Vattenkokare

Vattenkokare Bäst i Test 2023

Uppdaterad 12 januari, 2023

Vi har listat toppvalen av bästa vattenkokare 2023 utifrån större test och personliga användaromdömen, budget som premium. Efter topplistan finns en köpguide som underlag inför ditt val av vattenkokare.

BÄST I TEST

Vattenkokare Electrolux EEWA7700

Electrolux
EEWA7700

Out of Stock

PREMIUM

Vattenkokare Bäst i test 2022

Wilfa
SDK-2000S

Produkter

1 | Electrolux EEWA7700 - Bäst i test 2023

Bästa vattenkokare 2023
Out of Stock

Bästa vattekokare 2023 blir Electrolux EEWA7700. Storsäljande vattenkokare från Electrolux i rostfritt med volym för 1,7 liter. Med ett värmeelement på 2400 W värms vattnet upp snabbt.

7000-serien av Electroluxs vattenkokare har SelectPRO™ värmesystem. Funktionen låter dig välja den optimala temperatur mellan 40 – 100 grader och via en indikator kan du se realtidstemperaturen under kokning. En varmhållningsfunktion som håller vattnet vid önskad temperatur i 30 minuter finns också.

Vattenkokaren är utrustad med en 360º roterande basstation och ett löstagbart kalkfilter som du enkelt tar bort för rengöring. På/av-knapp är belyst vilket är praktiskt liksom den stora indikatorn för vattennivå. Kokarens säkerhetsfunktion stänger automatisk av i tre lägen; vid kokning, vid kokning utan vatten samt när kokaren lyfts från basenheten.

Finn i varianterna: Rostfri/krom, Vit, Svart, Silver, Röd.

Användare plussar för den enkla och precisa inställningen av temperatur, den snygga designen. På minuskontot sporadiska anmärkningar att ljudsignalen inte går att stänga av. Sammantaget sätter vi Electrolux EEWA7700 som vinnare  av vattenkokare bäst i test 2023.

Out of Stock

2 | Wilfa WSDK-2000S - Premium

Vattenkokare Bäst i test 2022

Premiumvalet av vattenkokare kommer från Wifa med en kapacitet på 1.25 l som kokar vatten elegant med bra funktioner.

Här väljer du själv den temperaturen sm passar just ditt val, välj smidigt mellan en värmegrad av 40°C, 70°C, 80°C, 90°C eller 100°C. Kannan som är BPA fri med ett antioxidationssystem kommer här med en praktisk varmhållningsfunktion om 25 minuter och utvändigt avläsbar vattennivå-indikator.

En 360º roterbar bottenplatta samt ett lock som enkelt öppnas med en hand via en tryckknapp. Kokning avbryts när locket öppnas och andra bra säkerhetsfunktioner är automatisk avstängning också när vattnet kokar.

Användare poängterar att modellen kokar upp vattnet både snabbt samt jämförelsevis tyst. Vattenkokarens design och genomgående kvalitetskänsla samt bra funktioner uppskattas också av många. Att den klassiska ”pip-signalen” ljuder när vattnet värmts saknas – saknas av få – utan uppskattas.

Men 5 års Garanti som vittnar om hög kvalité rakt igenom blir Wilfa WSDK-2000S vårt val av vattenkokare i premiumklassen.

3 | SMEG KLF03RDEU - Design

Vattenkokare Bäst i test Smeg

SMEG KLF03RDEU. Populär 50-talsinspirerad vattenkokare från designproffsen på Smeg. Produkten presenteras i rostfritt stål och ett flertal färgval med handtag i krom.

Locket har på vattenkokaren från Smeg en bra push-öppning på en kanna som rymmer 1.7 liter. Modellen kommer med en bra varmhållnings-funktion samt automatisk avstängning vid 100º eller om kannan är tom. Smegs alternativ kommer även med ett kalkfilter som är avtagbart för enkel rengöring.

