångkapacitet 35 g/min
Ångpuff(max) 190 g/min
Vikt(max) 1.02 kg

Guide - Strykjärn bäst i test 2021

 

Ångstrykjärn

Ångstrykjärn är vad de flesta numer väljer att köpa när det kommer till strykning. Att valet är populärt är inte konstigt då ångstrykjärnen är så mycket bättre än de äldre varianterna, samt att prisbilden sänkts betydligt. Fördelen med att ånga / fukt tillsätts är att kläderna stryks både lättare och med bättre resultat. Modellerna arbetar med två varianter för att göra kläder och annat material skrynkelfritt, kontinuerlig ångfunktion och ångpuff.

 

Kontinuerlig Ångfunktion
Den kontinuerliga ångfunktionen avger ånga konstant under arbetet, värdet brukar variera mellan en kapacitet på 30 - 60 g/minuten.

Ångpuff
Den andra funktionen som används vid extra svårhanterliga veck är en slags turbo-funktion som man kallar ångpuff. Ångpuffen ger ett starkt ångtryck under en kort tid och värdet brukar ligga mellan 160 - 260 g/minuten.

Strykjärn Bäst i Test 2020

Strykjärnets stryksula
Sulan är delen som glider mot materialet som ska strykas. Sulan ska glida lätt och är ofta på de bättre ångstrykjärnen behandlade med reptålig keramisk yta. Att sulan hålls ren från smuts är givetvis av största vikt. Man bör därför regelbundet rengöra ytan vilket enkelt kan göras med salt. Häll salt på ett papper, och stryk med det varmt strykjärnet över saltet. Låt sulan svalna och torka med fuktig trasa. En annan lösning är att blanda en matsked ättika och en matsked vatten, smörj, låt verka & torka av. Det finns även speciellt framtagna rengöringsmedel att köpa i fackhandeln. Tips: Skydda sulan genom att undvika att stryka på metall och andra hårda ytor som dragkedjor, dekorationer, knappar.

De bättre ångstrykjärnen är numer utrustade med diverse funktioner. Säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning då järnet ställs i stående position eller glömts på strykbrädan, och system för automatisk avkalkning är också vanligt förekommande.

 

Lycka till att hitta det strykjärn som passar dig bäst!

 

Strykjärn Bäst i Test 2020

Expert & Användartester - Strykjärn Bäst i Test 2021

Strykjärn Bäst i test 2020

Philips GC4563 | philips.se | Länk till användaromdömmen

Användarrecensioner från på philips.se

Strykjärn Bäst i test 2020

Strykjärn Bäst i test 2020 - Philips EasySpeed

Philips EasySpeed Advanced | philips.se | Länk till användaromdömmen

Användarrecensioner från på philips.se

Strykjärn Bäst i test 2020

Philips EasySpeed Advanced | Länk till användaromdömmen

Användarrecensioner från på amazon.co.uk

Strykjärn Bäst i test 2020 - Tefal Ultimate Pure

Tefal Ultimate Pure FV9845 | goodhousekeeping.com | Länk till test

"..It's ideal for anyone who likes to get through a big pile of ironing in one session and if you’re thinking of stretching the budget to buy an iron, then this may be the one for you!"

Tefal Ultimate Pure FV9845 | amazon.co.uk | Länk användartester

Användartester på amazon.co.uk

Strykjärn Bäst i test 2020

Philips GC2673 | philips.se | Länk till användaromdömmen

Användarrecensioner från på philips.se

Strykjärn Bäst i test 2020

Strykjärn Bäst i test 2020

radron.se | 2018-12-20 | Länk till test

Råd & Rön testar 28 ångstrykjärn. För att få tillgång till testet behövs en prenumeration.

[cmtoc_table_of_contents]