Tv 65 Tum bäst i test 2021

Vi på Hemtips har undersökt användares omdömen och läst experters tester för att ta fram de bästa 65 tums modellerna på marknaden. Produktgenomgång, jämförelsetabell samt  externa experttester. Efter noggrann research är vi säkra på att vi hittat de bästa 65 tum Tv alternativen på marknaden 2021.

BÄST I TEST

Tv 65 tum bäst i test 2021

LG OLED65CX

UTMANARE

Tv 65 tum bäst i test 2021

Samsung QE65Q70T

AMBILIGHT

Philips-The-Onexokx250

Philips The One

1 | LG OLED65CX - Tv 65 Tum Bäst i Test 2021

SPECIFIKATIONER
Bildskärmsteknik: OLED.
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz.
Färgdjup: 10 bitar.
HDR:Dolby Vision, HDR10, HLG.
Ljudformat: Dolby Atmos.

Gaming: G-Sync, FreeSync,VRR, , ALLM.
Streaming: Miracast, AirPlay 2
Digital optisk ut
Ethernet/Wi-Fi

HDMI 2.1: 4 st
USB 2.0: 3 st

Tillverkarens info: lg.com
Test: rtings.com

TV 65 tum Bäst i Test 2021

LG OLED65CX är en tv som sätter standarden för andra att mäta sig mot vad gäller kvalitet. Svärtan, kontrasten, skärpan i detaljer och den sammanlagda bildkvaliteten denna skärm presterar är kort sagt utmärkt. Modellen kommer med 4K Cinema HDR som ger stöd för alla ledande standarder som Dolby Vision IQ och HDR Dynamic Tone Mapping Pro.

Modellen är utrustad med  α9 Gen3 AI Processor 4K  som är LG:s senaste processor. Alpha-9 kan hantera bildhastigheter på upp till hela 120 fps vid HDR återgivning för att säkerställa en smidig och exakt återgivning av materialet vid  snabbare bildhantering som vid till exempel sportsändningar och konsol/dataspel.

Dolby Vision IQ & Atmos
Modellen kommer med både Dolby Vision IQ och Dolby Atmos som är tekniker för avancerad behandling av bild och ljud. Dolby Vision IQ optimerar dynamiskt varje bildruta på skärmen vilket ger ett större spektra av färger samt anpassar bilden efter ljusförhållanden i rummet. Dolby Atmos hanterar ljudets surroundeffekter, systemet gör ljudet objektbaserat och ger känslan att ljudet kommer från olika håll, även i olika höjdnivåer.

För gaming har modellen  stöd  för NVIDIA G-SYNC, HDMI Forum VRR  samt Auto Low Latency som automatiskt synkroniserar skärmens uppdateringsfrekvens med spelens bildhastighet för att minimera input lag.  LG:s Oled skärmar är klart bäst i klassen vad gäller gaming oavsett om det sker via konsol eller dator.

Sammanfattning
LG OLED65CX ges toppbetyg generellt i tester, se recensioner nedan. Då både användare och experter är överens om 65CX modellens utmärkta prestanda har det inte varit lätt att hitta kritik värd att nämna. Det vi funnit är den som riktas generellt mot alla Oled-skärmar, nämligen att man måste vara försiktig med att låta en enskild bild statiskt visas under lång tid på grund av risk för inbränning. Där har emellertid Råd & Rön (fråga nr 2) konstaterat att det krävs att bilden visas i över 24 timmar för att påverka skärmen.

Tv 65 tum bäst i test
Är det premiumklassen som gäller och det dags att uppgradera tv:n hemma är LG 65CX en given kandidat. Vår vinnare och toppvalet av Tv 65 tum bäst i test 2021 i premiumklassen.

