Kombinerad tvättmaskin & torktumlare - Bäst i test

Kombinerad tvättmaskin & torktumlare - Bäst i Test

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare Bäst i Test 2020

Vi listar de bästa kombinerade tvätt- och torkmaskinerna enligt experttester och användaromdömen. Efter produkterna hittar du en praktisk guide som underlag inför ditt köp.

KÖPTIPS

Kapacitet: Säkerställ att den tvättmaskin du väljer har tillräcklig med kapacitet för dina behov.
Snabbprogram: En kombinerad tvätt/tork har i vissa fall 30 minuters snabbprogram för mindre mängder tvätt.
Miljömärkning: Tvättmaskiner med bättre miljömärkning har lägre driftkostnader och är mer skonsamma för miljön.
Program: Vissa tvättmaskiner klarar exempelvis av att tvätta skjortor strykfritt och har allergivänliga program.
Funktioner: Vissa tvättmaskiner har funktioner som app-styrning, mängdavkänning och startfördröjning.

1 - Electrolux EW7W5268E5

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare - Bäst i Test 2020
Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare Bäst i Test 2020 - Electrolux EW7W5268E5
ButikPrisLänkar

Ren och torr tvätt

EW7W5268E5 både tvättar och torkar med ett enkelt knapptryck. Tvätten blir både ren och torr, och du kan själv bestämma när du vill att tvätten ska vara klar med funktionen för startfördröjning. Maskinen har 14 olika program som säkerställer att all typ av tvätt kan hanteras. Syntet, ylle, anti-allergi och sportkläder för att nämna några. Det finns även ett program för rengöring av tvättmaskinen.

Med torkkapacitet på 4 kg är EW7W5268E5 lämplig för familjer med upp till 4 familjemedlemmar. Tack vare inbyggd skumavkänning anpassas trumrörelserna utifrån dosering, vilket minskar mängden skum som bildas. Detta är fördelaktigt för allergikänsliga personer. Med funktionen SteamCare ångas kläderna vilket lämnar dem släta. Samtidigt lämnas en fräsch doft då programmet kombineras med ett FreshScent-system.

Snabbprogram på en timma

Med snabbprogrammet Non-Stop 60-Minute blir en mindre mängd tvätt redo att användas på bara en timma. Konsumenter uppskattar framför allt att tvätten blir riktigt torr efter torkprogrammet, något som många kombi-maskiner tyvärr inte alltid når upp till.

DualCare – Identifierar typen av tvätt som finns i trumman varpå temperatur och trumrörelser justeras för att ge det bästa tvättresultat.
SensiCare – Här vägs tvätten och tiden för programmet optimeras och kordineras med DualCare.
Wash&Dry – Tvätt och tork med en knapptryckning.

Recensenter är här nöjda med sina köp och tycker modellen är tystgående, hanterar tvätt och tork på ett bra sätt samt att maskinen är prisvärd.

FUNKTIONER

Snabbtvätt Tvättar på under timmen.
Startfördröjning Bestäm själv när tvätten ska vara klar.

SPECIFIKATIONER

Höjd: 850 mm
Tvättkap. 8 kg
Torkkap. 4 kg
Restfukt. 44 %

Bredd: 600 mm
Ljud max: 51 db
Ljud centrifug: 76 db

Djup: 570 mm
Tvättklass: A
Centrifugklass: A
Energiklass: A

2 - Electrolux EW7W6661S7 - Bästa Större Tvätt & Tork

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare Bäst i Test 2020 - Electrolux EW7W5268E5
ButikPrisLänkar

Electrolux PerfectCare 700 med produktbeteckningen EW7W6661S7 är storebror till testvinnaren EW7W5268E5 och mycket är lika vad gäller funktionerna - här är dock kapaciteten större och modellen passar således bättre för den lite större familjen. Tvätt-kapaciteten landar här på 10 Kg jämfört med den mindre modellens 8 Kg medans torkkapaciteten höjs från 4 till 6 Kg på denna modell. Med större kapacitet höjs självklart vissa parametrar, vattenförbrukning per tvätt höjs från 97 till 115 liter per tvätt och energiförbrukning för standardprogram med tvätt och tork ökar från 5.35 kWh till 6.7 kWh.

Övriga skillnader mellan modellerna är till att börja med naturligtvis måtten på maskinerna - här uppmäts samma bredd och höjd 600 x 850 mm medans djupet på denna tvätt/tork ökat 5,9 cm till 631 mm. Program och funktionsmässigt är som tidigare sagt skillnaderna små - vilket i sammanhanget är bra då de är utmärkta. En punkt gäller dock centrifugeringseffektiviteten som på denna större modellmed högre kapacitet får en B klassificering gentemot A för den mindre modellen.

Sammanfattning
Då denna tvätt och torktumlare är nästintill identisk förutom att ha en högre tvätt/tork kapacitet gentemot testets vinnare blir betyget också likvärdigt. Finns behov av en större maskin i familjen är Electrolux EW7W6661S7 det bästa valet i den större klassen enligt oss.

