Surfplattor Bäst i Test 2021

Surfplattor - Bäst i Test 2021

Surfplattor Bäst i Test 2021

Bästa Surfplattan. Vi har listat de bästa surfplattorna utifrån tester och konsumenters omdömen, budget som premium. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide och expert-tester  som underlag för att hitta den surfplatta som passar just dej bäst.

K√ĖPTIPS

Surf, film eller spel ? Läs på så din surfplatta klarar dina krav.
Operativsystem - fungerar surfplattan med dina övriga enheter hemma ?
Kvalitet lönar sej i längden.

‚φ Apple iPad Wi-Fi

Surfplattor - Bäst i Test 2021
Surfplattor Bäst i Test 2020 Apple iPad 10.2 32GB
ButikPrisLänkar

Vår Vinnare

Apple  uppgraderar sin Ipad och befäster sin position som stor favorit bland surfplattor hos både användare och experter. Ipaden som är instegsmodellen hos Apple ger som förväntat väldigt mycket kvalitet för en rimlig peng. Förändringarna mot förra årets modell är att processorn har uppgraderats till en 6 kärnig Apple A12 Bionic på 2,5 Ghz. Ipaden stödjer numer även sedan förra generationen Apple Pencil för att skriva ner dina idéer, skissa eller kanske måla en akvarell.

Den nya IPS skärmen med 2160x1620 pixlar är ljusstark och bjuder på naturliga färger. En anmärkning är dock att skärmen saknar den anti-reflexbehandling som finns i de dyrare modellerna. När det kommer till ljud finns här två välbalanserade stereohögtalare på baksidan som levererar ett vettigt ljud för film och spel.

Systemprogrammet är iPadOS 14 och mängder av appar för nytta och nöje finns att ta del av på Appstore.

Apple Ipad är en kvalitetsprodukt, dock inte fullt i klass med Pro versionen - men modellen som levererar bästa surfplattan per spenderad krona enligt oss och blir därför vår vinnare av Surfplattor Bäst I Test 2021.

SPECIFIKATIONER

Processor Apple A12 Bionic 2.5 GHz
Internminne 3 GB DDR4
Lagringsminne  32 GB

‚Ď° Apple iPad Pro

Surfplattor Bäst i Test Premium
Surfplattor Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Premium

Nya Apple iPad Pro har nu kommit - Modellen är i det mesta relativt lik den tidigare generationen pro-modell. Vi går därför endast igen de uppgraderingar som kommit med den nya pro versionen.

Den kanske mest p√•tagliga skillnaden g√§ller processorn - nya Pro kommer men en ny s√•dan vid namn A12Z Bionic som tillsammans med numer standard 6 GB RAM ger en snabbare enhet att arbeta med. En annan uppgradering g√§ller kameran vars front 7 megapixel √§r densamma medans deb bakre uupgraderats ordentligt fr√•n en enskild 12 megapixel lins till en 12-megapixel prim√§r-lins, en 10-megapixel ultra-wide lins och en Lidar sensor. √Ąven Wi-Fi standarden har uppgraderats fr√•n version 5 till Wi-Fi 6.

Skillnaderna kan tyckas vara relativt små, men man får dock bättre kamera, snabbare processor, mer RAM och Wi-Fi 6 för i stort sett samma peng som föregående generation. Användare är klart nöjda med produkten och plussar för skärmens kvalité, bra kamera och en generellt hög känsla av kvalitét. Blundar man för priset är självfallet denna surfplatta den bästa i vårt Surfplattor Bäst i Test 2020.

Apple iPad Pro 12,9" (2020) 128GB

Ej i lager

SPECIFIKATIONER

Processor A12Z Bionic
Internminne 6 GB DDR4
Lagringsminne  128 GB

‚ĎĘ Samsung Galaxy Tab S5e

Bästa Surfplatta Android
Surfplattor Bäst i Test 2020 Samsung Galaxy Tab S5e
ButikPrisLänkar

Bra Android

Galaxy Tab S5e är en surfplatta från Samsung i mellanprisklassen som med sina 5,5 millimeter tillhör de tunnaste på marknaden. Med sin briljanta skärm och i övrigt goda egenskaper har modellen blivit en av marknadens storsäljare. Skärmen på 10,5 tum är av typen Super Amoled med en upplösning på 2560x1600 pixlar och här är både användare och experter rörande eniga att Galaxyn levererar en alldeles utmärkt upplevelse vad gäller färger, skärpa, svärta och kontrast. Som skydd mot repor och om surfplattan skulle tappas är modellen utrustad med Gorilla Glass.

√Ąven om denna surfplatta fungerar bra med spel p√• medelh√∂ga inst√§llningar tack vare grafikkretsen Snapdragon 670 har den sin edge mot multimedia. Med tidigare n√§mnd utm√§rkta sk√§rm och ett ljudsystem designat av ljudvirtuoserna p√• AKG kommer 4 h√∂gtalare utmed kortsidorna och st√∂d f√∂r Dolby Atmos. H√§r h√∂jer Samsung ribban f√∂r ljudupplevelse vad det g√§ller surfplattor. En detalj att k√§nna till √§r att surfplattan kommer utan h√∂rlursuttag, dock medf√∂ljer en usb adapter f√∂r √§ndam√•let, annars fungerar sj√§lvklart bluetooth-lurar alldeles utm√§rkt.

På säkerhetssidan finns funktioner för inlogg med både fingeravtryck och ansiktsigenkänning, och skulle lagringskapaciteten på 64 GB börja krympa kan den enkelt utökas med ett mikro sd-kort på upp till 512 GB. Plattan kommer med den senaste Android 9 versionen.

