hero-header.jpg

Vattenkokare - Bäst i Test

BÄST I TEST POPULÄR PRISVÄRD DESIGN
Electrolux EEWA7700 Bosch TWK8611P Bosch TWK7801 SMEG KLF03RDEU
Bäst pris hos
Motivering Höga användarbetyg med bra funktioner Bra funktioner. Bra produkt till ett bra pris. Gör sitt jobb, snyggast i klassen.
Plus Indikator realtidstemp Avancerad temperaturkontroll Belyst strömbrytare Design
Minus Pris
SPECIFIKATIONER
Färgval Vit, Rostfri, Svart, Silver, Röd Svart, Vit, Ljusgrön Rostfri, Grå, Röd, Guld, Brons Röd,Svart,Blå,Grön,Rosa,Rostfri,Vit
Volym 1,7 liter 1,5 liter 1.7 liter 1,7 liter
Effekt 2400 W 2400 W 2200 W 2400 W
Produktvikt 1,1 kg 1,9 kg 1.4 kg 1,6 kg
FUNKTIONER
Nivåindikator
Kalkfilter
Överhettningsskydd
Tempkontroll
Autostop

Vattenkokare - Bäst i Test

INTRODUKTION

Vattenkokare är energieffektiva och därför ett bra miljöval. Vi har listat de bästa vattenkokarna utifrån större test och personliga användaromdömen, budget som premium. Efter produkterna hittar du en köpguide som underlag för att hitta den bästa vattenkokaren för just dig.

KÖPTIPS

Kapacitet: Utgå ifrån hur stor kapacitet du behöver.
Miljö: Mindre kannor/mindre energiåtgång.
Ergonomi: Kontrollera att vattenindikatorn är lättläst.
Design: Vattenkokare står ofta centralt, tänk på färg/form.

Senast uppdaterad: torsdag, 23 januari 2020

BÄST I TEST

① Electrolux EEWA7700

Electrolux EEWA7700 Vattenkokare
ButikPrisLänkar

Bäst i test

Storsäljande vattenkokare från Electrolux i rostfritt med volym för 1,7 liter. Med ett värmeelement på 2400 W värms vattnet upp snabbt.

7000-serien av Electroluxs vattenkokare har SelectPRO™ värmesystem. Funktionen låter dig välja den optimala temperatur mellan 40 - 100 grader och via en indikator kan du se realtidstemperaturen under kokning. En varmhållningsfunktion som håller vattnet vid önskad temperatur i 30 minuter finns också.

Vattenkokaren är utrustad med en 360º roterande basstation och ett löstagbart kalkfilter som du enkelt tar bort för rengöring. På/av-knapp är belyst vilket är praktiskt liksom den stora indikatorn för vattennivå. Kokarens säkerhetsfunktion stänger automatisk av i tre lägen; vid kokning, vid kokning utan vatten samt när kokaren lyfts från basenheten.

Finn i varianterna: Rostfri/krom, Vit, Svart, Silver, Röd.

Användare plussar för den enkla och precisa inställningen av temperatur, den snygga designen. På minuskontot sporadiska anmärkningar att ljudsignalen inte går att stänga av. Sammantaget sätter vi Electrolux EEWA7700 som vinnare i kategorin vattenkokare och blir bäst i test.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

Alternativa Färgval

Röd
ButikPrisLänkar
Vit
ButikPrisLänkar

FUNKTIONER

Justerbar Temperatur.
Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.

SPECIFIKATIONER

Effekt2400 W
Kapacitet1,7 liter
Produktvikt1,1 kg
Färg/Material val Rostfri/krom, Vit, Svart, Silver, Röd.
ButikPrisLänkar

Utmanaren

② Bosch TWK8611P

Bosch Styline Kettle vattenkokare

ButikPrisLänkar

Populär

Bosch TWK8611P är en omtyckt vattenkokare i den övre mellanprisklassen. Med många praktiska funktioner, och för många ett tilltalande utseende, återfinns denna vattenkokare bland toppsäljarna i kategorin. Av de funktioner som utmärker sej är framförallt TWK8613P:s "TemperatureControl" uppskattad.

Vattentemperaturen väljs i fyra nivåer, 70°C - 80°C - 90°C och 100°C, och när vald nivå uppnås indikeras detta på LED-displayen. För de som gärna dricker te är detta en stor fördel, då rätt vattentemperatur är viktig för att olika tesorter ska nå sin fulla arom.

Användare plussar även för att kannans ytterskikt inte blir alltför varmt, att den upplevs som relativt tystgående samt för "Keep Warm Function", som håller vattnet tempererat i upp till 30 minuter. Ljudsignalen som avges då vald temperaturnivå uppnås upplevs av vissa användare som för hög och störande, medans andra anser det vara en fördel.

Övriga funktioner:
Automatisk stopp - stänger av sig när vattnet kokar samt avstängning genom lyft. Locköppning med knapptryck samt vattennivåindikator på bägge sidorna. Kalkfilter i rostfritt stål i kannans pip och en kontrollampa vid on/off reglaget.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

Registrera din Boschprodukt senast två veckor efter köp på myBosch och få 100 dagar Nöjd Kund-garanti. Det innebär att du kan returnera din Boschprodukt inom 100 dagar om du inte är nöjd. Länk här

Alternativa Färgval

Svart
ButikPrisLänkar
BlåGrön
ButikPrisLänkar

FUNKTIONER

Justerbar Temperatur.
Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.
Låsbart lock.

