Termosmuggar

Termosmuggar - Bäst i test

Termosmuggar - Bäst i Test

INTRODUKTION

Termosmuggar kommer i många olika material, utseenden och finesser. Vi har listat de bästa termosmuggarna utifrån användaromdömen.
Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

KÖPTIPS

Värmehållning: Utgå ifrån hur länge du vill hålla drycken varm.
Spillsäker: Om du vill lägga termosmuggen i väskan behöver den vara spillsäker.
Hälsa: Om du väljer en termosmugg av plast så är en BPA-fri variant att rekommendera.
Attribut: silikongrepp och lucka eller handtag, samt bärrem är några attribut som användare brukar uppskatta.

Senast uppdaterad: tisdag, 12 november 2019

Bäst i Test

① To Go Mugg - Eva Solo

To-Go-Mugg-Eva-Solo-Stor-
ButikPrisLänkar

Håller värmen bäst

To Go Cup från Eva Solo håller värmen längst (2 timmar), har en snygg design, är enkel att ta med sig, och har en klickfunktion som gör det enkelt att öppna och stänga locket. Termosmuggen får enkelt plats i väskan, och kommer varken spilla eller bränna andra känsliga föremål i väskan. Termosen kan vändas upp och ned utan att spilla.

Perfekt till jobbet eller vid picknick

Hållaren har två väggar, vilket gör att innehållet håller sig varmt (eller kallt) samtidigt som hållaren inte blir varm. Dubbelväggen och vacuum-effekten hjälper drycken att behålla sin temperatur. Hållaren är gjord av rostfritt stål, locket är i plast och bärremmen är gjord av gummi. Termosmuggen är perfekt att ha till jobbet eller picknick.

To Go Cup från Eva Solo - Vår vinnare!

Är du ute efter en termosmugg som är enkel att ta med sig, håller värmen och är estetiskt tilltalande så är To Go Cup från Eva Solo det självklara valet.

PLUS

Håller värmen mycket bra!
Snygg & smidig
Öppnas med klickfunktion
Bekväm bärrem i orange

EGENSKAPER

Storlek35 cl
Vikt205 gram
MaterialRostfritt stål
KlickfunktionJa
ButikPrisLänkar

Silikonhandtag

② To Go Mugg - Sagaform

To-Go-mugg-Sagaform-Stor
ButikPrisLänkar

Liten och lätt

To Go Mugg från Sagaform har ett mycket bekvämt grepp, ett säkert lock och håller värmen ca. 45 minuter. Termosmuggen finns i många färgkombinationer och är lätt att ta med sig. Hållaren är gjord av gummi, och muggen av plast.

Inte lika bra värmehållning

Termosmuggen håller inte värmen mer än 45 minuter. Muggarna från Sagaform är i första hand populära tack vare utseendet, men de håller inte värmen lika bra som övriga termosmuggar.

Skönt grepp

Letar du efter en billig termosmugg som är snygg och är bekväm att hålla, så ska du definitivt överväga To Go Muggen från Sagaform.

PLUS

Skönt grepp
Liten & enkel

EGENSKAPER

Storlek40 cl
Vikt225 gram
MaterialTritan plast
KlickfunktionNej
ButikPrisLänkar

Silikonlock

③ Pix - Sagaform

Färgglad takeaway-mugg

Pix är en rolig och färgglad takeaway-mugg som håller värmen ungefär 30 minuter. Muggen är gjord av dubbla väggar porslin och har ett silikonlock. Locket hindrar spill och ser till att din dryck håller värmen. Muggen har en kapacitet på 25 cl, och finns i många olika utföranden, färger och former.

Håller värmen i 30 minuter

Pix är ett bra val om du ska dricka innehållet inom 30 minuter. Efter det märker man tyvärr att värmen börjar försvinna. Vill du ha en mer redig termosmugg så rekommenderar vi testvinnaren.

PLUS

Finns i många olika utföranden
Snygg

EGENSKAPER

Storlek25 cl
Vikt260 gram
MaterialPorslin
KlickfunktionNej

Premium

Utgången - Coffee to-go - KitchenAid

Mycket utrymme, stadigt grepp

Coffee to-go från KitchenAid är en bra termosmugg i sig, och kombineras med fördel tillsammans med den tillhörande kaffebryggaren Kitchenaid 5KCM0402. Termosmuggen håller värmen överraskande bra, och rymmer 54 cl, mer än vad de allra flesta termosmuggarna rymmer. Locket är gjort av plast och förhindrar att du bränner dig på läpparna. Greppet i gummi är stadigt och gör att muggen kan hållas även direkt efter du exempelvis gjort kaffe.