Vattenkokaren har 360º placering på plattan samt praktiska halkfria gummitassar så den står stadigt. Modellens ges + för snyggast design, men mer blandade omdömen vad gäller handhavandet.

4 | Bosch TWK8613P - Populär

Bosch TWK8611P är en omtyckt vattenkokare i den övre mellanprisklassen. Med många praktiska funktioner, och för många ett tilltalande utseende, återfinns denna vattenkokare bland toppsäljarna i kategorin. Av de funktioner som utmärker sej är framförallt TWK8613P:s ”TemperatureControl” uppskattad.

Vattentemperaturen väljs i fyra nivåer, 70°C – 80°C – 90°C och 100°C, och när vald nivå uppnås indikeras detta på LED-displayen. För de som gärna dricker te är detta en stor fördel, då rätt vattentemperatur är viktig för att olika tesorter ska nå sin fulla arom.

Användare plussar även för att kannans ytterskikt inte blir alltför varmt, att den upplevs som relativt tystgående samt för ”Keep Warm Function”, som håller vattnet tempererat i upp till 30 minuter. Ljudsignalen som avges då vald temperaturnivå uppnås upplevs av vissa användare som för hög och störande, medans andra anser det vara en fördel.

Övriga funktioner:
Automatisk stopp – stänger av sig när vattnet kokar samt avstängning genom lyft. Locköppning med knapptryck samt vattennivåindikator på bägge sidorna. Kalkfilter i rostfritt stål i kannans pip och en kontrollampa vid on/off reglaget.

5 | Xiaomi Mi Smart - Populär

Xiaomi Mi Smart 1.5L

Xiaomi Mi Smart är en trevligt designad och populär vattenkokare från Xiaomi som rymmer 1.5 liter vatten. Med en effekt på 1800 W gör den sitt jobb och kokar snabbt upp vattnet.

Modellen är tillverkat av dubbelt rostfritt stål för god isolering så att vatten hålls varmt under lång tid efter uppvärmning.

Xiaomi Mi Smart erbjuder justerbar temperatur, signallampa, värmehållning upp till 12 timmar samt Mi Home smartphone app som via Bluetooth hanterar inställningar och temperatur.

Användare är nöjda med modellen generellt, dess funktioner och då speciellt möjligheten att ställa in måltemperatur samt den trevliga designen.

Köpguide

Vattenkokare är ofta en väl synlig del i ditt kök,  och därför ofta estetiskt anpassad. På senare år har även vattenkokarna utvecklats ur både funktions- och miljövänlighetsperspektiv.  Vattenkokare är ett bra miljöval, det är t.ex betydligt mer miljövänligt att använda vattenkokaren än att värma på spisplatta.  Oavsett om du är ute efter smarta funktioner eller lägger störst vikt på design så finns ett bra val av vattenkokare listat ovan.

  • Kommer du mestadels använda din vattenkokare till att värma tevatten är en modell med steglös värmefunktion bra, då olika tesorter trivs bäst vid olika temperaturer.
  • Hur mycket vatten vill du kunna koka åt gången? Med högre kapacitet kommer större plats på t.ex köksbänken tas i anspråk. Tänk på att välja storlek på vattenkokaren utifrån dina behov.
  • Vattenkokare mår  bra av att avkalkas emellanåt. Om det finns ett kalklager mellan elementet och vattnet går det långsammare att värma upp, och drar sålunda mer energi. Det finns särskilt avkalkningsmedel för vattenkokaren . Töm helst vattenkokaren helt efter du använt den,  finns vatten kvar i kannan så blir avkalkningen större.
  • Högre watt-tal desto snabbare kokar vattnet.
  • Tänk på att om vattenkokaren placeras under ett köksskåp kan det bli skadat av kondensen från kokaren.
  • För säkerhets skull, välj en modell med automatisk avstängning och torrkokningsskydd. Det har alla våra testade modeller.

Hoppas att du fann testet hjälpsamt

Lämna gärna ett betyg!

Genomsnitt: 5 / 5. Antal betyg: 3

Liknande tester