Termosmugg

Termosmugg bäst i test 2023

Uppdaterad 5 mars, 2023

Termosmuggar finns i många olika material, utseenden och finesser. Vi har listat de bästa termosmuggar utifrån användaromdömen. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

BÄST I TEST

Termosmugg bäst i test 2023 eva solo to go cup

Eva Solo
To Go Mugg

UTMANARE

Termosmugg bäst i test 2023

Klean Kanteen
Classic

RYMLIG

Termosmugg 2023 Contigo West Loop

Contigo
West Loop

FÖR BARN

Termosflaska för barn bäst i test 2023

Klean Kanteen
Kid

Produkter

1 | Eva Solo To Go Mugg - Bäst i Test 2023

Termosmugg bäst i test 2023 eva solo to go cup

Bästa Termosmugg 2023

To Go Cup från Eva Solo håller värmen upp till 2 timmar, har en snygg design, är enkel att ta med sig, och har en klickfunktion som gör det enkelt att öppna och stänga locket. Termosmuggen får enkelt plats i väskan, och kommer varken spilla eller bränna andra känsliga föremål i väskan. Termosen kan vändas upp och ned utan att spilla.

Perfekt till jobbet eller vid picknick

Hållaren har två väggar, vilket gör att innehållet håller sig varmt (eller kallt) samtidigt som hållaren inte blir varm. Dubbelväggen och vacuum-effekten hjälper drycken att behålla sin temperatur. Hållaren är gjord av rostfritt stål, locket är i plast och bärremmen är gjord av gummi. Termosmuggen är perfekt att ha till jobbet eller picknick. Med prisfördel gentemot andra är To Go Cup från Eva Solo ett bra val.

2 | Klean Kanteen Classic - Utmanare

Bästa Termosmuggen 2022

Klean Kanteen Classic är en uppskattad termosmugg som passar utmärkt för både varm och kall dryck. Termosen kommer i rosfritt stål och är isolerad med Climate Lock™ dubbelväggar vilket gör att drycker håller sig varma hela i 20 timmar medans kalla drycker håller kylan i upp till duktiga 50 timmar. Modellen kommer med den läckagesäkra korken Loop Cap och designmässigt är lacken från miljövänliga Klean Coat™

  • Håller både kyla och värme bäst.
  • Dubbelisolerad med Climate Lock-isolering.
  • Kompatibel med alla Classic-lock.
  • Elektropolerad interiör som varken absorberar eller ger ifrån sig smaker
  • Ingen BPA, ftalater, bly eller andra gifter
  • Tål maskindisk – Handdisk för bästa hållbarhet.

Med bäst förmåga att hålla både värme och kyla, med bra volym och användare som ger termosen höga betyg och är nöjda med sina köp blir Klean Kanteen Classic ett toppval i vårt test av termosmuggar.

3 | Contigo West Loop - Rymlig

Termosmugg 2023 Contigo West Loop

Contigo West Loop termosmugg är en trevlig takeaway som håller värmen upp till 5 timmar. Muggen är gjord i en kombination av plast och stål och har ett silikonlock med en vakuumisolerad autoseal-teknik som gör den spillsäker och läckfri. Muggen har en kapacitet på stabila 47 cl.

Populär modell med många goda omdömen. Vid en prisjämförelse med ovanstående modell placerar vi Contigos termosmugg på tredje plats, vid samma pris hade ordningen vart omvänd.

Letar du efter en termosmugg som är enkel att ta med sig, håller värmen länge och är estetiskt tilltalande så är Contigo West Loop ett bra val.

4 | Klean Kanteen Kid classic sippy - Till barnet

Termosflaska för barn bäst i test 2023

Klean Kanteen Kid Classic. En bra termosmugg kan vara utmärkt att ha även för den yngre generationen – vid skogsutflykten på dagis, lekparken eller långpromenaden till exempel.

Klean Kanteen Kid Classic kommer med en pipmuggs-variant och fin designad / tillverkad i livsmedelsklassat rostfritt stål. Kid Classic är självklart helt fri från plast och epoxyline samt helt fri från BPA.

Korken är spillsäker och modellen kommer med en metallögla för att enkelt fästa på t.ex väska eller vagn. Korken fungerar med alla Klean Kanteen Classic modeller när uppgradering till större modell behövs.

  • Livsmedelsklassat rostfritt stål.
  • BPA-fri.
  • Elektropolerad insida – säker och giftfri process.
  • Klean Coat™ pulverlack – tålig & miljövänlig.

