Toppmatad Tvättmaskin

Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2023

Uppdaterad 5 mars, 2023

Vi listar de bästa toppmatad tvättmaskin 2023 enligt tester och användaromdömen. Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

BÄST I TEST

Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2023

Electrolux
EW6T3226A2

Out of Stock

BUDGET

Toppmatad Tvättmaskin

Whirlpool
TDLR 6030L

Out of Stock

POPULÄR

Cylinda
TT251D

PREMIUM

Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2023 Premium

Miele
WW650 WCS

Produkter

1 | Electrolux EW6T3226A2 - Bäst i Test 2023

Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2023
Out of Stock

Bästa toppmatade tvättmaskin 2023 – Electrolux EW6T3226A2 är en populär toppmatad tvättmaskin med 6 Kg kapacitet i den övre mellanprisklassen.

Här finns en mängd praktiska hjälpsystem för att enkelt styra tvätt och centrifug efter behov. Modellen kommer med en inbyggd balanskontroll för att minimera skakningar och ljud  vid centrifugering.  I övrigt vad ergonomi gäller finns här 2 ställbara fötter samt 2 hjul + ett extra hjul för att specifikt underlätta förflyttning av maskinen.

Användare är överlag nöjda med maskinen och framhåller en generellt god kvalité känsla, bra funktioner som fördröjd start och extra sköljning samt ett gott tvättresultat.  Viss kritik riktats som så ofta i denna produktkategori mot ljudnivån.

Funktioner: AutoSense anpassar automatiskt tid och vattenförbrukning utefter mängden tvätt. EW6T3226A2 kommer med ett specialdesignat program för att tvätta känsliga ylleplagg och modellen har för det  godkänts och certifierats av det oberoende Woolmark Blue. Energiklassen är här  A+++ vilket är det högsta betyget på marknaden.

Tvättprogram:  Bomull / Ekonomi / Syntet / Handtvätt / Daily Express / Rapid 30 min / Rapid 14min / Centrifugering / Tömning / Sköljning / Antiallergi / Täcken / Sport / Wool/Silk.

Knappar kontrollpanel: Temperatur / Centrifugvarvtal / Förtvätt / Snabb / Senare start / Extra sköljning / Start / Paus.

Övriga inställningar: Temp – 5 nivåer / Kallt / Centrifugering / Ingen centrifugering / Sköljstopp / Nattprogram / Senare start i valen 3 – 6 eller 9 timmar / Förtvätt / Snabbtvätt / Senare start / Extra sköljning / Start / Paus.

Out of Stock

2 | Whirlpool TDLR 6030L - Budget

Toppmatad tvättmaskin Whirlpool TDLR 6230L EU
Out of Stock

Whirlpool TDLR6030L är en utmärkt tvättmaskin i budgetklassen.  I de flesta fall presterar toppmatade tvättmaskiner sämre än frontmatade, men Whirlpools tvättmaskin är en värdig utmanare.

Specialprogram finns för vit, ljus och mörk tvätt. Maskinen hanterar kläder varsamt med colours 15 C programmet, och centrifugen har ett varvtal på max 1200.

Ett bra val för mindre kök
För mindre kök är TDLR6030L ett av de bättre valen, då den jobbar på höjd istället för bredd. Av- & pålastning fungerar alldeles utmärkt och är enklare än för de frontmatade tvättmaskinerna.

Lämnar kläderna rena och torra
Denna tvättmaskin har låg restfuktighet på 53 % vilket är bra samt en riktigt bra centrifugering för klassen. Ju lägre restfuktighet ju mindre vatten finns kvar i tvättmaskinen efter tvätten. Det lämnar kläderna mer torra än hos övriga tvättmaskiner, vilket sparar både tid och pengar då det blir enklare att lufttorka eller torktumla om så önskas.

