Toppmatade tvättmaskiner Bäst i Test

Toppmatade tvättmaskiner bäst i Test

Toppmatade tvättmaskiner Bäst i Test 2020

Vi har listat de bästa toppmatade tvättmaskinerna enligt experttester och användaromdömen.
Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.
Närliggande Produkter: Tvättmaskin

KÖPTIPS

Konstruktion: En toppmatad konstruktion passar perfekt till det mindre badrummet.
Kombinerad: Vissa toppmatade tvättmaskiner kan både tvätta och torka.
Kapacitet: Säkerställ att den tvättmaskin du väljer har tillräcklig med kapacitet för dina behov.
Miljömärkning: Tvättmaskiner med bättre miljömärkning har lägre driftkostnader och är mer skonsamma för miljön.
Program: Vissa tvättmaskiner har snabbprogram.
Funktioner: Vissa tvättmaskiner har funktioner som exempelvis automatisk dosering.

① AEG L6TDN641G

Toppmatad tvättmaskin Bäst i Test 2020
Toppmatad tvättmaskin AEG L6TDN641G
ButikPrisLänkar

Tvätta snabbt och miljövänligt

I råd och röns senaste test tar AEG L6TDN641G topplaceringen. Utöver att leverera ren och mjuk tvätt, så kan du även med denna maskin utnyttja funktionerna Eco och TimeSave för att sparar ytterligare på driftkostnader och drifttid. Tvättmaskinen har ett antal sensorer som automatisk anpassar tvättprogrammet för optimalt resultat.

Programmet Woolmark Blue ett extra skonsamt program som hanterar ull och silke. En uppskattad funktion hos konsumenter är maskinens snabbaste program, som tvättar kläderna fräscha på bara 20 minuter.

PLUS

 Snabbprogram på 20 minuter
 Klarar alla typer av tvätt

MINUS

Kan fastna tvättmedel i facken

SPECIFIKATIONER

Höjd: 890 mm
Autoprogram
Snabbprogram

Bredd: 400 mm
Startfördröjning
Vattenskydd

Djup: 600 mm

② Whirlpool TDLR60230

Premiumklass - Toppmatad Tvättmaskin Bäst i Test 2020

Whirlpool TDLR60230 är en utmärkt tvättmaskin i den övre prisklassen. I Råd och Röns test placerade TDLR60230 i toppskiktet för toppmatade tvättmaskiner. Förstaplatsen deras test gick inte helt otippat till en av Mieles bjässar, W668F, med en prislapp tre gånger så hög som Whirlpool TDLR60230. I de flesta fall presterar toppmatade tvättmaskiner sämre än frontmatade, men Whirlpools tvättmaskin är en värdig utmanare. Specialprogram finns för vit, ljus och mörk tvätt. Maskinen hanterar kläder varsamt med colours 15 C programmet, och centrifugen har ett varvtal på max 1200.

Ett bra val för mindre kök

För mindre kök är TDLR60230 ett av de bättre valen, då den jobbar på höjd istället för bredd. Av- & pålastning fungerar alldeles utmärkt och är enklare än för de frontmatade tvättmaskinerna. Knapparna och LED-skärmen sitter bekvämt baktill toppen för enkel åtkomst.

Lämnar kläderna rena och torra

Denna tvättmaskin har lägst restfuktighet utav alla i vårt test, med en riktigt bra centrifugering. Ju lägre restfuktighet ju mindre vatten finns kvar i tvättmaskinen efter tvätten. Det lämnar kläderna mer torra än hos övriga tvättmaskiner, vilket sparar både tid och pengar då det blir enklare att lufttorka eller torktumla om så önskas. Maskinen har energimärkningen A+++, vilket betyder att det är ett mycket miljövänligt & energieffektivt alternativ. Tvättmaskinen erbjuder fördröjd start och har en kolfri motor, vilket ökar motorns livslängd markant och minskar ljudnivån under tvätt.

Välj Whirlpool TDLR60230 om du vill spara plats i badrummet och pengar i plånboken. Maskinen lämnar tvätten både ren och torr.

PLUS

 Tvättar & torkar bra
 Tystlåten

MINUS

Energiförbrukning

SPECIFIKATIONER

Höjd: 815-875 mm
Autoprogram
Snabbprogram

Bredd: 448 mm
Startfördröjning
Vattenskydd

Djup: 573 mm
 Barnlås
 Justerbar interiör

③ Whirlpool AWE 6100

Bra Budgetalternativ

Whirlpool AWE 6100 är en storsäljande maskin med mycket goda konsumentomdömen.

Maskinen rymmer 6kg tvätt och har  7 tvättprogram för blandad tvätt, bomull, syntet, ylle, ömtåliga material, snabbtvätt (15 minuter), skölj samt 2 program för  centrifugering  med val av centrifugerinshastighet. Det finns även stöd för att kunna senarelägga tvätten så att den blir klar när du vill. Maskinen har ett barnlås för ökad säkerhet.

Med en energiklass på A+++ tillhör dessutom Whirlpool AWE 6100 en av de mest energivänliga på marknaden.

Användare plussar för att tvättmaskinen är lätt att använda, att den är relativt tystgående, bra prisvärde och har bra funktioner.

