Toppmatad Tvättmaskin - Bäst i Test

Bästa Toppmatade tvättmaskinen 2018

Efter 17 timmar av research, jämförelser och hundratals lästa omdömen har vi kommit fram till att Whirlpool TDLR60230 är bäst i test. Att toppmatade tvättmaskiner är den ultimata lösningen för mindre badrum kanske du känner till. De är enkla att lasta på och av, tar lite plats och är billigare än frontmatade tvättmaskiner, och det är precis vad tvättmaskinen från Whirlpool levererar. Vi hoppas att du hittar en maskin som passar just dina behov!

Jämför tvättmaskinerna i tabellen ovan eller läs mer om varje produkt nedan! 🙂

① Whirlpool TDLR60230

Whirlpool-TDLR60230-stor

Whirlpool TDLR60230 är en självklar vinnare i sin prisklass. I Råd och Röns test placerade TDLR60230 på en andraplats för toppmatade tvättmaskiner. Förstaplatsen i deras test gick inte helt otippat till en av Mieles bjässar, W668F, med en prislapp tre gånger så hög som Whirlpool TDLR60230. I de flesta fall presterar toppmatade tvättmaskiner sämre än frontmatade, men Whirlpools tvättmaskin är en värdig utmanare. Specialprogram finns för vit, ljus och mörk tvätt. Maskinen hanterar kläder varsamt med colours 15 C programmet, och centrifugen har ett varvtal på max 1200.

Ett bra val för mindre kök

För mindre kök är TDLR60230 ett av de bättre valen, då den jobbar på höjd istället för bredd. Av- & pålastning fungerar alldeles utmärkt och är enklare än för de frontmatade tvättmaskinerna. Knapparna och LED-skärmen sitter bekvämt baktill toppen för enkel åtkomst.

Lämnar kläderna rena och torra

Denna tvättmaskin har lägst restfuktighet utav alla i vårt test, med en riktigt bra centrifugering. Ju lägre restfuktighet ju mindre vatten finns kvar i tvättmaskinen efter tvätten. Det lämnar kläderna mer torra än hos övriga tvättmaskiner, vilket sparar både tid och pengar då det blir enklare att lufttorka eller torktumla om så önskas. Maskinen har energimärkningen A+++, vilket betyder att det är ett mycket miljövänligt & energieffektivt alternativ. Tvättmaskinen erbjuder fördröjd start och har en kolfri motor, vilket ökar motorns livslängd markant och minskar ljudnivån under tvätt.

Välj Whirlpool TDLR60230 om du vill spara plats i badrummet och pengar i plånboken. Maskinen lämnar tvätten både ren och torr.

PLUS

MINUS

SPECIFIKATIONER

 Tvättar & torkar bra
 Tystlåten

Energiförbrukning

Höjd: 815-875 mm
Autoprogram
Snabbprogram

Bredd: 448 mm
Startfördröjning
Vattenskydd

Djup: 573 mm
 Barnlås
 Justerbar interiör

② Brandt WTD6384K

ButikPrisLänkar
17.839 Kr.Till butik

Om du har minimalt med utrymme för en tvättmaskin & torktumlare så är Brandt WTD6384K det klockrena valet. Den toppmatade tvättmaskinen erbjuder 6 kg utrymme för tvätt, och torktumlaren rymmer 4 kg. WTD6384K är en kombinerad tvätt och torkmaskin som klarar av båda momenten väldigt bra. Displayen indikerar återstående tid för det aktiva programmet.

Plus

Det finns 7 tvättprogram för blandad tvätt, ull & fintvätt, snabbtvätt (30 minuter), skölj och centrifugering, samt två torkprogram. Det finns även stöd för att kunna senarelägga tvätten så att den blir klar när du vill. LED-displayen baktill toppen av tvättmaskinen visar hur lång tid det är kvar på tvätt- & torkprogrammet. Maskinen har ett barnlås för ökad säkerhet.

Minus

Konsumenter upplever dock att det tar ganska lång tid innan torktumlaren har tumlat färdigt. Brandts kombo använder även lite mer energi än många andra tvättmaskiner, och placeras i energiklass B. Maskinen saknar kall tvätt (15 C) som är mer skonsam för känsliga kläder.

WTD6384K det bästa valet för små utrymmen.

PLUS

MINUS

SPECIFIKATIONER

 Kombinerad tvätt & tork
Fördröjd start
Barnlås

Energiklass B

Höjd: 818-898 mm
 Autoprogram
 Snabbprogram


Djup: 550 mm
 Barnlås
 Justerbar interiör

③ Cylinda TT 150-1

Cylinda TT 150-1 är ett billigare alternativ till testvinnaren. Konsumenter pratar gott om tvättmaskinen trots sämre tekniska specifikationer än övriga tvättmaskiner. Cylinda TT 150-1 har en kapacitet på 5 kg och en ljudnivå på 59 dB. Den uppskattade Fördröjda startfunktionen och tidssparfunktionen gör Cylindas toppmatade tvättmaskin kan erbjuda flexibilitet. Tvättmaskinen påminner om man råkat glömma vattnet.

Torkar inte lika bra

Cylinda tvättar bra, men torkar inte på samma nivå som övriga vinnare. Med en centrifugeringsklass C och en restfuktighet på 62% blir kläderna tyvärr märkbart blötare efter tvätt än andra modeller. Maskinen får gärna kombineras med en torktumlare.

PLUS

MINUS

SPECIFIKATIONER

Etta i Råd & Rön
Diskar alltid rent & torrt
Tystlåten
Klarar av ömtåligt porslin

Den justerbara översta lådan är något klumpig

Höjd: 820-920 mm
 Autoprogram
 Snabbprogram

Bredd: 600 mm
 Startfördröjning
 Vattenskydd

Djup: 570 mm
Barnlås

Köpguide

Toppmatade tvättmaskiner

Toppmatade tvättmaskiner har luckan på ovansidan. De är ofta konstruerade så att de tar mindre plats, och kan därför vara ett perfekt alternativ för det mindre badrummet. De är även enkla att avlasta, då man inte behöver böja sig ned vid av- & pålastning. Om du inte får plats med en torktumlare så kan det vara bra att slänga ett extra öga på tvättmaskinens centrifugering, dvs. torkförmåga, så att du slipper genomblöt tvätt! Det är nämligen centrifugeringsförmågan samt restfuktigheten som avgör hur snabbt tvätten torkar, och hur torr tvätten blir.

 

Toppmatad

Frontmatad

Tar minst plats 
Billigast inköpspris 
Bäst av- & pålastning 
Billigast driftkostnad 
Tvätt- & torkresultat 
Funktioner 

Hela guiden för tvättmaskiner hittar du här