Vattenkokare

Vattenkokare - Bäst i test

BÄST I TEST PRISVÄRD STORSÄLJARE STIL/DESIGN
Bosch TWK8613P Bosch TWK7801 Electrolux EEWA7700 SMEG KLF03RDEU
Bäst pris hos:
Motivering Flest o bäst funktioner till ett bra pris. Bra produkt för prisklassen. Höga användarbetyg med bra funktioner Gör sitt jobb, snyggast i klassen.
Plus Avancerad temperaturkontroll Belyst strömbrytare Indikator realtidstemp Design
Minus Pris
SPECIFIKATIONER
Färgval Svart, Vit, Ljusgrön Rostfri, Grå, Röd, Guld, Brons Vit, Rostfri, Svart, Silver, Röd Röd,Svart,Blå,Grön,Rosa,Rostfri,Vit
Volym 1,5 liter 1.7 liter 1,7 liter 1,7 liter
Effekt 2400 W 2200 W 2400 W 2400 W
Produktvikt 1,9 kg 1.4 kg 1,1 kg 1,6 kg
FUNKTIONER
Nivåindikator
Kalkfilter
Överhettningsskydd
Tempkontroll
Autostop

Vattenkokare - Bäst i Test

INTRODUKTION

Vattenkokare är energieffektiva och därför ett bra miljöval. Vi har listat de bästa kokarna utifrån experttester och användaromdömen, budget som premium.
Efter produkterna hittar du en praktisk köpguide som underlag inför ditt köp.

KÖPTIPS

Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
Miljö: Mindre kannor/mindre energiåtgång.
Ergonomi: Kontrollera att vattenindikatorn är lättläst.
Design: Kokare står ofta centralt, tänk på färg/form.

Senast uppdaterad: söndag, 20 oktober 2019

Bäst i Test

① Bosch TWK8613P

Bosch-Styline-Kettlest
ButikPrisLänkar

Vår Vinnare

Bosch TWK8613P är en omtyckt vattekokare i den övre mellanprisklassen. Med många praktiska funktioner, och för många ett tilltalande utseende, återfinns denna vattenkokare bland toppsäljarna i kategorin. Av de funktioner som utmärker sej är framförallt TWK8613P:s "TemperatureControl" uppskattad.

Vattentemperaturen väljs i fyra nivåer, 70°C - 80°C - 90°C och 100°C, och när vald nivå uppnås indikeras detta på LED-displayen.
För de som gärna dricker te är detta en stor fördel, då rätt vattentemperatur är viktig för att olika tesorter ska nå sin fulla aroma.

Användare plussar även för att kannans ytterskikt inte blir alltför varmt, att den upplevs som relativt tystgående samt för "Keep Warm Function", som håller vattnet tempererat i upp till 30 minuter. Ljudsignalen som avges då vald temperaturnivå uppnås upplevs av vissa användare som för hög och störande, medans andra anser det vara en fördel.

Övriga funktioner:
Automatisk stopp - stänger av sig när vattnet kokar samt avstängning genom lyft. Locköppning med knapptryck samt vattennivåindikator på bägge sidorna. Kalkfilter i rostfritt stål i kannans pip och en kontrollampa vid on/off reglaget.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

Registrera din Boschprodukt senast två veckor efter köp på myBosch och få 100 dagar Nöjd Kund-garanti. Det innebär att du kan returnera din Boschprodukt inom 100 dagar om du inte är nöjd. Länk här

FUNKTIONER

Justerbar Temperatur.
Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.
Låsbart lock.

SPECIFIKATIONER

Effekt2400 W
Kapacitet1,5 liter
Produktvikt1,86 kg
Färg/Material valRostfri/krom, Svart, Vit, Silver, Grå, Blå, Glas
ButikPrisLänkar

Prisvärd

② Bosch TWK78

Bosch-TWK78st
ButikPrisLänkar

Populär

Trevlig vattenkokare från Bosch med en kapacitet på 1.7 l som kokar vatten elegant och enkelt.
Kannan har belyst strömbrytare och utvändigt avläsbar vattennivåindikator och en 360º roterbar bottenplatta. Locket öppnas enkelt med en hand, genom en tryckknapp.
Kokning avbryts när locket öppnas, andra bra säkerhetsfunktioner är automatisk avstängning när vattnet kokar, samt överhettnings- och torrkokningsskydd.

Användare poängterar att modellen kokar upp vattnet snabbt samt att den roterbara bottenplattan är bra. Mindre bra upplevs att indikator för vattenmängd sitter under handtaget, vilket gör det onödigt svårt att se vattennivån.

Underhåll av kannan är enkel med en botten i rostfritt stål med ett dolt värmeelement som underlättar rengöring. TWK78 har också ett avtagbart kalk- och partikelfiltret vid kannans pip som man enkelt kan ta av för rengöring.

Färgval och produktbeteckning: TWK7801 Rostfritt stål - TWK7804 Röd - TWK7805 Grå . TWK7808 Guld - TWK7809 Koppar.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

FUNKTIONER

Justerbar Temperatur.
Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.