Produktmanual hos tillverkaren: Länk här

FUNKTIONER

Snabbtvätt Tvättar på under timmen.
Startfördröjning Bestäm själv när tvätten ska vara klar.

SPECIFIKATIONER

Höjd: 850 mm
Tvättkap. 10 kg
Torkkap. 6 kg
Restfukt. 44 %

Bredd: 600 mm
Ljud tvätt: 51 db
Ljud centrifug: 77 db

Djup: 631 mm
Tvättklass: A
Centrifugklass: B
Energiklass: A

3 - LG F2J7HM1W - Smart home

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare Bäst i Test 2020 LG F2J7HM1W
ButikPrisLänkar

LG F2J7HM1W är en populär och storsäljande kombinerad tvättmaskin och torktumlare med goda omdömen och bra funktioner. Tvättkapaciteten är upp till 7 kilo medans torkkapaciteten är på 4 kilo. Modellen kommer med smarta system varav ett kallas 6 Motion Direct Drive - Systemet känner automatisk av vilken typ av tvätt som ska tvättas och anpassar trumrörelser utifrån 6 möjliga för att ge bästa möjliga tvättresultat. Vidare finns en matnyttig Non-stop funktion så att tvätt och torkning sker kontinuerligt utan avbrott.

Program Tvätt: 
Användningsklar. Babyvårdande, Bomull, Bomull stor, Blandade material, Fintvätt, Förtvätt, Hygién, Skonsamt, Snabb 30 min, Sportkläder, Tvätt + Torktumling, Täcken samt Ömtåligt.

Program Torktumlare: Eco, Normal Eco, Låg temp samt Stryktorrt.

Smart

Dagens vitvaror har numer på riktigt tagit klivet in i den digitala världen. Här har LG - som det teknikföretag i yppersta klass de är -implementerat en funktion de kallar Smart Diagnosis. Skulle till äventyrs maskinen krångla - Ring LG:s kundtjänst, placera telefonen mot maskinen och låt apparaterna kommunicera. Via signaler ska problemet snabbt kunna identifieras så en lösning på problemet kan föreslås.

Appen LG ThinQ finns för både iOS och Android. Med appen kan du bland annat se när tvätten/torken är klar och du kan även ladda ner upp till 20 ytterligare tvättprogram som uppdateras årligen.

Med ett djup på endast 45 cm  passar modellen extra bra för dig med lite mindre utrymme.  Är det dagligt bruk som gäller kan det vara bra att veta att LG lämnar 10 års garanti på sin kolborstfria Inverter Direct Drive motor. Bra där.

Fördelar:

  • Tvätta och torka nonstop.
  • 6 Motion Direct Drive - tvättanpassade trumrörelser.
  • Direct Drive motor med 10 års garanti
  • SmartThinQ™ med Wi-Fi
  • Lättplacerad med 45 cm djup

Användare är till stor del nöjda med sin LG även om kritik finns. Plussar gör man mest för ett bra tvätt och torkresultat, med viss reservation att inte fylla trumman proppfull vid torkning. Appen uppskattas och man tycker generellt att maskinen är jämförelsevis tystgående samt att bruksanvisningen är tydlig och lätt att förstå.

FUNKTIONER

Snabbtvätt Tvättar på under timman.
Startfördröjning Bestäm själv när tvätten ska vara klar.
Mängdavkänning Doserar tvättmedel automatiskt.

SPECIFIKATIONER

Höjd: 850 mm
Tvättkap. 7 kg
Torkkap. 4 kg
Restfukt. 53 %

Bredd: 600 mm
Ljud max: 57 dB
Ljud centrifug: 73 dB

Djup: 450 mm
Tvättklass: A
Centrifugklass: B
Energiklass: B

4 - Bosch WVG30443SN - Tystgående

Bosch WVG30443SN är en sensorstyrd Tvätt/tork med bra funktionella program. Vattenförbrukningen regleras automatiskt av en sensor i maskinen efter mängden tvätt som  lastas i trumman, tekniken kallas för ActiveWater - bra för både energiförbrukning och miljöhänsyn. Maskinen är konstruerad  i en AntiVibration-design som tillsammans med sin EcoSilence Drive motor skapar både stabilitet och mindre vibrationer. Just stabiliteten och den låga ljudnivån påpekas ofta av användare.

Standardprogram finns för både tvätt och tork i variationer för: ull, bomull. syntet eller blandat, och specialprogrammet Allergy+ ger en extra sköljning. Kombo-programmet Wash&Dry tvättar och torkar tvätten på en timme medans maskinens snabbprogram gör tvätten klar på bara 15 minuter. Programmen som finns tillgängliga är: Automatiskt tvätt- och torkprogram för 4 kg,  AutoDry-funktion, Tidsprogram, Specialprogram: Mix, Supersnabb 15, Ylle-/handtvätt, Fintvätt/Siden samt ångprogrammet Refresh.

