Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2021

Bästa Toppmatad Tvättmaskin 2021

Vi har listat de bästa toppmatade tvättmaskinerna 2021 enligt experttester och användaromdömen.
Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

Konstruktion: En toppmatad konstruktion passar perfekt till det mindre badrummet.
Kombinerad: Vissa toppmatade tvättmaskiner kan både tvätta och torka.
Kapacitet: Säkerställ att den tvättmaskin du väljer har tillräcklig med kapacitet för dina behov.
Miljömärkning: Tvättmaskiner med bättre miljömärkning har lägre driftkostnader och är mer skonsamma för miljön.
Program: Vissa tvättmaskiner har snabbprogram vilket brukar vara en uppskattad funktion.
Funktioner: Vissa tvättmaskiner har funktioner som exempelvis automatisk dosering.

1 | Electrolux - Bäst i Test

Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2021

SPECIFIKATIONER
Tvättklass: A
Energiklass: F
Centrifugering: B
Kapacitet: 6 kg
Ljudnivåklass: C
Dimensioner: 40x90x60

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

Electrolux EW6T3226A2 är en populär toppmatad tvättmaskin med 6 Kg kapacitet i den övre mellanprisklassen. Här finns en mängd praktiska hjälpsystem för att enkelt styra tvätt och centrifug efter behov.

Modellen kommer med en inbyggd balanskontroll för att minimera skakningar och ljud  vid centrifugering.  I övrigt vad ergonomi gäller finns här 2 ställbara fötter samt 2 hjul + ett extra hjul för att specifikt underlätta förflyttning av maskinen.

Användare är överlag nöjda med maskinen och framhåller en generellt god kvalité känsla, bra funktioner som fördröjd start och extra sköljning samt ett gott tvättresultat.  Viss kritik riktats som så ofta i denna produktkategori mot ljudnivån.

Funktioner: AutoSense anpassar automatiskt tid och vattenförbrukning utefter mängden tvätt. EW6T3226A2 kommer med ett specialdesignat program för att tvätta känsliga ylleplagg och modellen har för det  godkänts och certifierats av det oberoende Woolmark Blue. Energiklassen är här  A+++ vilket är det högsta betyget på marknaden.

Tvättprogram:  Bomull/Ekonomi/Syntet/Handtvätt|Daily Express/Rapid 30min/Rapid 14min/Centrifugering/Tömning/Sköljning/Anti-allergi/Täcken/Sport/Wool/Silk.

Knappar kontrollpanel: Temperatur/Centrifugvarvtal/Förtvätt/Snabb/Senare start/Extra sköljning/Start/Paus

√Ėvriga inst√§llningar: Temp – 5 niv√•er/Kallt/Centrifugering/Ingen centrifugering/Sk√∂ljstopp/Nattprogram/Senare start i valen 3 – 6 eller 9 timmar/F√∂rtv√§tt/Snabbtv√§tt/Senare start/Extra sk√∂ljning/Start/Paus.

Snabbfakta:

  • Tv√§ttkapacitet: 6 kg
  • Centrifugeringshastighet: 1200
  • Centrifugeringseffekt: B
  • Ljudniv√•: Tv√§tt 57 db / Centrifugering 78db
  • Restfuktighet: 53%
  • Energiklass F
  • Barnl√•s

2 | Whirlpool TDLR60230L

Toppmatad Tvättmaskin Bäst i Test 2021 Budget

Toppmatad tvättmaskin Bäst i Test 2021

SPECIFIKATIONER
Energiklass: D
Centrifugering: B
Kapacitet: 6 kg
Ljudnivåklass: B
Dimensioner: 40x90x60

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Barnlås
Justerbar interiör
Vattenskydd

Whirlpool TDLR60230 är en utmärkt tvättmaskin i budgetklassen.  I de flesta fall presterar toppmatade tvättmaskiner sämre än frontmatade, men Whirlpools tvättmaskin är en värdig utmanare.

Specialprogram finns för vit, ljus och mörk tvätt. Maskinen hanterar kläder varsamt med colours 15 C programmet, och centrifugen har ett varvtal på max 1200.