SPECIFIKATIONER

Effekt2200 W
Kapacitet1,7 liter
Produktvikt1,4 kg
Färg/Material val Rostfritt stål, Röd, Grå, Guld, Koppar.
ButikPrisLänkar

Storsäljare

③ Electrolux EEWA7700

Electrolux-EEWA7700st
ButikPrisLänkar

Stilren

Storsäljande vattenkokare från Electrolux i rostfritt med volym för 1,7 liter. Med ett värmeelement på 2400 W värms vattnet upp snabbt.

7000-serien av Electroluxs vattenkokare har SelectPRO™ värmesystem. Funktionen låter dig välja den optimala temperatur mellan 40 - 100 grader och via en indikator kan du se realtidstemperaturen under kokning. En varmhållningsfunktion som håller vattnet vid önskad temperatur i 30 minuter finns också.

Vattenkokaren är utrustad med en 360º roterande basstation och ett löstagbart kalkfilter som du enkelt tar bort för rengöring. På/av-knapp är belyst vilket är praktiskt liksom den stora indikatorn för vattennivå. Kokarens säkerhetsfunktion stänger automatisk av i tre lägen; vid kokning, vid kokning utan vatten samt när kokaren lyfts från basenheten.

Finn i varianterna: Rostfri/krom, Vit, Svart, Silver, Röd.

Användare plussar för den enkla och precisa inställningen av temperatur, medans andra anmärker på att ljudsignalen inte går att stänga av.

Finn i varianterna: Rostfri/krom, Vit, Svart, Silver, Röd.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

FUNKTIONER

Justerbar Temperatur.
Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.

SPECIFIKATIONER

Effekt2400 W
Kapacitet1,7 liter
Produktvikt1,1 kg
Färg/Material val Rostfri/krom, Vit, Svart, Silver, Röd.
ButikPrisLänkar

Desing

④ Smeg KLF03RDEU

Smeg-KLF03RDEUs
ButikPrisLänkar

Elegent Retro

Populär 50-talsinspirerad vattenkokare från Smeg. Produkten presenteras i rostfritt stål, handtag i krom samt i en mängd färgkombinationer.
Locket har en bra push-öppning på en kanna som rymmer 1.7 liter. Vattenkokaren kommer med en varmhållningsfunktion samt automatisk avstängning vid 100º eller om kannan är tom. Det finns även ett kalkfilter som är avtagbart för enkel rengöring. Vattenkokaren har 360º placering på plattan samt praktiska halkfria gummitassar så den står stadigt.

Tillgängliga färger: Röd, Rostfritt stål, Silver, Svart, Vit, Blå, Creme, Pastellblå, Pastellgrön, Rosa.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

FUNKTIONER

Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.

SPECIFIKATIONER

Effekt2400 W
Kapacitet1,7 liter
Produktvikt1,6 kg
Färg/Material val Röd, Rostfritt stål, Silver, Svart, Vit, Blå, Creme, Pastellblå, Pastellgrön, Rosa.
ButikPrisLänkar

Experttester

Mitt Kök | Länk till test

Stort test av 8 olika vattenkokare.

Råd & Rön | Länk till test

Råd och röns stora test av vattenkokare. (obs:betallänk)

Energimyndigheten | Länk till test

Energimyndighetens test av 8 vattenkokare med inriktning på energieffektivitet.

Trustedreviews | Länk till test

Trustedreviews går igenom 9 vattekokare.

Köpguide

Vattenkokaren är ofta en väl synlig del i ditt kök,  och därför ofta estetiskt anpassad. På senare år har även vattenkokarna utvecklats ur både funktions- och miljövänlighetsperspektiv.  Vattenkokare är ett bra miljöval, det är t.ex betydligt mer miljövänligt att använda vattenkokaren än att värma på spisplatta.  Oavsett om du är ute efter smarta funktioner eller lägger störst vikt på design så finns ett bra alternativ för dig listad ovan.

Tips att tänka inför köpet

  • Kommer du mestadels använda din vattenkokare till att värma tevatten är en modell med steglös värmefunktion bra, då olika tesorter trivs bäst vid olika temperaturer.
  • Hur mycket vatten vill du kunna koka åt gången? Med högre kapacitet kommer större plats på t.ex köksbänken tas i anspråk. Tänk på att välja storlek på vattenkokaren utifrån dina behov.
  • Vattenkokare mår  bra av att avkalkas emellanåt. Om det finns ett kalklager mellan elementet och vattnet går det långsammare att värma upp, och drar sålunda mer energi. Det finns särskilt avkalkningsmedel för vattenkokare . Töm helst vattenkokaren helt efter du använt den,  finns vatten kvar i kannan så blir avkalkningen större.
  • Högre watt-tal desto snabbare kokar vattnet.
  • Tänk på att om vattenkokaren placeras under ett köksskåp kan det bli skadat av kondensen från kokaren.
  • För säkerhets skull, välj en modell med automatisk avstängning och torrkokningsskydd. Det har alla våra testade modeller.

Lycka till med ditt köp!