PLUS

 Pris
Fördröjd start
Barnlås

MINUS

SPECIFIKATIONER

Höjd: 900 mm
 Autoprogram
 Snabbprogram

Bredd: 400 mm
Startfördröjning
15 min snabbtvätt

Djup: 600 mm
Pris
Storsäljare

④ Cylinda TT 150-1

Populär Toppmatad Tvättmaskin
Toppmatad Tvättmaskin Cylinda TT 150-1
ButikPrisLänkar

Cylinda TT 150-1 är ett populärt alternativ i mellanklassen. Konsumenter ger goda omdömen till tvättmaskinen trots något lägre tekniska specifikationer än de dyrare tvättmaskinerna. Cylinda TT 150-1 har en kapacitet på 5 kg och en ljudnivå på 59 dB. Den uppskattade fördröjda startfunktionen och tid-sparfunktionen gör att Cylindas toppmatade tvättmaskin kan erbjuda en bra flexibilitet.

Vid centrifugering finns alternativ att välja från 400 upp till 1000 varv/min. Cylinda tvättar bra, men med en centrifugeringsklass på C och en restfuktighet på 62% torkar inte maskinen på samma höga nivå som de bästa maskinerna i testet.

PLUS

Fördröjd start
Tvättar alltid rent & torrt
Snabbtvått

MINUS

Viss kritikmot ljudnivå

SPECIFIKATIONER

Höjd: 900 mm
 Autoprogram
 Snabbprogram

Bredd: 400 mm
 Startfördröjning
 Vattenskydd

Djup: 600 mm
Barnlås

⑤ Electrolux EW6T3226A1

Alternativ Premium Toppmatad Tvättmaskin
Toppmatad Tvättmaskin Bäst i test 2020
ButikPrisLänkar

Electrolux EW6T3226A1 är en populär toppmatad tvättmaskin med 6 Kg kapacitet i den övre mellanprisklassen. Här finns en mängd praktiska hjälpsystem för att enkelt styra tvätt och centrifug efter behov. Modellen kommer med en inbyggd balanskontroll för att minimera skakningar och ljud  vid centrifugering.  I övrigt vad ergonomi gäller finns här 2 ställbara fötter samt 2 hjul + ett extra hjul för att specifikt underlätta förflyttning av maskinen.

Användare är överlag nöjda med maskinen och framhåller en generellt god kvalité känsla, bra funktioner som fördröjd start och extra sköljning samt ett gott tvättresultat.  Viss kritik riktats mot ljudnivå, installationsanvisning samt avsaknaden av indikator för återstående tvätt-tid.

Funktioner: AutoSense [videolänk] anpassar automatiskt tid och vattenförbrukning utefter mängden tvätt. EW6T3226A1 kommer med ett specialdesignat program för att tvätta känsliga ylleplagg och modellen har för det  godkänts och certifierats av det oberoende Woolmark Blue [videolänk]. Energiklassen är här  A+++ vilket är det högsta betyget på marknaden.

Tvättprogram:  Bomull/Ekonomi/Syntet/Handtvätt|Daily Express/Rapid 30min/Rapid 14min/Centrifugering/Tömning/Sköljning/Anti-allergi/Täcken/Sport/Wool/Silk.

Knappar kontrollpanel: Temperatur/Centrifugvarvtal/Förtvätt/Snabb/Senare start/Extra sköljning/Start/Paus

Övriga inställningar: Temp - 5 nivåer/Kallt/Centrifugering/Ingen centrifugering/Sköljstopp/Nattprogram/Senare start i valen 3 - 6 eller 9 timmar/Förtvätt/Snabbtvätt/Senare start/Extra sköljning/Start/Paus.

Snabbfakta:

  • Tvättkapacitet: 6 kg
  • Tvätteffekt: A
  • Centrifugeringshastighet: 1200
  • Centrifugeringseffekt: B
  • Ljudnivå: Tvätt 57 db / Centrifugering 78db
  • Restfuktighet: 53%
  • Energiklass A+++
  • Barnlås

 

PLUS

Bra kvalitetskänsla
Balanskontroll
Fördröjd start

MINUS

Indikator återstående tid saknas

SPECIFIKATIONER

Höjd: 890 mm
 Autoprogram
 Snabbprogram

Bredd: 400 mm
 Startfördröjning
 Aquastop

Djup: 600 mm
Extra hjul för enkel förflyttning

Köpguide

Toppmatade tvättmaskiner

Toppmatade tvättmaskiner har luckan på ovansidan. De är ofta konstruerade så att de tar mindre plats, och kan därför vara ett perfekt alternativ för det mindre badrummet. De är även enkla att avlasta, då man inte behöver böja sig ned vid av- & pålastning. Om du inte får plats med en torktumlare så kan det vara bra att slänga ett extra öga på tvättmaskinens centrifugering, dvs. torkförmåga, så att du slipper genomblöt tvätt! Det är nämligen centrifugeringsförmågan samt restfuktigheten som avgör hur snabbt tvätten torkar, och hur torr tvätten blir.

Hela guiden för tvättmaskiner hittar du här

 

Toppmatad

Frontmatad

Tar minst plats  
Billigast inköpspris  
Bäst av- & pålastning  
Billigast driftkostnad  
Tvätt- & torkresultat  
Funktioner  

[cmtoc_table_of_contents]