Bäst i Test - TV 65 Tum

Bäst i Test - TV 65 Tum

INTRODUKTION

65 tum Tv Bäst i Test. Vi på Hemtips har undersökt användares omdömen och läst experters tester för att ta fram de bästa 65 tums modellerna på marknaden. Produktgenomgång, jämförelsetabell samt  externa experttester. Efter noggrann research är vi säkra på att vi hittat de bästa 65 tum Tv alternativen på marknaden just nu.

Närliggande: Tv 55"

Bäst I Test

① LG OLED65CX

Tv 65" LG OLED65CX
ButikPrisLänkar

LG OLED65CX är en tv som sätter standarden för andra att mäta sig mot vad gäller kvalitet. Svärtan, kontrasten, skärpan i detaljer och den sammanlagda bildkvaliteten denna skärm presterar är kort sagt utmärkt. Modellen kommer med 4K Cinema HDR som ger stöd för alla ledande standarder som Dolby Vision IQ och HDR Dynamic Tone Mapping Pro.

Modellen är utrustad med  α9 Gen3 AI Processor 4K  som är LG:s senaste processor. Alpha-9 kan hantera bildhastigheter på upp till hela 120 fps vid HDR återgivning för att säkerställa en smidig och exakt återgivning av materialet vid  snabbare bildhantering som vid till exempel sportsändningar och konsol/dataspel.

Dolby Vision IQ & Atmos
Modellen kommer med både Dolby Vision IQ och Dolby Atmos som är tekniker för avancerad behandling av bild och ljud. Dolby Vision IQ optimerar dynamiskt varje bildruta på skärmen vilket ger ett större spektra av färger samt anpassar bilden efter ljusförhållanden i rummet. Dolby Atmos hanterar ljudets surroundeffekter, systemet gör ljudet objektbaserat och ger känslan att ljudet kommer från olika håll, även i olika höjdnivåer.

För gaming har modellen  stöd  för NVIDIA G-SYNC, HDMI Forum VRR  samt Auto Low Latency som automatiskt synkroniserar skärmens uppdateringsfrekvens med spelens bildhastighet för att minimera input lag.  LG:s Oled skärmar är klart bäst i klassen vad gäller gaming oavsett om det sker via konsol eller dator.

Sammanfattning
LG OLED65CX ges toppbetyg generellt i tester, se recensioner nedan. Då både användare och experter är överens om 65CX modellens utmärkta prestanda har det inte varit lätt att hitta kritik värd att nämna. Det vi funnit är den som riktas generellt mot alla Oled-skärmar, nämligen att man måste vara försiktig med att låta en enskild bild statiskt visas under lång tid på grund av risk för inbränning. Där har emellertid Råd & Rön (fråga nr 2) konstaterat att det krävs att bilden visas i över 24 timmar för att påverka skärmen.

Tv 65 tum bäst i test
Är det premiumklassen som gäller och det dags att uppgradera tv:n hemma är LG 65CX en given kandidat. Vår vinnare som toppvalet i premiumklassen.

PLUS

Dolby Vision IQ / Dolby Atmos
4K Cinema HDR

MINUS

Pris

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: OLED
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz

Upplösning: 4K Ultra HD
Vikt, utan stativ: 24 kg

ButikPrisLänkar

Utmanaren

② LG OLED 65B9

Tv 65 LG OLED65B9
ButikPrisLänkar

Ett intressant alternativ och stark utmanare till vinnaren är LG OLED 65B9. Modellen kommer med kompetenta a7 gen 2 processorn med 4 kärnor på 1.008GHz med 2mb ram. B9 modellen ges mycket bra recensioner i både tester och av användares omdömen. Tv specialisterna på rtings.com visar testresultat i absolut toppklass och mer beröm ges till exempel av ljudochbild.se, recensioner finns i sin helhet efter genomgången av produkterna.

För de som gillar konsol eller dataspel via tv-panelen är B9 ett utmärkt val, här utnämner rtings.com just B9:an till bästa köp i katerorin. Med stöd för Auto Low Latency, HDMI Forum VRR samt NVIDIA G-SYNC är modellen tveklöst i yppersta framkant när det gäller spelupplevelse på storskärm.

Med ett betydligt lägre pris gentemot CX ger LG B9 modell väldigt mycket tv för pengarna, ett utmärkt val kort och gott.

PLUS

OLED
Dolby Vision / Atmos
Nvida G-Sync

MINUS

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: OLED
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz

Upplösning: 4K Ultra HD
Vikt, utan stativ: 25.2 kg

ButikPrisLänkar

Bäst LCD

③ SAMSUNG QLED QE65 Q70R

Tv 65" Samsung QLED QE65Q70R
ButikPrisLänkar

Med en utmärkt 10-bits QLED panel är Samsung QLED QE65Q70R främste utmanare till LG:s Oled alternativ. Skärmen  som levererar över en miljard nyanser kommer med toppskärpa i detaljerna och en ljusstyrka som överglänser Oled panelerna.  I test hos  techadvisor.com mäts en ljusstyrka på strålande 1000 nits för denna skärm. Absolut toppklass. Med sin Q-Led-teknik presenteras även svärtan mycket bra, utan att riktigt utmana Oled tekniken.

