Tvätt och torkpaket

Tvättmaskin och Torktumlare Paket
Bäst i Test 2022

2 veckor sedan

Nedan har vi sammanställt en lista över de bästa och mest prisvärda tvätt- & torkpaketen 2022, baserat på användaromdömen och tester.

Tvätt och Tork Paket

BÄST I TEST

Tvättmaskin och torktumlare paket Bäst i test 2022 Electrolux EW6F5248G3 och EW7H528G4

Electrolux
PerfectCare 600 & EW7H528G4

PREMIUM

Tvättmaskin och torktumlare paket Bäst i test 2022

LG
K4WV710N1W & K0RV908N1W9

PREMIUM II

Tvättmaskin och torktumlare paket Bäst i test 2022

Bosch
Serie 6 & WTW85T9SSN

 Kapacitet: Tvättmaskinen och torktumlaren bör ha samma eller liknande kapacitet
 Miljömärkning: Bättre miljömärkning resulterar i lägre driftkostnader vilket även är bättre för miljön.
 Program: Vissa tvättmaskiner och torktumlare hanterar t.ex skjortor, ylle, syntet och har allergivänliga program.
 Funktioner: Vissa kombinationere har funktioner som app-styrning, mängdavkänning och startfördröjning.

1 | Electrolux
PerfectCare 600 & EW7H528G4 - Bäst i Test

Bästa Tvätt och Torktumlar Paket 2022

Electrolux PerfectCare kombinationen ger onekligen mycket kapacitet för en peng som måste sägas vara mer än prisvärd. Paketet är förvisso inte det mest avancerade i genomgången, men prisvärdet gör det till vår toppval.
Tvättmaskin och torktumlare paket Bäst i test 2022 Electrolux EW6F5248G3 och EW7H528G4

Electrolux PerfectCare 600 med modellbeteckning EW6F6448Q1 är en frontmatad tvättmaskin och en favorit bland användare.

Tvättkapaciteten matchar torktumlarens torkkapacitet på 8 kg, så att man kan tvätta mycket samtidigt. Tvätt & mjukmedel för programmen justeras automatiskt via smarta funktionen Autodos utefter mängden tvätt, så att kläderna varken tvättas för lite eller övertvättas.

Här finns ett allergivänligt program som tar bort bakterier så att känslig hud inte blir irriterad. Via appen MyElectrolux kan maskinen startas exempelvis medans man är på väg hem från jobbet.

PerfectCare 600 får goda recensioner ljudnivån och hur ren tvätten blir. För paketpriset är modellen ett bra och prisvärt val.

Electrolux WTW85T9SSN i serien Perfectcare 700 är en frontmatad torktumlare, och även denna har fått goda recensioner från kunder.

Perfectcare 700 håller en jämförelsevis låg temperatur i själva torkningen, vilket bevarar klädernas kvalitet längre. Här hjälper tumlarens systemet GentleCare till för att varsamt behålla plaggens nya & fräscha känsla.

Trumman kan rotera i båda riktningarna, vilket minskar risken för att kläderna att trassla och förbli blöta på vissa områden. Likt tvättmaskinen i detta paket så kan torktumlaren ha en senarelagd start, så att kläderna är redo när du är redo.

Perfectcare 700 får positiva omdömen kring ljudnivån samt torkkapaciteten. I hand med Perfectcare 600 är detta paket prisvärt med två bra produkter som kompletterar varandra väl.

Bäst i Test

2 | LG
Tvätt + Tork - Premium

LG:s paket med tvättmaskin + torktumlare erbjuder en kombination i den högre delen av segmentet. Kvalité med nya innovationer och teknik i absolut framkant med fjärrstyrning samt dubbla miljöcertifieringar.

LG-K4WV710N1W-tvättmaskin

LG K4WV710N1W är en rymlig tvättmaskin i LG:s toppsegment och kommer med med snabbprogrammet TurboWash som klockas för 59 minuter. Maskinen är miljöcertificerad & energisnål med betyget A+++. Smarta tekniker med Smart Diagnosis & WiFi. Modellen är även kompatibel med TWINWash.