Tvättmaskinen har energimärkningen A+++, vilket betyder att det är ett mycket miljövänligt & energieffektivt alternativ. Välj Whirlpool TDLR6030 om du vill spara plats i badrummet och pengar i plånboken.

Out of Stock

3 | Cylinda TT251D - Populär

Cylinda TT251D är ett populärt alternativ i den högre mellanklassen med bra specifikationer.

Cylinda TT251D har en kapacitet på 5 kg och ljudnivåklassen B. Den uppskattade fördröjda startfunktionen och tid-sparfunktionen gör att Cylindas toppmatade tvättmaskin kan erbjuda en bra flexibilitet.

Vid centrifugering finns alternativ att välja från 400 upp till 1000 varv/min. Cylinda tvättar bra med en centrifugeringsklass på C och en restfuktighet som landar på 63%.

TT251D kommer med en mängd program däriblad till exempel: Daglig tvätt, snabbprogramm, handtvätt, syntet, 20° C tvätt och TimeSaver samt ett Eco 40-60 program.

4 | Miele WW650 WCS - Premium

Toppmatad tvättmaskin bäst i test 2023 Premium

Miele WW650 WCS är en toppmatad tvättmaskin i kategorins absoluta topp-segment och kommer med en hel del avancerade och bekväma funktioner samt en trygg kolborstfri motor & skontrumma.

En ComfortLift där både den yttre och mellanluckan öppnas samtidigt via luck-knappen – Vid program-avslut låses trumman automatiskt med öppningen uppåt – En praktisk resttidsindikering –  Senarelagd start och en smart analys av aktuell tvätt-mängd för optimal besparing av vatten och elförbrukning samt en praktiskt 20 min snabbtvätt med mera. 

Som xtra lyx hittas även ett ljudoptimering system för optimalt tyst gång. En toppmatad tvättmaskin med funktioner och byggkvalité i en alldeles egen liten klass högs upp på premiumpallen.

5 | AEG L6TDN642G - Hög Mellanklass

Toppmatad tvättmaskin
Out of Stock

Utöver att leverera ren och mjuk tvätt, så kan du även med denna maskin utnyttja funktionerna Eco och TimeSave för att sparar ytterligare på driftkostnader och drifttid. Modellen tvättar både snabbt och miljövänligt.

Modellen kommer med fler avancerade funktioner, t.ex den energi & miljöeffektiva funktionen Fuzzy logic. Här anpassas tvättprogrammen efter den tvätt-mängd du just har fyllt maskinen med. Maskinen sensorer justerar vatten, tvättmedel och tidslängd under hela tvätt-perioden för bästa effektivitet och minsta förbrukning.

Här finns även Woolmark Blue som är ett extra skonsamt program för att varsamt tvätta ull och silke. En uppskattad funktion av konsumenter är maskinens snabbaste program, som tvättar kläderna fräscha på bara 20 minuter.

Tvättmaskinen har här även funktionen Prosense som  automatisk anpassar tvättprogrammet ytterligare efter vikt för bästa möjliga slutresultat.

AEG:s  toppmatade maskin ges goda omdömen av sina användare och är ett populärt val av toppmatad tvättmaskin i den bättre klassen.

Out of Stock

Köpguide

Toppmatade tvättmaskiner har som alla vet egenskapen att ha luckans öppning på ovansidan. De är ofta konstruerade så att de tar mindre plats, och kan därför vara ett perfekt alternativ för det mindre badrummet. De är även enkla att avlasta då man inte behöver böja sig ned vid av- & pålastning.

Om du inte får plats med en torktumlare så kan det vara bra att slänga ett extra öga på tvättmaskinens centrifugering, dvs. torkförmåga, så att du slipper genomblöt tvätt! Det är nämligen centrifugeringsförmågan samt restfuktigheten som avgör hur snabbt tvätten torkar, och hur torr tvätten blir.

Hela guiden för tvättmaskiner hittar du här.

Lycka till med ditt val!

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 8

Liknande tester