Termosmuggar - Bäst i Test

Bästa termosmuggen 2018

Termosmuggar skiljer sig mycket i hur länge de klarar av att hålla dryckens temperatur. De finns i många olika material och utseenden, och det är viktigt att du hittar en som matchar dina behov. Vill du hålla värmen i 30 minuter eller 2 timmar? Vill du ha en mindre eller större termosmugg? Alla dessa krav spelar in på vilken variant som är bäst för dig. I vårt test har vi hittat den termosmugg som passar bäst för de allra flesta. Vi har lagt stor vikt på att termosmuggen ska hålla värmen bra, inte spilla, och samtidigt vara snygg. Efter att ha jämfört över 30 olika varianter har vi kommit fram till en topplista, och vi är säkra på att du kommer hitta den termosmugg som passar dig bäst!

Jämför i tabellen ovan eller läs mer om alla termosmuggar nedan 🙂

To Go Mugg - Eva Solo

ButikPrisLänkar
209 Kr.Till butik
209 Kr.Till butik
249 Kr.Till butik
299 Kr.Till butik

Håller värmen bäst
To Go Cup från Eva Solo håller värmen längst (2 timmar), har en snygg design, är enkel att ta med sig, och har en klickfunktion som gör det enkelt att öppna och stänga locket. Termosmuggen får enkelt plats i väskan, och kommer varken spilla eller bränna andra känsliga föremål i väskan. Termosen kan vändas upp och ned utan att spilla.

Perfekt till jobbet eller vid picknick
Hållaren har två väggar, vilket gör att innehållet håller sig varmt (eller kallt) samtidigt som hållaren inte blir varm. Dubbelväggen och vacuum-effekten hjälper drycken att behålla sin temperatur. Hållaren är gjord av rostfritt stål, locket är i plast och bärremmen är gjord av gummi. Termosmuggen är perfekt att ha till jobbet eller picknick.

To Go Cup från Eva Solo - Vår vinnare!
Är du ute efter en termosmugg som är enkel att ta med sig, håller värmen och är estetiskt tilltalande så är To Go Cup från Eva Solo det självklara valet.

PLUS

Håller värmen mycket bra!
Snygg & smidig
Öppnas med klickfunktion
Bekväm bärrem i orange

EGENSKAPER

Storlek - 35 cl
Vikt - 205 gram

Material - Rostfritt stål
Klickfunktion - Ja

Coffee to-go - KitchenAid

ButikPrisLänkar
499 Kr.Till butik

Mycket utrymme, stadigt grepp
Coffee to-go från KitchenAid är en bra termosmugg i sig, och kombineras med fördel tillsammans med den tillhörande kaffebryggaren Kitchenaid 5KCM0402. Termosmuggen håller värmen överraskande bra, och rymmer 54 cl, mer än vad de allra flesta termosmuggarna rymmer. Locket är gjort av plast och förhindrar att du bränner dig på läpparna. Greppet i gummi är stadigt och gör att muggen kan hållas även direkt efter du exempelvis gjort kaffe.

Nackdelar
Nackdelarna med Coffee to-go är priset och locket. Denna termosmugg går för 419 kr, dubbla priset på vad de flesta andra termosmuggar kostar. Locket har även sina brister. Man kan ex. inte lägga termosmuggen i väskan eller ryggsäcken då det finns risk för spill. Locket är inte tillräckligt tät för att kunna vändas upp och ned.

Rekommenderas till
Coffee to-go rekommenderas för dig som vill ha plats för mer dryck än andra termosmuggar, eller för dig som vill kunna brygga direkt i muggen med kaffebryggaren KitchenAid 5KCM0402.

PLUS

Passar till KitchenAid kaffebryggare
Silikonhandtag förhindrar att du bränner dig

EGENSKAPER

Storlek - 54 cl
Vikt - 250 gram

Material - Stål
Klickfunktion - Nej

Automatic vit - Rosti Menpal

ButikPrisLänkar
139 Kr.Till butik
139 Kr.Till butik

Stilren och enkel
Automatic termosmugg från Rosti Mepal både ser ut och känns som en klassisk kaffekopp. Stilren design, enkel att ta med sig och håller temperaturen på din dryck i strax under en timma. Man kan placera muggen i väskan utan att det spiller. Locket kan öppnas med endast en hand, tack vare den behändiga knappen ovanför handtaget. Släpp på knappen så stängs locket - smidigt! Muggen finns i 8 olika färger - vår favorit är vit.

Fri från BPA
Automatic är helt fri från BPA, vilket gör att du inte får i dig en massa farliga gifter när du dricker ur muggen. Du får plats med 27,5 cl dryck.

Nackdelar
Tänk på att inte micra muggen för att värma kaffet, muggen är nämligen inte anpassad för användning i micron. Automatic håller inte värmen lika bra som många av dess konkurrenter. Ska du dricka ditt kaffe mer än en timma efter påfyllning så rekommenderar vi istället att titta på to go muggen från Eva Solo.

Till dig som reser kortare sträckor
Automatic passar dig som vill ha en smidig, snygg och liten hållare till dina varma eller kalla drycker, och inte reser längre sträckor då det krävs bättre förutsättningar för att hålla dryckens temperatur längre.