Maskinens 6 olika AI DD styrda trumrörelser kan användas med programmen Bomull, Blandat samt Easy Care tvättar även dina kläder smartare än andra modeller, och är i jämförelsetest 18% skonsammare mot slitage på tvätt-materialet jämfört med modeller utan tekniken.

Här finns även nyutvecklade trumvalkar där plasten bytts ut mot det mer hygieniska valet av rostfritt stål och 99% av eventuella allergener elimineras under tvättcykeln.

LG-K0RV908N1W9-torktumlare

LG K0RV908N1W9 är en Eco Hybrid torktumlare i teknisk framkant med smart fjärrstyrningen via ThinQ™ & Wifi.  Energinål med LG: DUAL Inverter Heat Pump samt Miljöcertifierad av TUV.

LG:s torktumlare är faktiskt världens första tumlare som certificerats med TUV:s gröna produkt certifiering. Utmärkelsen ges till produkter där man arbetat optimalt med att minimera miljöpåverkan. Produkten använder här t.ex köldmediumet R290 som ger en lägre global uppvärmningspåverkan än andra produkters tekniker i segmentet.

Torktumlaren har vidare en bekvämt självrengörande kondensator samt ett bra allergiprogram med reducering av 99.9% av kvalster som kan ge allergiska reaktioner. Här finns även en certifiering av British Allergy Foundation.

Som kvalitéprodukt ges både tumlarens Dual Inverter Kompressor och Invertermotor en bra 10 års garanti.

allargy-foundation

3 | Bosch
Serie 6 & WTW85T9SSN - Premiumn II

Bosch Serie 6 kombi-paket är ett populärt alternativ i den bättre delen av produktkategorin. Som en ledande tillverkare i segmentet finns här t.ex de egenutvecklade i-DOS & Sensitive Drying Systemen.

Tvättmaskin och torktumlare paket Bäst i test 2022

Bosch Serie 6 (WAU28SL8SN) är en frontmatad tvättmaskin med högt betyg från användare som lyfter både hur pass rymlig tvättmaskinen (och den tillhörande torktumlaren i paketet) är.

Tvättmaskinen har många funktioner men är samtidigt lätt att använda med en påtaglig premiumkänsla i sin framtoning. För att optimera resultatet finns här Bosch:s i-DOS system som automatiskt justerar rätt dos tvättmedel utifrån  tvättmängd och smutsgrad. EcoSilence Drive ser sedan till att tvätten sköts både energisnålt och tystgående.

Ett effektivt fläckborttagnings-program tar bort även de tuffaste av fläckar. Det uppskattade SpeedPerfect programmet tvättar 65% snabbare, vilket är bra när man snabbt behöver tvätta en mindre mängd kläder.

Bosch WTR87TW0SN är en torktumlare med högsta energimärkning, och plats för fina 9 kg tvätt. Torktumlaren använder en varmluftsteknik som gör att kläderna blir jämnt torra. Designen & trummans egenskaper är nogsamt anpassad för minimalt slitage på textilerna och kombineras här med patenterade Sensitive Drying System med luftintag från maskines alla sidor för bästa resultat.

Precis som för tvättmaskinen, så finns ett allergivänligt program som anpassats bra för allergiker, men som även med fördel kan användas för de med lite känsligare hud. Modellen har över 10 specialprogram som kan torka bl.a. syntet och microfiber som brukar användas för träningskläder, ylle, dun, och fintvätt för känsliga tyger. En torktumlare som klarar det mesta, helt enkelt.

Detta paket med produkter från Bosch är definitivt ett toppval i premiumklassen, och med beaktande från recensioner av användare så kan du känna dig säker på att både tvättmaskinen och torktumlaren håller hög kvalitet samt kompletterar varandra mycket väl.

Köpguide

För en komplett guide inför ditt köp hänvisar vi till vårt test av tvättmaskiner, som du hittar här.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 7

Fler tester