Kombinerad tvättmaskin och torktumlare

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare
Bäst i Test 2023

Uppdaterad 12 november, 2023

Vi listar de bästa kombinerade tvätt och torktumlare 2023 enligt tester och användaromdömen. Efter genomgången finns en Guide med info om man vill läsa lite om tips & ideér om tvätt & tork varianter.

BÄST I TEST

Bästa kombinerade tvättmaskin och torktumlare 2023

Electrolux
EW7W5468E6

SMART​

Bra kombinerad tvättmaskin och torktumlare 2023

LG
F2DV707S2WS

Out of Stock

AUTO TVÄTT / TORK​

Kombinerad tvättmaskin och torktumlare

Bosch
WNA134L0SN

KAPACITET

Kombinerad tvätt och torktumlare - Electrolux EW7W6661S8

Electrolux
EW7W6661S8

Produkter

1 | Electrolux PerfectCare 700 - Bäst i Test 2023

Bästa kombinerade tvättmaskin och torktumlare 2023

Bästa kombinerade tvätt och torktumlare 2023 – Electrolux PerfectCare 700 (EW7W5468E6) både tvättar och torkar med ett enkelt knapptryck. Tvätten blir både ren och torr, och du kan själv bestämma när du vill att tvätten ska vara klar med funktionen för startfördröjning.

Tvätt-torken PerfectCare 700 kommer här med 15 olika program som säkerställer att all typ av tvätt kan hanteras. Syntet, ylle, anti-allergi och outdoor för att nämna några. Det finns även ett program för rengöring av tvättmaskinen.

Kapacitet / Teknik

Med en tvättmängd på 8 Kg i kombination med en torkkapacitet på 5 kg passar tvätt/torken gott o väl för familjen med upp till 4 personer. Tack vare inbyggd skumavkänning anpassas trumrörelserna utifrån dosering, vilket minskar mängden skum som bildas. Detta är fördelaktigt för allergikänsliga personer. Med funktionen SteamCare ångas kläderna vilket lämnar dem släta. Samtidigt lämnas en fräsch doft då programmet kombineras med ett FreshScent-system.

Snabbprogram på en timme

Med snabbprogrammet Wash&Dry 60 blir en mindre mängd tvätt redo att användas på bara en timma. Konsumenter uppskattar framför allt att tvätten blir riktigt torr efter torkprogrammet, något som många kombi-maskiner tyvärr inte alltid når upp till.

Recensenter är här nöjda med sina köp och tycker modellen är tystgående, hanterar tvätt och tork på ett bra sätt samt att maskinen är prisvärd. Bäst i test & vårt val av bästa kombinerade tvätt och torktumlare 2023.

2 | LG F2DV707S2WS - Smart

Bra kombinerad tvättmaskin och torktumlare 2023
Out of Stock

LG F2DV707S2WS är en populär och storsäljande kombinerad tvättmaskin och torktumlare med goda omdömen och bra funktioner. Tvätt-kapaciteten är upp till 7 kilo medans tork-kapaciteten landar på 5 kilo.

Tvätt-torken kommer med smarta system varav ett nyintroducerat benämns AI DD – Systemet känner automatisk av vilken typ av tvätt som ska tvättas och anpassar trumrörelser hela 20,000 möjliga tvättmönster via en intern databas för att ge bästa möjliga tvättresultat. Vidare finns en matnyttig Non-stop funktion så att tvätt och torkning sker kontinuerligt utan avbrott.

Program

Modellen kommer med ett gott urval program. För att nämna ett så finns LG Allergy Care, programet är certifierat av British Allergy Foundation och speciellt utformat för att eliminera allergener. Här uppskattas att 99.9% av alla allergener tas bort. Övriga program som finns tillgängliga är:

Smart

Dagens vitvaror har numer på riktigt tagit klivet in i den digitala världen. Här har LG – som det teknikföretag i yppersta klass de är – implementerat en funktion de kallar Smart Diagnosis. Skulle till äventyrs maskinen krångla – Ring LG:s kundtjänst, placera telefonen mot maskinen och låt apparaterna kommunicera. Via signaler ska problemet snabbt kunna identifieras så en lösning på problemet kan föreslås.

Appen LG ThinQ finns för både iOS och Android. Med appen kan du bland annat se när tvätten/torken är klar och du kan även ladda ner ytterligare tvättprogram som uppdateras årligen.

Är det dagligt bruk som gäller kan det vara bra att veta att LG lämnar 10 års garanti på sin kolborstfria Inverter Direct Drive motor. Bra där.

  • AI DD – 20.000 anpassade trumrörelser.
  • Allegy Care  – Eliminerar 99.9% allergener.
  • Ladda ned program.
  • Direct Drive motor med 10 års garanti.
  • SmartThinQ™ med Wi-Fi.
  • Röststyrning – Google Assistans & Alexa.
Out of Stock

3 | Bosch WNA134L0SN - Auto Tvätt/Tork

Torktumlare bäst i test 2023

Bosch Serie | 4 (WNA134L0SN) är en sensorstyrd Tvätt/tork med bra praktiska program. Vattenförbrukningen regleras automatiskt av en sensor i maskinen efter mängden tvätt som  lastas i trumman, tekniken kallas för ActiveWater – bra för både energiförbrukning och miljöhänsyn.