Termosen får fina omdömen från konsumenter.

5 | Tefal Thermos Travel mug - Populär

Tefal Travel Mug termosmugg

Tefal Thermos mug är en populär modell med greppvänligt värmeskydd på utsidan som ges många goda omdömen av dess användare. Modellen rymmer 36 cl och termosmuggen har ett gediget locksystem som verkligen håller tätt och öppningen är av 360°-modell så man kan dricka runt hela muggen.

4 timmars värmehållning utlovas och bekräftas också av muggens nöjda användare. Muggen kan diskas i maskin utan problem.

Användare plussar för bra värmehållning, att den är bekväm att hålla i, passar bra i hållare, att drycken inte tar någon smak från materialet med mera. På minuskontot är det ytterst magert med kommentarer, någon enstaka att muggen känns stor.

Med tanke på bra egenskaper, den stora mängden goda omdömen, och en rimlig prislapp kan termosmuggen Tefal Travel Mug tveklöst ges en köprekommendation.

Köpguide

Det du först bör tänka på är hur länge du vill att din dryck ska kunna hålla innehållets temperatur. En termosmugg ska klara av att hålla både kaffet varmt, och saften kall. De som presterar bäst håller värmen i upp till hela 20 timmar. Efter det börjar temperaturen återgå olika snabbt beroende på mugg.  De sämst presterande termosmuggarna klarar knappt av att hålla temperaturen i 1 timme. Om du vet att du exempelvis endast kommer använda termosmuggen till jobbet, och det tar en timma att resa, så räcker det med att temperaturen hålls under hela restiden. Leta då efter en termosmugg med dubbla väggar och vacuum-teknik.

Locket på din termosmugg påverkar både värmeisoleringen och spillsäkerheten. Ett tätare lock håller drycken innanför termosmuggen samtidigt som innehållet håller värmen eller kylan längre. Vissa termosmuggar kan du ha i väskan, springa med och vända upp och ner utan att locket öppnas, eller att drycken rinner ut längs lockets kanter. Termosmuggar med sämre konstruerade lock kan man inte ens tilta utan att de skvätter ut innehållet.

Några lock är konstruerade som så att när man tiltar termosmuggen så öppnas locket. Vissa muggar har en klickfunktion som öppnar locket. Dessa är oftast säkra att ha i ex. väskan eller ryggsäcken utan att spilla. Tänk därför över hur du vill kunna använda din termosmugg. Se till att köpa en termosmugg med tätt lock som man kan vända upp och ned utan spill om du vill kunna ha den i väskan när du går till pendeln.

Välj en termosmugg som du tycker är snygg och samtidigt håller de krav som du vill ha. För det är ju heller inte så snyggt att spilla kaffe på kläderna. Idag finns termosmuggar i många olika utföranden. Många modeller kommer i olika färger och mönster. Eva Solo och Sagaform är två populära varumärken som båda har ett stort utbud av snygga termosmuggar. Termosmuggens design är även viktig för hur enkel den är att hålla. Hur locket är utformat spelar också en stor del i hur enkelt den är att dricka ur.

Detta går lite hand i hand med design. Nedan finns en lista på några vanliga egenskaper .
– Silikongrepp
– Bärrem.
– Dubbla väggar & vacuum.
– Klickfunktion för att öppna locket.
– Lock som minskar risken för att du bränner dig.

Klickfunktion på locket och ett silikongrepp / bra grepp är de mest uppskattade attributen enligt användare.

Själva termosmuggen kan vara gjord i många material. Rostfritt stål och ABS är två bra alternativ. Porslin är såklart snyggt men mindre behändigt. Handtag i silikon gör att det blir både mer bekvämt att hålla termosmuggen och leder till mindre risk att du bränner dig när du håller muggen. Locken brukar oftast vara gjorda i plast eller silikon. Automatic vit är en termosmugg som är fri från BPA. BPA är ett hormonstörande ämne som du helst vill undvika att få i dig, då det kan påverka hormonerna även i lägre doser.

Det brukar framkomma tydligt om en termosmugg går att diska i diskmaskin eller ej. De flesta termosmuggar går att diska i diskmaskinen.

De flesta termosmuggar går inte att mikra. Material som exempelvis rostfritt stål ska man inte ha i mikron. Värm istället innehållet i en annan kopp och häll sedan tillbaks innehållet i din termosmugg, eller ta reda på om din mugg är säker för uppvärmning i mikron först.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4 / 5. Antal betyg: 4

Liknande tester