TV 65 tum

TV 65 TUM BÄST I TEST 2022

2 veckor sedan

Vi på Hemtips har undersökt användares omdömen och läst experters tester för att ta fram de bästa 65 tums Tv på marknaden. Produktgenomgång, jämförelsetabell samt  externa experttester. Efter löpande research ges våra val av de bästa 65″ Tv alternativen 2022.

Bästa 65 Tum Tv 2022

65" BÄST I TEST 2022

Lg Oled C1 65 tum bäst i test 2022

LG
OLED65C1

BÄSTA PRISVÄRDE

65 tum tv bäst i test 2022

LG
OLED65B1

BÄSTA BUDGET

Samsung-UE65TU6905

Samsung
UE65TU6905

Storlek/Avstånd: Bästa tv upplevelse för standard HD sändningar beräknas generellt via skärmdiagonalen x 2,5.
Skärmdiagonalen på just en 65 Tum Tv – då 1 tum = 2,54 cm – räknas ut enligt 65 x 2,54, dvs 165 cm.
Med rekommenderade x 2,5 för HD material hamnar här det perfekta sitt-avståndet för en 65 Tum Tv på ca 410 cm enligt beräkningen 165 cm (diagonal) x 2,5.
För 4K material med ”bio-känsla” krymper rekommenderat avstånd till 1,5 x skärmens diagonal, dvs 250 cm för en 65 tums TV.

1 | LG OLED65C1 - Bästa 65 Tum Tv

Bästa 65 tum tv 2022

TV 65 tum Bäst i Test 2022

Bästa 65 tum tv 2022 – LG OLED65C1 – Även om nya C2 just sett dagens ljus i butikerna håller vi C1:an som toppvalet med dess starka prisfördel. 

Modellen kommer med Alpha 9 Gen 4 processor för att hantera bildhanteringen på ett utmärkt bra sätt. Föregående Gen 3 är här uppgraderad till nya 4:an med AI 8K Upscaling, AI Picture Pro, Face Enhancing och nya Cinematic Movement motion tekniken till exempel.

65C1 kommer med lägen för: Spelläge, Fotbollsläge, Biografläge, Standard mode, Levande läge, Autolow latency Mode (ALLM) & Filmmaker Pro.

Funktionerna bygger vidare på föregående toppsäljare CX modellen med vässad utväxling av t.ex: Audio Description, Wireless TV On, 10 bits Panel, 360 VR, Time Machine, Ultra Luminance Pro, Freesync & G-SYNC, 4K High Frame Rate, AI Upscaling, AI Brightness Control & Eye Comfort Display. Bästa 65 tum tv 2022 i premiumklassen.

Bildskärmsteknik: OLED.
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz.
Färgdjup: 10 bitar.
HDR: Dolby Vision, HDR10, HLG.
Ljudformat: Dolby Atmos.

Gaming: G-Sync, FreeSync, Variable Refresh Rate, ALLM.
Streaming: Miracast, AirPlay 2
Övrigt: Digital optisk ut, Ethernet, Wi-Fi, 4 x HDMI 2.1, 3 x USB 2.0

2 | LG C2 & G2 - Nya Serier

C2 & G2 är LG:s nya serier och många har undrat vilka nya funktioner som skulle komma.

Nytt är att med den senaste Gen 5 Alpha 9 processorn pressas panelerna att prestera en ännu något ljusare bild samt ett snäppet bättre färgomfång. Uppdateringar på OS sidan är t ex att det här numer finns möjlighet till personliga användrarprofiler,  bra om man är fler i familjen och vill specialanpassa inställningar. Men räcker det för nyköp ?

Ståtar redan en C1 & G1 hemma så tveksamt. Uppgradera äldre ? Hmm, C1 är fortsatt marknadens mest prisvärda val, så länge den finns kvar i butikernas sortiment anser vi.

Men visst, vill man toppa ordentligt är de nya panelerna lite vassare, även om vi – som alltid – hoppats på lite mer måhända.

För de som vill gå på djupet och studera labbtester modellerna emellan kan en titt på länkarna nedan ge en del ytterligare svar.

LG C1 vs LG C2LG C2 vs LG G2.

Bäst i Test

3 | LG OLED65B1 - Högre Mellanklass

65 tum tv bäst i test 2022

LG: B1 är seriens mellanklass modell. Här finns den föregående highend processorn Alpha 7 Gen 4 samt stödet för HDMI 2.1 & 120 Hz för en tv upplevelse & gaming i toppnivå.

Ljusstyrkan på B1:n når inte riktigt upp till toppmodellen, men det är enligt labb-tester en mycket liten skillnad modellerna emellan. En utmärkt tv med ett snällare pris vs kvalité förhållande.

4 | LG OLED65A1 - Oled Prisvärde

Bästa 65 tum tv 2022

Nya LG OLED65A1. För de som anser att gaming på tv kan vara kul, men inte behöver topp of line tekniken kan denna lite enklare men prispressade LG Oled variant vara intressant. Ett enklare game mode som ges höga betyg i tester finns likväl om gaming lusten tilltar.

A1:an kommer med en lite mer standard 60 Hz bildfrekvens och saknar alltså hdmi 2.1 för 120 hz. Modellen har även föregångaren till nya A9 processorn – Alpha 7 Gen 4 som saknar möjligheten till 8K men annars med mycket lika egenskaper som den senaste modellen. Den utmärkta Oled-panelen  med sin överlägsna svärta och kontrast är på plats vilket är det viktiga i sammanhanget.