För de som önskar använda skärmen att koppla in sin spelkonsol eller gamingdator kommer Q70R med Freesync, en funktion för att synkronisera bildöverföringen och minska input lag. Modellen har även app-stöd för Steam Link som speglar spel från dator till tv skärm. Stöd för röststyrning finns också för både Google Assistant och Amazon Alexa. Som extra finess har modellen ett Ambient Mode, där man enkelt kan få TV:n att visa motiv utifrån valbara kategorier.

Ljudmässigt presterar  modellen riktigt bra vilket inte tillhör vanligheterna i dessa moderna tunna skärmar, men för att ge panelen rättvisa vid filmvisning ger naturligtvis en soundbar eller ett externt ljudsystem ett rejält lyft för upplevelsen.

Användare är mycket nöjda med sitt val och plussar främst för modellens utmärkta ljusstyrka vilket ger en fördel gentemot oled modellerna i rum med starkt ljusinsläpp. Höga betyg hos bland andra M3.

QLED QE65Q70R är med sin ljusstarka och detaljrika skärm ett populärt val med premiumkänsla till ett för klassen attraktivt pris.

PLUS

QLED
Bild-i-Bild
Röststyrning
HDR10, HLG

MINUS

Ingen Dolby Vision

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: LCD
Bakbelysning: LED
Ljusstyrka:Samsung Picture Quality Index 3200

Upplösning: 4K Ultra HD
Diodplacering: Bakbelyst
Vikt, utan stativ: 24.3 kg

ButikPrisLänkar

Vinnare Budget

④ SAMSUNG UE65RU6025

Tv 65" Samsung UE65RU6025

UE65RU6025 är en mycket prisvärd 65-tums 4K/UHD-TV. Modellen kommer med en bakgrundsbelyst PurColour panel som är ljusstark nog att leverera en bra upplevelse när HDR-material presenteras. Jämfört med de kantbelysta konkurrenterna i samma prisklass ges här en tydligare kontrast samt bättre svärta. Med UHD Dimming delas bilden upp i hundratals mindre delar som var för sig behandlas efter aktuella förhållanden för att återge bästa bildresultat.

Ljudet hanteras från två 20 Watt högtalare som med Dolby Digital Plus stöd fungerar bra för normalbruk, för filmkvällen skulle dock en soundbar eller annat externt ljudsystem lyfta upplevelsen för att ge rättvisa åt panelens höga bildkvalité. Modellen kan röststyras för att byta kanal, hantera volymen, uppspelning osv via det inbyggda stödet för Google Assistant.

Samsungs app bibliotek är kanske det bästa på marknaden och modellen kommer förutom med standardappar som Netflix, HBO och Svt Play  även med t.ex iTunes Video och populära Steamlink som på ett enkelt sätt gör det möjligt att spegla dataspel till den stora tv-skärmen. Modellen är även kompatibel med både Apple TV och Apple AirPlay 2.

Användare är överlag mycket nöjda med modellen och plussar främst för panelens bildkvalitet samt  ration mellan pris och prestanda.

Eftersöks en bra 65 tum tv med en prestanda klart bättre än prislappen indikerar är detta ett gott val. Samsung UE65RU6025 rekommenderas som klart förstaval i budgetklassen.

PLUS

4K HDR
HDR 10+
UHD Dimming
Steam Link

MINUS

Svärta jmf med toppmodeller

SPECIFIKATIONER

Bildskärmsteknik: LCD
Bakbelysning: LED
Samsung Picture Quality Index 1400

Upplösning: 4K Ultra HD
Diodplacering: Bakbelysning
Vikt, utan stativ: 25 kg

Guide - Extern Länk

Experttester

 

LG OLED65CX TV 65 tumLG OLED65CX6LA | techguide.com | 2020-05-12 | Till test

The new LG CX OLED TV has made a great product even better with intelligent new features

LG OLED65CX | rtings.com | Till test

"The LG CX OLED is an excellent TV and delivers amazing all-around performance. ."

LG OLED65B9 | ljudochbild.se | Till test

"LG:s billigaste OLED-modell ger fenomenal bildkvalitet till ett mycket överkomligt pris. Den är så bra att konkurrenterna darrar på manschetten!"

LG OLED65B9 | rtings.com | Till test

"This is an excellent TV for mixed use. It has outstanding dark room performance thanks to its perfect blacks."

Samsung QLED QEQ70R | rtings.com | Till test

"VA panel that boasts outstanding contrast ratio, excellent black uniformity, and an impressive peak brightness"

Samsung UE65RU6025 | samsung.com | Användaromdömen | Till sidan