Tvättmaskin och torktumlare paket - Bäst i test

Tvättmaskin och torktumlare paket - Bäst i test

INTRODUKTION

Vi listar bästa tvätt och torkpaket, baserat på användaromdömen och experttester. Vi håller både paketen och bästa pris uppdaterade, så att du kan vara säker på att vi bara rekommenderar absolut bästa tvätt- och torkpaket i sina respektive prisklasser.

KÖPTIPS

Kapacitet: Tvättmaskinen och torktumlaren bör ha samma eller liknande kapacitet
Miljömärkning: Bättre miljömärkning resulterar i lägre driftkostnader vilket även är bättre för miljön.
Program: Vissa tvättmaskiner och torktumlare hanterar exempelvis skjortor, ylle, syntet och har allergivänliga program.
Funktioner: Vissa tvättmaskiner och torktumlare har funktioner som app-styrning, mängdavkänning och startfördröjning.

Bäst i Test

① Electrolux EW6F5248G3 + EW7H528G4

Tvättmaskin - Electrolux EW6F5248G3

Electrolux EW6F5248G3 i serien Perfectcare 600 är en frontmatad tvättmaskin och en favorit bland användare. Tvättkapaciteten matchar torktumlarens torkkapacitet på 8 kg, så att man kan tvätta mycket samtidigt. Tvättiden för programmen justeras automatiskt utefter mängden tvätt, så att kläderna varken tvättas för lite eller övertvättas. Detta gör även EW6F5248G3 till en energisnål och miljövänlig tvättmaskin, med miljömärkning A++ på skalan A+++ till D. Det finns et allergivänligt program som tar bort bakterier så att känslig hud inte blir irriterad. Man kan fördröja starten på programmet så att maskinen startar exempelvis medans man är på väg hem från jobbet.

EW6F5248G3 får goda recensioner ljudnivån och hur ren tvätten blir. För paketpriset är EW6F5248G3 ett bra och prisvärt val.

Torktumlare - Electrolux EW7H528G4

Electrolux EW7H528G4 i serien Perfectcare 700 är en frontmatad torktumlare, och även denna har fått goda recensioner från kunder. EW7H528G4 håller en förhållandevis låg temperatur i själva torkningen, vilket bevarar klädernas kvalitet längre. Trumman kan rotera i båda riktningarna, vilket minskar risken för att kläderna att trassla och förbli blöta på vissa områden. Likt tvättmaskinen i detta paket så kan torktumlaren ha en senarelagd start, så att kläderna är redo när du är redo.

EW7H528G4 får positiva omdömen kring ljudnivån samt torkkapaciteten. I hand med EW6F5248G3 är detta paket prisvärt med två bra produkter som kompletterar varandra väl.

FUNKTIONER

Konstruktion tvättmaskin Frontmatad
Energiklass tvättmaskin A+++
Energiklass torktumlare A+
Mått tvättmaskin (HxBxD) 850x600x575
Mått torktumlare 850x596x638
Tvättkapacitet 8 kg
Torkkapacitet 8 kg

Premium

② Bosch WAXH2EL0SN + WTX8HEL9SN

Tvättmaskin - Bosch WAXH2EL0SN

Bosch WAXH2EL0SN är en frontmatad tvättmaskin med högt betyg från användare, som lyfter både hur pass rymlig tvättmaskinen (och den tillhörande torktumlaren i paketet) är. Den har många funktioner men är samtidigt lätt använda, och har en premiumkänsla i sitt utseende. Maskinen doserar rätt mängd tvättmedel och anpassar tvättprogrammet beroende på mängd och smutsighetsgrad. Fläckborttagningsprogrammet tar bort även de tuffaste av fläckar. Det uppskattade SpeedPerfect programmet tvättar 65% snabbare, vilket är bra när man snabbt behöver tvätta en mindre mängd kläder.

Torktumlare - Bosch WTX8HEL9SN

Bosch WTX8HEL9SN är en torktumlare med högsta energimärkning, och plats för hela 9kg tvätt. Torktumlaren använder en varmluftsteknik som gör att kläderna blir jämnt torra. Precis som för tvättmaskinen, så finns ett allergivänligt program som kan användas både för allergiker men också för de med känslig hud. WTX8HEL9SN har över 10 specialprogram som kan torka bl.a. syntet och microfiber som brukar användas för träningskläder, ylle, dun, och fintvätt för känsliga tyger. En torktumlare som klarar det mesta, helt enkelt.

Home connect

Utöver att använda displayen så kan både tvättmaskinen och torktumlaren styras med mobilen via WiFi med Home Connect. Detta gör att du kan starta, ändra program, få programinformation och få notifikationer när ett program är färdigt för båda maskinerna.

Detta paket med produkter från Bosch är definitivt i premiumklassen, och att utgå från recensioner från användare så kan du känna dig säker på att både tvättmaskinen och torktumlaren håller hög kvalitet samt kompletterar varandra mycket väl.

FUNKTIONER

Konstruktion tvättmaskin Frontmatad
Energiklass tvättmaskin A+++
Energiklass torktumlare A+++
Mått tvättmaskin (HxBxD) 848x598x590
Mått torktumlare 842x598x599
Tvättkapacitet 10 kg
Torkkapacitet 9 kg

 

Bäst i mellanprisklass

③ Asko W20848.W + T2088H.W

Tvättmaskin - Asko W20848.W

Asko W20848.W är en frontmatad tvättmaskin med högsta miljömärkning. De nya produkterna från Asko har vunnit priset Red Dot Design Award år 2017 i kategorin best of the best. Det som sticker ut med serien från Asko är eleganta, diskreta och intuitiva design. Asko har inte lika många omdömen som exempelvis Bosch och Electrolux, men väger upp det i dess funktioner. Tvättmaskinen en kapacitet på 8 kg, och ett stort utbud av program som hanterar allt ifrån bomull, ylle. syntet och silke.

Torktumlare - Asko T2088H.W

Asko T2088H.W är en kondenstorktumlare i samma eleganta stil som tvättmaskinen. Kapaciteten för torktumlaren är 8 kg, precis som tvättmaskinens kapacitet. Torktumlaren har automatiska program som anpassar sig efter tvätten, och totalt 10 program att välja mellan. Torktumlaren har program för bomull, syntet silke, ylle och känsligt tyg, samt ett snabbprogram. Designen är välgenomtänkt med en stor lucköppning som gör det enkelt att lasta av och på maskinen.

Med unik design och många programval så är paketet från Asko ett intressant val i mellanprisklassen.

FUNKTIONER

Konstruktion tvättmaskin Frontmatad
Energiklass tvättmaskin A+++
Energiklass torktumlare A++
Mått tvättmaskin (HxBxD) 850x595x585
Mått torktumlare 850x595x654
Tvättkapacitet 8 kg
Torkkapacitet 8 kg

 

Guiden till Tvättmaskiner hittar du: Här