Jämför – Vill man ta sej titt på vad proffsen med tillgång till laboratorium mätningar kommer fram till kan man kika på resultaten där toppvalet C1 ställs mot denna A1, och matchen är hårdare än man kanske tror.

Summerar man ovanstående kan man bli med Oled till en rejält bantad penning vs toppvalet. Bra & prisvärt köp i den bättre instegs klassen tycker vi! 

5 | Samsung QE65Q70A - Bra QLED

Bästa 65 tum tv 2022

Samsung QE65Q70A är steget ner från LG:s topprankade Oled-panel och kommer sålunda med en lite lägre prislapp.

 Samsungs Qled teknik har likväl på en punkt en stor fördel gentemot Oled – de mycket ljusstarka panelerna. En ljusstark panel ger i ljusa rum en betydligt skarpare bild, därför passar denna modell extra bra som allround tv i ett vardagsrum. För filmentusiasten som gärna mörklägger rummet innan tittandet är dock LG:s Oled oslagbar.

Denna utmärkta Qled kommer med Adaptive Picture, en funktion för att säkerställa optimalt ljus & kontrast vid varje enskilt rums-förhållande. Inbyggda sensor mäter här ljusets påverkan i rummet vartefter bilden återspeglas för bästa möjliga resultat. Samsung Picture Quality Index är här på fina 3400.

4K AI
Nya 4K processorn kommer med en nyutvecklad AI med möjlighet att skala upp mer lågupplöst material till nära nog 4K upplösning. Ingångskällan analyserar automatiskt varpå tekniken minimerar otydligheter och optimera detaljerna i bilden. Även betraktningsvinkeln har förbättrats gentemot tidigare modeller.

Gaming
Här finns nya HDMI 2.1 och ett läge för de som gillar att koppla upp gamekonsolen – finns Super Ultra Wide Game View+. Modellen är även kompatibel med FreeSync Premium Pro för pc-entusiasterna. Med uppdateringsfrekvens på hela 120 Hz är det en panel som lämpar sej riktigt bra för gaming.

Bildskärmsteknik: QLED
Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
Samsung Picture Quality: 3400
Färgdjup: 10 bitar
HDR: HDR10+, HDR10, HLG
Ljudformat: Dolby Digital Plus

Gaming: FreeSync Premium Pro, Super Ultra Wide Game View
Streaming: AirPlay, AirPlay 2
Assistant: Google Assistant
HDMI 2.1: 4 st
USB 2.0: 3 st
Ethernet/Wi-Fi

6 | Samsung UE65TU6905 - Prisvärd

Samsung 4K Crystal UE65TU6905 är en storsäljade och populär 65 tums tv med en trevlig kombination mellan pris och kvalité.

Här finns stöd för HDR10+ & HLG10 för att visualisera hdr-material på ett rimligt och för prisklassen bra sätt. 4K UHD med 2160p är det som gäller och Samsungs Picture Quality Index landar här på 2000 som ett jämförelsetal med andra modeller.

Ljudmässigt finns här stöd för Dolby Digital Plus via 2 kanaler och 20W som ger en rimlig ljudkvalité –  funktioner som Audio Return Channel, Dialogförbättring, Adaptivt ljud samt en optisk ljudutgång finns att tillgå.

Övrigt att nämna är t.ex funktioner som Wi-Fi, Google röstassistent samt Brightness Detection. De anslutningar som finns är 2 x HDMI – 1 x USB – 1 x LAN – Digital optisk ljudutgång. Förinställt kallibrerade lägen finns för: Naturligt läge, Filmläge, Filmskaparläge samt ett Autolow latency läge för spel via playstation & Xbox.

Samsung 4K Crystal är ett bra köp i klassen med ett pris och funktioner som många tycker passar väl när det är dags att uppgradera till en ny tv.

7 | Philips 65PUS8546 - Ambilight

Philips 65PUS8546 med det mycket flexibla Android systemet är en prisvärd 65-tums 4K/UHD-TV som kommer med en hel del premiumfunktioner.

Här finns stöd för Dolby Vision och HDR10+ som återger hdr-material på ett mycket tilltalande sätt för prisklassen. Här finns även stöd för den främsta ljudtekniken Dolby Atmos – vilket återigen är mycket bra för en panel i denna prisklass.

Processorn P5 Perfect Picture Engine kommer från Performance-serien och levererar en hög bildkvalite på Philips mycket ljusstarka panel. Med Android-TV kommer alla standardappar som Netflix, HBO, YouTube, Spotify, SVT Play osv. Google Assistant röstassistent är inbyggt för att styra din Android TV, men självklart kommer också en normal fjärrkontroll med tv;n.

Ambilight. Modellen kommer också med Philips Ambilight omgivningsljus som en trevlig bonusfunktion – här den största tresidiga varianten som ger en ytterligare dimension åt filmkvällen om så önskas.

Philips The One är ett bra köp i 65 tum klassen tycker vi, med ett attraktivt pris och funktioner man inte hittar på andra modeller i instegsklassen.

Bildskärmsteknik: LCD
Upplösning: 4K Ultra HD 
Bakbelysning: LED
Diodplacering: Bakbelysning
Philips Picture Performance: 2100
HDR: Dolby Vision., HDR10+, HDR10, HLG
Ljudformat: Dolby Atmos, DTS HD.

Streaming-standarder: Google Cast/Chromecast
Intelligent Assistant: Google Assistant
HDMI 2.1: 4 st
USB 2.0: 2 st
Ethernet/Wi-Fi
Operativsystem: Android OS 9.0.

Köpguide Tv 2022

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.8 / 5. Antal betyg: 10

Fler tester