Strykjärn

Strykjärn Bäst i Test 2023

Uppdaterad 28 januari, 2023

Bästa strykjärn 2023. Vi listar de bästa strykjärnen / ångstrykjärn utifrån tester och konsumenters omdömen. En praktisk guide samt recensioner finns som underlag inför ditt köp efter produktgenomgången.

BÄST I TEST

Strykjärn bäst i test 2023

Philips
GC4563

Out of Stock

PREMIUM

Populärt Strykjärn 2023

Tefal
Ultimate Pure

BUDGET

Philips
GC1751

POPULÄR

Philips
DST5030

Produkter

1 | Philips GC4563​ - Bäst i Test 2023

Strykjärn Bäst i test 2023
Out of Stock

Bästa strykjärn 2023 – Philips GC 4563 är uppföljaren till storsäljande testvinnaren GC4527. Den nya modellen har ökat effekten med 200 W till 2600 W,  fått 10% starkare ångpuff till 230 g/min,  en smalare och längre form samt lättat vikten från 1,75 kg till 1,57 kg.

Ångkapaciteten är fortsatt på upp till 45 g/min vilket ger kraft nog att bearbeta även veck av motsträviga slag. Strykjärnet har ett praktiskt automatiskt system för avkalkning benämnt Quick Calc Release som samlar upp partiklarna i en behållare.

För att strykjärnet ska glida smidigt har sulan som glider mot materialet ett skikt av titan med en beläggning för bästa följsamhet. En bra och uppskattad funktion är strykjärnets auto-off som stänger av järnet  då strykjärnet placerats i stående läge.

Konsumenternas Favorit

Många nöjda användare som plussar mest för strykjärnets snabba uppvärmning/avsvalning , auto off funktionen, anti-kalk funktionen och speciellt för modellens goda ång-funktion. På minuskontot nämns i mindre utsträckning att man upplever strykjärnet som tungt samt det faktum att modellen inte är sladdlös. Vår vinnare av Strykjärn bäst i test 2023.

Varför Philips GC4563 ?

 • Ånga 45 g/min
 • Enkel avkalkning
 • Mycket nöjda användare
 • Bäst ratio pris / funktion
Out of Stock

2 | Tefal Ultimate Pure - Utmanare

Strykjärn Bäst i test 2023

Tefal Ultimate Pure FV9845 är förste utmanare till Philips annars stora dominans. Denna populära modell har testets mest starka konstanta ånga på upp till 60 g/min samt den kraftfullaste ångpuffen på 260 g/min. Envisa veck göre sig icke besvär, här stryks det slätt och lätt.

Strykjärnets vikt på 1,8k kg hjälper självfallet också till att göra strykningen effektiv. Tefals strykjärn har automatisk avstängning, automatisk avkalkning samt undersökningens största vattentank på 350 ml. Modellen har även ett inbyggt Miro-calc-filtrer som filtrerar ångan för att säkerställa att inga fläckar uppstår på strykmaterialet.

 • Konstant Ånga 60 g/min
 • Ångpuff på 260 g/min
 • Automatisk avkalkning
 • Lodrätt strykning

Användare plussar främst för det goda strykresultatet och hur smidigt strykjärnet glider över materialet.  På minuskanten nämns av vissa strykjärnets tyngd. Tefal Ultimate Pure, är med toppkapacitet och snygg futuristisk design en starkt utmanare.

3 | Philips GC1751 - Budget

Philips GC1751 är ett storsäljande strykjärn med bra prestanda i budgetklassen. Modellen värms upp på 30 sekunder. Strykjärnet har en keramisk stryksula som upplevs glida bekvämt över strykmaterialet.

Kapaciteten är här för konstant ånga på 40  g/min med en ångpuff på 180 g.  Övriga finesser är Philips smarta system  för droppstopp som hindrar läckage och oönskade vattenfläckar samt en inbyggd anti-kalkfunktion.

