TV-apparater 55″

Platt-TV - Bäst i test

Platt-TV - Bäst i Test

Letar du efter den bästa 55 tum Tv:n ? Då behöver du inte leta länge till! Vi på Hemtips vänt på alla stenar (och 55":or), lyssnat på konsumenter och samlat ihop experttester för att hitta de bästa alternativen. Nedan hittar du en jämförelselista,  Längre ner finns även en köpguide. Efter otaliga timmars research känner vi oss säkra på att vi hittat den absolut bästa Tv:n för dig!

Bäst i Test

① LG OLED55B7V

ButikPrisLänkar

Med LG OLED55C8 får du en TV med utmärkt bra bild på en ultratunn 4k Oled-panel. Tekniken ger en ny dimension med dess förmåga att kunna ge absolut svärta  och samtidigt bevara hög ljusstyrka.  Som grädde på moset stödjer LG OLED55C8 Dolby Vision, av många ansett som det bästa HDR-formatet. Resultatet när dess kontrast, skärpa och färgrikedom möts blir fantastiskt.  När det gäller ljudupplevelsen så är de inbyggda högtalarna fullgoda för normalbruk. För filmkvällen rekommenderas dock en soundbar och vill du utnyttja denna high-end produkt maximalt finns utsökta Dolby Atmos. Med Dolby Atmos ligger vägen öppen för att leverera en äkta biokänsla. Ett extern sourroundsystem behövs då för perfekt resultat.

 Lovordad i media, bland andvändare och vår klara vinnare!

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

PLUS

OLED
Dolby Vision
Dolby Atmos
Bild-i-Bild (PiP)

MINUS

Inköpspris

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: OLED
Ljusstyrka: 750 cd/m²
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz

Upplösning: 4K Ultra HD
Vikt, utan stativ: 17,2 kg

ButikPrisLänkar

Bäst LCD

② Samsung QE55Q7FN

Samsung QE55Q7FN är med sin 10-bits UltraHD QLED panel som levererar över en miljard färgnyanser en värdig utmanare till  Oled-skärmarna. Med sin utmärkta Qled VA-panel levererar här Samsung en skärpa i detaljerna som är exceptionellt bra och en ljusstyrka i absolut toppklass. Tekniksidan techadvisor.com anger en ljusstyrka på utmärkta 1500 nits för denna panel.
Svärtan är tack vare Q-Led-tekniken också mycket bra, en artikel som jämför skärmar med Q-lED OCH O-led Finns här.

Ljudet i dessa ultratunna moderna skärmarna brukar inte vara direkt ögonbrynshöjade om man ska vara ärlig, här ligger dock Samsungen i det övre skicktet och levererar fullt acceptabelt ljud även för filmkvällen.

Med ett lägre pris än Oled-skärmarna, överlägsen ljusstyrka och Qled/Quantum Dot:s bländande färgspektra är Samsung QE55Q7FN ett utmärkt köp.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

PLUS

Quantum dot/QLED
HDR10, HLG
Röststyrning
Bild-i-Bild (PiP)

MINUS

Ingen Dolby Vision

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: LCD
Bakbelysning: LED
Ljusstyrka:Samsung Picture Quality Index 3200

Upplösning: 4K Ultra HD
Diodplacering: Kantbelyst
Vikt, utan stativ: 17,5 kg

Prisvärd

③ Samsung UE55NU6035

ButikPrisLänkar

Tack vare en ljusstark och bakgrundsbelyst PurColour panel levererar UE55NU6035 en mer exakt ljusfördelning, bättre kontrast och svärta än de kantbelysta modellerna i denna prisklass. Den ljusstarka skärmen borgar också för en bra upplevelse när HDR-material ska hanteras, men tangerar dock inte OLED-klassens apparater.

Ljudet, 2x 20 Watt Dolby Digital Plus-utmatning får godkänt till vardagstittande, men för musik och film känns basen väl svag och en soundbar skulle lyfta upplevelsen och bättre matcha de utmärkta bildkvalitéerna panelen erbjuder. För de som önskar spela sina dataspel på tv-skärmen finns Steamlink på denna modell.

Letar du efter en utmärkt 4K UHD Tv som levererar HDR material med bra resultat, och har en attraktiv balans mellan prestanda och pris är detta ett gott val. Vi ger våra rekommendationer till Sony Samsung UE55NU6035 som ett av toppvalen i insteg/mellanprisklassen.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

PLUS

4K HDR
HDR 10+
UHD Dimming
Steam Link

MINUS

Svärta jmf med toppmodeller

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: LCD
Bakbelysning: LED
Samsung Picture Quality Index 1300

Upplösning: 4K Ultra HD
Diodplacering: Bakbelysning
Vikt, utan stativ: 17,3 kg

ButikPrisLänkar

Bra köp

④ Samsung UE55NU8045

Samsung UE55NU8045 är en lovordad 4k UHD Tv som med sin 10-bitars HDR panel ger oss väldigt mycket bildupplevelse per krona. Med ett Samsung Picture Quality Index (PQI) värde på 2600 är den mycket ljusstark och med Dynamic Crystal Color/HDR1000 hanteras färgdynamik med utmärkt kontrast som resultat. Modellens HDR funktion aktiveras och kalibreras automatisk när HDR-material visas, och tack vare den ljusstarka panelen presenteras materialet på ett för klassen mycket tilltalande sätt.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

PLUS

HDR 1000
Mobile to TV - Mirroring
Supreme UHD Dimming

MINUS

Ej Quantum Dot
Ej Dolby Vision

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: LCD
Bakbelysning: LED
Uppdateringsfrekvens: Samsung Picture Quality Index 2600

Upplösning: 4K Ultra HD
Diodplacering: Kantbelyst

Budgetval

⑤ Samsung UE55MU6175

Trots att Samsung ue55mu6175 klassas som en budget/mellanklass modell så kommer den med i stort sett alla nya tekniker, 4K UHD, HDR och UHD Dimming. Svärta / ljus/ färg hanteras likt hos sina större bröder med med Precision Black och Pure Color tekniken som ger skarpa kontraster och utmärkt färghantering. Uppdaterindfrekvensen är på 60hz, ett snäpp ner från toppmodllerna med fungerar alldeles utmärkt för normalanvändaren. I råd&röns stora test gavs UE55MU6175 höga betyg och samlade högre poäng än många betydligt dyrare konkurrenter.

I prisklassen är detta ett kap och rekommendationen är given.

Produktbeskrivning hos tillverkaren: Länk här

PLUS

4K UHD
HDR10
Bluetooth

MINUS

Ej Quantum Dot
Ej Dolby Vision

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: LCD
Bakbelysning: LED
Uppdateringsfrekvens: 60 Hz

Upplösning: 4K Ultra HD
Diodplacering: Kantbelyst

Experttester

whathifi.com | Oktober  2018 | Länk till test
Brighter, punchier and sharper : LG OLED55C8

Eisa | 2017 | Länk till test
Testvinnare: Samsung QE55Q7F

Ljud & Bild | Okt 2017 | Länk till test
Vinnare: Sony Bravia KD-55XE9005

M3 | Juni 2017 | Länk till test
Rekommendation: Samsung UE55MU7005

Köpguide

Nästan 3 timmar om dagen spenderar svensken framför sin TV, och då är streamingtjänster som Netflix , HBO och Cmore oräknade. Det är alltså inte förvånande att de flesta lägger ner lite möda på att hitta den apparat som man tror kommer passa en bäst utifrån de krav man har och vilken peng man vill spendera. Här listar vi de mest vanligt förekommande egenskaperna, reder ut "fikonspråket" och förklarar hur teknikerna skiljer sej åt.