TV 65 tum

TV 65 tum bäst i test 2023

Uppdaterad 5 oktober, 2023

Vi har granskat marknadens utbud av TV-apparater för att kora de bästa utifrån prestanda, funktion och pris. Produktgenomgång, jämförelsetabell samt  externa experttester. Efter löpande research ges våra val av de bästa 65″ Tv alternativen 2023.

65" BÄST I TEST 2023

65 tum Tv Bäst i Test 2023

LG
OLED65A2

BÄSTA PRISVÄRDE

Prisvärd Qled Tv Från Samsung

Samsung
QE65Q80B

70 TUM QLED

Bästa TV Budget 2023 - Toshiba 70QA5D63DG

Toshiba
70QA5D63DG

BÄSTA BUDGET

Samsung-UE65AU6905

Samsung
UE65AU6905

Produkter

1 | LG OLED65B2 - 65 Tum Tv Bäst i Test

Bästa 65 tum tv 2023 prisvärdeMed B2 serien tar LG ett bra grepp på marknaden vad gäller popularitet i Oled klassen. Då B2 panelen i många av de avgörande sektionerna helt matchar de dyrare modellerna med en angenämare prislapp är just B2 inte oväntat ett populärt val då  en ny high-end tv står på inköpslistan. Vi jämför även kort B2:an med LG:s övriga 65″ modeller för 2023.

Tekniker

Då Oled-tekniken numer är välkänd för de flesta stannar vi med att påtala teknikens överlägsna förmåga att hantera kontraster med en svärta som andra panel-tekniker inte kan leverera. Speciellt briljerar alltså dessa paneler när HDR format presenteras med sin avancerade ljussättning, och det är också just här som den enda egentligen mer märkbara skillnaden hittas mellan LG:s nya serier.

Lg B2 har stöd för alla de senaste HDR teknikerna inklusive Dolby Vision IQ och materialet presenteras som förväntat utmärkt med sin svärta och kontrast i high-end klass.  De dyrare C och speciellt G serierna kan med sina exklusiva EVO-paneler pressa ljusstyrkan i HDR ytterligare ett par snäpp högre för än tydligare kontrast, medans modellerna vid standard SDR upp till 4K presterar samma peak vad gäller ljusstyrka.

Premiumvalen C & G hanterar även färgskiftningar (gradient) snäppet bättre medans B2:an har en något bättre betraktningsvinkel ska tilläggas – skillnaderna är här dock närmast på marginalen. Vill man åt det sista av just bildkvalité i HDR är idag C3/G3 att föredra – i allt annat sitter B2 säker med sin prisfördel. Vid kampanjer och mer likartat pris är däremot C & G de bättre valen.

Tittar vi på instegsmodellen A2 är den avgörande skillnaden att denna panel körs i 60Hz, vilket gör den till ett mindre bra val för framförallt gaming samt att panelen presterar en lägre skärpa i snabba sekvenser som action och sport. I övrigt levererar denna prisvärda instegsmodell utmärkt med sin Oled-panel och funktioner som Dolby Vision IQ och Dolby Atmos.

Gaming

Gaming på Tv är populärt, punkt slut. Alla 3 modeller förutom A2:an kommer självklart med den för high-end gaming helt nödvändiga HDMI 2.1 anslutningen för att prestera en laggfri spelrunda i 4K & 120Hz, bandbredden på Hdmi 2.1 är här uppgraderad till fulla 48 Gbps.

Via modellernas Game Mode med VRR och funktionen Prevent Input Delay klockas ingångsfördröjningen (lnput lag) till ~6 ms i labbtest för alla modeller. Panelerna kan här fullt ut utnyttja de senaste konsollernas – PS5 / Xbox Series X – fulla kraft samt t.ex spel som stöjer Dolby Vision på Xbox.

Både G-Sync & Freesync Premium stödet sitter också på plats här. Som gaming kompanjon finns inga konkurrenter i tv-segmentet som klår dessa paneler på fingarna med andra ord.

Design

Designmässigt är modellerna mycket lika, vill man absolut ha sin tv helt tight dikt mot väggen är toppmodellerna i G serien de bästa alternativen, medans de övriga lämnar en mindre utbyggnad från väggen. I övrigt kommer modellerna med kabelklämmor för en trasselfri installation.

Sammanfattning

Att vi rankar LG B2 som bästa köp beror kort och gott på att modellen ger nästintill samma prestanda som de dyrare C & G varianterna till ett för dagen attraktivt pris, samt ett rejält kvalite-skutt upp från instegsmodellen A2 med sin begränsning till 60Hz. Då prislägen snabbt förändras i denna kategori så får man som alltid ha bra koll för att kamma hem bästa dealen för dagen.

2 | Samsung QE65Q80B - Prisvärde QLED

Prisvärd Qled Tv från Samsung

Samsung QE65Q80B är steget ner från LG:s topprankade Oled-panel och kommer sålunda med en lite lägre prislapp. Vårt tips som bästa Tv 2023 sett till prisvärde.

 Samsungs Qled teknik har likväl på en punkt en stor fördel gentemot Oled – de mycket ljusstarka panelerna. En ljusstark panel ger i ljusa rum en betydligt skarpare bild, därför passar denna modell extra bra som allround tv i ett vardagsrum. För filmentusiasten som gärna mörklägger rummet innan tittandet är dock LG:s Oled oslagbar.

Denna utmärkta Qled kommer med Adaptive Picture, en funktion för att säkerställa optimalt ljus & kontrast vid varje enskilt rums-förhållande. Inbyggda sensor mäter här ljusets påverkan i rummet vartefter bilden återspeglas för bästa möjliga resultat. Samsung Picture Quality Index är här på fina 3400.