Med tillvalet VarioPerfec kan de flesta programmen modifieras med varianterna SpeedPerfect och EcoPerfect – tilläggsvarianter som ger antingen extra snabb eller extra energisnål inställning. Maskinen har även ett speciellt program för sex olika typer av fläckar. Inställningen Non Stop gör att man du kan välja ett program där maskinen går direkt från tvätt till torkning. Modellen är även utrustad med sensorstyrd torkning, vilket innebär att maskinen automatiskt avslutar torkningen när tvätten är torr. En timer-funktion med senarelagd tvättstart på hela 24 timmar finns också.

På denna modell har Bosch gjort två smarta användarvänliga anpassningar. Att pressa in skrymmande tvätt genom luckan är inget Bosch önskar oss, därför har man ökat luckans diameter, så att även större tvätt som t.ex kuddar passerar luckan utan problem. Man har också färgmarkerat svart för tvättfunktionerna och rött för torkfunktionerna - plus på det.

FUNKTIONER

Snabbtvätt Tvättar på under timman.
Startfördröjning Bestäm själv när tvätten ska vara klar.
Mängdavkänning Doserar tvättmedel automatiskt.

SPECIFIKATIONER

Höjd: 848 mm
Tvättkap. 7 kg
Torkkap. 4 kg
Restfukt. 50 %

Bredd: 598 mm
Ljud max: 47 db
Ljud centrifug: 74 db

Djup: 590 mm
Tvättklass: A
Centrifugklass: B
Energiklass: A

5 - Samsung WD80K5B00OW - Snabb

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare Bäst i Test 2020
ButikPrisLänkar

Samsung WD80K5B00OW. Denna tvätt & tork är utrustad med Samsung Eco Bubble, en metod som bildar ett tjockt skum genom att blanda tvättmedlet med vatten och luft. Tekniken penetrerar tvätten effektivt också vid lägre temperaturer och  ger din tvätt en skonsam behandling och spar dessutom energi. Tillsammans med förtvättsprogrammet Samsung Bubble Saok garanteras en utmärkt resultat.

Det finns många fördelar att kunna tvätta snabbt och tack vare  Samsung Speed Spray  går tvätten snabbare och kläderna sköljs mer effektivt. Har du riktigt bråttom kan ett snabbprogram fräscha upp dina kläder på bara 15 minuter, medans Samsung Super Speed tvättar hela 5 kg kläder på 59 min.
Med Samsungs smarta vädringsprogram Samsung Air Wash kan du fräscha upp dina kläder utan att använda varken vatten eller tvättmedel! Genom hetluft tar programmet bort obehagliga lukter, mikroskopiska allergener, bakterier och mikrober.

Program
15' Quick Wash, Baby Care, Bomull, Luktborttagning, Fritidskläder, Sköljning + centrifugering, Super Eco Wash, Syntet, Super Speed, samt Ylle. Dessa kan kombineras me tillvalen: Förtvätt, intensiv samt torkprogrammen cotton dry och Synthetics Dry. Maskinen har även ett eget rengöringsprogram som heter Eco Drum Clean.

Maskinen har en borstlös  Samsung Digital Inverter motor där magneter används för att rotera trumman, vilket gör att det blir mindre friktion och ger en tystare motor, vilket många användare uppskattar när maskinen recenseras efter köp. Då det är färre rörliga delar håller maskinen också betydligt längre och Samsung lämnar 10 års garanti på motorn. En annan innovation på denna maskin är den strömlinjeformade trumman Samsung Diamond Drum, med diamantformade fördjupningar. De små vattenhålen förhindrar att textilier fastnar i hålen och skadas.

FUNKTIONER

Snabbtvätt Tvättar på under timman.
Startfördröjning Bestäm själv när tvätten ska vara klar.
Mängdavkänning Doserar tvättmedel automatiskt.
Appstyrning Styr funktioner via appen.

SPECIFIKATIONER

Höjd: 850 mm
Tvättkap. 8 kg
Torkkap. 6 kg
Restfukt. 44 %

Bredd: 600 mm
Ljud max: 54 dB
Ljud centrifug: 73 db

Djup: 600 mm
Tvättklass: A
Centrifugklass A
Energiklass A

Guide - Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare bäst i test

Kombinerad Tvättmaskin & Torktumlare Bäst i Test 2020

För maximal komfort kan du välja en tvättmaskin med integrerad torktumlare. De tar mindre plats än en klassisk tvättpelare-lösning. Nackdelen med kombinationsvarianten är att den inte erbjuder lika mycket utrymme för tvätt som en vanlig 60x60 cm frontmatad tvättmaskin, och kan inte torka samma mängd som den kan tvätta.

Hela guiden för tvättmaskiner hittar du här

[cmtoc_table_of_contents]