Ett bra val för mindre kök

För mindre kök är TDLR60230 ett av de bättre valen, då den jobbar på höjd istället för bredd. Av- & pålastning fungerar alldeles utmärkt och är enklare än för de frontmatade tvättmaskinerna.

Lämnar kläderna rena och torra

Denna tvättmaskin har låg restfuktighet på 53 % vilket är bra samt en riktigt bra centrifugering för klassen. Ju lägre restfuktighet ju mindre vatten finns kvar i tvättmaskinen efter tvätten. Det lämnar kläderna mer torra än hos övriga tvättmaskiner, vilket sparar både tid och pengar då det blir enklare att lufttorka eller torktumla om så önskas. Maskinen har energimärkningen A+++, vilket betyder att det är ett mycket miljövänligt & energieffektivt alternativ. 

Välj Whirlpool TDLR60230 om du vill spara plats i badrummet och pengar i plånboken. Maskinen lämnar tvätten både ren och torr.

3 | AEG L6TDN642G

Toppmatad Tvättmaskin Bäst i Test Premium

Toppmatad tvättmaskin Bäst i Test 2021

SPECIFIKATIONER
Energiklass: F
Centrifugering: B
Kapacitet: 6 kg
Ljudnivåklass: C
Dimensioner: 40x90x60

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

Utöver att leverera ren och mjuk tvätt, så kan du även med denna maskin utnyttja funktionerna Eco och TimeSave för att sparar ytterligare på driftkostnader och drifttid. Modellen tvättar både snabbt och miljövänligt.

Modellen kommer med fler avancerade funktioner, t.ex den energi & miljöeffektiva funktionen Fuzzy logic. Här anpassas tvättprogrammen efter den tvätt-mängd du just har fyllt maskinen med. Maskinen sensorer justerar vatten, tvättmedel och tidslängd under hela tvätt-perioden för bästa effektivitet och minsta förbrukning.

Här finns även Woolmark Blue som är ett extra skonsamt program för att varsamt tvätta ull och silke. En uppskattad funktion av konsumenter är maskinens snabbaste program, som tvättar kläderna fräscha på bara 20 minuter.

Tvättmaskinen kommer även med funktionen Prosense som  automatisk anpassar tvättprogrammet ytterligare efter vikt för bästa möjliga slutresultat.

Produkten ges goda omdömen av sina användare och blir vår val av Bästa Toppmatad Tvättmaskin 2021 i premiumklassen.

4 | Cylinda TT 262 D - Populär

Toppmatad tvättmaskin Bäst i Test 2021

SPECIFIKATIONER
Energiklass: E
Centrifugering: B
Kapacitet: 6 kg
Ljudnivåklass: B
Dimensioner: 40x90x60

FUNKTIONER
Autoprogram
Snabbprogram
Startfördröjning
Vattenskydd

Cylinda TT 262 D är ett populärt alternativ i den högre mellanklassen med bra specifikationer. 

Cylinda TT 262 D har en kapacitet på 6 kg och ljudnivåklassen B. Den uppskattade fördröjda startfunktionen och tid-sparfunktionen gör att Cylindas toppmatade tvättmaskin kan erbjuda en bra flexibilitet.

Vid centrifugering finns alternativ att välja från 400 upp till 1200 varv/min. Cylinda tvättar bra, och med en centrifugeringsklass på B och en restfuktighet på 53% torkar maskinen på samma höga nivå som de bästa maskinerna i testet.

K√ĖPGUIDE

Toppmatad Tvättmaskin Bäst i Test 2021

Toppmatade tvättmaskiner har luckan på ovansidan. De är ofta konstruerade så att de tar mindre plats, och kan därför vara ett perfekt alternativ för det mindre badrummet. De är även enkla att avlasta, då man inte behöver böja sig ned vid av- & pålastning. Om du inte får plats med en torktumlare så kan det vara bra att slänga ett extra öga på tvättmaskinens centrifugering, dvs. torkförmåga, så att du slipper genomblöt tvätt! Det är nämligen centrifugeringsförmågan samt restfuktigheten som avgör hur snabbt tvätten torkar, och hur torr tvätten blir.

Hela guiden för tvättmaskiner hittar du här.

Lycka till med ditt val!

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 1

√Ėvriga Tester