PLUS

Smidigt att öppna locket
Fri från BPA

EGENSKAPER

Storlek - 27,5 cl
Vikt - 210 gram

Material - ABS (BPA-fri)
Klickfunktion - Ja

To Go Mugg - Sagaform

ButikPrisLänkar
99 Kr.Till butik
99 Kr.Till butik

Liten och lätt
To Go Mugg från Sagaform har ett mycket bekvämt grepp, ett säkert lock och håller värmen ca. 45 minuter. Termosmuggen finns i många färgkombinationer och är lätt att ta med sig. Hållaren är gjord av gummi, och muggen av plast.

Inte lika bra värmehållning
Termosmuggen håller inte värmen mer än 45 minuter. Muggarna från Sagaform är i första hand populära tack vare utseendet, men de håller inte värmen lika bra som övriga termosmuggar.

Skönt grepp
Letar du efter en billig termosmugg som är snygg och är bekväm att hålla, så ska du definitivt överväga To Go Muggen från Sagaform.

PLUS

Skönt grepp
Liten & enkel

EGENSKAPER

Storlek - 40 cl
Vikt - 225 gram

Material - Tritan plast
Klickfunktion - Nej

Pix - Sagaform

ButikPrisLänkar
119 Kr.Till butik
119 Kr.Till butik

Färgglad takeaway-mugg
Pix är en rolig och färgglad takeaway-mugg som håller värmen ungefär 30 minuter. Muggen är gjord av dubbla väggar porslin och har ett silikonlock. Locket hindrar spill och ser till att din dryck håller värmen. Muggen har en kapacitet på 25 cl, och finns i många olika utföranden, färger och former.

Håller värmen i 30 minuter
Pix är ett bra val om du ska dricka innehållet inom 30 minuter. Efter det märker man tyvärr att värmen börjar försvinna. Vill du ha en mer redig termosmugg så rekommenderar vi testvinnaren.

PLUS

Finns i många olika utföranden
Snygg

EGENSKAPER

Storlek - 25 cl
Vikt - 260 gram

Material - Porslin
Klickfunktion - Nej

Köpguide

Värmeisolering
Det du först bör tänka på är hur länge du vill att din dryck ska kunna hålla innehållets temperatur. En termosmugg ska klara av att hålla både kaffet varmt, och saften kall. De som presterar bäst håller värmen i ungefär 2 timmar. Efter det börjar temperaturen återgå olika snabbt beroende på mugg. Men förvänta dig inte att drycken ska hålla sin temperatur i mycket mer än två timmar. De sämst presterande termosmuggarna klarar knappt av att hålla temperaturen i 20 minuter. Om du vet att du exempelvis endast kommer använda termosmuggen till jobbet, och det tar en timma att resa, så räcker det med att temperaturen hålls under hela restiden. Leta då efter en termosmugg med dubbla väggar och vacuum-teknik.

Spillsäker
Locket på din termosmugg påverkar både värmeisoleringen och spillsäkerheten. Ett tätare lock håller drycken innanför termosmuggen samtidigt som innehållet håller värmen eller kylan längre. Vissa termosmuggar kan du ha i väskan, springa med och vända upp och ner utan att locket öppnas, eller att drycken rinner ut längs lockets kanter. Termosmuggar med sämre konstruerade lock kan man inte ens tilta utan att de skvätter ut innehållet. Några lock är konstruerade som så att när man tiltar termosmuggen så öppnas locket. Vissa muggar har en klickfunktion som öppnar locket. Dessa är oftast säkra att ha i ex. väskan eller ryggsäcken utan att spilla. Tänk därför över hur du vill kunna använda din termosmugg. Se till att köpa en termosmugg med tätt lock som man kan vända upp och ned utan spill om du vill kunna ha den i väskan när du går till pendeln.

Design
Välj en termosmugg som du tycker är snygg och samtidigt håller de krav som du vill ha. För det är ju heller inte så snyggt att spilla kaffe på kläderna. Idag finns termosmuggar i många olika utföranden. Många modeller kommer i olika färger och mönster. Eva Solo och Sagaform är två populära varumärken som båda har ett stort utbud av snygga termosmuggar. Termosmuggens design är även viktig för hur enkel den är att hålla. Hur locket är utformat spelar också en stor del i hur enkelt den är att dricka ur.

Attribut
Detta går lite hand i hand med design. Nedan finns en lista på några egenskaper som förekommer hos termosbryggare
- Handtag
- Silikongrepp
- Bärrem
- Dubbla väggar & vacuum
- Klickfunktion för att öppna locket
- Lock som minskar risken för att du bränner dig

Klickfunktion på locket och ett silikongrepp / bra grepp är de mest uppskattade attributen enligt användare.

Material
Själva termosmuggen kan vara gjord i många material. Rostfritt stål och ABS är två bra alternativ. Porslin är såklart snyggt men mindre behändigt. Handtag i silikon gör att det blir både mer bekvämt att hålla termosmuggen och leder till mindre risk att du bränner dig när du håller muggen. Locken brukar oftast vara gjorda i plast eller silikon. Automatic vit är en termosmugg som är fri från BPA. BPA är ett hormonstörande ämne som du helst vill undvika att få i dig, då det kan påverka hormonerna även i lägre doser.

Diskvänlighet
Det brukar framkomma tydligt om en termosmugg går att diska i diskmaskin eller ej. De flesta termosmuggar går att diska i diskmaskinen.

Värma i micro
De flesta termosmuggar går inte att micra. Material som exempelvis rostfritt stål ska man inte ha i micron. Värm istället innehållet i en annan kopp och häll sedan tillbaks innehållet i din termosmugg, eller ta reda på om din mugg är säker för uppvärmning i micron först.