2 | Samsung QLED QE65Q70T - Tv 65 Tum Bäst i Test Qled

SPECIFIKATIONER
Bildskärmsteknik: QLED
Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
Uppdateringsfrekvens: 120 Hz
Samsung Picture Quality Index: 3300
Färgdjup: 10 bitar
HDR: HDR10+, HDR10, HLG
Ljudformat: Dolby Digital Plus

Gaming: Real Game Enhancer+, FreeSync
Streaming: AirPlay, AirPlay 2
Assistant: Google Assistant
HDMI 2.1: 4 st
USB 2.0: 3 st
Ethernet/Wi-Fi

Tillverkarens info: samsung.com
Test: ritings.com

Samsung QLED QE65Q70T är steget ner från vinnaren och kommer sålunda med en lite lägre prislapp. Samsungs Qled teknik har likväl på en punkt en stor fördel gentemot Oled  – de mycket ljusstarka panelerna. En ljusstark panel ger i ljusa rum en betydligt skarpare bild, därför passar denna modell extra bra som allround tv i ett vardagsrum. För filmentusiasten som gärna mörklägger rummet innan tittandet är dock LG:s Oled oslagbar.

Denna utmärkta Oled kommer med Adaptive Picture, en funktion för att säkerställa optimalt ljus & kontrast vid varje enskilt rums-förhållande. Inbyggda sensor mäter här ljusets påverkan i rummet vartefter bilden återspeglas för bästa möjliga resultat. Samsung Picture Quality Index är här på fina 3300.

4K AI
Nya 4K processorn kommer med en nyutvecklad AI med möjlighet att skala upp mer lågupplöst material till nära nog 4K upplösning. Ingångskällan analyserar automatiskt varpå tekniken minimerar otydligheter och optimera detaljerna i bilden. Även betraktningsvinkeln har förbättrats gentemot tidigare modeller.

Här finns nya HDMI 2.1 och ett läge för de som gillar att koppla upp gamekonsolen – Game Enhancer+. Modellen är även kompatibel med FreeSync för pc-entusiasterna. Med en responstid på mycket låga 7 ms är det en panel som lämpar sej riktigt bra för gaming.

3 | Philips The One - Tv 65 Tum Bäst i Test 2021 Ambilight

Pris
Dolby Vision
Dolby Atmos
Ambilight

SPECIFIKATIONER
Bildskärmsteknik: LCD
Upplösning: 4K Ultra HD 3840×2160
Bakbelysning: LED
Diodplacering: Bakbelysning
Philips Picture Performance Index: 2100
HDR: Dolby Vision., HDR10+, HDR10, HLG
Ljudformat: Dolby Atmos, DTS HD.

Streaming-standarder: Google Cast/Chromecast
Intelligent Assistant: Google Assistant
HDMI 2.1: 4 st
USB 2.0: 2 st
Ethernet/Wi-Fi
Operativsystem: Android OS 9.0.

Philips The One med det mycket flexibla Android systemet är en prisvärd 65-tums 4K/UHD-TV som kommer med en hel del premiumfunktioner. Här finns stöd för Dolby Vision och HDR10+ som återger hdr-material på ett mycket tilltalande sätt för prisklassen. Här finns även stöd för den främsta ljudtekniken Dolby Atmos – vilket återigen är mycket bra för en panel i denna prisklass.

Processorn P5 Perfect Picture Engine kommer från Performance-serien och levererar en hög bildkvalite på Philips mycket ljusstarka panel. Med Android-TV kommer alla standardappar som Netflix, HBO, YouTube, Spotify, SVT Play osv. Google Assistant röstassistent är inbyggt för att styra din Android TV, men självklart kommer också en normal fjärrkontroll med tv;n.

Modellen kommer också med Philips Ambilight omgivningsljus som en trevlig bonusfunktion – här den största tresidiga varianten som ger en ytterligare dimension åt filmkvällen om så önskas.

Philips The One är ett bra köp i klassen tycker vi, med ett attraktivt pris och funktioner man inte hittar på andra modeller i instegsklassen.

EXPERTTESTER

Tv 65 tum bäst i test 2020 - LG OLED65CXLG OLED65CX | techguide.com | Till test

 The new LG CX OLED TV has made a great product even better with intelligent new features 

LG OLED65CX | rtings.com | Till test

 ”The LG CX OLED is an excellent TV and delivers amazing all-around performance. .” 

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.3 / 5. Antal betyg: 6

Fler Kategorier