Galaxy Tab S5e är en mycket bra surfplatta i mellanklassen med extra plus för de som använder sin platta till att se på film och rekommendationen är given.

SPECIFIKATIONER

Processor Qualcomm Snapdragon 670 2 GHz
Internminne 4 GB
Lagringsminne  64 GB

‚ĎĘ Apple iPad Pro 1 Gen

Fortsatt Utmärkt
Surfplattor Bäst i Test 2020 Apple iPad Pro
ButikPrisLänkar

Premiumvalet

 iPad Pro är testets bästa surfplatta, och vore inte pris en faktor i rankingen skulle den vinna testet med bred marginal. Många anser att detta är den bästa surfplatta som kan köpas för pengar. Med en tjocklek på 5,9 mm, en Liquid Retina-skärm på 11" med rundade hörn som sträcks ända ut i kanterna samt en vikt på 468 gram är iPaden en bekväm och behaglig platta att arbeta med.

Prestanda
Modellen kommer med en 8-kärnig processor vid namn A12X Bionic med kapacitet att hantera fem biljoner beräkningar per sekund. Det är top of the line och apples kraftfullaste någonsin i en surfplatta. Addera detta med 4 GB DDR4 och en 7-core A12 grafikprocessor i konsolklass förstår man att prestandamässigt står iPad Pro i en egen klass. För den som vill läsa mer om just detta finns en grundlig genomgång hos anandtech.

Skärm
Plattan levererar mer än 4 miljoner pixlar på sin utmärkta 11" Liquid Retina-skärm. Skärmen är antireflexbehandlad och kan ställas in för att med hjälp av sensorer anpassa skärmbilden efter aktuellt ljusförhållande, tekniken kallas för True Tone. En annan finess som gör denna skärm så följsam är ProMotion en teknik som automatiskt konfigurerar skärmens uppdateringsfrekvens upp till 120 Hz.

Kamera
Med den bakre kameran på 12 megapixel kan du filma i 4K Ultra HD med 3840x2160 pixlar och ta foton med hjälp av program som autofokus och ansikts / kroppsigenkänning, en inbyggd LED-blixt finns också att tillgå. Frontkameran som oftast används för videosamtal och selfies är på 7 megapixel och klarar av att filma i 720p HD kvalitet.

Säkerhet
För åtkomst till iPaden använder sej Apple av Ansiktsigenkänning. Apple kallar det Face ID där 30 tusen punkter analyserar att rätt person är på plats framför plattan.

√Ėvrigt
- Ljud: IPad Pro 11 kommer med fyra välspelande högtalare som levererar en för surfplattor bra basåtergivning.
- Gameing: Via Bluetooth kan du koppla ihop en trådlös Xbox eller PlayStation DualShock 4 kontroll.
- Praktiskt: Använd din iPad Pro som en powerbank och ladda din telefon.

iPad Pro är en fantastiskt bra surfplatta kort och gott, men det kommer med en prislapp. Rekommendationen är självklar och vi avslutar med visdomsorden från klassiska notebookcheck : "Den nya mindre iPad Pro är en fascinerande surfplatta för dig som har råd med den, särskilt eftersom få konkurrenter kan matcha den på prestanda."

SPECIFIKATIONER

Processor Apple A12X Bionic 2.5 GHz
Internminne 4 GB DDR4
Lagringsminne  64 GB

‚ϧ Huawei MediaPad T3

Storsäljare

Prisvärd budget

Huawei T3 är en storsäljande surfplatta i budgetsegmentet. Med en fyrkärnig processor på 1,4 Ghz och 2 GB Ram klarar den surf, film och enklare spel galant. Lagringsutrymmet är på måttliga 16 GB men kan enkelt utökas vid behov med ett microSD-kort upp till 128 GB. Modellen känns för prisklassen gediget byggd med rundade hörn och baksida/kanter av anodiserad/slitageskyddad aluminium.

IPS skärmen på 9,6 tum är av HD kvalitet och som för klassen ger en bra upplevelse av detaljer och färger och här finns stöd för Miracast för att strömma skärmen till t.ex en tv-skärm.

Såväl frontkameran på 2 megapixlar och bakkameran på 5 megapixlar ges goda omdömen. Operativsystemet är Android  vilket gör att man kan använda Google Play, där du kan ladda ner mängder av gratisappar.

Surfplattan från Huawei rekommenderas för de som söker en enklare, men välbyggd och prisvärd modell. Surfplattan passar bra för normalanvändning och rekommenderas av många även som ett gott val till yngre barn p.g.a byggkvalitet j.m.f med andra enklare modeller. För de senaste mest avancerade spelen bör man dock se på alternativ i den högre prisklassen.

SPECIFIKATIONER

Processor Qualcomm Snapdragon 425 1.4 GHz
Internminne 2 GB
Lagringsminne  16 GB

Experttester - Surfplattor Bäst i Test 2021

Apple iPad Pro 2 Gen - 2020

macrumors.com | Länk till test

digitaltrends.com | Länk till test

Apple iPad 10.2"

macworld.idg.se | Länk till test

"... svårt att hitta en mer prisvärd Apple-produkt än uppdaterade Ipad 10,2 tum.

Samsung Galaxy Tab S5e

m3.idg.se | Länk till test

"Galaxy Tab S5e ‚Äď √•rets b√§sta Androidplatta"

Apple iPad Pro 11" 1 Gen

m3.idg.se | Länk till test

"..Det här är världens bästa surfplatta, ipad Pro bjuder på fantastisk hårdvara"

radron.se | Länk till test
(kräver prenumeration)

"Toppbetyg"

 

[cmtoc_table_of_contents]