SPECIFIKATIONER

Effekt2400 W
Kapacitet1,5 liter
Produktvikt1,86 kg
Färg/Material valRostfri/krom, Svart, Vit, Silver, Grå, Blå, Glas
ButikPrisLänkar

Prisvärd

③ Bosch TWK78

Vattenkokare Bosch TWK78
ButikPrisLänkar

Prisvärd

Bra vattenkokare från Bosch med en kapacitet på 1.7 l som kokar vatten elegant och enkelt. Kannan har belyst strömbrytare och utvändigt avläsbar vattennivå-indikator och en 360º roterbar bottenplatta. Locket öppnas enkelt med en hand, genom en tryckknapp.
Kokning avbryts när locket öppnas, andra bra säkerhetsfunktioner är automatisk avstängning när vattnet kokar, samt överhettnings- och torrkokningsskydd.

Användare poängterar att modellen kokar upp vattnet snabbt samt att den roterbara bottenplattan är bra. Vattenkokarens design uppskattas också av många. Mindre bra upplevs att indikator för vattenmängd sitter under handtaget, vilket gör det onödigt svårt att se vattennivån.

Underhållet av kannan är enkel med en botten i rostfritt stål med ett dolt värmeelement som underlättar rengöringen. TWK78 har också ett avtagbart kalk- och partikelfiltret vid kannans pip som man enkelt kan ta av för rengöring. En bra vattenkokare till ett bra pris helt enkelt.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

Alternativa Färgval

Röd
ButikPrisLänkar
Antracit
ButikPrisLänkar
Guld
ButikPrisLänkar

FUNKTIONER

Justerbar Temperatur.
Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.

SPECIFIKATIONER

Effekt2200 W
Kapacitet1,7 liter
Produktvikt1,4 kg
Färg/Material val Rostfritt stål, Röd, Grå, Guld, Koppar.
ButikPrisLänkar

Desing

④ Smeg KLF03RDEU

Vattenkokare SMEG KLF03
ButikPrisLänkar

Elegent Retro

Populär 50-talsinspirerad vattenkokare från Smeg. Produkten presenteras i rostfritt stål, handtag i krom samt i en mängd färgkombinationer.
Locket har en bra push-öppning på en kanna som rymmer 1.7 liter. Vattenkokaren kommer med en varmhållningsfunktion samt automatisk avstängning vid 100º eller om kannan är tom. Det finns även ett kalkfilter som är avtagbart för enkel rengöring. Vattenkokaren har 360º placering på plattan samt praktiska halkfria gummitassar så den står stadigt.

Tillverkarens produktbeskrivning: Länk här

Alternativa Färgval

Rostfritt Stål
ButikPrisLänkar
Vit
ButikPrisLänkar

FUNKTIONER

Varmhållningsfunktion.
Signallampa.
Kalkfilter.
Överhettningsskydd.

SPECIFIKATIONER

Effekt2400 W
Kapacitet1,7 liter
Produktvikt1,6 kg
Färg/Material val Röd, Rostfritt stål, Silver, Svart, Vit, Blå, Creme, Pastellblå, Pastellgrön, Rosa.
ButikPrisLänkar

Experttester

Mitt Kök | Länk till test

Stort test av 8 olika vattenkokare.

Råd & Rön | Länk till test

Råd och röns stora test av vattenkokare. (obs:betallänk)

Energimyndigheten | Länk till test

Energimyndighetens test av 8 vattenkokare med inriktning på energieffektivitet.

Trustedreviews | Länk till test

Trustedreviews går igenom 9 vattekokare.

Köpguide

Vattenkokare är ofta en väl synlig del i ditt kök,  och därför ofta estetiskt anpassad. På senare år har även vattenkokarna utvecklats ur både funktions- och miljövänlighetsperspektiv.  Vattenkokare är ett bra miljöval, det är t.ex betydligt mer miljövänligt att använda vattenkokaren än att värma på spisplatta.  Oavsett om du är ute efter smarta funktioner eller lägger störst vikt på design så finns ett bra val av vattenkokare listat ovan.

Tips att tänka inför köpet

  • Kommer du mestadels använda din vattenkokare till att värma tevatten är en modell med steglös värmefunktion bra, då olika tesorter trivs bäst vid olika temperaturer.
  • Hur mycket vatten vill du kunna koka åt gången? Med högre kapacitet kommer större plats på t.ex köksbänken tas i anspråk. Tänk på att välja storlek på vattenkokaren utifrån dina behov.
  • Vattenkokare mår  bra av att avkalkas emellanåt. Om det finns ett kalklager mellan elementet och vattnet går det långsammare att värma upp, och drar sålunda mer energi. Det finns särskilt avkalkningsmedel för vattenkokaren . Töm helst vattenkokaren helt efter du använt den,  finns vatten kvar i kannan så blir avkalkningen större.
  • Högre watt-tal desto snabbare kokar vattnet.
  • Tänk på att om vattenkokaren placeras under ett köksskåp kan det bli skadat av kondensen från kokaren.
  • För säkerhets skull, välj en modell med automatisk avstängning och torrkokningsskydd. Det har alla våra testade modeller.

Lycka till att hitta den bästa vattenkokaren för dig!