Många nöjda användare plussar mest för att strykjärnet är lätt och smidigt, värms upp snabbt och att modellen är prisvärd. På minuskontot nämns att vattenbehållare är mörk vilket gör att det kan vara svårt att se vattennivån.

Varför Philips GC1751 ?

 • Ånga 25 g/min
 • Enkel avkalkning
 • Smart droppstoppsystem
 • Keramisk stryksula
 • Pris

4 | Philips DST5030/80 - Populär

Philips DST5030/80 är ett populärt strykjärn i mellanprisklassen som gör det enkelt och bekvämt att stryka. 

Användare av 5000 serien är helt överens om att modellen gör ett gott jobb och att prisvärdet är högt. Med en effekt på 2400 W och ångpuffen på 180 g/min, klarar strykjärnet galant sitt jobb.  Lampindikatorn för värme/laddning.

Strykjärnet kommer med automatiskt system för avkalkning, justerbara ångnivåer och möjlighet att använda ånga vertikalt. Med modellens låga vikt är det även ett bra strykjärn för att ta med på semester och arbetsresor.

Varför Philips DST5030/80?

 •  Uppvärmning på 30 sekunder
 • Vertikal ånga
 • Positiva användare

SteamGlide-stryksula med hög livslängd samt ett smart droppstopp matchar de dyrarare produkterna på marknaden till ett lägre pris – bra köp tycker vi.

5 | Philips STH3000 - Steamer

Philips STH3000 är en populär steamer som kan vara ett smart alternativ eller tillbehör till ett standard strykjärn.

Här används en ång-funktion för att räta ut skrynklor och fräscha upp kläderna. När du steamar dina plagg tas även bort bakterier och lukt bort. Speciellt bra produkt i samband med resor då steamern är liten, smidig och hopfällbar att packas ner i väskan.

Smart produkt till ett pris som inte skrämmer.

Köpguide

Ångstrykjärn är vad de flesta numer väljer att köpa när det kommer till strykning. Att valet är populärt är inte konstigt då ångstrykjärnen är så mycket bättre än de äldre varianterna, samt att prisbilden sänkts betydligt.

Fördelen med att ånga / fukt tillsätts är att kläderna stryks både lättare och med bättre resultat. Modellerna arbetar med två varianter för att göra kläder och annat material skrynkelfritt, kontinuerlig ångfunktion och ångpuff.

Kontinuerlig Ångfunktion

Den kontinuerliga ångfunktionen avger ånga konstant under arbetet, värdet brukar variera mellan en kapacitet på 30 – 60 g/minuten.

Ångpuff

Den andra funktionen som används vid extra svårhanterliga veck är en slags turbo-funktion som man kallar ångpuff. Ångpuffen ger ett starkt ångtryck under en kort tid och värdet brukar ligga mellan 160 – 260 g/minuten.

Strykjärnets stryksula

Sulan är delen som glider mot materialet som ska strykas. Sulan ska glida lätt och är ofta på de bättre ångstrykjärnen behandlade med reptålig keramisk yta. Att sulan hålls ren från smuts är givetvis av största vikt. Man bör därför regelbundet rengöra ytan vilket enkelt kan göras med salt. Häll salt på ett papper, och stryk med det varmt strykjärnet över saltet. Låt sulan svalna och torka med fuktig trasa. En annan lösning är att blanda en matsked ättika och en matsked vatten, smörj, låt verka & torka av.

Det finns även speciellt framtagna rengöringsmedel att köpa i fackhandeln. Tips: Skydda sulan genom att undvika att stryka på metall och andra hårda ytor som dragkedjor, dekorationer, knappar.

De bättre ångstrykjärnen är numer utrustade med diverse funktioner. Säkerhetsfunktioner som automatisk avstängning då järnet ställs i stående position eller glömts på strykbrädan, och system för automatisk avkalkning är också vanligt förekommande.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 7

Övriga tester