4K AI

Nya 4K processorn kommer med en nyutvecklad AI med möjlighet att skala upp mer lågupplöst material till nära nog 4K upplösning. Ingångskällan analyserar automatiskt varpå tekniken minimerar otydligheter och optimera detaljerna i bilden. Även betraktningsvinkeln har förbättrats gentemot tidigare modeller.

Gaming

Här finns nya HDMI 2.1 och ett läge för de som gillar att koppla upp gamekonsolen – finns Super Ultra Wide Game View+. Modellen är även kompatibel med FreeSync Premium Pro för pc-entusiasterna. Med uppdateringsfrekvens på hela 120 Hz är det en panel som lämpar sej riktigt bra för gaming.

3 | Toshiba 70QA5D63DG - QLED Ultra HD

Bästa TV Budget 2023 - Toshiba 70QA5D63DG

Toshiba QA5D63DG är en synnerligen överkomligt prissatt QLED-TV full med smarta funktioner. Njut av serier, filmer och spel i upp till 4K Ultra HD-upplösning. Dolby Vision och Atmos kombinerar här ljud och bild till en imponerande helhetsupplevelse.

Som en Android Smart TV får du här direkt tillgång till alla fördelar med Google Play. TV:n kommer även med inbyggd Chromecast, WiFi, Bluetooth och Google Assistant, vilket öppnar upp mängder av användningsmöjligheter.

Bildkvalitet:

  • 4K Ultra HD: Tekniken ger en utmärkt bioupplevelse med sin skarpa 4K-upplösning och QLED-panel med livfulla färger för en mer realistisk bildkvalitet.
  • Dynamiskt omfång: Toshiba 70QA5D63DG är kompatibel med HDR10, HLG samt Dolby Vision  som optimerar och förtydligar färgkontrasten och gör det svarta mörkare och det vita ljusare.

Ljudkvalitet:

  • Onkyo Högtalare: Inbyggda Onkyo-designade högtalare ger en sofistikerad och musikalisk ljudupplevelse med bra kraft och klarhet. Dolby Atmos och DTS:X stödet ger möjligheter till ett rikare och mer precist placerat ljud.

Övriga funktioner:

  • Röststyrning: Gör livet enklare genom att styra din TV med din röst. Toshiba 70QA5D63DG är kompatibel med Google Assistant, så du kan utforska olika funktioner utan ansträngning.
  • Gamemode: Toshiba Gaming Mode är en unik funktion som optimerar grafikens livfullhet för en mer spännande spelupplevelse. TV:n är även redo att stödja HDR-spel, vilket ger en fantastisk spelupplevelse för hela familjen.

Toshiba:s intressanta 70 tums variant ger onekligen en hel del teknik och tv-godis för pengarna via sin QLED panel och 

4 | Samsung UE65AU6905 - Bästa Budget

Samsung-UE65AU6905

Samsung 4K Series 6 är en prisvärd och populär 65 tums tv med en trevlig kombination mellan pris och kvalité.

Här finns stöd för HDR10+ & HLG10 för att visualisera hdr-material på ett rimligt och för prisklassen bra sätt. 4K UHD med 2160p är det som gäller och Samsungs Picture Quality Index landar här på 2000 som ett jämförelsetal med andra modeller.

Ljudmässigt finns här stöd för Dolby Digital Plus via 2 kanaler och 20W som ger en rimlig ljudkvalité –  funktioner som Adaptive Picture som automatiskt hanterar bildpresentationen utifrån ljusförhållandet i rummet samt ett virtuellt 3D-ljud via Object Tracking Sound Lite. Audio Return Channel, Dialogförbättring samt en optisk ljudutgång finns även att tillgå.

Den smarta funktionen som synkar en ansluten Samsung soundbar sitter även på plats här –  Samsung Q-Symphony.

Övrigt att nämna är t.ex funktioner som Wi-Fi, Google röstassistent samt Brightness Detection. De anslutningar som finns är 3 x HDMI – 1 x USB – 1 x LAN – Digital optisk ljudutgång. Förinställt kalibrerade lägen finns för: Naturligt läge, Filmläge, Filmskaparläge samt ett Auto Game Mode med Autolow latency för spel via playstation & Xbox.

Samsung Serie 6 är ett bra köp i klassen med ett pris och funktioner som många tycker passar väl när det är dags att uppgradera till en ny tv.

5 | Philips 65PUS8517 - Ambilight

Philips 65PUS8007 med det mycket flexibla Android systemet är en prisvärd 65-tums 4K/UHD-TV som kommer med en hel del premiumfunktioner.

Här finns stöd för Dolby Vision och HDR10+ som återger hdr-material på ett mycket tilltalande sätt för prisklassen. Här finns även stöd för den främsta ljudtekniken Dolby Atmos.

Processorn P5 Perfect Picture Engine kommer från Performance-serien och levererar en hög bildkvalite på Philips mycket ljusstarka panel. Med Android-TV kommer alla standardappar som Netflix, HBO, YouTube, Spotify, SVT Play osv. Google Assistant röstassistent är inbyggt för att styra din Android TV, men självklart kommer också en normal fjärrkontroll med tv;n.

Ambilight. Modellen kommer också med Philips Ambilight omgivningsljus som en trevlig bonusfunktion – här den största tresidiga varianten som ger en ytterligare dimension åt filmkvällen om så önskas.

Philips 65PUS8517 är ett bra köp med nöjda köpare i 65 tum klassen med ett attraktivt pris och funktioner man inte hittar på andra modeller i prisklassen.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.9 / 5. Antal betyg: 15

Liknande tester