Denna kombinerade tvätt och torktulare är konstruerad  i en AntiVibration-Design som tillsammans med sin EcoSilence Drive motor skapar både stabilitet och mindre vibrationer. Just stabiliteten och den låga ljudnivån påpekas ofta av användare.

Standardprogram finns för både tvätt och tork i variationer för: ull, bomull. syntet eller blandat, och specialprogrammet Allergy+ ger en extra sköljning. Kombo-programmet Wash&Dry tvättar och torkar tvätten på en timme medans maskinens snabbprogram gör tvätten klar på bara 15 minuter.

Programmen som finns tillgängliga är: Automatiskt tvätt- och torkprogram för 5 kg,  AutoDry-funktion, Tidsprogram, Specialprogram: Mix, Supersnabb 15, Ylle-/handtvätt, Fintvätt/Siden samt ångprogrammet Refresh.

Extra Funktioner

Med tillvalet VarioPerfec kan de flesta programmen modifieras med varianterna SpeedPerfect och EcoPerfect – tilläggsvarianter som ger antingen extra snabb eller extra energisnål inställning. Maskinen har även ett speciellt program för sex olika typer av fläckar. Inställningen Non Stop gör att man du kan välja ett program där maskinen går direkt från tvätt till torkning.

Tvätt & torktumlaren är även utrustad med sensorstyrd torkning, vilket innebär att maskinen automatiskt avslutar torkningen när tvätten är torr. En timer-funktion med senarelagd tvättstart på hela 24 timmar finns också.

Smart. På denna modell har Bosch gjort två smarta användarvänliga anpassningar. Att pressa in skrymmande tvätt genom luckan är inget Bosch önskar oss, därför har man ökat luckans diameter, så att även större tvätt som t.ex kuddar passerar luckan utan problem. Man har också färgmarkerat svart för tvättfunktionerna och rött för torkfunktionerna – plus på det.

4 | Electrolux EW7W6661S8 - Alternativ

Kombinerad tvätt och torktumlare - Electrolux EW7W6661S8

Electrolux PerfectCare 700 med produktnamn EW7W6661S8 är ett populärt alternativ till testvinnaren 2023 och mycket är lika vad gäller funktionerna. Här gäller dock en  större tvättkapacitet på 10 kilo samt en torkkapacitet på hela 6 kilo.

Program och funktionsmässigt är skillnaderna små – vilket i sammanhanget är bra då de är utmärkta. En punkt gäller dock restfuktigheten som här uppges till 44 % som ska ställas mot toppvalets 52 %. 

5 | Samsung WD83T4047CH - Air Wash

Bra kombinerade tvättmaskin med torktumlare 2023

Samsung WD83T4047CH –  Denna tvätt & tork är utrustad med Samsung Eco Bubble, en metod som bildar ett tjockt skum genom att blanda tvättmedlet med vatten och luft. Tekniken penetrerar tvätten effektivt också vid lägre temperaturer och  ger din tvätt en skonsam behandling och spar dessutom energi. 

Samsung Air Wash

Med Samsungs smarta vädringsprogram Samsung Air Wash kan du fräscha upp dina kläder utan att använda varken vatten eller tvättmedel! Genom hetluft tar programmet bort obehagliga lukter, mikroskopiska allergener, bakterier och mikrober.

Program

Programmen är både många och praktiska här. Som vi alla vet finns det många fördelar att kunna tvätta snabbt, och tack vare Samsung snabbprogram går det undan. Så har du riktigt bråttom kan maskinen fräscha upp dina kläder på bara 15 minuter. Djuprengöring med ånga – Programmet benämnt Hygiene Steam är anpassat för svårare smutsad tvätt och eliminerar dessutom 99,9% av bakterier och allergener.

Digital Inverter

Maskinen har en borstlös  Samsung Digital Inverter motor där magneter används för att rotera trumman, vilket gör att det blir mindre friktion och ger en tystare motor, vilket många användare uppskattar när maskinen recenseras efter köp. Då det är färre rörliga delar håller maskinen också betydligt längre och Samsung lämnar 10 års garanti på motorn.

En annan innovation på denna maskin är den strömlinjeformade trumman Samsung Diamond Drum, med diamant-formade fördjupningar. De små vattenhålen förhindrar att textilier fastnar i hålen och skadas.

Köpguide

Med maximal komfort och platsbespande egenskaper väljer många en allt i ett lösning – en tvättmaskin med integrerad torktumlare. Fördelarna är uppenbara. Pris – utrymme – bekvämt. Nackdelen med  de  kombinerade varianterna är att de ofta inte erbjuder lika mycket utrymme för tvätt som en vanlig 60×60 cm frontmatad tvättmaskin, och inte kan torka samma mängd som den kan tvätta.
Vill du läsa hela vår Guide för Tvättmaskiner / Kombimaskiner av olika varianter finns det att läsa här.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 4.9 / 5. Antal betyg: 8

Liknande tester