Nackdelar

Nackdelarna med Coffee to-go är priset och locket. Denna termosmugg går för 419 kr, dubbla priset på vad de flesta andra termosmuggar kostar. Locket har även sina brister. Man kan ex. inte lägga termosmuggen i väskan eller ryggsäcken då det finns risk för spill. Locket är inte tillräckligt tät för att kunna vändas upp och ned.

Rekommenderas till

Coffee to-go rekommenderas för dig som vill ha plats för mer dryck än andra termosmuggar, eller för dig som vill kunna brygga direkt i muggen med kaffebryggaren KitchenAid 5KCM0402.

PLUS

Passar till KitchenAid kaffebryggare
Silikonhandtag förhindrar att du bränner dig

EGENSKAPER

Storlek54 cl
Vikt250 gram
MaterialStål
KlickfunktionNej

Köpguide

Värmeisolering

Det du först bör tänka på är hur länge du vill att din dryck ska kunna hålla innehållets temperatur. En termosmugg ska klara av att hålla både kaffet varmt, och saften kall. De som presterar bäst håller värmen i ungefär 2 timmar. Efter det börjar temperaturen återgå olika snabbt beroende på mugg. Men förvänta dig inte att drycken ska hålla sin temperatur i mycket mer än två timmar. De sämst presterande termosmuggarna klarar knappt av att hålla temperaturen i 20 minuter. Om du vet att du exempelvis endast kommer använda termosmuggen till jobbet, och det tar en timma att resa, så räcker det med att temperaturen hålls under hela restiden. Leta då efter en termosmugg med dubbla väggar och vacuum-teknik.

Spillsäker

Locket på din termosmugg påverkar både värmeisoleringen och spillsäkerheten. Ett tätare lock håller drycken innanför termosmuggen samtidigt som innehållet håller värmen eller kylan längre. Vissa termosmuggar kan du ha i väskan, springa med och vända upp och ner utan att locket öppnas, eller att drycken rinner ut längs lockets kanter. Termosmuggar med sämre konstruerade lock kan man inte ens tilta utan att de skvätter ut innehållet. Några lock är konstruerade som så att när man tiltar termosmuggen så öppnas locket. Vissa muggar har en klickfunktion som öppnar locket. Dessa är oftast säkra att ha i ex. väskan eller ryggsäcken utan att spilla. Tänk därför över hur du vill kunna använda din termosmugg. Se till att köpa en termosmugg med tätt lock som man kan vända upp och ned utan spill om du vill kunna ha den i väskan när du går till pendeln.

Design

Välj en termosmugg som du tycker är snygg och samtidigt håller de krav som du vill ha. För det är ju heller inte så snyggt att spilla kaffe på kläderna. Idag finns termosmuggar i många olika utföranden. Många modeller kommer i olika färger och mönster. Eva Solo och Sagaform är två populära varumärken som båda har ett stort utbud av snygga termosmuggar. Termosmuggens design är även viktig för hur enkel den är att hålla. Hur locket är utformat spelar också en stor del i hur enkelt den är att dricka ur.

Attribut

Detta går lite hand i hand med design. Nedan finns en lista på några egenskaper som förekommer hos termosbryggare
- Handtag
- Silikongrepp
- Bärrem
- Dubbla väggar & vacuum
- Klickfunktion för att öppna locket
- Lock som minskar risken för att du bränner dig

Klickfunktion på locket och ett silikongrepp / bra grepp är de mest uppskattade attributen enligt användare.

Material

Själva termosmuggen kan vara gjord i många material. Rostfritt stål och ABS är två bra alternativ. Porslin är såklart snyggt men mindre behändigt. Handtag i silikon gör att det blir både mer bekvämt att hålla termosmuggen och leder till mindre risk att du bränner dig när du håller muggen. Locken brukar oftast vara gjorda i plast eller silikon. Automatic vit är en termosmugg som är fri från BPA. BPA är ett hormonstörande ämne som du helst vill undvika att få i dig, då det kan påverka hormonerna även i lägre doser.

Diskvänlighet

Det brukar framkomma tydligt om en termosmugg går att diska i diskmaskin eller ej. De flesta termosmuggar går att diska i diskmaskinen.

Värma i micro

De flesta termosmuggar går inte att micra. Material som exempelvis rostfritt stål ska man inte ha i micron. Värm istället innehållet i en annan kopp och häll sedan tillbaks innehållet i din termosmugg, eller ta reda på om din mugg är säker för uppvärmning i micron först.